Ev kredisi çekenler,kredi ödeyenler bir bakar mısınız ?

benmesela01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2017
1.632
731
39
Merhaba hanımlar bi konu hakkında yardım almak istiyorum özellikle kredi çekip bir şeyler sahibi olan hanımlardan. Ben memurum, eşimde asgari ücretle çalışıyor. Çocuğumuz yok, İzmir’de oturuyoruz kısaca Ev almak istiyoruz şu anda oturduğumuz evin kirası, aidatı falan toplamda bize 1200 tl ye geliyor ve acıyorum bu paraya. Akşamdan akşama geldiğimiz, haftasonu bile durmadığımız bu ev için çok fazla geliyor. Bir ev almayı düşünüyoruz ama krediler çok pahalı. Arabamız var şu anda 40-45000 tl arası satılabilir belkide daha fazla ama en az bu kadardır. En azından 1+1 ev alsak diyoruz ,100.000 tl çeksek 250.000 tl ödüyoruz, bilemedik. Yalandan 1200 tl de ödemek istemiyoruz. Kısacası bocaladık. Krediyle ev alan hanımlardan yardım istiyorum 10 küsür sene ödeme yapmak yoruyor mu ? bu zamanda kredi çekilir mi? Sizce faizler düşer mi ? ne tavsiye ediyosunuz? Teşekkür ederim.

Zaten kira öder gibi ödüyorsun elin evine kira verene kadar her para verdikçe o ev biraz daha senin oluyor. Gün gelir birikim yapabilirseniz yapılandırma hakkınızda var gününüzü azaltmış olursunuz. Alın hic yoktan ev sahibi olursunuz kiralar her geçen yıl dahada artıyor. 10 yıl sabit para ödersin yillar cabuk geçiyor. Hayirlisi olsun hakkinda

Şu anda ev kredisinde faizler ne durumda bilmiyorum. Ama bundan 15 yıl önce bizde 10 yıllık kredi çekip ev almıştık. 40.000 TL çekmiştik o zamanın parasıyla 73.000 TL olarak geri ödedik. Evet faiziyle iki katı para ödemiş olduk ama başka türlü de ev sahibi olamazdık gibime geliyor. Para biriktirerek almayı düşünsek biz o parayı biriktirene kadar ev fiyatları yükselecek ve kısır döngüye dönüşecekti durum.

100.000 tl ye ayda 2100 lira falan ödersek 250 bin ödüyoruz bu da çok geliyor. bide çok uzun zaman ama birikimle de ev sahibi olmamız mümkün değil zira birikmiyor. faizler düşer mi diyoruz ama o da mümkün gözükmüyor gibi

evet haklısınız faizler çok yüksek 100.000 tl ye 250 bin civarı bilemedik karar veremedik fikir almak istedim sağolun

Faizler malesef ucmus durumda hos biraz indiler ama hala ucuk rakamlar
Ne olursa olsun suanda cebinden zaten bosa bir para cıkıyor ve cıkmaya devam edicek
En azından yolun sonunda sahibi olacagın bir ev olır

Babam kredi çekti ama ev sana ait olunca masraf bitmiyor maalesef aidati, yakıtı, gorevli ücreti falan en az 700ü buluyor yine tabii İzmir'de nasıldır bilmiyorum ama biz kalorifer kullandiğimiz için durum böyle. Ev doğal gaz ise daha az gidebilir. Krediye gelince faizler gercekten çok yüksek ama babam okuyan kardeşime ve amcama da para yolladiği için zorlaniyor sizin öyle bir sorununuz yoksa çekin derim.

Evet şöyle bir baktım faiz oranlarına ciddi yüksek. Düşer mi hiç bilmiyorum ama bizim çektiğimiz dönemde 1,25'ti faiz oranı 4-5 ay içinde 1,06'ya düştü. Gidip yeniden yapılandırma yapmıştık, ilk ödediğimiz 6 ayın faizi boşa gitti ama olsun totalde daha az faiz ödemiş olduk ve faiz konusunda belli bir miktar kârımız olmuştu.

bu oturduğumuz evin aidatı, kapıcısı ,vs baya para gidiyor. kesınlıkle merkezi sistem bile değil daire başı doğalgazlı ya da ısıtması kendımıze ait olmalı. evde doğalgazla ısınmıyoruz ama merkezi sistem olduğu için belli bir miktar para veriyoruz yalandan

geçen sene komşum çekmiş 100.000 tl ye 50 bin tl faiz ödüyorlarmış keşke şimdi oyle olsa

Anladim o zaman guzelmiş benim oturdugum yerde evler 400 binden basliyor o yuzden cok sasirdim
100bin cekseniz aylik taksidi ne kadar oluyor?

1+1 ler 400.000 tl izmirin neresi burası :)))) aylık taksıtlerınızı siz belirliyorsunuz kaç sene ödemek istiyosunuz vs.diye banka hesaplıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…