he he yalnız değilimBen senden daha pasaklıyım, buradaki en seyrek temizlik yapan insan benim şu ana kadar
roborock s5 maxHangi markayı kullanıyorsunuz
pandemi de hiç kadın ben de almadım eve.onun yerine biri robot 2 tane süpürge aldım.bayağı rahatlattı beni.her gün az az iş yapmakta şart birikirse içinden çıkılmıyor çünkübu konuya yorum yazmamam gerekir muhtemelen, çünkü ev işlerinden hiç hoşlanmıyorum
çok titiz biri misiniz? eviniz mi büyük neden her gün saatler gidiyor? (inşallah ben pis çıkmam işin sonunda)
benim düzenim şöyle; pandemiden önce yardım eden biri vardı, düzenli geliyordu. ben sadece günlük bulaşık + çamaşır işine bakıyordum. süpürge bile açmıyordum. ama pandemi olunca tırstım eve dışarıdan birinin girmesinden bıraktım. işte kabus ev işleri dönemim böyle başladı... ölmeyecek kadar temizliyorum, yani çarşaflar ütülensin falan gibi fantazilerim yok.
bir kere imkan varsa yardımcı ilk tavsiyem.
ikincisi temizlik robotu muhteşem bir şey. aldığımızdan beri ne vileda yaptım ne süpürge açtım. evde de bebek var bu arada.
üçüncüsü kurutma makinası (ben de yok ama sıradaki hedefim)
dördünücüsü ve en mühimi, evde kim varsa bi zahmet işin ucundan tutsun. özellikle bulaşık hususunda. geriye de bi şey kalmıyor zaten bence
Üzulme bende hergün süpuruyorum ama evim baya kücük 2dk mi almiyor kedimin tuy sorunu yok gibi birsey ama kum taneleri olabiliryor bende ona sinir oluyorumKedim var tüm evi baştan aşağı günde iki kez süpürmezsem çok kötü oluyor. Haftada 1-2 süpürenler duyunca kendime çok üzüldüm.
Haftada 1-2 süpürüyorum deyince herkes, dedim ben mi boşuna kendimi yoruyorum. Titiz bie insan asla değilim. Fazlaca da dağınığım. Ama yer temizliği kırmızı çizgimÜzulme bende hergün süpuruyorum ama evim baya kücük 2dk mi almiyor kedimin tuy sorunu yok gibi birsey ama kum taneleri olabiliryor bende ona sinir oluyorumcanı sagolsun agzini yesin anası
Benim gibi yap terlik giyHaftada 1-2 süpürüyorum deyince herkes, dedim ben mi boşuna kendimi yoruyorum. Titiz bie insan asla değilim. Fazlaca da dağınığım. Ama yer temizliği kırmızı çizgimterlik giymiyorum, evde dolaşırken ayaklarıma kum, tüy, toz yapıştıkça çıldırıyorum.
Rahat edemiyorumBenim gibi yap terlik giy
ev işlerinde ben de titiz değilim çamaşır yıkamak dışında.Ama evi hergün süpürürüm evcil hayvanım olmamasına rağmen.yürürken bile neler dökülüyor üstümüzden saçlar oluyor yemek kırıntıları oluyor.keyfimizden spor olsun diye süpürmüyoruzHaftada 1-2 süpürüyorum deyince herkes, dedim ben mi boşuna kendimi yoruyorum. Titiz bie insan asla değilim. Fazlaca da dağınığım. Ama yer temizliği kırmızı çizgimterlik giymiyorum, evde dolaşırken ayaklarıma kum, tüy, toz yapıştıkça çıldırıyorum.
aynen öyle yap.robot bir odayı süpürürken ben de diğerini süpürüyorum işler çabucak bitiyorRahat edemiyorumilla dilenci gibi çıplak ayak gezmem lazım . Antalya’da hele yazın terlik hiç çekilmiyor ya kansızlık var, soğuk ve nemli ayaklarım sürekli. Hem robot hem şarjlı dikey süpürge alıcam ben evlenince . Her gün iki kere süpürge dolansın, ben de şarjlıyla koltukları yatakları süpürürüm .
Robot süpurge bende istiyorum ya koltuklar icinde au anlik vahim bi durumumuz yok az dokülme var onuda tırtır la (tüy toplayıcıRahat edemiyorumilla dilenci gibi çıplak ayak gezmem lazım . Antalya’da hele yazın terlik hiç çekilmiyor ya kansızlık var, soğuk ve nemli ayaklarım sürekli. Hem robot hem şarjlı dikey süpürge alıcam ben evlenince . Her gün iki kere süpürge dolansın, ben de şarjlıyla koltukları yatakları süpürürüm .
Sevgilime diyorum bize Dyson v11 al, hiç şikayet etmeden süpürücem her gün. Erkek arkadaşımın evinde şu süpürgeden var, 1.5 ay kaldım yanında, sadece 1 kere evi süpürdümaynen öyle yap.robot bir odayı süpürürken ben de diğerini süpürüyorum işler çabucak bitiyor
bunun boyutunda halı koltuk yıkayanı var ben de annem hediye almıştı.asla kullanamadım hantallığından kilerde duruyor.dyson tavsiye ederim.yıllarca bir çok marka kullandım memnun olmadım bir kaç ay önce dyson aldım canavar gibi.dışarı toz vermiyor.evlenirken alırsın.şimdilik sevgilinin dediği gibi diğeri işinizi görürSevgilime diyorum bize Dyson v11 al, hiç şikayet etmeden süpürücem her gün. Erkek arkadaşımın evinde şu süpürgeden var, 1.5 ay kaldım yanında, sadece 1 kere evi süpürdüm. Filtresi vs de yok sanırım olduğu gibi tozu geri havaya veriyor, sadece erkek arkadaşım süpürürken bile tıkanıyorum nefes alamıyorum. Alerjik astım var bende . “Ben bunu kullanamıyorum, evi benim süpürmemi istersen daha iyisini al” dedim o da süpürdü . “Bekarım tek yaşıyorum bu yetiyor bana, masrafa gerek yok, evlenirken alırız” diyor.
Orada kedi de yok, haftada iki süpürmek yetti, gırgırla da günlük temizledik. Dysondan herkes çok memnun. Benim istediğim model 6.000₺. Ailem yıllarca 5-6 tane 800-1.000₺’lik süpürge değiştirmiştir. Dayımlar 2010’da bir tane Dyson almışlar hâlâ aynısını kullanıyorlar. Emiş gücü de şarjı da azalmıyor, bataryası 10 yıl garantili zaten.bunun boyutunda halı koltuk yıkayanı var ben de annem hediye almıştı.asla kullanamadım hantallığından kilerde duruyor.dyson tavsiye ederim.yıllarca bir çok marka kullandım memnun olmadım bir kaç ay önce dyson aldım canavar gibi.dışarı toz vermiyor.evlenirken alırsın.şimdilik sevgilinin dediği gibi diğeri işinizi görür
dyson bi efsane gerçekten. annem kullanıyor, 6 sene olmuştur. müthiş bir süpürge. toz alerjisi için almışlardı zaten, toz moz bırakmıyor. tek eksisi o paraya kendi süpüreni var işte, ne uğraşcamOrada kedi de yok, haftada iki süpürmek yetti, gırgırla da günlük temizledik. Dysondan herkes çok memnun. Benim istediğim model 6.000₺. Ailem yıllarca 5-6 tane 800-1.000₺’lik süpürge değiştirmiştir. Dayımlar 2010’da bir tane Dyson almışlar hâlâ aynısını kullanıyorlar. Emiş gücü de şarjı da azalmıyor, bataryası 10 yıl garantili zaten.
Öyle buyuk temizlik haftada 1 falan zaten yapmiyorum ama hergun el süpurgesiyle bi sefer süpururüm arada silerim rahatsiz eden yerlerin tozunu alirim niye hergün temizlik yapayım biz 2 kişiyiz bide kedim var ama evim genelde temizdir her gün supurmek iyi oluyor bulasigıda hic elimde yıkamam hem zaman hem su kaybı makinaya atarım hergün bi makina nasil oluyorsa cikariyorum zaten
Benimkinde de silme modu var ama evde halı olduğu için çalıştırmiyorum o modda bı kere çalıştırdım halıların üzerinde zorlandı gibi bir daha da calistirmadimBende şu an bu konuyu okurken akıllı süpürge supur+sil yapıyor mutfak ve koridorları.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Belki 1 ay oldu normal süpürge calistirmadim.
Ben silme modu olan haritalı modellerden aldım. Aynı anda silip süpürüyor fiyat 2bin civarıydı. Geçen yıllarıma yandım.
Herşeyi atıyorum tencere dediğin kac sene dayanacak teflonsa zaten birkac senede bir değiştirilcek uğrasamam onun için zaten ben celik tencere kullabiyorum mis gibi tavalarimda granit hepsi giriyor tahta kasiklarıda atiyorum plastiğideBazen elde yıkanması gerekenler olabiliyor ya hani bana kalsa her şeyi atarım da bazı tencereleri atmamak daha iyi diye biliyorum. Hemen hemen her zaman kullandığım için o tencereleri sürekli elimde yıkıyorum sinir basıyorsiz atar mısınız her şeyi makineye
Çok mu halı vs var
Evimde halı yok
Kışın koridorda yolluk var kedi üşümesin diye ama diğer zamanlarda yok
Evi süpürmek bu nedenle daha kolay
Eşyalar büyük ve yere yakın mı
İtmek çekmek zor ama benimkiler yüksek daha kolay süpürülüyor
Bir de süpürgeç alınabilir ıslak mendilli ve kuru mendilli uzak yerlere rahat giriyor ucuz bir şey pratik gezdirilebilir
Mesela toz almak demiş arkadaşlar neresi toz oluyor
Bizde salonda tv sehpası ve piyano var toz olan başka bir yer onu da 3 dakika sürer silmek
Yatak odasında şifonyerin üstü var çocuk odasında masa ve kitaplık var
Cidden bu tozu alınacak nereler var evlerde
Eşya azalınca iş de azalır ıncık cıncık azaltın
Bir de tabakları makineye koymak mesela nasıl zaman alıyor yani masadan aldım makineye koydum
Arada ne yapıyorsunuz o bulaşığı koymadan
Mesela ben makineyi boşaltmayı sevmem içinden kullanır kirliyi tezgaha koyar sonra kaldırırım
Ama makine boş ya da içinde sabah bulaşığı var öğlen yemek yedik iki bardak iki tabak iki kaşık iki çatal çıktı buraya yazdığım sürede girer makineye önce yıkayıp sonra mı koyuyorsunuz
Yani masadan alıp tezgaha konulması ile makineye konulmadı arasında iş olarak farklılık ne bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?