• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi alalım çocuk mu yapalım

Borçlar bitmeden düşünmeyin bence.
Borçlar bitince hamilelik süresince biraz kenara atın, borç ödemeye devam ediyormuşsunuz gibi. Misal ikinizin kazancı 2000 tl ise toplamda, 1500 tl atarsınız çocuk yokken. Bu miktar evde kalacağınız 3 sene size takviye olur. Sonra da ev işine girersiniz. Ama kreş parası bakıcı parasından farklı değil, haberiniz olsun. Ama belki k.valideye yakın oturursunuz veya annenizin şartları değişir, bakıcı gerekmez.

prometheus ne akilli bir bayansin, yorumuna hayran kaldim. Allah yolunu acik etsin canim.

Poyrazmurat ben o takilara aklim kaldi, neden kaynana sormadan alip, borc ödese bile, sizi haberdar etmeden bu ise girisebiliyor?
Sonra neden kaynana 2-3 sene cocugunuza bakmaya simdiden red ediyor? Tabiki hep savunurum kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil ama sen ve esin hayirli bir is yapmak istiyorsunuz yani gelecege yatirim yapmak amacli evinizi almayi düsünüyorsunuz, keske bakarim deseydi.

Ben senin yerinde olsam prometheus arkadasin dedigi gibi fazla bu aileye güvenmezdim. Evimi alirdim ama uzak bir yerde alirdim.
Hic o aileyi kendi özel plan ve projelerime katmazdim, cünkü onlarin kendilerine hayri yok sanami olacaklar bu yasdan sonra.
Bir insan kendisini belli eder davranislariyla ve o ailede cok iyi belli etmis yani göz göz görede o insanlari ciddiye almazdim hayatimida gelecekle alakali bozmazdim. Bence onlari yok bil sana yardim edecek düsüncede degiller.

Ikincisi cocuk icin hicde gec degil olsun 5 sene sonra olsun ne kadar daha olgun olunursa hersey daha güzel oluyor annelikde öyle ve her istediginiz rayinda oturursa ancak o zaman cocugu düsünürdüm senin yerinde olsaydim.

Prometheus arkadasin yorumunu bir daha oku, gercekten cok mantikli yazmis arkadas, ben tam beceremedim diyeceklerimi.

cnm çok güzel ifade etmişin teşekkür ederim. inanki kendinde nasıl hak görüpte o altınlarımı aldı üstüne kimseye hesap vermek zorunda değilim diyede benle ağız kavgası etti.ben yeni kendime geliyorum 1 senedir gözyaşlarım kurudu. çocuk konusundada yaşı genç ve dinç kadın.üstelik yaşından da genç gösterir. kadın kendini sıkmamış ki yemiş gezmiş yaşamış hayatını.valla kafam allak bullak ne yapacağım bilmiyorum

Borçlar bitince hamilelik süresince biraz kenara atın, borç ödemeye devam ediyormuşsunuz gibi. Misal ikinizin kazancı 2000 tl ise toplamda, 1500 tl atarsınız çocuk yokken. Bu miktar evde kalacağınız 3 sene size takviye olur. Sonra da ev işine girersiniz. Ama kreş parası bakıcı parasından farklı değil, haberiniz olsun. Ama belki k.valideye yakın oturursunuz veya annenizin şartları değişir, bakıcı gerekmez.

cnm senin konularını takip ediyorum ama hiç yorum yapmadım. çok şeyler yaşamışsın ama hepsi geçmiş. eşinle 2 meleğinle bundan sonra çok mutlu ol inş. yorumlarını da çok mantıklı buluyorum yukarıda olduğu gibi. 1 senelik daha borcumuz var ve zaten borçlar bitene kadar çocuk düşünmüyoruz bu bir sene içinde eşimle düşünüp karar vermeliyiz. biryerlerden başlamak lazım yoksa kiraya da aynı parayı veriyorsun sonuçta en azından öbür türlü kendi evini ödersin. meleklerini öp benim için sevgiler

Canım çocuk rızkıyla gelir hiç düşünmeyin bile bence şu önünüzdeki borçlar bittikten sonra çocuk yapın sonrada alırsınız evi.Benim kuzenimde sizin gibi kiraya gitti takılarıyla vs borclarını ödediler bir sene sonra cocugu oldu cocuk dogduktan bır sene 2 ay sonra falan ev aldılar sımdı onun borcuna gırdıler kı onlarda ıstte yasıyolar ve sadece eşi çalışıyo kuzenım calısmıyo aylık gelırlerıde 1000 lira hiç korkma ALLAH yardım eder şüphesiz!

2000 liranın 1500 'ü nasıl kenara konulur, bunu biri bana anlatsın lütfen...

Canım çocuk rızkıyla gelir hiç düşünmeyin bile bence şu önünüzdeki borçlar bittikten sonra çocuk yapın sonrada alırsınız evi.Benim kuzenimde sizin gibi kiraya gitti takılarıyla vs borclarını ödediler bir sene sonra cocugu oldu cocuk dogduktan bır sene 2 ay sonra falan ev aldılar sımdı onun borcuna gırdıler kı onlarda ıstte yasıyolar ve sadece eşi çalışıyo kuzenım calısmıyo aylık gelırlerıde 1000 lira hiç korkma ALLAH yardım eder şüphesiz!

1000 lira maaşla nasıl kredi çekilip ev alınıyor benim aklım almıyor ya...

cnm bende öyle düşünüyorum ama bakacak kimse yok en az 3 yaşına gelene kadar kreşe gidene kadar çalışamam. 1000 tl maaşla hem kira hem elektrik su hem çocuk nasıl yetiştireceğiz o dönem beni korkutuyo.
canım Allah yardımcın olsun. biz de borçlar içinde yüze yüze bu günlere geldik ama hiç bi zaman borç var çocuk düşünmesek mi demedik. evinizi erteleyin ama bebeinizi ertelemeyin. bak kayınvalidene dile kolay 30 sene kirada oturmuş. hem de yokluktan değil ye iç gez durumlarındann. sen de çocuğun biraz büyüyene kadar çalışmazsın sonra da çalışır ev alırsınız inşallah. 30 sene beklemezsin de bi 5 sene beklersin ev için. bu arada 1000 tl ile nasıl geçineceğiz demişsin. Allah yardımcın olsun ama bebeğin pek masrafı olmuyor sen çok şaşaalı şeyler istemedikçe. her anne bebeği için her şeyin en iyisini almak ister ama herşeyin 4x4lük yapmadan da büyüyorlar. biz evlendik mobilya borcu sonra öğrenim kredisi borcu sonra ev borcu . hiç durmadan kıt kanaat geçindik. buna karşı çıkanlar da olabilir. neden böyle acele ettiniz diye ama 4 sene sonra ev borcumuz bitmiş olacak bu arada aralıkta sağ salim 2. oğlum da doğacak. masraflar artacak ama korkmuyorum ben. Evladın yerini hiç bişey dolduramaz. ne ev ne araba. ve masrafları da bi şekilde karşılanıyor. Allah yardım ediyor. benim ilk bebekte sıkıntıdaydık ama ilk 1 yıl neredeyse bez parası bile ödemedik. hep arkadaşlar 1 takım elbise ile gelirken 1 paket de bez getirmişler bebeğime. çok düşüncelilerdi sağolsunlar. ben bu mucizeye şaşmış kalmıştım. dua et . Allah yardım eder.

bu arada kız kardeşim ve eşi önce ev ve araba alacağız sonra çocuk dediler. mantıklı geldi bize de. sonuç: 4 yıllık evliler ev aldılar. şimdi bebek istiyorlar. ama tedavi gerekiyor. bence oluruna bırakın bebek olayını. yani önce ev araba demeyin. bu arada az önce yazdığım gibi biz de bebek 1.5 yaşındayken ev aldık. borçlar devam ediyor ve uzun süre de bitmez çünkü ihtiyaçlar bitmiyor

içime su serptin cnm valla saol ama ben cesaret edemiyorum işte.

canım Allah yardımcın olsun. biz de borçlar içinde yüze yüze bu günlere geldik ama hiç bi zaman borç var çocuk düşünmesek mi demedik. evinizi erteleyin ama bebeinizi ertelemeyin. bak kayınvalidene dile kolay 30 sene kirada oturmuş. hem de yokluktan değil ye iç gez durumlarındann. sen de çocuğun biraz büyüyene kadar çalışmazsın sonra da çalışır ev alırsınız inşallah. 30 sene beklemezsin de bi 5 sene beklersin ev için. bu arada 1000 tl ile nasıl geçineceğiz demişsin. Allah yardımcın olsun ama bebeğin pek masrafı olmuyor sen çok şaşaalı şeyler istemedikçe. her anne bebeği için her şeyin en iyisini almak ister ama herşeyin 4x4lük yapmadan da büyüyorlar. biz evlendik mobilya borcu sonra öğrenim kredisi borcu sonra ev borcu . hiç durmadan kıt kanaat geçindik. buna karşı çıkanlar da olabilir. neden böyle acele ettiniz diye ama 4 sene sonra ev borcumuz bitmiş olacak bu arada aralıkta sağ salim 2. oğlum da doğacak. masraflar artacak ama korkmuyorum ben. Evladın yerini hiç bişey dolduramaz. ne ev ne araba. ve masrafları da bi şekilde karşılanıyor. Allah yardım ediyor. benim ilk bebekte sıkıntıdaydık ama ilk 1 yıl neredeyse bez parası bile ödemedik. hep arkadaşlar 1 takım elbise ile gelirken 1 paket de bez getirmişler bebeğime. çok düşüncelilerdi sağolsunlar. ben bu mucizeye şaşmış kalmıştım. dua et . Allah yardım eder.

çok saol cnm yorumun için bebeğin hayırlı olsun Allah 2 evladınıda sana bağışlasın. Allah tabiki yardım ediyo bi şekilde ailelerde az çok çocuğun ihtiyacını giderirler zaten ama bi cesaret edip karar verebilsek. yorumların hepsini teker teker bi daha okuyorum çok yardımcı oldunuz hepinize tekrar teşekkürler

bu arada kız kardeşim ve eşi önce ev ve araba alacağız sonra çocuk dediler. mantıklı geldi bize de. sonuç: 4 yıllık evliler ev aldılar. şimdi bebek istiyorlar. ama tedavi gerekiyor. bence oluruna bırakın bebek olayını. yani önce ev araba demeyin. bu arada az önce yazdığım gibi biz de bebek 1.5 yaşındayken ev aldık. borçlar devam ediyor ve uzun süre de bitmez çünkü ihtiyaçlar bitmiyor

bende bundan korkuyorum herşeyini alırsın ama çocuk gelmezse oturduğun evinde huzurlu olamazsın.ama dediğin gibi borçlar da hiç bitmez

Canım benim... Senin içinde bulunduğun durumu ve yaşam standartlarını senden ve eşinden başka kimse iyi bilemez..
İyi hoş burda yazmışsın fikir istiyorsun dertleşiyorsun ama herkes farklı bişeyler söyleyip kafanı daha da fazla karıştıracak.. Bak ben de; Siz evinizi alıp en az borcunuzu yarılamadan çocuk yapmayın derim.. Tamam çocuk rızkıyla gelir ama geçim sıkıntısından kötü bişey yok..! Nice deli gibi sevmiş ve evlenmiş olan çiftler sırf bu yüzden ayrılıyor..:50:
Hem eşinin yaşı gayet normal ve üstelik yeni evli sayılırsın acele etme derim..:26:
Ben de yeni evli sayılırım ve bizde inşaallah seneye ev almayı planlıyoruz tabi bu biraz da benim işe girmeme'de bağlı..
Bak ben çalışmıyorum bilee:25: Ben çocuk istemiyormuyumm?? deli gibi istiyorum ama eşimle aldığımız karar evimizi alalım kiralarda sürünmeyelim Kredi çekelim kendi evimize ödeyelimm.. Sonra da Allah nasib ederse çocuk yapalım:40:
Üstelik yaşım 28 ve o da 30...:53::53::53:
İnşaallah hakkınız da en doğru kararı verirsiniz.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..:40:

bebek konusunu ertele ev alana kadar çünkü yaşın çok genç zaten..ama ben senin yerinde olsam ....doktora giderdim gebe kalmana engel bi durum olup olmadığını öğrenmek için..
eşinde gerekeni (spermiyogram testi)yaptıktan sonra...bu durumu bi kaç sene ertelerken içinde rahat olur.....

önce ev sonra çocuk
kiraya boşa para vermeyin biz 5 sene boşuna verdik,
hiç yoktan 500 milyon olsa kira 2 sene otursanız 12 milyar para eder. havaya uçan.
kredilerin iyi olduğu ve evlerin ucuzladığı zamanlar oluyor iyi kollayın benim annemler 4 senede kredilerle ve taktikleri iyi kullanarak kredilerle 2 ev aldılar.
çok şükür durumumuz iyidi ancak olmıcak diye bişey yok.

daha çok gençsin ama çocuğu bakıcak birini bulursan çocuğu erteleme derim ben çok masraflı olduğunu düşünmüyorum hoş çocuğu olan bi yakınım bile yok ama öyle geliyor bana, ama işten çıkarsan ikiniz bile zor geçinirsiniz o parayla kaldı ki bi de çocukla imkansız bence.
bi arkadaş kredi bitince para biriktirin çocuk kreşlik yaşa gelinceye kadar yeticek kadar demiş onu da çok mantıklı buldum ben ama
belki evdeyken ek iş yaparsınız işiniz ne bilmiyorum ama zorlanınca bişeyler yapılabilir bence.

Canım benim... Senin içinde bulunduğun durumu ve yaşam standartlarını senden ve eşinden başka kimse iyi bilemez..
İyi hoş burda yazmışsın fikir istiyorsun dertleşiyorsun ama herkes farklı bişeyler söyleyip kafanı daha da fazla karıştıracak.. Bak ben de; Siz evinizi alıp en az borcunuzu yarılamadan çocuk yapmayın derim.. Tamam çocuk rızkıyla gelir ama geçim sıkıntısından kötü bişey yok..! Nice deli gibi sevmiş ve evlenmiş olan çiftler sırf bu yüzden ayrılıyor..:50:
Hem eşinin yaşı gayet normal ve üstelik yeni evli sayılırsın acele etme derim..:26:
Ben de yeni evli sayılırım ve bizde inşaallah seneye ev almayı planlıyoruz tabi bu biraz da benim işe girmeme'de bağlı..
Bak ben çalışmıyorum bilee:25: Ben çocuk istemiyormuyumm?? deli gibi istiyorum ama eşimle aldığımız karar evimizi alalım kiralarda sürünmeyelim Kredi çekelim kendi evimize ödeyelimm.. Sonra da Allah nasib ederse çocuk yapalım:40:
Üstelik yaşım 28 ve o da 30...:53::53::53:
İnşaallah hakkınız da en doğru kararı verirsiniz.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..:40:

teşekkür ederim cnm yorumun için. valla seneler hiç anlamadan geçiyo zaten bir kere cesaret edip alırsan Allah ta yardım eder öderiz inş. ama mesela sokakta bir bebek göreyim benim de içim gidiyo.çok istiyorum ama sonra ay sonunu zor getirdiğimizi düşününce dank ediyo kafama bilemiyorum valla.

bebek konusunu ertele ev alana kadar çünkü yaşın çok genç zaten..ama ben senin yerinde olsam ....doktora giderdim gebe kalmana engel bi durum olup olmadığını öğrenmek için..
eşinde gerekeni (spermiyogram testi)yaptıktan sonra...bu durumu bi kaç sene ertelerken içinde rahat olur.....

cnm bizde öyle düşündük zaten geçen hafta doktora gittim. görünürde herhangi bir sorun yok. smear testi yapıldı p.tesi sonucu alıcam ama eşim açısından hiç düşünmedik tabi.

Back