- 4 Ekim 2012
- 16.272
- 31.759
-
- Konu Sahibi mavibegonvil
Bunu okuyunca aklıma geldi. Dün doktorumla sohbet ediyorduk çocuklardan falan. Adam profesör eşi uzman dr. Bir çocukları var üniversiteye hazırlanıyor bu sene anne babayı beğenmiyormuş, siz bilmezsiniz siz ne anlarsınız triplerine girmiş. Yeni nesil ergenler çok fena. Doktor anne babaya bu gideri yapan bebeler ev hanımını ne hale sokar.Benim bir tanidigimin çocuğu gözünden söylemek istiyorum. Tanıdığım çalışan bir hanımdı. Güzel bakımlı bir kadın.ilk eşinden bir kizi var. İkinci evliliğini yaptı. İkinci eşinin durumu çok çok iyi. Arkadaşım da başvurdu işlere ama istediği gibi olmadı şartlar. Evde şimdi. 3-5 sene oldu. Çocuğu büyüdü bu arada 15 yaşında.
Olay şu belki yaştan sonra istesen de olmuyor. Gençler tercih ediliyor.
Çocuğu da okulda annem ev hanımı demeye utaniyormus. Bunu arkadaşım üzülerek söyledi.
Çocuğun okuduğu okul genellikle anne baba iyi mevkilerde çalışan ve yüksek gelirli ailelerin gittiği bir okul.
Çocuk da karşısında üreten, toplumda ailedeki rolü yanında başka rolü de olan ebeveynler girmek istiyor.
Veritabanlarina ulasimi varsa oyle bisey aslinda. Her bilim dali insanlarla mulakat ya da deney gerektirmiyorAynen ben de bunu soracaktım. Bilimsel makaleden bahsediyorsa makale yazmak öyle bir şey değil çünkü :)
Konu sahibi kendini bir sekilde iyi hissetmesin istiyorlar da ondan. Yazdiklarinin o kadar da degerli olmadigini gostermeye calisiyorlar herhalde... vay efendim nasil makale dersin diyeKonu sahibi 2-3 yerde yanlış ifade ettiğini belirttiği halde makale konusu neden uzuyor merak ediyorum.
Üniversite çağına gitmeye bile gerek yok.Bunu okuyunca aklıma geldi. Dün doktorumla sohbet ediyorduk çocuklardan falan. Adam profesör eşi uzman dr. Bir çocukları var üniversiteye hazırlanıyor bu sene anne babayı beğenmiyormuş, siz bilmezsiniz siz ne anlarsınız triplerine girmiş. Yeni nesil ergenler çok fena. Doktor anne babaya bu gideri yapan bebeler ev hanımını ne hale sokar.
Veritabanlarina ulasimi varsa oyle bisey aslinda. Her bilim dali insanlarla mulakat ya da deney gerektirmiyor
Veritabanlarina ulasimi varsa oyle bisey aslinda. Her bilim dali insanlarla mulakat ya da deney gerektirmiyor
Yayin ayri konu, ben yazim surecinden bahsettim. Bir de doktora mezunu birinin yaninda olmasina gerek yok, o zamn doktora ogrencileri tek basina yayin yapamazdi.
Muhtemelen kabul aldigi dergi skalasi degisir. Ama herhalde bir universiteyle baglantisi olmasi lazim diye dusunuyorum.
bu ülkede her gün işe büyük bi keyifle giden insan sayısı çok azdırKonuya yorumum ise: bence çok az insan çalışmak ister, işimi çok çok sevmeme rağmen elimde olsa şu an bırakırım. Çocuk yapar bütün günümü onunla geçiririm, turşu kurarim, dizi izlerim müzik dinlerim kitap okurum çiğ vegan beslenme saksıda çiçek yetiştiriciliği gibi şeylere sarar makyaj videoları çekerim. İşimi cidden çok seviyorum ama işi bırakmak en büyük fantezim. Ve bence birçok insan bunun hayalini kurar. Günümüz çalışma şartları yüzünden. Ama insan bi 20 30 sene sonrasını da düşünmeli emeklilik sigorta vs. Insanin güvencesi yoksa bu devirde çok zorlanır. Ev hanımı olmanızı kimse küçümsemez ama sizin için kaygilanabilirler guvenceniz olsun isteyebilirler.
Ev hanımıymışsın zaten.kafanın neresi doluYok hayır bilimsel yayınlanan makalelerden değil tabiki ben araştırma yaparak kendimce üniversitedeyken öğrendiğim şekilde yazıyorum vakit geçirmek için o kadar. Olayı anlatırken yanlış ifade etmiş olabilirim kusura bakmayın kafam biraz dolu