Ev kredisi çekenler,kredi ödeyenler bir bakar mısınız ?

benmesela01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2017
1.660
738
123
39
Merhaba hanımlar bi konu hakkında yardım almak istiyorum özellikle kredi çekip bir şeyler sahibi olan hanımlardan. Ben memurum, eşimde asgari ücretle çalışıyor. Çocuğumuz yok, İzmir’de oturuyoruz kısaca Ev almak istiyoruz şu anda oturduğumuz evin kirası, aidatı falan toplamda bize 1200 tl ye geliyor ve acıyorum bu paraya. Akşamdan akşama geldiğimiz, haftasonu bile durmadığımız bu ev için çok fazla geliyor. Bir ev almayı düşünüyoruz ama krediler çok pahalı. Arabamız var şu anda 40-45000 tl arası satılabilir belkide daha fazla ama en az bu kadardır. En azından 1+1 ev alsak diyoruz ,100.000 tl çeksek 250.000 tl ödüyoruz, bilemedik. Yalandan 1200 tl de ödemek istemiyoruz. Kısacası bocaladık. Krediyle ev alan hanımlardan yardım istiyorum 10 küsür sene ödeme yapmak yoruyor mu ? bu zamanda kredi çekilir mi? Sizce faizler düşer mi ? ne tavsiye ediyosunuz? Teşekkür ederim.

Faizler 0.98 e dusmemismiydi. Tekrar geri yükseldi mi? Bizim bir arkadaş 90 bin çekti 135 bin ödeyecekti yanlış bilmiyorsam ama o 0.98 den çekti.
1200 tl kira gideri de çok 100 bine 150 bin faiz de çok allah yardım etsin tüm evsizlere yani bizlere ev nasip etsin.

Faizler düşmez artık,bu zamanda kredi çekmek de pek akıl işi değil yanlış anlama..

Krediler yükselir düşmez bence alın cesaretinizi toplayıp.cocuk olunca zorlasio çünkü 10 yıl değil 5 yada 6 yıllık çekin sizde arabada varmış peşin olarak koyacağınız alın bence ödenio bı şekilde.bende kiraya verilen para boşa gidio die üzülüp Cocuklar yokken aldım üstelik tek eşim calisio 6 yıl çekmiştik 2 yilimizdan az kaldı elini taşın altına koymayinca bişey sahibi olunmuo insanın gelirine göre gideri oluo kenarı atilmio ama borç olunca ödenio bı şekilde siz çok rahat alırsınız iki maaş girio eve

2 yil once 175 bine ev aldik bizim pesinat azdi 25 bin civari verdik.iki kredi oduyoruz yaklasik ayda 2650 civari veriyoruz.bizi zorlamiyor bosuna kira vermektense ev almak cok mantikli.

Su anda krediyle ev alinacak zaman degil. 1,5 yil önce falan o,90lardaydi faizler. Tam zamaniymis o zaman. Ama 2 küsür faizle borclanmak bana pek cazip gelmiyor. Yerinizde olsam para biriktirir, yatirim yapar ve faizlerin düsmesini beklerdim. Bu arada yüksek faizden alinca, faiz düserse yapilandiradirabiliyorsunuz. Ama yakin zamanda düsecegini zannetmiyorum ve ben olsam bu ortamda kredi cekmem.

10 sene çok uzum bir süreç değil mi ?
kuzenim aynı sizin dediğiniz gibi ev aldı ama krediyi ödeyemeyince banka evi sattı vs vs
100 bin çekip 250 bin ödemek çok fazla bana göre
biz iki yıllık çektik bir an önce bitsin diye ki bu süre bile yoruyor insanı :kahve:

Geçen seçim öncesi 0.98den 10 yıllık 92 bin çektim (155 bin geri odeyecegim).üstüne 55 araba 35 te nakit koydum 4+2 aldım 182 bine.1200 lira ödemesi var her ay ama kiraya 1400e verdim 200 lira artı param kalıyor. ev kendi kendini ödüyor su anda bizde elimizdeki kredi kartlarını kapatıyoruz cunku faizler düşmez diye oturdugum evimin mutfağını yeniden yaptırmıştım tüm beyaz eşyaları da yenilesmistim kredi buna düşünce biranda aliverdik iyikide almısim çünkü üniversite karşısı sıfır daire aldım asla boş kalmayacak bir muhitte.iyi yatırım oldu benim için.iKi maasliyiz eğer kendi maaslarimizdan kredi kartı bitince birikim yaparsak bir yüzbin kadar daha bir tane daha almak isterim o zamana bes suremde doluyor.

Faizler dusmez
Tam tersi yukselir
Doviz ve altin yukselir. Ev fiyatlari da yukselir bir dogal afet gelip de etrafi dumduz edene kadar
Evi alacaksaniz acele edin cunku almadiginiz her gun zarardasiniz. Biz 5 yil once aldik,tabi sartlar o zaman daha iyiydi ama pisman degiliz. O zaman almasak simdi asla alamazdik

Geçen seçim öncesi 0.98den 10 yıllık 92 bin çektim (155 bin geri odeyecegim).üstüne 55 araba 35 te nakit koydum 4+2 aldım 182 bine.1200 lira ödemesi var her ay ama kiraya 1400e verdim 200 lira artı param kalıyor. ev kendi kendini ödüyor su anda bizde elimizdeki kredi kartlarını kapatıyoruz cunku faizler düşmez diye oturdugum evimin mutfağını yeniden yaptırmıştım tüm beyaz eşyaları da yenilesmistim kredi buna düşünce biranda aliverdik iyikide almısim çünkü üniversite karşısı sıfır daire aldım asla boş kalmayacak bir muhitte.iyi yatırım oldu benim için.iKi maasliyiz eğer kendi maaslarimizdan kredi kartı bitince birikim yaparsak bir yüzbin kadar daha bir tane daha almak isterim o zamana bes suremde doluyor.
182 bine aldiginiz evin kirasi 1400 tl mi? Harika yetirim gercekten. Sakincasi yoksa nerden aldiniz evi? Ben 450 bine aldim ve kiraya versem benimki de ancak 1400 eder herhalde.

182 bine aldiginiz evin kirasi 1400 tl mi? Harika yetirim gercekten. Sakincasi yoksa nerden aldiniz evi? Ben 450 bine aldim ve kiraya versem benimki de ancak 1400 eder herhalde.
Evet ya nereden aldınız ben de merak ettim.

Back
X