Bence kisinin kendi yapisiyla alakali, icinden gelmeyen erkege ya da kadina is yaptirmak, soylemeden dusunup yapmasini beklemek hayal bana göre. Benim eşim ortaçag kivaminda bi cevrede ailede buyudugu halde, sofradan tabak alip mutfaga gitti diye "avrat gibi iş goruyor" diyip annesinin bile alay edip azarladigi bir aile, korkunc. Buna rağmen kendisi ogrencilik dkneminde vs yalniz yasarken her isini gormeyi öğrenmiş, tembellik etmemis, biraz da titizdir duzen sever. Ama beno calisip ben calismadigim icin kiyip da is beklemezdim ilk evlendigimiz yillar. Belli basli seyleri ona soyledigimde de hic sektirmeden gorev olarak bilir yerine getirirdi. Çöp kovalarini bosaltir posetini değiştirir, şu siselerini doldurur, cicekleri sular, sofrayi hep o toplardi mesela. Rutine cok bagimli gercekten. Sonrasında ben bir kaza gecirdim belimde rahatsizlik olustu, ondan beri hic ev supurmedim mesela. Robot supurge aldi sonrasinda da, haftada bir de supurgeyi alir detaylica supururdu. Sonrasinda bebeğimiz olunca ben hicbir ise yetisemez oldum. Isleri tamamen berbaer, esit ,hatta belki o biraz fazla yapiyoruz. Haftasonu gelince sbaah erkenden balkonlari yikar evi toplar supurur, ben mutfagi temizler yerleri silerim. Ben banyoyu ovalarim o tuvaleti yikar. Baska tulu isler yurumuyor cunku. Sorumluluk almaya meyilli biri oldugu icin ben hic is isteyip soylemedim ona, o hep hadi su isi bitirelim diye beni kaldirir zaten.