- Konu Sahibi poyrazmurat
kesinlikle ev alın kafanız rahat olsun düzen oturunca çocuk da yapın hiçbirşeyi ertelemeyin hayatta
ama bu sefer çocuğu ertelemiş olcaz cnm ev alırsak en az 5-6 sene en azından borç yarılanana kadar beklemeliyiz.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kesinlikle ev alın kafanız rahat olsun düzen oturunca çocuk da yapın hiçbirşeyi ertelemeyin hayatta
önce ev sonra çocuk
kiraya boşa para vermeyin biz 5 sene boşuna verdik,
hiç yoktan 500 milyon olsa kira 2 sene otursanız 12 milyar para eder. havaya uçan.
kredilerin iyi olduğu ve evlerin ucuzladığı zamanlar oluyor iyi kollayın benim annemler 4 senede kredilerle ve taktikleri iyi kullanarak kredilerle 2 ev aldılar.
çok şükür durumumuz iyidi ancak olmıcak diye bişey yok.
daha çok gençsin ama çocuğu bakıcak birini bulursan çocuğu erteleme derim ben çok masraflı olduğunu düşünmüyorum hoş çocuğu olan bi yakınım bile yok ama öyle geliyor bana, ama işten çıkarsan ikiniz bile zor geçinirsiniz o parayla kaldı ki bi de çocukla imkansız bence.
bi arkadaş kredi bitince para biriktirin çocuk kreşlik yaşa gelinceye kadar yeticek kadar demiş onu da çok mantıklı buldum ben ama
belki evdeyken ek iş yaparsınız işiniz ne bilmiyorum ama zorlanınca bişeyler yapılabilir bence.
ipek arkadaş öyle yorum yapmış bana da çok mantıklı geldi. bence de bebek küçükken çok aşırı bir masraf olacağını sanmıyorum(gerçi bebeği olan arkadaşlar daha iyi bilir) o konuda zaten aileler bez mamaydı kıyafetti derken yardımcı olurlar. ama bırakacak kimse yok şu an için belki ilerde şartlar değişirse bilemem kısmet hakkımızda hayırlısı inş.
canim evlendik annemikide bir aradi amannn hemen cocuk yapin ben dedim kimim kimsem yok tek basima koca sehir de sende tasin buraya bu arada ben kendi memleketimde idim annemler ddisarda yani.....ben ole deyince daha annem cocuk meselesini acmaz olduuu....sonra esimle oturduk bi eve alalim dedik.....ikimizde memuruz iyi aliyoruz turkiye sartlarind ama 1 yil sonra baktik ki olmuo bebek anammmm....hem tedavi masraflari hem evi ode nevrimiz donuyo iyi dusun iyi tasin..,,
Offf ya sadece bende var sanıyordum bu sorunun
Çocukta istiyorum evdee...
İkimizde çalışmamaız lazım ya ben hamile kalınca çalışamazsam ya şöylee ya böylee derken evleneli 1,5 sene oldu...
İnşallah iyi birşeyler yapmaya çalışırken daha zor durumda kalmayız.
70 yaşından sonra çocuğa bir hayrı olur mu sizce?
Ben 1 sene bekleyin derim..1 sene sonra borçlarınız bitince çocuk yapın.Çocuk sahibi olmak için illa ilk başta ev sahibi olmak gerekmiyor.Allah yardımcınız olsun.Ben 2 senelik evliyim, kiradayım.İlk 1,5 sene borç ödedik (evlilik,düğün,eşya)..Taksitlerimizin bittiği ay hamile kaldım çok şükür.İnşallah hayırlı zamanda sizinde kalbinizdekini size verir Allah.
Arkadaşım, 640 tl maaşla ve kira ödeyerek nasıl geçniiyorsun, muhakkak ek bir gelirin vardır.
Çok iyi düşün, çocukla sıkıntı çekmek karı-koca sıkıntı çekmeye benzemez hiç. İnan öyle masrafları çıkıyor ki hesapta olmayan.
inşallah canım inşallah
canım arkadaşım şuan ben ve eşim çalışıyoruz eşim 640 tl ben ise 1060 tl maaş alıyorum bütün borçlarımızı ilk 7 ayda kapattık kira ve faturalardan başka bi borcumuz yok aylık toplam gelirim 1700 ve çok iyi bi semtte oturmama rağmen kiram 300+10 aidat veriyorum faturalarım yazın 50 tl yi geçmez su+doğalgaz+elektrik hepsi +300 de yesek 300 de gezsek 740 kenara atabiliyorum her ay şuan 30,000 tl paramız var kenarda 5+6 ay içindede çocuk düşünüyoruz çocuk olana kadar 9 ay öyle 6 ay da böyle 15 ay geçer her ay 750 atsak kenara 11,250 tl para yapar 30,000 tl ye dokunmamış olur o parada bizim çocuk yaşına gelene kadar yeter eşimin 640 tl maaşıda olur kirayı ve faturayı karşılar diğer 11,000 dende ben iş bulana kadar idarew ederiz çocuğa kaynanam bakar bende işe girerim hemen ev alırız peşinatımız da var işte böyle canım hem çocuğuma takılan çeyrekler çocuğuma yer bile :)))))
Biz hem cocuk yaptil hem de ev aldik. Evimizin tapusunu aldigimiz hafta hamile oldugumuzu ogrendik. Kredi taksidi oducez 3 sene, oglum buyuyup de masraflari artana kadar biz de taksitleri bitirmis olur.
Inanin bebegin kucukken bi masrafi olmuyo. Buyudukten sonra basliyo, kresdi kurstu okuldu derken :))
5 senelik krediyle ev alip pekala cocuk da yapabilirsiniz.
Anne baba olmayi ertelemeyin. Ama ev alicam diye de cocugunuzdan sakinarak onu buyutmeyin.
kızlar korkmayın Allah önce hepimize çocuğumuza çoluğumuza ailelerimize bize sağlık versin evimiz de olur çocuğumuzda Allah ın izniyle hayırlı olsun herşeylerimiz hep beraber aşalım bu sorunları el ele verirsek herşeyin üstesinden geliriz :) konu sahibi istanbulun neresinde oturuyosun canım
arkadaşım bak öncelikli olarak evini al.
düz ki kafan rahatlasın.borcun içine girmeden bişey sahibi olunmuyo sonuçta.
önce bebk yaparsan bazı seyler ertelenebılır unutmakı çoocuk olmadan yaptın yaptın hee yine yaparsın ama kucağında bebekle yenı ev al temızle taşın zor olur.
ne oluyosa yeni evlilikte oluyo.
birde şimdilik küçük 1+1 ev alabılırısn.fazla krediye girme ucuza bul az kredi çek 3-4 senede ödersin.
sonra çoocuk büyür falan o evı satıp peşinat yapıp 2+1alabılırısn.
ama sakın haa baştan yuklu buyuk yeni evin borcu altına girme.üzülürsün.
aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış.önce küçük düşün.
birde şunuda söylemeden edemicem.
ailelerin biraz destek olmaları gerekıyo.
en azından borçta olsa 3-5 kuruş peşinatı çıkarana dek bişeyler yapmalılar dıye duusnuyorum.
diğer turlu peşinat yok kiracısın maaşlar düşük zor gercekten bu işler...
önce peşinat gerek.
birde şunu eklemek istıyorum.
yüce rabbim ev alana yuva kurana gercekten yardım ediyo.
benım yakın bi arkadasım ev aldı. 9 sene 1,000 tl ödicek ve evıne gectıkten 1 ay sonra hamıle kaldı.
şimdi bebegı dogdu ve tek kişi çalışıyor.düşün bi Allah yardım ediyor yani.
dediğim gibi aile destegıde cok önemli.
çok yardım ettı kız tarafı kıza.erkek tarafından hiç bişey yok.
butun esylarını biri aldı.mesela buzdolabını yengesı.masayı gorumcesı, çamasır mak ablası falan koltuk tak. annesi boyle alındı yanı.
bence evde al , çocukta yap. Ama önceliğin ev olsun. Bende aynı durumdaydım. Evlendim , 4 ay sonra birikmiş param vardı birde altınlar kredi çektik evimizi aldık. 5 yıl kredi bitene kadar çocuk yapmayız diyorduk. eşimle ikimizde çalışıyoruz , ama ben bir süre başladım çocuk diye tutturmaya:) ev aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra hamile kaldım ve kısmetse Ekim ayınca kucağımıza alacağız kuzumuzu.
Allah yardım ediyor inanki şu an kredi , borç vs hiçbirşey düşünmüyorum bebeğimden başka. Hepsinin altından bir şekilde kalkılıyor ve borç olunca mecburen ödeniyor , para birikmiyor.
Önce evine niyetlen birkaç taksitten sonra göreceksin ki bebek istemeye başlamışsın. Allah yardımcın olsun canım.
Çocuk olur canım...Ama öncelikli olarak ev almalısınız....Evinizi alın ki gönlünüz rahat olsun..Hem çocuk olduğunda bir evinizin olması size çeşitli kolaylıklar sağlayacaktır :)