Pek çevreci değil ama her yer için ayrı ıslak temizlik mendilleri kullanıyorum. Klozeti her gün klozet mendiliyle, yerleri de öyle. Evde bikaç çeşit temizlik mendili var çünkü efor sarfedemeyeceğim bir dönemdeyim.
Temizlik robotunu herkes çok övüyor, demekki bayağı işe yarıyor.
Kurutma makinası tavsiye ederim. Kurutmadan çıkınca hemen yerine koymak dağınıklığı önlüyor. Önceden ütülenecekleri dağ gibi biriktirir ve sonra çok zorlanırdım. Şimdi sanki ütülemiş gibi asıyorum dolaba. Arada boş olduğumda en lazım olabilecek parçaları öncelikli olarak ütülüyorum.
Kapalı balkonun camlarını buharlı temizleyiciyle siliyorum, zaman kazandırıyor ama küçük camları elle silmek daha az zaman alır.
Az eşyanın olduğu ortamlar daha çabuk temizlenir.
Son olarak minimalist olmak temizliği daha kısa sürede bitirmenin en kestirme yolu
ay ben bunu yeni duydumKlozeti her gün klozet mendiliyle, yerleri de öyle. Evde bikaç çeşit temizlik mendili var çünkü efor sarfedemeyeceğim bir dönemdeyim.
Yıllardır kullanıyorum, bozulsa ne yapar eder yenisini alırım. Kurtarıcı bir makine.Evet kurutma makinesi iyi diyorlar genelde ama bazılarıda çamaşırları tiftik yaptığını söylüyor. Evlenirken alacaktım vazgeçmiştim
Maşallah diyeyim makineme çok memnunum.Evet kurutma makinesi iyi diyorlar genelde ama bazılarıda çamaşırları tiftik yaptığını söylüyor. Evlenirken alacaktım vazgeçmiştim
Ben nevresim kullanmıyorum, tak çıkar faslından usandım.Maşallah diyeyim makineme çok memnunum.Ayarlarına göre çalıştırırsanız problem olmuyor. 1-2 havlumun kenarı tiftik olmustu ama göze batmıyordu çok. Nevresimleri yıka kurut ser. Bence büyük kolaylık. Siyahlar yeni gibi çıkıyor, tüy-toz toplama olayını çok seviyorum.
Maşallah diyeyim makineme çok memnunum.Ayarlarına göre çalıştırırsanız problem olmuyor. 1-2 havlumun kenarı tiftik olmustu ama göze batmıyordu çok. Nevresimleri yıka kurut ser. Bence büyük kolaylık. Siyahlar yeni gibi çıkıyor, tüy-toz toplama olayını çok seviyorum.
Bende sevmem ama mecburBen nevresim kullanmıyorum, tak çıkar faslından usandım.iki haftada bir yorgan yıkıyorum.
Evet aynen hatta az çamaşır var ise çıktığı an elinizle düzelttiğinizde dümdüz oluyor ütüye gerek kalmıyor, ütülerken de tık tık düzeliyor hemen kıyafetler çünkü zaten aşırı kırışık çıkmıyor.Ütü için de kolaylıkmış sanırım...
ben haftada iki kere yerleri siler supururum camasirlari hallederim mutfagi da her gun yuzeysel temizlerim gerisi allahini ariyorboyle arada bir motivasyon geliyor bal dok yala yapiyorum o da baya gidiyor zaten. dolaplari falan indiriyorum cekmeceleri elden geciriyorum. ama her gun her gun yapamam. zaten her gun yatarken ortaligi toplayip mutfak da temiz olunca cok goze batan bir sey olmuyor bence
Bende olmadığı halde süpürüyorum merak etmeKedim var tüm evi baştan aşağı günde iki kez süpürmezsem çok kötü oluyor. Haftada 1-2 süpürenler duyunca kendime çok üzüldüm.
Takıntı haline gelmiş sankiSelamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
Temizlik.anlayisiniz mükemmelliyetciyse zorlanirsin bence.ben öyleyim.hem yapıp hem kendime kızıyorum.mesela mutfak toplanacak ve çıkmam bitirmem lazım.ama kendimi bir tasa çamaşır.sulu su hazırlayıp derz fırçalarken buluyorum,bulaşık.icin o bulasikligi kirklarken yapma yıka geç diye kendime kızıyorum,ev içinde de aynı.temizlikte ayrıntıları çok.onemsiyorul ve beni en çok yoran bu.bunu nasıl aşarız bilmem.diger Türlu incelemeden yapabilsem bu kadar yorulmazdimSelamlar. Ev işlerini asgari düzeye indirmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? Nefret ettim bu ara gerçekten hiç yapasım gelmiyor hep aynı şeyler. Malum bide pandemi genelde evdeyiz. İstiyorum ki ev işlerine her gün saatlerimi harcamayayım. İşleri biriktirmemek için her gün parça parça yaparım. Buda bir zaman sonra sıkmaya başladı.. iki tabak çıksa direk yıkıyorum makineye atıyorum. İşler birikmiyor evet ama ufakta olsa sürekli yapmak sinirimi bozmaya başladı artık. Öbür türlü de temizliği haftada bir güne yıksam mesela o gün çok yoruluyorum. Ne yapsam bilmiyorum haftada bir veya iki muhakkak süpürüp silip toz almam gerek diye kendimi şartlıyorum ve yapıyorum da ama mutlu değilim yinede yapmam gerek tabi mecbur. İşleri nasıl biraz daha keyifli ve rahat hale getirebilirim bunun peşindeyim. Bunu becerebilen var mı acaba ? Program yaptım ona bağlı kalmaya çalışıyorum, bir şeyi yapmayıp ertelediğim zaman rahatsızlık duyuyorum. Biraz kendime vakit ayırayım desem yarım kalan işler kafamda dönüp duruyor sürekli. Yapsam bir dert yapmasam bir dert kısır döngü. Sizin düzeniniz nasıl, neler yaparsınız ? Yorumlarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?