- 2 Ağustos 2018
- 2.912
- 5.386
-
- Konu Sahibi benmesela01
Ilk iki yil biraz darlaniyor insan ama hayat sartlari degisiyor,4 5 yilin sonunda odeyecegin kiraya denk geliyor iyiki almisim diyorsun. Cok fazla ucmadan arabanizi pesinat yapip,ev kredisi cekip bir ev alabilirsiniz. Daha sonrasinda para durumlariniz degisirse satarsinizya da faizler duaunce gonlunuzce bir eve girerseniz. Basamak basamak oluyor bu isler hep en buyuyugu alma hayali olanlar bir turlu ev sahibi olamiyor malesef... biz aldim 6.tilimiz 3 kaldi. Ilk girdigimizde aileler fok korkmustu odeyemwyiz diye ama allah yardim ediyor cok sukurMerhaba hanımlar bi konu hakkında yardım almak istiyorum özellikle kredi çekip bir şeyler sahibi olan hanımlardan. Ben memurum, eşimde asgari ücretle çalışıyor. Çocuğumuz yok, İzmir’de oturuyoruz kısaca Ev almak istiyoruz şu anda oturduğumuz evin kirası, aidatı falan toplamda bize 1200 tl ye geliyor ve acıyorum bu paraya. Akşamdan akşama geldiğimiz, haftasonu bile durmadığımız bu ev için çok fazla geliyor. Bir ev almayı düşünüyoruz ama krediler çok pahalı. Arabamız var şu anda 40-45000 tl arası satılabilir belkide daha fazla ama en az bu kadardır. En azından 1+1 ev alsak diyoruz ,100.000 tl çeksek 250.000 tl ödüyoruz, bilemedik. Yalandan 1200 tl de ödemek istemiyoruz. Kısacası bocaladık. Krediyle ev alan hanımlardan yardım istiyorum 10 küsür sene ödeme yapmak yoruyor mu ? bu zamanda kredi çekilir mi? Sizce faizler düşer mi ? ne tavsiye ediyosunuz? Teşekkür ederim.
Kredi ile aldık ilk 2 yıl zorlandık. Kiramızdan yüksek bir meblağ ödüyorduk şuan ise tam tersi kiralar kredimizi geçti. Peşinat varsa vakit kaybetmeyin uygun bir ev alın 10 yıl yormaz mı ama başka nasıl ev sahibi olunur yetişilmezki ev fiyatlarına.Merhaba hanımlar bi konu hakkında yardım almak istiyorum özellikle kredi çekip bir şeyler sahibi olan hanımlardan. Ben memurum, eşimde asgari ücretle çalışıyor. Çocuğumuz yok, İzmir’de oturuyoruz kısaca Ev almak istiyoruz şu anda oturduğumuz evin kirası, aidatı falan toplamda bize 1200 tl ye geliyor ve acıyorum bu paraya. Akşamdan akşama geldiğimiz, haftasonu bile durmadığımız bu ev için çok fazla geliyor. Bir ev almayı düşünüyoruz ama krediler çok pahalı. Arabamız var şu anda 40-45000 tl arası satılabilir belkide daha fazla ama en az bu kadardır. En azından 1+1 ev alsak diyoruz ,100.000 tl çeksek 250.000 tl ödüyoruz, bilemedik. Yalandan 1200 tl de ödemek istemiyoruz. Kısacası bocaladık. Krediyle ev alan hanımlardan yardım istiyorum 10 küsür sene ödeme yapmak yoruyor mu ? bu zamanda kredi çekilir mi? Sizce faizler düşer mi ? ne tavsiye ediyosunuz? Teşekkür ederim.
Bence kredi faizleri cok yuksek daha uygun bir kiraya çok 2ile 3 yıl birikim yap o zamanın şartlarına göre krediye bak. 100bin e 250bin cok fazla. Sonuçta kidayken de evi 1 aylığına satın almış oluyorsun. Elindeki birikim kısmını arttir gerekirse kredi çekmişti gibi her ay kenara atıp 5 yil biriktir.seçimi geçireceğiz bakacağız durumlara ev alamasakta daha uygun fiyatlı bir eve çıkmak sanırım en iyisi
evet zaten faizlerin çokluğu korkutuyor gecen yıla bıle oranla cok cok yukseldı ınsallah duserBence kredi faizleri cok yuksek daha uygun bir kiraya çok 2ile 3 yıl birikim yap o zamanın şartlarına göre krediye bak. 100bin e 250bin cok fazla. Sonuçta kidayken de evi 1 aylığına satın almış oluyorsun. Elindeki birikim kısmını arttir gerekirse kredi çekmişti gibi her ay kenara atıp 5 yil biriktir.
Cidden hiç kredi çekilecek bir dönem değil. 10 yıl da cok uzun. Çocuk yapayım vs desen giderler artacak kredi bir taraftan sıkacak. En iyisi şimdi koyabiliyorsan kenara koy. Elinde peşinat ne kadar cok olursa kredi öderken o kadar az zorlanırken. Varsın 5 yil sonra olsun. Hiç ev diye acele etme. 10 yıl boyunca ödeyeceğim kredi faizi, 10 yıl odeyecegin kiradan daha fazla olacak.evet zaten faizlerin çokluğu korkutuyor gecen yıla bıle oranla cok cok yukseldı ınsallah duser
Konu eski ama bu ara babamda baktı faizler çok yüksekmiş. Hatta bankadaki adam seçimden sonra gelin demiş düşebilir diye.