• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

Tabi ki derdini anlatana ben de diyorum senin calismaktan baska caren yok çalis neden evdesin? Derim
Ben kendim calismadigim donemde kimseye calismayin ev hanimligi meslektir demedim herkes şartlari neyse onu yapsin super zengin ve calismiyi seviyorsa bile neden işe gidiyorsun demem 😄
İşte burada niyet önemli.Fitnaaa fucurlara ekmek çıksın yeter ki çalışıp çalışmamasından girer kocanla sex hayatını(çocuk) konusunu da sorgular ev ekonomisini de sorgular.Kendim böyle birisi olmadığım için çok çiğ geliyor bu tarz meraklı sorular vallahi.
Kocaman bir sanane diyorum.Üstteki mesajda yazdığım sebeplerden dolayı kadınların genelinin çalışması gerektiğini savunurum ama iğneleyici konuşmam kimse de böyle konuşmasa keşke.İnsanlar kırılabiliyor yani

Bunları çalışan anneler de yapıyor. İşten geldiğimde çocuklarıma ben baktım (yorulmuş olarak) çünkü bütün bebelerin bir tane annesi var.
Ben çalışan az çalışmayan çok yorulur demedim yalnız. Yada çalışan anne çalışmayan anne ayrımı yapmadım. Benim çocuklarım nezdinde benim mesleğim nezdinde çalışsaydım daha az yorulacağımı yazdım.

Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍
Bende sinir oluyorum bu bakış acısına, sanki topluma fayda sağlamak sadece dışarda para kazanarak mümkün, bir ev hanımı hayırlı evlat yetiştirerek bile topluma fayda sağlar.

Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍
Siz tibitıra girmediniz mi, heykelinizi dikip tapınacak adamlar var. 😂 Neyse bu işin şakasıydı, herkesin düzeni kimseyi ilgilendirmez, belki koca parası yemekten bahsedenler kendi yiyemediği için içlerine dert olmuştur.

Ben uzun bir çalışma hayatı sonrası ev hanımlığını tattım ve bana çok zor geldi çalışma hayatına geri dönmek için yanıp tutuşuyorum..

Çevreniz salak galiba. Bunlar nasıl söylemler. Bomboş konuşuyorlar. Siz kendi fikriniz e yaşayın ne mutlu ediyorsa şartlar neye elverişliyse.

Ev işi bitmeyen bir döngü, çok da yorucu ve nankör. Çalışmayan kadınları kimse boş boş oturmakla itham edemez, kaldı ki canı isterse boş boş da oturur pekala, kime ne.
Ha, çalışan (özellikle evli ve çocuklu) kadınlar aynı zamanda ev hanımı da oluyor, işleri kat be kat daha zor, bunu söylemeden geçemeyeceğim. Temizliği, yemeği, bulaşığı, çamaşırı halleden bir yardımcı her çalışan kadının evinde mevcut değil.
Herkesin bakış açısı, hayatı birbirinden farklı, kendi koşullarımıza göre tercihler yapabiliriz; çalışmak veya çalışmamak gibi. Birbirini yorumlayıp doğru veya yanlış etiketi vurulacak bir konu değil.

Ben uzun bir çalışma hayatı sonrası ev hanımlığını tattım ve bana çok zor geldi çalışma hayatına geri dönmek için yanıp tutuşuyorum..
Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.

Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???

Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicem 😄😄 En tatlısı koca parası 😄😄 Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
Değer görmek için değil kendimiz öyle istediğimiz için çalışıyoruz. Sapla samanı karıştırmasak mı?

Koç, Sabancı vs. Gibi ailelerde kadınlar neden çalışıyor acaba? 🤔 topumuzu satın alırlar oysa ki. Koca, baba parası yemek varken di mi? Bizim toplum bu kafayla mithiş ilerler 😅
Konudan alakasız olacak ama koç sabancı ailelerinin erkekleri bile çalışmıyor bırakın kadınları. Anca karı kız peşinde koşuyolar :D bi pınar sabancı kendini geliştirmiş. Diğerlerinin üst sınıf bir ailede doğmasalar yozgatlı hatçeden farksız bir hayatları olurdu :rolleyes:

Yani işi tartışmaya getirmek tabi ki komik çünkü kimse kimsenin parasını vermiyor sonuçta. Ha insanlar neden buna bu kadar takıyor diyorsanız ya geçim konusu olsun, evde durmak olsun böyle bir şeyden şikayet ediyorsunuzdur ya da ev hanımlığı daha zor gibi söylemler yapıyorsunuzdur. İnsanlar da haliyle alt tarafı bi süpürge bi yemek işinin bu kadar tantana yapılmasına anlam veremiyordur. Hani ev hanimi olmayanlar da ev işi nedir biliyor ya. Ben 1 2 yaşında bebek bakan kimseye laf edildiğini görmedim mesela. Bir de benim anlamadığım şey, kendisi evde koca parası yiyorum diye hava yapanların çocuklarını özel okullar, kurslardan çıkarmayıp illa ki güzel yerlere gelsin istemeleri. Henüz kızım büyüsün de ev hanımı olsun insallah diye hayal kurana ben denk gelmedim. Bilmiyorum kendi rahatlarini çocukları hak etmiyor diye mi yoksa kendileri de mi kendilerinin konumunun aslında farkında ondan mı artık.
yooo
muhafazakar kesimde
gayet de var bu
okusun diploması olsun, oturmayı kalkmayı bilsin
denk, eğitimli kocası olsun çünkü eskiden o doktor kaymakan m.vekili kocalar ilkokul mezunu eş "alabiliyor"muş şimdi devir izin vermiyor ona

ama çalışmasın, çalışmak kadın fıtratına uygun değil çünkü, diyen bi sürü muhafazar bilyorum ben. benim muhafazkar kuzenlerimin de çoğu bu kafayla okudu ve çalışmıyor. annesi çalışıyor kızı çalışmıyor hatta! böyle örnekler de bol bol var artık. annesi geçinemiyoruz diye çalışıyor anne de üni. mezunu, kızım çalışsın diye de ölmüyordu, kendisi de geçinseler çalışmazdı, ama kız daha zengin koca buldu, çalışmıyor.

gayet Bilkent mezunu eski bir başbakan kızı biliyorum mesela, birlikte okuduk zamanında. okul biter bitmez kayserili bir halı tüccarıyla evlendi hiçbir zaman çalışcam diye bi planı olmamıştı, annesi ilkokul mezunu ev hanımıydı onun da hiç kızım çalışsın dediğini sanımıyorum- sonra can sıkıntısından çalıştıysa haberim yok

Sen zaten 15 yil calismissin .hic çalışmayan bir kadin degilsin neden üzerine aliniyorsun ki ?
Kucumsenenler genelde hic calismayanlar .sana kica parasi yiyorsun evde oturuyorsun imasi yaoanlara canim ben emekli oldum 15 sene calistim simde evde vakit hevirme zamani diyebilirsin

Canım benim sen gidip ev hanımlarını zorbalıyor musun? Çalışmayan arkadaşlarına gidip "evde boş boş oturmaktan sıkılmıyor musun?" diye soruyor musun? Anladığım kadarıyla sormuyorsun. O zaman kastedilen sen ve senin gibi çalışan kadınlar degil. Niye alındınız anlamadım 😅
Ben de 4 ay sonra çok sevdiğim işime döneceğim ve bu günleri sadece özleyeceğim 😁 çalışmayan kadınlara da helal olsun diyeceğim 😄
Tabiki zorbalamıyorum. Siz çalışan kadınlar diye genelleme yaptığınız için yazdım. Yani herkesin işi gücü dinamiği başka.
Çalışmayı, ekonomik özgürlüğü sevdiği için çalışan kesimde var.

Nerdeyse 20 yıldır çalışıyorum. İmkân olsa bir dakika durmam bırakırım. Kızımı kreşe verdim. Alırdım kreşten

Kıskandığımızı söylemişsiniz direkt bir şekilde. Ben de eve hanımı ne yapsa kıymet görmüyor, doğru mu? Yanlış ama gerçekler bu dedim eğer zorbalamak bu ise :)
Yoo ben zorbalayan kadınların kıskandığını söyledim. Üzerinize alınmışsınız.

Ben çalışan az çalışmayan çok yorulur demedim yalnız. Yada çalışan anne çalışmayan anne ayrımı yapmadım. Benim çocuklarım nezdinde benim mesleğim nezdinde çalışsaydım daha az yorulacağımı yazdım.
hiç anlamadım
2 çocukla, biri daha 3-4 aylık filan sanırım, nasıl çalışıp nasıl daha az yorulacaktınız?

Back