Ev işleri lütfen bakın

Ben de bunu düşünüyorum, gerekiyorsa böbreğimi satıp alayım çok mıy mıy mıy değil mi? Kullanan biri olarak objektif yorum yaparsanız çok sevinirim. Arkadaşlarımda var, iyi modeller üstelik. Bazen prkedeki kılı tüyü almayabiliyor dediler. E ne anladım ben o zaman, benim ev süpürme motivasyonum o kıldan tüyden kurtulmak.
Bir de koltukların üzerini süpüremiyor değil mi? Hoş, evin her deliğine giren bir makinenin koltuğun üzerine de çıkması pek akıl karı değil. Bilmiyorum ne kadar pratik, beni tatmin etmez gibi geliyor ama yine de acabalar aklımda. Bin taksitle falan satan bir yer bulursam almayı düşünüyorum

Mesela banyo yerini tek mendille silebiliyor musunuz? bunu çok merak ettim. Ürün boyutu ile ilgili de ölçüleri belirtilmemiş.
Klozet için olanını sırf merakımdan deneyeceğim gibi teşekkür ettim.
Ben kullandım ama memnun kalmadım, yer için olanı kaydırıyor zemini. Banyodaki küçük alanlar için iyi olabilir ama mutfakta ocağın önü yağ oldu orayı sileyim derseniz- ben öyle denedim- kayıyor yerler.
Ve genel anlamda pahalı bence. Bir mendil 8-10 lira civarı yanılmıyorsam. Bir temizleyici parasına eşit, temizleyiciyi 2 ay kullanırsınız ama mendil on beş güne biter. Tabi arada alıyorum acil pratiklik isteyen durumlar için ama bana göre öyle aman aman bir şey değil.

Hergün saatler alacak ne iş yapıyorsunuz merak ettim?
Çocuğunuz da yok sanırım.
Çocuksuz, sürekli dağılmayan bir evin işi ne kadar çok olabilir?
Kendime zaman ayiramayacak kadar işi ben 2 küçük çocukla yapmıyorum gerek de olmuyor zaten.
Bir yerlerde yanlış birşeyler yapıyorsunuz muhtemelen.

Bana da çok hesaplı veya etkili gibi gelmiyor ama yorumlar aşırı iyi merak etmedim değil.
Daha uygun olsa belki alınabilir dediğiniz gibi. 40 mendilli paket 16 TL o fiyata litrelik yüzey temizleyici alınıyor neyse merakıma yenik düşmeden almaktan vazgeçtim

İndirimleri takip edip arada bir kullanmak için alınabilir diğer türlü bence de gereksiz.

Mesela banyo yerini tek mendille silebiliyor musunuz? bunu çok merak ettim. Ürün boyutu ile ilgili de ölçüleri belirtilmemiş.
Klozet için olanını sırf merakımdan deneyeceğim gibi teşekkür ettim.
Bu mopu rosmandan aldım, yer mendillerini buna takıp siliyorum. Yer için olan mendiller gayet yeterli büyüklükte ve diğer bezlerden kalın oluyor. Her markanın bezi aynı işlevi görüyor, fiyatı uygun olan hangisiyse onu alın. Elinizle ve eğilerek silmek istemiyorsanız bu mop uygun.
Evet tek mendille banyoyu siliyorum. Her gün silindiği için tek mendil yeterli oluyor. Kir toz durumuna göre değişir.

Eklentiler

• Screenshot_20210602-120036.png
    176,5 KB · Görüntüleme: 57

teşekkür ederim

Her gece tuvalete çamaşır suyu dök. Bulaşıkları gün sonunda topla uyurken çalıştır sabah kalkınca ilk iş yerlestir. Üseniyorsan yapma dünyanın sonu değil. Çamaşırları haftada 2 kısa programa atın siz dustayken mesela o da calissin süpürgeyi viledayi haftada bir yapıyorum ben. Tüylü bir cocuğum var ev Allah a emanet birkaç gün önce hasta olup halıya tuvaletini yapmış bir o zaman sildim halıyı bir de dün hem kemiğini halıda yemiş hem kusmuş bir de o zaman sildim başka da hayatta ellememütülenecek kıyafetim yok dolap içlerini eve ilk girince temizledim sadece başka da temizlemem.Çatı katındayım ama normal evde de olsam cam silmekten nefret ederim silmem. Toz almaktan nefret ederim. O yüzden evimde gereksiz hiçbir eşya yoktur sadece zorunlu mobilyalar var, nevresim çarşaf falan da hayatım boyunca ütülemedim kıyafetlerinizi katlamak yerine aşın daha kısa sürüyor. imkanınız varsa çamaşır kurutma makinesi ver robot süpürge alın. İmkanınız yoksa da alın her kuruşuna değer

Son düzenleme:
Ben artık köpeğimin evi kirletmesinden bezdigim için halıları kaldırdım halı yok dert yok çok sevdiği bir koltuk var onun üzerine de tamamını kaplayacak yorgan serdim camirlu patileriyle gidip ona yatıyor kuruyana patilerini temizleyen kadar kendi odama almıyorum o mutlu ben mutlu Bir de bir ara temizliğe merak sardım halıyı üç tur süpürdüm aha dedim tertemiz oldu bir de sileyim silince çıkan tüye inanamadim sanki hiç süpürmemişim gibi o gün bu işleri salmaya karar verdim

Son düzenleme:
Spreyli mop, kablosuz dik süpürgeler ve kurutma makinesi kurtarıcı bence. Wifi bağlantılı robot süpürgeler de evde değilken çalıştırıp tertemiz bir eve gelmek için kullanışlı. Evi temizlemekten daha çok temizlenmiş evi temiz tutmakta kullanılmalı bence. Tek süpürge olarak asla kullanışlı değil. Ben koltuk ve yatakları da süpüren bir insanım. Her eve minimum iki süpürge lazım olacak bu gidişle .

Şu ekleyeceğim videodaki programı öneriyorum herkese. Benim evim 1+1’di o zaman uyguladım. Elim ağırdır ve üşengeç olduğum için 15 dakika değil de 30 dakika oluyordu. Ek olarak ben her gün toz alıp evi süpürüyordum. Tek tük çıkan bulaşıkları hemen durulayıp makineye atmak, yemeği haftalık planlayarak bir gün yapıp tüm hafta yemek kurtarıcılar. Tekrar ailemden ayrı kendi evim olduğunda bu iki dü

Benimki laftan sözden anlamaz ki kumlu patilerle yatağa çıkıp yatakta temizlendiği oluyor

Robot süpürge alın 2 güne bir çalıştırın, sizde haftada bir gün o süpürdükten sonra silin her yeri, tuvalet lavabolar haftada 2 kere yıkansa yeter, mutfak zaten günlük temizlenir yemek biter tezgah ocak masa silinir. Dolapları ara sıra silin yeter. Birde çamaşır bulaşık yıkanınca kurudu ise hemen yerine yerleştirin. Bu düzende günde maksimum 1 2 saat harcayarak rahatça her işinizi halledersiniz.

Haklısınız bende buna şaşırıyorum zaten. Evim çok büyükte değil küçükte değil. Belkide takıntı yaptım çünkü ne kadar temizlersem temizleyeyim temiz olmuyormuş gibi hissediyorum

Merhaba sizin kurutmanın tam markasını verir misiniz
Arkadaşım hiç memnun değilim dedi tavsiye etmedi
Yırtıyor deliyor herseyi dedi
Her şey çekip küçülüyor dedi
Anlamadım
Ben Grundig kullanıyorum.
Açıkçası ben de çok memnunum diyemem.
Hafif küçültme oluyor.
Aşırı bir çekme yaptırmıyor.
Delme, yıpratma vs hiç görmedim.
Ama çook uzun sürede kurutuyor.
3 saati buluyor.
Bilsem almazdım.
Ama genel olarak memnunum yani iş yukumu hafifletiyor sonuçta.
Haftalık beyaz, renkli ayrı ayrı yıkar ikisini birlikte kurutursunuz.
Çarşaf havlu da birlikte kurutursunuz böylece haftada iki çalıştırma yetmiş olur.
Kazanı geniş çünkü.
Arkadaşım bocsh almıştı çok memnundu.
Kısa sürede tam kuru çıkartıyordu.
Bir de Profilo videosunu izlemiştim son çıkanlardan o da kısa sürede tam kuru çıkarttı.
Benim ki kısa programlarda tam kurutmuyor.
Sadece pamuklu dolap kuruluğunu kullanabiliyorum.
Durum böyle.

Haklısınız bende buna şaşırıyorum zaten. Evim çok büyükte değil küçükte değil. Belkide takıntı yaptım çünkü ne kadar temizlersem temizleyeyim temiz olmuyormuş gibi hissediyorum
Çok mu ıvır zıvır süs eşyanız var acaba?
Ev büyük değilse daha kolay olur.
Ya da siz mi takıntı ettiniz?

Bizimde kedimiz var baba evinde. O dediğiniz pati sürtmeyi kabın kenarına değil de tam önünde paspas var ona sürtüyor bir güzel temizliyor. Yavrum ya aklıma geldi özledim bizimki titiz ama çok yaramaz perdelere çıkar sallanırdı, perdelerimizin şekli şemali bozuldu. Şimdi ta dolapların en tepesine çıkıp ordan bize bakıyor. Patilerini kendi tahtasında değil de koltuk kenarlarında törpüler... yani titiz olması iyi ama yaramaz olunca yine pek değişen bir şey olmuyor

Benimki uslu pasaklılardan . Bir de giyinme odasına girip uyuma huyu var da taşınıyoruz. Bakalım yeni evde nerelere girecek . Hiç perdeye falan tırmanma huyu yoktur, koltuk vs tırmalamaz ama çanta delisi. Tüm çantalarımın önünde izler var. Böyle tırmalıyor. Ayakkabı terlik kilim falan tırmalıyor. Önemli ayakkabıları ortada bırakmayarak çözdük. Çantamı iki saniye yere koysam hissetmiş gibi ışınlanıp tırmalar . Benim dikkatli olmam lazım bu konuda. Ama vitrin vs dolaplar var, onların üstüne çıkar canı sıkıldıkça. O kadarına karışmıyorum artık. Bir şeyleri yukarılardan aşağı iteklemediği sürece sıkıntı yok.

Eklentiler

• image.jpg
    220,2 KB · Görüntüleme: 41
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…