ne iyi emlakçıymış ya o :)Keşke ev alsan, benim de niyetim okuduğum şehirde bir apart daire almak, peşinatim var ama işten ayrılmayı düşündüğüm için kredi çekme cesaretim yok simdilik
'ev aldım pişmanım' diyen yoktur ama 'aileyle ortak iş yaptım,pişmanım /aileme kredi çektim pismanim' diyen çok duymussundur.
Ama kararin bu yondeyse,kendine-ekonomine ve aile bağlarına güveniyorsan da senin hayatın. Sadece daha bu işe girmeden her şey net bir şekilde belli olsun , ki sonradan yanlış anlamalar,kendine pay bicmeler,alinmalar,gucenmeler olmasın.
Neden cimrilik olsun ki? Alt tarafı bir sene duracağı evin bozulan kombisini ya da tesisatını neden kiraci yaptırsin? Sonuçta ev sahibi o evi 'kombili' diye daha pahalıya kiraya veriyor . On yıllık kombi benim zamanımda bozuldu diye neden ben tamir ettirip tüm ücreti ödeyeyim? Sonuçta o eve zahmetsizce konaklamak için girmisim, kira ödüyorsam bazı şeylerle ugrasmama rahatlığını yaşamak isterim.
Remax ile tutmustuk biz ilk evimizi, emlakçımiz sağolsun evimiz su bastığında tesisatçı, lamba sorun çıkarttığında elektrikçi getirirdi, hatta tek olmayalım diye bazen elemanlarla beraber gelirdi Her şeyimizle ilgilenirdi , aramamız yeterliydi. Yani benim bildiğim, emlakçının güzelliği biraz da bu. Yoksa sadece "evi buldum,kaporami aldım, daha da aramayın sormayın" durumu değil.
Bence olması gereken en adil şey kiracinın yaptırıp,faturalandirip kiradan dusmesi.
Küçük bir şehirde okudum, belki o şehirde öyledir diyeceğim ama sevgilime kısa dönem ev kiralamistim, İstanbul'un göbeğinde şişli'de. Onda da apartman aidatı falan ev sahibine aitti, daha doğrusu kiraya dahil etmiş,ona gore bir rakam belirlemişti. O arada bir eşyası bozulsa falan onu da ev sahibine bildirirdik heralde. Duvara yumruk atıp iz birakmadiysan, kapıda kalıp içeri girmek isterken kilidi-dilini mahvetmediysen, suyu açık unutup tüm parkeleri çürütmediysen -yani senden kaynaklı bir durum yoksa neden odeyesin ki?
Bilemiyorum , herkesin deneyimi başka başka tabii ama benim üç buçuk ayrı, ev tutma serüvenimde hep böyle oldu. Bundan sonra da böyle evler bulmak isterim
ev sahiplerinin kiraya verdim geri kalan hiçbir şeye karışmam mantığı bana da çok yanlış geliyor. hayrına kiralamıyorlar. dediğiniz gibi zaten kiranın içinde aslında. suistimali önlemek açısından en azından senede 1-2 kez tamir masrafını ev sahibi karşılamalı kombi gibi pahalı tamiri olan demirbaşların. sen kullanıyorsun sen tamir ettireceksin. e kullanmaktan kasıt sadece açıp kapatmak. üstünde tepinmiyoruz kombinin. bozulacak şekilde kullanılan bir eşya olsa hadi neyse. kombi yani. komple bozulsa, tamiri mümkün olmasa ne olacak? kiracı kombi mi alıp taktıracak? bazı insanlar mal mülk sahibi oldukça başka şeyleri unutuyor.
umarım sizin de her şey gönlünüzce olur :)