- 2 Ağustos 2018
- 573
- 497
-
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
Birde erkekler genelde arabasina duskundur. Simdi benim esimde onceligi arabaya verir ama neyime yariycak arabanin yuksek modeli. Acik konusmak gerekirse sadece kendileri icin istiyolarSehir merkezinde bi dairem var bana ait rahmetli dedemin bütün sağlık bakım işleriyle ben ilgikendiğim için bana bıraktı evim çok küçük kızlar 1 yatak odam bide oturma odası mutfak ile bir.
Ama kira vermekten iyidir genede
15 bin tl civarında bi arabamız var eşimin ( bekarken almış) ama sağlam güzel araba ihtiyacımızı karşılıyor fazlası ile zaten aynı köylü memleketli olduğumuz için ailelerde yakın bize çok uzın yola falan gitmiyoruz
Neyse geleyim asıl konuya bnm 2,5 yaşında bi kızım var
Kasım ayında gene doğumum var allah nasip ederse.
Kv ile kp kasaba gibi bi yerde oturuyor kp tavuk çiftliği olduğu için bize araba ile mesafesi 25 dakika kadar.
Burada iki tane ev var evin biri yeni ev kv ile kp yaşıyor biri ise eski ( kullanılmadığı için tamire ihtiyacı var çok eski değil yazlık ev gibi düşünün)
Yaşadığımız yere bi şehir hastanesi açılacak 1 yıl içinde ve benim de işe girme olasılığım çok yüksek iş imkanı şu şekilde
-sezonlk temizlik işi yani 4 ay veya 6 ay
-Cumartesi pazar tatil
- ara sıra raporlu olanların yerine bakma gibi
Eski ev ile kp nin evi çok yakın birbirine 2 dakika falan
Kv bana diyor burayı tamire sokun sende işe gir çalış bn çocuklarını bakarım senede 6 ay 6 ay tam büyüdüklerinde ise sürekli işe gidersin
Bu arada yaz sezonu çalışacağım
Biz oraya gidince kv de kalıyoruz ve evde eşimin dedesi babannesi kaynım da yaşıyor çok kalabalık oluyor bn rahat edemiyorum genelde hafta sonu bi gece yatar döneriz.
2 tane görümcem var ara sıra onlarda geliyo.
Evin toplam masrafı 10-15 bin cıvari taş çatlasın 20 hepsi içinde ( eşya var kızlar eşimin bekar evinden kalma eşya sorun değil bu arada)
6 bin kadar bi borcumuz var mart nisan ayına doğru bitiyor ben evin tamiri taraftarıyım eşim ise arabanın modelini yükseltmek istiyor
Doğumdan sonra borçda bitince bi 15 bin tl kredi çekeceğiz sizce araba mı ev mi?
Bu arada kv veya annemden başka birine çocuklarımı güvenemem maddi olaraK da bakıcıya o kadar para verme durumum yok kv ye aylık 500 tl falan vereceğim mutfak masrafı için alacağım ise asgari ücret
Sizce hangisi
Evet canım bnm de anlatmak istedğim o ama kalın kafalı kocam anlamıyorEve yatirim yapin. Arabin dusuk modelide yuksek modelide simdilik ayni sekilde isinizi gorur. 15 binle 30 bin lik araba arasinda pekde rahatlik farkli yok.
Ev olmaza iş de olmaz ki çocuklara kim bakacak kv asla gelip şehirde kalmazEsiniz ise arabayla mi gidiyor? 2 cocuklu bir calisan kadina araba sart cunku. Ben olsam ya arabaya el koyardim ya da kendime araba alirdim. Ev tadilati gereksiz bir konu benim icin,o sekilde de oturabilirim. Var olan parami asla ev tadilatina harcamam,daha ise girmemissiniz bile ne olacaginiz belli degil
Cunku arabaya duskun oluyor. Eve gelince yatacak yer olsun onemli degil gerisi. Ama ikna etmek sizin elinizde. Evi en cok kullanacak olan cocuklariniz ve sizsiniz. 3 ogun arabada durmayacaksiniz. Guzelce ikna etmeli artikEvet canım bnm de anlatmak istedğim o ama kalın kafalı kocam anlamıyor
Evet cnm umarım ikna edebilirimCunku arabaya duskun oluyor. Eve gelince yatacak yer olsun onemli degil gerisi. Ama ikna etmek sizin elinizde. Evi en cok kullanacak olan cocuklariniz ve sizsiniz. 3 ogun arabada durmayacaksiniz. Guzelce ikna etmeli artik
Su anda yasadiginiz yerde yasamaya devam edin.Ev olmaza iş de olmaz ki çocuklara kim bakacak kv asla gelip şehirde kalmaz
Yok canım tapuyu alacaz zaten hemen üstlenirsekbaşkasının evini tamir ettirmeyin dicektim ama tamir eden tapuyu alacakmış. önce tamir sonra tapu derlerse yanaşmayın, yalan olabilir. tapuyu alın, tamir ettirin. arabaya gerek yok.
Çocuklarama bakacak kimsem yok buradaSu anda yasadiginiz yerde yasamaya devam edin.
Ben anlamadigim icin yorum yapamiyorum. Tadilat yaptirmadan dedenin evine gidip oturabilirsiniz. Daha onunuzu gormeden eldeki parayi tadilata vermeyinÇocuklarama bakacak kimsem yok burada☹
Bir de tadilati yaptiran tapuyu alacak kismi problem benim icin. Evin degeri ne kadar ki bir tadilat yapinca tapudaki hakkindan vazgeciyor varisler? Her ne olursa olsun baskasinin hakkinin ustunde oturmus olmayacak misiniz?Çocuklarama bakacak kimsem yok burada☹
Evi tamir eden tapuyu alacak cnm
Onun tek derdi arabasıEşinin evi tadilat ettirmek istememesinin nedeni şu anki sorunlu haliyle o eve girip oturmak istemesinden mi yoksa hiç o eve taşınmak istememesinden mi bunu öğrenmeye calis derim
CANIM evi eşimin dedesi yaptırmış eşim de ust olduğu için coğu işini o yapmmış dede de vvefat etmeden önce evi eşime bırakmış vasiyeti o şeklde ama kullanılmadığı için masrafı var birazEvin tapusunu alıp tadilat ettirin. Zaten şimdiki evinizi de kiraya verirsiniz ordan gelen para tadilat parasını karşılar.
Ama diğer kardeşlerin hakkı yok mu evde? Ayıp olmaz mı?
Ben bu durumda eşimin ailesinin yakinına taşınmayı da el kadar bebeği kayinvalideye bırakıp çalışmayı düşünmeyi de gündemimden çıkarırdim...Onun tek derdi arabası