- 9 Nisan 2018
- 3.120
- 5.061
- 35
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
- #31.441
Canim baharat katiyormusun fasülyeye?BirTutamMutluluk20 3 lerin mi var kız ben bir taneyken ev alıp alıp giderdi başını,yemişim ev işini diyerekten..senin açtığın topiğe bak...gözümde çok büyüdün şu an.maşallah deyim ,ne deyim bilemedim..
yanlız nasıl güzel bişeydir yaa...çok isterdim bende ikizlerim olsun ama kısmet olmadı..düşünsene birden büyüyecekler..küçükken oyun arkadaşı,büyüyünce destek birbirlerine..allah sağlıkla hayırlı evlatlar olmayı nasip etsin..
kuru mop olayı şöyle;normalde sildikten sonra yerleri kuru bir mopla parlatma amaçlı geçerim üstünden..dün yapmadığım için bugün yapıcam..
Zeytintanem ben o folyolu ütüyü denediydim bir ara..faydası oluyodu sanırım..şimdi bende kazanlı ütü kullanıyorum.
kuru fasulyeyi ben akşamdan kaynatmadan az bişey ocağa koyuyorum suyla..hani su kaynamadan önce dalgalanmaya başlar ya,o zaman kapatıyorum altını..ertesi gün suyunu süzüyorum..düdüklüye eti koyuyorum kısık ateş..kendi suyunu salıp çekinceye yarı pişiyo zaten..sonra yağını koyup,soğanı kavuruyorum..sonra salça en son fasulyeyi..suyunuda katıp pişiriyorum..20 dk sonra açıp tuz ekliyorum ve kontrollü olarak 5-10 dk daha pişiriyorum..
karanfili yapıcam bende..heryerim saç..sağol paylaştığın için
Dene sende. Ben bugün daha yapmadim aksama yatmadan önce yaparim karanfili. Bi ise yarasin da hergün yapiyim fark etmez:)