Evimin her tarafı halı. Eşyalarım yere yakın değil ama sandalyeler çok var sanırım, pufum var. Sürekli çekip itiyorum. Salonda bir yemek masası, 6 sandalye. Mutfakta aynı şekilde masa ve 6 sandalye. Yatak odasında puf var ayaklı. Oturma odam kalabalık değil bir L koltuk, tv ve küçük masası var. En kalabalık yatak odası sanırım, büyükçe makyaj masası, şifonyer, iki komidin var. En çok yatak odası tozlanıyor
Bulaşıkları önce sudan geçiririm sonra makineye koyarım. Bazı tencereleri ve ıvır zıvırları elimde yıkıyorum
Halıları kaldırsam iyi olacak sanırım haklısınız yazın bile her yer halı bende
Ben de yeni evliyim her cmrt temizlik günüm kahvaltı sonrası hemen çamaşırlar makinaya atılır sonra mutfağı toplarım bulaşıklar hop makinaya tezgah mutfak masası silinir çöpler boşaltılır mutfaktan çıkılır, sonra banyo: lavabo ve klozet çamaşır suyu deterjan vs ovulup öylece bırakılır sonra yerleri yine aynı karışımla ovup sabunlu şekildeyken başlarım durulama kısmına.Önce lavaboyu sonra kozeti yıkayıp ardından komple banyonun içini yıkayarak çöpler de boşaltılarak banyodan çıkılır,kurumaya bırakılır.Sonra komple elektrikli süpürge tüm odalar mutfak antre vs..Ardından heryer silinir toz alınır.Çıkan çamaşırlar asılır ve bittiSelamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
Marka nedir acabaBende şu an bu konuyu okurken akıllı süpürge supur+sil yapıyor mutfak ve koridorları.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Belki 1 ay oldu normal süpürge calistirmadim.
Ben silme modu olan haritalı modellerden aldım. Aynı anda silip süpürüyor fiyat 2bin civarıydı. Geçen yıllarıma yandım.
Arkadaşlar çok kişi önermiş o nedenle sormak istedim, robot süpürge gerçekten işe yarıyor mu? Yani dibe köşeye girebiliyor mu o yuvarlak haliyle? Eğer o açık yerleri yapacak, sonra peşinden ben köşeleri yapacaksam almama gerek yok çünkü. Dikey şarjlı süpürge daha mantıklı belki de bilemiyorum. Ben de çalışıyorum, yardımcıyı bıraktım ve bu konuda karar veremedim bir türlü.
Bende şu an bu konuyu okurken akıllı süpürge supur+sil yapıyor mutfak ve koridorları.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Belki 1 ay oldu normal süpürge calistirmadim.
Ben silme modu olan haritalı modellerden aldım. Aynı anda silip süpürüyor fiyat 2bin civarıydı. Geçen yıllarıma yandım.
Selamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
Benimki de Bosch. Uygun programda çalıştırma rağmen 4-5 kullanımda pişman oldum.Ben Grundig kullanıyorum.
Açıkçası ben de çok memnunum diyemem.
Hafif küçültme oluyor.
Aşırı bir çekme yaptırmıyor.
Delme, yıpratma vs hiç görmedim.
Ama çook uzun sürede kurutuyor.
3 saati buluyor.
Bilsem almazdım.
Ama genel olarak memnunum yani iş yukumu hafifletiyor sonuçta.
Haftalık beyaz, renkli ayrı ayrı yıkar ikisini birlikte kurutursunuz.
Çarşaf havlu da birlikte kurutursunuz böylece haftada iki çalıştırma yetmiş olur.
Kazanı geniş çünkü.
Arkadaşım bocsh almıştı çok memnundu.
Kısa sürede tam kuru çıkartıyordu.
Bir de Profilo videosunu izlemiştim son çıkanlardan o da kısa sürede tam kuru çıkarttı.
Benim ki kısa programlarda tam kurutmuyor.
Sadece pamuklu dolap kuruluğunu kullanabiliyorum.
Durum böyle.
Evet o yuvarlak hali ile her yeri temizliyor ancak evde az eşya olacak, ve birbirlerinden belli bir mesafede olacak, sıkış tepiş olamayacak ki aralarından geçebilsin. Örneğin sandalyeleri masanın dibinden çekmek gerekiyor vs. Bizim evde, eşim sağolsun, çok fazla eşya var, televizyon sephası alçak, yerden bir iki santim yukarıda ve köşeli duruyor, altına ve arkasına girmesi imkansız, salonda ikea'nın poang sallanır koltuklarından var onların ayaklarına takılıyor, kalıyor öyle. İkili ve üçlü koltuklarımız var, onları da duvardan çekmem gerekiyor çünkü arka ayakları ve duvar arasındaki mesafeden geçemiyor. Bunun gibi şeyler. Bu yüzden ben pek kullanamıyorum.Arkadaşlar çok kişi önermiş o nedenle sormak istedim, robot süpürge gerçekten işe yarıyor mu? Yani dibe köşeye girebiliyor mu o yuvarlak haliyle? Eğer o açık yerleri yapacak, sonra peşinden ben köşeleri yapacaksam almama gerek yok çünkü. Dikey şarjlı süpürge daha mantıklı belki de bilemiyorum. Ben de çalışıyorum, yardımcıyı bıraktım ve bu konuda karar veremedim bir türlü.
Bende yıpranma olmadı bu şekilde.Benimki de Bosch. Uygun programda çalıştırma rağmen 4-5 kullanımda pişman oldum.
Çocukların sweetleri çekti. İç çamaşırımizin bel lastikleri eridi. Atletlerimin likralari iplik iplik çıktı. Eşimin gömleklerin düğmeleri kırıldı.
Sadece kışın elzem durumlarda kullanıyorum.
çok işe yarıyor. bir kere çekim gücü çok iyi, incecik tozları bile topluyor. köşeleri de alabiliyor, kendisi yuvarlak olduğu için manevra kabiliyeti var, kenarda da üçlü pervane gibi bir fırçası var, köşeleri onunla çektiriyor. yalnız bir odayı 2 ya da 3 tur yapması için ayarlıyorum. tek turda kabasını alıyor üzerine bir daha geçtiğinde mis oluyor. evde bebek var diye garantiye almak adına 3 yaptırıyorum ben. şimdi halılar var ama hava biraz daha ısındığında halıları kaldırıyorum, o zaman 2 tur süpürme ardından bir de paspas atıyor miss. yeni süpürülmüş pırıl pırıl halıyı süpürtseniz mesala ondan bile küçücük tozlar çekiyor, bunu görünce ikna olup almıştım ben. bir de cep telefonundan kontrol edebilmek çok konforlu.
mesela düşünün pandemi bitmiş, evde değilsiniz ama eve dönerken arkadaşınızla geleceksiniz. hadi canım sen bir süpürüver salonu diyorsunuz, süpüreviriyor. ya da saatli ayarlayabiliyorsunuz. eşyalara çarpmıyor vb. ben dehşet memnunum. şimdiye kadar almadığıma pişmanım.
eksi yanı: shaggy halı kullanıyorsanız kullanamazsınız. benim bir eski halım var, babannemn çeyiz halısıymış, kıyıp kullanmamış bana nasip oldu, kenarları püsküllü, ona kesin takılıyor.
şarj kablosu gibi şeyleri çekebiliyor o zaman da hata veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?