- 10 Ekim 2014
- 32.262
- 144.966
- 798
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
-
Kadının düzeni ne demek?
Herkesin kıyafetinin yeri belli. İsterse düğüm yapıp koysun kendi kıyafetlerini, benim problemim değil. Benimkilerin yerini de biliyor, katlayip götürüp yerleştiriyor.
Mutfak eşyalarıni da tasindigimizda yerleştirdik, zaman içinde daha kullanışlı hale getirecek değişiklikler yaptık, bitti.
Temizlik de normal temizlik işte.
Bunlar dışında benim bilmediğim bir düzen mi var kadına zimmetli olan?
evet aslında bunu kastetmiştim sorarkenaşırır titiz erkek temizlik ve takıntı hastasıdır. Kendi yaptığı kadar aynı titizliği sizden de bekler. Bu kişilerle aynı evde yaşamak çok zor
O kadını boşamıştım şimdiye ben bu ne ya, istemez onun temizliğini, b.k içinde yaşarım daha iyi. Manyak.Bizim gelinin annesi, temizlik takıntısı var. Yani her gün cam silen, her yeri ayağa kaldırıp süpürüp silen tiplerden. Her gün balkon yıkıyor düşün artık. Evin ferdlerine bile b*kmuş gibi davranıyor, keşke sadece kırlent yerine koysa, oğlunu dış kapıda soyuyor; öyle içeri alıyor. Çocuk elini bir şeye atamıyor, hep bağrış çağrış. Evine girip kendini koltuğa bile atamıyorsun, rezâlete bak.
İşte ben böyleyim.Aşırı düzenli.Temizliğe gelen kadının arkasından bile milim milim yerleştiriyorum.Eşim de huyumu bildiğinden pek bir şey söyleyemiyor.Kendini boşuna yıpratıyorsun dan başka.Mesela geçen çorap çekmecemi değiştireceğim oradan alması zor oluyor dedi.Ona bile hayır dedim.Bazi kadinlar en ufak bir eşyanin yeri degişse bile coook buyuk dert ediniyor. Düzenim bozuldu durumu bu oluyor sanirim.
Eşim biyerleri temizlediğinde bazen bir şeylerin yerini degistirebiliyor.Beni rahatsiz etmiyor tabi.
Bakışınızı şu yönden sordum hani evde kadının düzenine karışması belki daha sinir bozucu olabiliyor
Sorduğunuz soruların hepsi kişiden kişiye değişir, bazı kadın vardır ev benim der kimse hiçbir şeye karışmasın ister ama bir yandan da eşi evde bardak bile kaldırmıyor diye hayıflanır.Memnun olmayanlarda var yorumlarda evde kadının düzenine karışılması bilmişlik yapmaları falan gibi
İşte ben böyleyim.Aşırı düzenli.Temizliğe gelen kadının arkasından bile milim milim yerleştiriyorum.Eşim de huyumu bildiğinden pek bir şey söyleyemiyor.Kendini boşuna yıpratıyorsun dan başka.Mesela geçen çorap çekmecemi değiştireceğim oradan alması zor oluyor dedi.Ona bile hayır dedim.
Bizde de çocuk yok.Ama bazı takıntılarımdan kurtulmayı isterdim.Çok değilim ama ev içi takıntılarım var.Ev esyalarinin yeri ve ev işleri en son umurumda olan şey acikcasi.
Bizde cocukta yok öyle gunumu harcayacagim bir ev işi olmuyor zaten ama ekstra iş cikartmam kendime öyle.
Yemegi de çesit cesit ve ugrastirici yapmam. Bir şey canimiz çekerse disardan aliyoruz onu da. Ev işlerine minimum enerji ayirmayi tercih ederim.
Cocugum olsa veya calisiyor olsam o zaman daha da umurumda olmazdi.
selam kızlar,
Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.
Valla iş yapması için değil de,genel olarak eşimden memnunum. Benim zorlamamla yapmaz zaten kimse bir şey. Kendi içinden gelirse yapar. Sonuçta ev ikimizin de evi.Peki bu durumdan memnun musunuz bunları yapıyor olmasından
selam kızlar,
Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.
Eşiniz haklı amaİşte ben böyleyim.Aşırı düzenli.Temizliğe gelen kadının arkasından bile milim milim yerleştiriyorum.Eşim de huyumu bildiğinden pek bir şey söyleyemiyor.Kendini boşuna yıpratıyorsun dan başka.Mesela geçen çorap çekmecemi değiştireceğim oradan alması zor oluyor dedi.Ona bile hayır dedim.
Bana da bir tane sarar mısınızselam kızlar,
Var evet. Ben epey yakından tanıyorum mesela bir tanesini. Yalnız temizleyelim falan demez, direkt girişir. Sıkıcı falan değil, bana da çok karışmaz.selam kızlar,
Siz bilirsiniz tabii de büyükanneannem aşırı titiz bir kadındı, ben gençliğini bilmiyorum ama anneannem ve annemler anlatırdı, o zamanlar makineler yok, el süpürgesiyle süpürme, kazanlarda çamaşır kaynatma vs varmış, kazanda kaynatıp sonra saatlerce çitilediği çamaşırlara tek bir toz gelse aynı şeyleri sil baştan yaparmış, neredeyse çocuklarını dahi çitileyerek yıkayanlardanmış, yaşlandığında belinden çok çekti tek başına tuvalete bile gidemiyordu ama hala ağzını yüzünü derisi kalkana kadar silmek için çabalardı, biz silince beğenmez kendi gücü yettiğince bastırarak silerdi, düzenli olmak güzeldir de her şeyin aşırısı fazla bana göre, dolabım dağınık düzendir ama hijyenin önemli olduğu WC ve mutfakta temizimdir mesela, sehpada toz varsa önemsemem ama çay bardağım tabaklarım pırıl pırıl olsun isterim veya yemek yaparken hijyenik olunsun isterim, bana kalırsa bırakın eşiniz dolaplarını kendi istediği gibi düzenlesin.46 yım sevgili Mune.Kendimi yıprattığımı biliyorum.Eşimin iş yeri çöp ev gibi.Her yerde kutular,koliler,kağıtlar.İlk evlendiğimiz de gözüm korkmuştu açıkcası.Ev de o tavizi hiç vermedim o yüzden.Ama şunu söyleyebilirim o olmasa da ben böyleydim zaten.Kendim için de düzenliyimdir.
kuzenlerimin bir kısmı ev işini yapar, hemen her işi de gayet yaparevli değilim. bu ara evli arkadaşlarımın bu konular üzerine çok yakındıkları oldu bende zaten dört dörtlük yardım eden erkek yoktur gibi düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?