ev işi yapan erkek

Peki bu durumdan memnun musunuz bunları yapıyor olmasından

Benim ki bundan. Zamaninda dibini kokladim aldim kelek cikmadi.

Bakışınızı şu yönden sordum hani evde kadının düzenine karışması belki daha sinir bozucu olabiliyor

Memnun olmayanlarda var yorumlarda evde kadının düzenine karışılması bilmişlik yapmaları falan gibi

Bilmişlik yapmak ev işi yapmakla ayni şey degil ki yani evinin sorumluluklarini yapan adamdan bence kimse rahatsiz olmaz. Ama erkek olsun kadin olsun biri başina gecip devamli eleştirirse, devamli oyle degil boyle yap diye kafa ütülerse herkes rahatsiz olur bundan.

Yani bu sizi memnun eden birşey öyleyse
Tabiki. Biz o evde üç kişi yaşıyoruz. Şu anlık oğlumu saymıyorum. Onun da aklı ersin ev işlerine yardım ettireceğiz. Ben çalışıyorum eve katkım varsa eşimde evde iş yapacak. Çocuklada ilgilenecek. Allah razı olsın peygamber efendimize komşu olsun hamilelikte bir kez iftar sofrası hazırlamadım hep o yaptı. Benim gözümde çok büyük bişey. Hastalıktan başımı kaldıramayan arkadaşım eşinden su istemiş kalkmamış adam yerinden. Böyle eş ten memnun olunmaz mı

Benim eşim sadece söylersem yapar.Arada kahvaltı hazırlar.Onda da tavayı yakar.Geçen kahve makinasını bozmuş.Markete gönderdim.Hayatım da görmediğim büyüklükteki kabakları,en acı zehir biberleri,6 bağ maydonozu almış gelmiş.Öyle şeyleri de bilemiyor zaten.Zorlasam da unutuyor.Ama benden de hiç bir şey beklemez.Özellikle yemek konusu.Aylarca yemek yapmasam ya sipariş verir yada beni arar ne istersen alıp getireyim der.Sen yorulma,kadın gelsin temizlesin der.Dışarı çıkmama,geç gelmeme neredeyse sevinir.Canın sıkılmasın,gez dolaş der.Ev de bekler beni.Ev ile ilgili şeylere de karışmaz.Nasıl istersen öyle olsun der.O yüzden yapıp yapmaması da beni rahatsız etmiyor.Zaten benim istediğim standartlar da istese de yapamaz.Bu tamamen anlaşmaya bağlı.

Benim babam da evde çok güzel iş yapardı, eşim de çok güzel yapar. Akşam yemeklerini hafta içi genelde eşim yapar. Ancak bu konuyu düşünürken kullanılan kelimelere dikkat etmek lazım. Bu yapılan iş "yardım" veya "lütuf" olarak algılanmamalı. Aynı evi paylaşan iki insanın ev işlerini ortaklaşa yapması olarak algılanmalı. Bir de ben bu konuda "annesi öyle yetiştirmiş" diyemiyorum. Çünkü 38 yaşındaki erkek kardeşi evde 3 gün yalnız kalsa açlıktan ölür.

Bakışınızı şu yönden sordum hani evde kadının düzenine karışması belki daha sinir bozucu olabiliyor
Mesela ben mutfak düzenime karıştırmam. Mutfakla ben ilgilenirim. Mutfakla ilgilenmesi gerekiyorsa ben yoksam mesela, zaten öğrettim neyin nasıl yapılacağını, en azından bulaşıkları düzgün dizebiliyor, elleşmiyor öteye beriye. Herkesin sorumlulukları görev paylaşımı farklı oluyor. Kocam da ütü konusunda hassas ve çok iyi yapıyor, o mutfağa ben ütülere karışmam. Süpürme, cam silme, ütü yapma, toz alma yapabilirler.

Memnun olmayanlarda var yorumlarda evde kadının düzenine karışılması bilmişlik yapmaları falan gibi
Aynı türün kadın versiyonu da çekilmez. Adamlar evde sanırsın misafir. Hiçbir inisiyatif alamıyorlar evin içinde, koltuk kırlenti gibi köşede duruyorlar. Dışarıdan feci bir durum ama memnun olan da yoktur diyemem.

Temizlikten anlayan eden adam daha dört dörtlük istemiyor bilakis ikimiz de yaşıyoruz bu evde dağıldığı da olur toplamak, işleri yapmak ikimizin görevi zaten diye düşündüğü için dört dörtlük bir iş olmayacağının iki çalışan insanın tek hayat amacının bu olmadığının farkında.

Bunlar zihniyet meselesi ama. Öncelikle kadın erkeğin eşit olduğunu, kadının adamın annesi olmadığını bu işlerin de kadının tek görevi olmadığının bilincinde bir adam lazım. Bir kere iyi bir insan olması lazım.

Çoğu erkek anasının gözü ve çakal. Bu tarz tiplerden genel olarak uzak durun eğer sizin de yapınız buna müsait değilse tabii ki.

aşırır titiz erkek temizlik ve takıntı hastasıdır. Kendi yaptığı kadar aynı titizliği sizden de bekler. Bu kişilerle aynı evde yaşamak çok zor

Kadının düzeni ne demek?
Herkesin kıyafetinin yeri belli. İsterse düğüm yapıp koysun kendi kıyafetlerini, benim problemim değil. Benimkilerin yerini de biliyor, katlayip götürüp yerleştiriyor.
Mutfak eşyalarıni da tasindigimizda yerleştirdik, zaman içinde daha kullanışlı hale getirecek değişiklikler yaptık, bitti.
Temizlik de normal temizlik işte.
Bunlar dışında benim bilmediğim bir düzen mi var kadına zimmetli olan?

Bizim gelinin annesi, temizlik takıntısı var. Yani her gün cam silen, her yeri ayağa kaldırıp süpürüp silen tiplerden. Her gün balkon yıkıyor düşün artık. Evin ferdlerine bile b*kmuş gibi davranıyor, keşke sadece kırlent yerine koysa, oğlunu dış kapıda soyuyor; öyle içeri alıyor. Çocuk elini bir şeye atamıyor, hep bağrış çağrış. Evine girip kendini koltuğa bile atamıyorsun, rezâlete bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…