- 22 Haziran 2022
- 2.681
- 1.074
- 63
- 31
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
-
Peki bu durumdan memnun musunuz bunları yapıyor olmasındanVar bizim evde yaşıyor bir tanesi
En sinir olduğu şey de benim çalışıyor olmam. Çalışma takıl gez toz diyor. Bu da benim en gıcık olduğum şey. Yanlış anlaşılmasın ben çalışmadığım dönemde de aynı derecede ev sorumluluğu üstlenirdi, sofra kurar toplar,makina yerleştirr,ütü yapar,perde yıkayıp asar kendi kendine,kimse ona demez gadi bunu yap diye. Alışveriş listesini benden ister ama,kendi bilmez ne lazımmış.
Yani bu sizi memnun eden birşey öyleyseMaşaAllah deyinbu benim eşim :)) anlattıklarınızın hepsi var. Biz evde (kadının görevi olarak görülüyrsa) iki kadın yaşıyoruz. Bir tek ütü yapmaz bide bebeğin altını değişmez.
Benim ki bundan. Zamaninda dibini kokladim aldim kelek cikmadi.selam kızlar,
Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.
Peki bu durumdan memnun musunuz bunları yapıyor olmasından
Bakışınızı şu yönden sordum hani evde kadının düzenine karışması belki daha sinir bozucu olabiliyorEvdeki 2 kisi de calisiyorsa olmasi gereken bu zaten.
Benim babam da eşim de böyle. Sadece benim üzerimde olan tek iş wc-banyo temizliği. O da benim takıntımdan.
Böyle erkeklere bakışınız nasıl sorusunu garip buldum. Eşinin kölesi olmadığını bilen, yaşadığı ortamın temizliğinin, duzeninin sorumluluğunu alan yetiskin normal insan işte.
Temiz bir ortamda yaşayıp düzenli yemek yemek için başkasının sırtına yıkılan erkeklere ise parazit gözüyle bakıyorum. Biri yikayip eline vermese temiz donu ancak hayalinde görebilecek adamların kendisini yönetmesine izin veren kadinlara da hayret ediyorum.
Koklayıp mı aldın?Benim ki bundan. Zamaninda dibini kokladim aldim kelek cikmadi.
Memnun olmayanlarda var yorumlarda evde kadının düzenine karışılması bilmişlik yapmaları falan gibiSorulariniz çok garip.
Memnun olmayanlarda var yorumlarda evde kadının düzenine karışılması bilmişlik yapmaları falan gibi
İşte çig çiğ kokuyosa almiycan onlar kelek.Koklayıp mı aldın?Herkes kokluyor bence de, mesele iyisinden anlamak.
Tabiki. Biz o evde üç kişi yaşıyoruz. Şu anlık oğlumu saymıyorum. Onun da aklı ersin ev işlerine yardım ettireceğiz. Ben çalışıyorum eve katkım varsa eşimde evde iş yapacak. Çocuklada ilgilenecek. Allah razı olsın peygamber efendimize komşu olsun hamilelikte bir kez iftar sofrası hazırlamadım hep o yaptı. Benim gözümde çok büyük bişey. Hastalıktan başımı kaldıramayan arkadaşım eşinden su istemiş kalkmamış adam yerinden. Böyle eş ten memnun olunmaz mıYani bu sizi memnun eden birşey öyleyse
Mesela ben mutfak düzenime karıştırmam. Mutfakla ben ilgilenirim. Mutfakla ilgilenmesi gerekiyorsa ben yoksam mesela, zaten öğrettim neyin nasıl yapılacağını, en azından bulaşıkları düzgün dizebiliyor, elleşmiyor öteye beriye. Herkesin sorumlulukları görev paylaşımı farklı oluyor. Kocam da ütü konusunda hassas ve çok iyi yapıyor, o mutfağa ben ütülere karışmam. Süpürme, cam silme, ütü yapma, toz alma yapabilirler.Bakışınızı şu yönden sordum hani evde kadının düzenine karışması belki daha sinir bozucu olabiliyor
Aynı türün kadın versiyonu da çekilmez. Adamlar evde sanırsın misafir. Hiçbir inisiyatif alamıyorlar evin içinde, koltuk kırlenti gibi köşede duruyorlar. Dışarıdan feci bir durum ama memnun olan da yoktur diyemem.Memnun olmayanlarda var yorumlarda evde kadının düzenine karışılması bilmişlik yapmaları falan gibi
Temizlikten anlayan eden adam daha dört dörtlük istemiyor bilakis ikimiz de yaşıyoruz bu evde dağıldığı da olur toplamak, işleri yapmak ikimizin görevi zaten diye düşündüğü için dört dörtlük bir iş olmayacağının iki çalışan insanın tek hayat amacının bu olmadığının farkında.bu ara evli arkadaşlarımın yakındığı dertler bunlar, hiçbirinin eşi evde iş yapmıyormuş sofra kurulumuna yardım etmiyormuş falan. bir arkadaşım 3 aydır sıkı bir eğitime gidiyor bir yandanda çalışıyor bu sebeple evde yemek yapmaaya fırsatı olmamış annesinden falan almış hep. bende dedimki eşin hiç yapmadı mı ufak tefek bile olsa. yok dedi. etrafımda pek yardım eden evi kadından çok düşünen erkek göremedim. ama bu erkeklerinde ev düzeninden temizlikten beklentileri ona göre oluyor sanırım çok bişey beklemiyorlar. temizlikten anlayan yardım eden evle ilgilenen adam sanki daha dört dörtlük istiyor
selam kızlar,
Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.
Bakışınızı şu yönden sordum hani evde kadının düzenine karışması belki daha sinir bozucu olabiliyor
Bizim gelinin annesi, temizlik takıntısı var. Yani her gün cam silen, her yeri ayağa kaldırıp süpürüp silen tiplerden. Her gün balkon yıkıyor düşün artık. Evin ferdlerine bile b*kmuş gibi davranıyor, keşke sadece kırlent yerine koysa, oğlunu dış kapıda soyuyor; öyle içeri alıyor. Çocuk elini bir şeye atamıyor, hep bağrış çağrış. Evine girip kendini koltuğa bile atamıyorsun, rezâlete bak.Aynı türün kadın versiyonu da çekilmez. Adamlar evde sanırsın misafir. Hiçbir inisiyatif alamıyorlar evin içinde, koltuk kırlenti gibi köşede duruyorlar. Dışarıdan feci bir durum ama memnun olan da yoktur diyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?