Benimki uslu pasaklılardan. Bir de giyinme odasına girip uyuma huyu var da taşınıyoruz. Bakalım yeni evde nerelere girecek . Hiç perdeye falan tırmanma huyu yoktur, koltuk vs tırmalamaz ama çanta delisi. Tüm çantalarımın önünde izler var. Böyle tırmalıyor. Ayakkabı terlik kilim falan tırmalıyor. Önemli ayakkabıları ortada bırakmayarak çözdük. Çantamı iki saniye yere koysam hissetmiş gibi ışınlanıp tırmalar . Benim dikkatli olmam lazım bu konuda. Ama vitrin vs dolaplar var, onların üstüne çıkar canı sıkıldıkça. O kadarına karışmıyorum artık. Bir şeyleri yukarılardan aşağı iteklemediği sürece sıkıntı yok.
Ben çamaşır telinden alıp giyiyorumÇamaşır kuruyunca hemen katlayıp kaldıran ütülenecekleri halleden kadınlar, kadınlarımız!
Hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum inşallah ben de büyüyünce (!) sizin gibi bir ev hanımı olabilirim
Bak mesela ben de son ana kadar direnip artık yeni yıkanacakları nereye koyacağım diye dertlendiğimden önceki kuruyanları mecbur katlıyorum. İki gün önce tam bir makine dolusu çorap yıkadım, acım çok büyük. Kaç tane çorap eşi bulmam gerekiyor bir hayal eder misin?Ben çamaşır telinden alıp giyiyorum. Çamaşır telinde yer yok diye yeni parti çamaşır da yıkayamıyorum. Böyle saçma bir şey işte .
Aynen aynen. Sırf yenileri asmaya yer açmak için bıçak kemiğe dayandığında yıkıyorumBak mesela ben de son ana kadar direnip artık yeni yıkanacakları nereye koyacağım diye dertlendiğimden önceki kuruyanları mecbur katlıyorum. İki gün önce tam bir makine dolusu çorap yıkadım, acım çok büyük. Kaç tane çorap eşi bulmam gerekiyor bir hayal eder misin?
inşallah ev halkı birkaç gün ordan alıp giyer de biraz eksilirler
Yemin ederim şimdi kalk kocaman fransız camı sil de silerim ama git o çamaşırları katla işi çok fenaAynen aynen. Sırf yenileri asmaya yer açmak için bıçak kemiğe dayandığında yıkıyorum. Yani evi günde iki kere süpürmeye üşenmiyorum ama şu çamaşır işi ölüm. Erkek arkadaşımın yanındayken hep ona kitledim çamaşır işini . Evlenip ne yapacaksın koca donu mu yıkayacaksın yorumu yapardım, evlenince benimkileri de o yıkayacak bu gidişle
Bir makine dolusu çorap işi korkunç. Makineden çıkarırken eşini bulup yan yana asıyorum ben. Çoraplara tek tek çamaşır kesesi alayım diyorum, eşleriyle birlikte kesenin içinde yıkanırlarYa da tüm çoraplarımı atıp hepsini tek aynı renk alayım. Eş bulma derdi olmaz
pandemi nedeniyle yardimci almıyorum.Selamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
Bayanların genel sorunu hergun evi silip süpüren ben yıldım pandemi isteksizlik yapıyor artık yap yap arkanı dön yine aynı ben emekli oldum arkadaşım bırak rahatlaSelamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
Aynı durumdayımSelamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
Hangi markayı kullanıyorsunuzbu konuya yorum yazmamam gerekir muhtemelen, çünkü ev işlerinden hiç hoşlanmıyorum
çok titiz biri misiniz? eviniz mi büyük neden her gün saatler gidiyor? (inşallah ben pis çıkmam işin sonunda)
benim düzenim şöyle; pandemiden önce yardım eden biri vardı, düzenli geliyordu. ben sadece günlük bulaşık + çamaşır işine bakıyordum. süpürge bile açmıyordum. ama pandemi olunca tırstım eve dışarıdan birinin girmesinden bıraktım. işte kabus ev işleri dönemim böyle başladı... ölmeyecek kadar temizliyorum, yani çarşaflar ütülensin falan gibi fantazilerim yok.
bir kere imkan varsa yardımcı ilk tavsiyem.
ikincisi temizlik robotu muhteşem bir şey. aldığımızdan beri ne vileda yaptım ne süpürge açtım. evde de bebek var bu arada.
üçüncüsü kurutma makinası (ben de yok ama sıradaki hedefim)
dördünücüsü ve en mühimi, evde kim varsa bi zahmet işin ucundan tutsun. özellikle bulaşık hususunda. geriye de bi şey kalmıyor zaten bence
Ben temizlik yapmayı ve ütüyü hiç sevmiyorum ve pandemi döneminde en zorlandığım konu oldu. Evim 4+1 geniş ve iki ergen var. Yani her odası sürekli kullanıldı. Mutfakta gece gündüz bir şeyler yiyorlar ve hiç dikkat etmedikleri için bazen sabah bir kalkıyorum masaya çikolata bulaşmış ekmek kırıntıları ortada. Banyo tuvalet hak getire. Bunlara yetişemediğim için pandemi dönemi de olsa iki haftada bir düzenli yardımcı geliyor. Ben de hafta içleri yapabildiğim kadarını yapıyorum. Artık kafaya takmıyorum çocukların odalarının dağınıklığını. Benim yaşam alanım temiz ve düzenli. Çocuklar dağınıklıktan mutlu oluyorlar anlaşılan. Yani çok takılmayın bence. Bir şekilde temizleniyorSelamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
Ayy ben de dertliyim bu konudan ya yetişmiyor ya ben bitiyorum.Selamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
Bende şu an bu konuyu okurken akıllı süpürge supur+sil yapıyor mutfak ve koridorları.Hayatında kendine yapabileceğin en güzel iyilik robot süpürge almak olacakben aldım hayatımı çok kolaylaştırdı. Süpürme işi ortadan kalktiysa bir de mop al silmek için. Silmek çok daha kolay ve rahat olacak. Toz alma işini aklına geldikçe yap görev olarak görme gece yatmadan mesela. Mutfak konusunu ben de çözemedim
Cok mu ttitizsiniz?Selamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?