Ev kredisi ,çocuk sizce ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence siz benim ne demek istediğimi anlayın öyle alıntılayın.
Zorda kalan çocuğuna tabiki vericek, aile olmak bunu gerektirir. Ama zorda olmayan çocuğuna sırf kendi ev idarelerin yapamadılar diye neden para versinler, neden ev alsınlar. Bence önce siz iyi durum ile kötü durumu ayırmayı öğrenin ondan sonra konuşalım. Neyse.
Bence sizde aile anne baba kavramları üzerinde durun derim biraz o durumu varken sizin deyiminizle emeklilik tatil vs. Oh diyen anne babalar elden ayaktan düsünce evlat gelsin baksın diye beklerler :))

Bakın şansımı deneyip son kez anlatıyorum ailelerin durumu iyi ise evlatlarina ev alabilirler evlenirken ayrıca konu sahibi arkadas demis ki biz birikimlerimizden anca arac aldik ev alamadik hatta aracida aileden borc isteyip alip geri odemisler buraya kadar sorun yok diyor ki ev icin yardimci olsalar durumlari iyi gerisinide biz kredi ceksek evi alip bize hibe etsinler demiyor yardim istiyor makul ölçüde bunda ne var bu kadar karsı çıkıyorsunuz herkesin karakteri farklidir o ister sen istemezsin herkes burada gorus belirtiyor sizin gorusunuzu bu kadar dosdogruymus gibi kabul ettirme cabanizi anlayamiyorum
eşimin ailesinde para var ama vermiyorlar .

Slm ,en azından peşinat için biraz destek olmalarını istiyoruz üstüne atıyorum 150.000 kredi çekeriz diyoruz

Acıkcası biraz destek olmalarını istiyoruz evet etrafımızda insanlar oğullarına hep ev araba alıyor düğün yapıyorlar arabayı ben aldım mesela kendi paramla
Bak bende son kez şansımı deneyip anlatmaya çalışıyorum.
Konu sahibi hibe bekliyor, onlara ev araba alınmasını bekliyor. Yardım bekliyor. Nerede yardım etsinler biz geri ödeyeceğiz demiş, nerede araba parasını onlardan aldık sonra geri ödedik demiş yahu nerede okuyorsunuz bunları farklı bir konu mu okuyoruz biz?
Ben düşüncemi kabul ettirmeye çalışmıyorum ama siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ben diyorum ki konu sahibi zor geçinse, parası olmasa neyse ama ortalamanın üzerinde maaş alan 35 yaşında insanlar. 6 yıllık evliler bu zamana kadar neden birikim yapmamışlar. Birikim yapmadılar diye kayın aile neden ev araba almak zorundalar. Sizin düşünceniz farklı konu sahibininki farklı. O hibe istiyor hibe. Durumları iyi bize ev araba alsınlar diyor.
Durumları kötü olsa dediğiniz doğru aile olmak demek düşene yardım etmek onu toparlamak demek ama ortada böyle bir durum yok. Oldu onlar para biriktirmesin sonra gelip kayınaile ev araba alsın. Neymiş herkesin kayınailesi ev araba alıyormuş o kendi arabasını kendisi almış. Mantıklı mı bu?

Bence sizde aile anne baba kavramları üzerinde durun derim biraz o durumu varken sizin deyiminizle emeklilik tatil vs. Oh diyen anne babalar elden ayaktan düsünce evlat gelsin baksın diye beklerler :))
Off sıze göre aıleler hep versın yıyelım zıhnıyetı napcak evlendıkten sonrada ev alsın torun baksın hep para versinler. Tabı emekliliklerının tadını çıkarcaklar. Tatılde yapcaklar. O kadar zorluktan sonrada sıze sorup yapcak hallerı yok. Size göre mezara kadar versınler mezarda rahata ererler. Zihniyete bak

Evlat vereceğim parayla orantılı olarak gelip bakacaksa hiç bakmasın!Ben evladımı inşallah öyle güzel yetiştireceğim ki anne baba siz benim için yeterince fedakarlık yaptınız,artık sıra sizde hayatınıza bakın diyecek..Paraya tamah etmeyecek.Tam tersi de olabilir ama benim yetiştirme tarzım böyle olacak.

Okuduğunu anlayamıyorsun bari alıntılama.
Evlatlık bunu gerektirir tabi bakılacak. O benim moklu popomu temizlemiş yememiş içmemiş bana varını yoğunu harcamış iyi eğitim aldırmış meslek sahibi yapmış ben ona emekliliğinde bakmayacak mıyım? Bakacağım tabiki. 17 yaşında başlık parasıyla gelin edebilirdi ya da içip içip beni dövebilirdi. Beni korumayabilirdi küçücük yaşta beni dilendirebilirdi çalıştırabilirdi ama o beni layıkıyla okutmayı seçmiş. Sırf bunlar için bile minnettar olurum böyle saçma sapan isteklerim olmaz, bana ev araba al demem gerekirse ayaklarını bile yıkarım merak etme. Sende demek ki sana para verirlerse bakarsın yardım yapmazlarsa bakmazsın. Annesi babası sırf daha fazla yardım etmedi diye yaşlılığında ona bakmayacak insan vicdansızdır. Benim evlatlığım sizinki gibi parayla orantılı değil merak etme.

Valla tabiri caizse çalışıyorum eşek gibi emeklilik yaşım 58.
O yaşı görürsem tabi ki de tatilimi yaparım.
Herkes yatarken ben kalkıp işe geliyorum.
Ondan sonrasında ne çocuğuma ne gelinime sorarım parayla ne yapacağımı.
Kimseden de yardım beklemem.

Sen çocuğunu doğururken sana baksın diye mi doğurdun ?

Konu sahibi hibe bekliyor, onlara ev araba alınmasını bekliyor. Yardım bekliyor. Nerede yardım etsinler biz geri ödeyeceğiz demiş, nerede araba parasını onlardan aldık sonra geri ödedik demiş yahu nerede okuyorsunuz bunları farklı bir konu mu okuyoruz biz?
Ben düşüncemi kabul ettirmeye çalışmıyorum ama siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ben diyorum ki konu sahibi zor geçinse, parası olmasa neyse ama ortalamanın üzerinde maaş alan 35 yaşında insanlar. 6 yıllık evliler bu zamana kadar neden birikim yapmamışlar. Birikim yapmadılar diye kayın aile neden ev araba almak zorundalar. Sizin düşünceniz farklı konu sahibininki farklı. O hibe istiyor hibe. Durumları iyi bize ev araba alsınlar diyor.
Durumları kötü olsa dediğiniz doğru aile olmak demek düşene yardım etmek onu toparlamak demek ama ortada böyle bir durum yok. Oldu onlar para biriktirmesin sonra gelip kayınaile ev araba alsın. Neymiş herkesin kayınailesi ev araba alıyormuş o kendi arabasını kendisi almış. Mantıklı mı bu?
Benim durumumun iyi oldugunu nerden cıkardınız evet 6 yıldır kira ekektrik su doğalgaz market pazar kasap kredi kartı ödemekten para koyamıyoruz doğru düzgün zaten paramız olsa onlardan bir beklentimiz olmazdı .3 senede 2 defa işten çıkartıldım eşim çok büyük paralar kazanamıyor sezonluk çalışıyor zaten bilip bilmeden sürekli cevap veriyorsunuz benim adıma

Slm ,en azından peşinat için biraz destek olmalarını istiyoruz üstüne atıyorum 150.000 kredi çekeriz diyoruz

Durumları standart bir aileye göre iyi geçim dertleri yok en azından 3 5 bişi versinler bizde ferahlıyalım artık istiyoruz
Hee aynen aynen demiyor.

Boşver parmaklarına yazık aşkım ya uğraşma bu tarz insanlar başkalarının malı üzerinde hak talep ederler. Benım ilerde gelinim benım paramın çetelesını tutup senın durumun ıyı bızede ver dese haddını bılmesını sağlarım. Evladıma hukuken ben ölmeden bı halt hakkı olamazken elin ınsanı gelip bana çemkircek hee benım param uzerınden bırden valla böylelerıne zırnık vermem gıder bağışlarım

,6 yıllık evliyim eşimin ailesinde para var ama vermiyorlar .
Çalışıyor musunuz? Eğer çalışıyorsanız para nasıl kazanılıyor biliyorsunuzdur diye umuyorum. Senelerdir günde 10 saatimi pc ye bakarak geçiriyorum. 1 kuruşumu harcarken bile 2 kere düşünüyorum. Tabiki de birikimimi al tepe tepe kullan diye kimseye vermem. İnsanların böyle bir zorunluluğu yok. Özellikle yaşlılar maddi birikim ile kendilerini garanti altına almak istiyor, muhtaç olduklarında evlatlarının bakmamasına karşılık. Çünkü çoğu evlat anne-babasına "para" için bakıyor. Acı, ama gerçek bir çok örneğini gördük. 6 yıl çok uzun bir süre iki kişi çalışarak iyi birikim yapabilirdiniz. Malesef emek olmadan yemek olmuyor. Bu devirde herkes kendi parasını kazanmak zorunda, eşinizden bile medet ummayın benden size bir tavsiye.

Off sıze göre aıleler hep versın yıyelım zıhnıyetı napcak evlendıkten sonrada ev alsın torun baksın hep para versinler. Tabı emekliliklerının tadını çıkarcaklar. Tatılde yapcaklar. O kadar zorluktan sonrada sıze sorup yapcak hallerı yok. Size göre mezara kadar versınler mezarda rahata ererler. Zihniyete bak
Siz cocugunuza hic birsey vermeyin hanımefendi sadece dogurup buyutun sokaga salın ama yasliliginizda da birsey beklemeyin olur mu :KK66: ben ölsünler herseylerini kurusuna kadar versinler demedim durumları iyiyse dedim neyse daha fazla yazmayacagim kendi fikirlerine körü körüne saplanan ve insanlara da bunu dikte etmeye çalısan insanlarla tartismanin bir anlami yoktu keza karşıt fikri anlamaya calismak yerine komik ifadesi koymayı tercih ediyorlar !!!

Boşver parmaklarına yazık aşkım ya uğraşma bu tarz insanlar başkalarının malı üzerinde hak talep ederler. Benım ilerde gelinim benım paramın çetelesını tutup senın durumun ıyı bızede ver dese haddını bılmesını sağlarım. Evladıma hukuken ben ölmeden bı halt hakkı olamazken elin ınsanı gelip bana çemkircek hee benım param uzerınden bırden valla böylelerıne zırnık vermem gıder bağışlarım
Ay bi de geline bağlı tabi.Bu kafalarda gelin olursa bekle ki görsün yardımı😅😂😆

Evlat vereceğim parayla orantılı olarak gelip bakacaksa hiç bakmasın!Ben evladımı inşallah öyle güzel yetiştireceğim ki anne baba siz benim için yeterince fedakarlık yaptınız,artık sıra sizde hayatınıza bakın diyecek..Paraya tamah etmeyecek.Tam tersi de olabilir ama benim yetiştirme tarzım böyle olacak.

Okuduğunu anlayamıyorsun bari alıntılama.
Evlatlık bunu gerektirir tabi bakılacak. O benim moklu popomu temizlemiş yememiş içmemiş bana varını yoğunu harcamış iyi eğitim aldırmış meslek sahibi yapmış ben ona emekliliğinde bakmayacak mıyım? Bakacağım tabiki. 17 yaşında başlık parasıyla gelin edebilirdi ya da içip içip beni dövebilirdi. Beni korumayabilirdi küçücük yaşta beni dilendirebilirdi çalıştırabilirdi ama o beni layıkıyla okutmayı seçmiş. Sırf bunlar için bile minnettar olurum böyle saçma sapan isteklerim olmaz, bana ev araba al demem gerekirse ayaklarını bile yıkarım merak etme. Sende demek ki sana para verirlerse bakarsın yardım yapmazlarsa bakmazsın. Annesi babası sırf daha fazla yardım etmedi diye yaşlılığında ona bakmayacak insan vicdansızdır. Benim evlatlığım sizinki gibi parayla orantılı değil merak etme.

tam olarak bunları yazacaktım, neyse ki gerek kalmamış.
ne annem babam bu yaşlarında hala benim için bişey yapmaya çalışsınlar, ne ben onların yaşına geldiğimde çocuğuma ev alacağım diye çabalayayım.
karı-koca başbaşa kaldılar artık, gezsinler tozsunlar, daha daha güzel görsünler yeter. Bu yaştan sonra onlardan bunu beklerim artık.

Sonrada anneyim diye gezersiniz ahahhaha :))

Benim durumumun iyi oldugunu nerden cıkardınız evet 6 yıldır kira ekektrik su doğalgaz market pazar kasap kredi kartı ödemekten para koyamıyoruz doğru düzgün zaten paramız olsa onlardan bir beklentimiz olmazdı .3 senede 2 defa işten çıkartıldım eşim çok büyük paralar kazanamıyor sezonluk çalışıyor zaten bilip bilmeden sürekli cevap veriyorsunuz benim adıma
Evet cn

cnm gelirimiz normalin biraz üstünde diyebilirim ama 2 tarafın ailesindende hiç destek yok hayırlısı bakalım
Bakın, birikim yapmamanız sizin sorununuz. 6 yıllık evli olduğunuza göre 28 29 yaşında evlenmişsiniz. Ortalamaya göre iyi bir maaşınız varmış, eşiniz ya da siz bekarken birikim yapabilirdiniz. Hala söylüyorum, övünmek için söylediğimi zannetmeyin benim sevgilim 22 yaşında habire kenara para atmaya çalışıyor, hiçbir desteği olmamasına rağmen babasının yanında çalışıp arabasını çekti altına. Onunda kredi kartı borcu var artık ne biriktirirse bana veriyor birikim yapmaya çalışıyoruz. 22 yaşında. Birikime evlilikte değil genelde bekarlıkta başlanır. Sizin yaşadığınız herşeyi buradaki her insan yaşıyor. Türkiyenin yarısı bu şekilde geçiniyor. Birikim yapmamanız sizin hatanız kusura bakmayın. Siz yardım değil hibe bekliyorsunuz.

Siz cocugunuza hic birsey vermeyin hanımefendi sadece dogurup buyutun sokaga salın ama yasliliginizda da birsey beklemeyin olur mu :KK66: ben ölsünler herseylerini kurusuna kadar versinler demedim durumları iyiyse dedim neyse daha fazla yazmayacagim kendi fikirlerine körü körüne saplanan ve insanlara da bunu dikte etmeye çalısan insanlarla tartismanin bir anlami yoktu keza karşıt fikri anlamaya calismak yerine komik ifadesi koymayı tercih ediyorlar !!!
Hanımefendi ben size katılıyorum anne baba olmak demek çocugum sıkıntı çekerken ben ohh keyif içinde yaşiyim demek değildir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X