Ev kredisi çekenler,kredi ödeyenler bir bakar mısınız ?

ben faizlerin düşecegini hiç sanmıyorum, eğer çekebiliyosanız ödeyeceğiniz faizi görmezden gelin. sonuçta şuan ödenen kira havaya giden bi para ama kendi kredi borcunuzu ödediğinizde 10 yıl sonrası için mülk sahibi olacağınızın garantisi var sonuçta.. 100 binlik ev buluyorsanız alın bence.

Bence mantiksiz. 1+1 ev alip 10 sene boyunca onun kredisini mi odeyeceksiniz? 10 sene 1+1 de nasil yasayacaksiniz? Cocugunuz olursa? Su an krediler cok yuksek, kimse kredi cekmiyormus bankaci tanidiklarim oyle soyluyor. Daha uygun kirali bir eve cikin madem 1+1 e mesela bu arada da para biriktirin.

merhaba, ödeme gücün varsa direkt al evini derim ben.
evet krediler yüksek faizle veriliyor şu an ama ileride düştüğü zaman yapılandırma şansın var.
şu sıralar konut piyasası kötü olduğu için ev fiyatları geçen iki yıl ile aynı, bazı yerlerde nispeten düşük bile.
kredi faizleri düşse bile ev fiyatları yükselecektir, inşaat maliyeti dövize endeksli çünkü.
ben 9 ay önce aldım evimi, 1,15 faiz oranı ile çektim aylik 3600 TL kredi ödüyorum.
kiram bunun üçte biri bile değildi ama boşa ödenen para gibi geliyordu bana da.
Borç olmadan hiçbir Şey olmuyor, ödeme gücün var ise al evini
Rabbim isteyen herkese gönlüne göre versin

100.000e 250.000 mi geri odeniyor vay anam ya ucmus faizler resmen ucmus.

Bence elinde yüksek pesinat olmadan kredi çekmek çok mantıksız.
Çünkü şu ara cidden faizler uçmuş durumda.
Biz de 100bin vardi 170bin çektik 7 yılda ödeyeceğiz aylık 3bin olarak.
Ki o zaman faizler çok düşüktü.

Siz diyorsunuz ki eşim asgari ücretli yani biraz zor açıkçası.
Izmır de evler ucuz değil çünkü.

Ilk iki yil biraz darlaniyor insan ama hayat sartlari degisiyor,4 5 yilin sonunda odeyecegin kiraya denk geliyor iyiki almisim diyorsun. Cok fazla ucmadan arabanizi pesinat yapip,ev kredisi cekip bir ev alabilirsiniz. Daha sonrasinda para durumlariniz degisirse satarsinizya da faizler duaunce gonlunuzce bir eve girerseniz. Basamak basamak oluyor bu isler hep en buyuyugu alma hayali olanlar bir turlu ev sahibi olamiyor malesef... biz aldim 6.tilimiz 3 kaldi. Ilk girdigimizde aileler fok korkmustu odeyemwyiz diye ama allah yardim ediyor cok sukur

En azindan secimi bi atlatin. Duruma bi bakin.

Olabildiginde pesinat biriktirin bu surecte. Tasarruf yapin birikim yapin.

Sonra faizler duserse degerlendirin
Dusmezse alin cunku icinde oturacaksiniz. Kirayi da ekler krediyi ödersiniz.

Rabbim herkesin gönlüne göre versin gerçekten ev almak çok zor bu devirde

Kredi ile aldık ilk 2 yıl zorlandık. Kiramızdan yüksek bir meblağ ödüyorduk şuan ise tam tersi kiralar kredimizi geçti. Peşinat varsa vakit kaybetmeyin uygun bir ev alın 10 yıl yormaz mı ama başka nasıl ev sahibi olunur yetişilmezki ev fiyatlarına.

seçimi geçireceğiz bakacağız durumlara ev alamasakta daha uygun fiyatlı bir eve çıkmak sanırım en iyisi

seçimi geçireceğiz bakacağız durumlara ev alamasakta daha uygun fiyatlı bir eve çıkmak sanırım en iyisi
Bence kredi faizleri cok yuksek daha uygun bir kiraya çok 2ile 3 yıl birikim yap o zamanın şartlarına göre krediye bak. 100bin e 250bin cok fazla. Sonuçta kidayken de evi 1 aylığına satın almış oluyorsun. Elindeki birikim kısmını arttir gerekirse kredi çekmişti gibi her ay kenara atıp 5 yil biriktir.

evet zaten faizlerin çokluğu korkutuyor gecen yıla bıle oranla cok cok yukseldı ınsallah duser

evet zaten faizlerin çokluğu korkutuyor gecen yıla bıle oranla cok cok yukseldı ınsallah duser
Cidden hiç kredi çekilecek bir dönem değil. 10 yıl da cok uzun. Çocuk yapayım vs desen giderler artacak kredi bir taraftan sıkacak. En iyisi şimdi koyabiliyorsan kenara koy. Elinde peşinat ne kadar cok olursa kredi öderken o kadar az zorlanırken. Varsın 5 yil sonra olsun. Hiç ev diye acele etme. 10 yıl boyunca ödeyeceğim kredi faizi, 10 yıl odeyecegin kiradan daha fazla olacak.
Kiraya verdiğin ev sahibie gidiyor. Kredi faizine verdigin bankaya gidecek ayni sey.

Konu eski ama bu ara babamda baktı faizler çok yüksekmiş. Hatta bankadaki adam seçimden sonra gelin demiş düşebilir diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…