Ev hanımı olmak kötü bir şey mi...😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke üyeliğinizi pasiflestirmeseydiniz. Kendi paranızı kazanmanın o özgürlüğünü muhakkak yaşayın . Herkes 9-5 çalışacak diye birşey yok . Başka şekilde çalışabileceğiniz işler bulun. Yoksa üzgünüm bende aynı fikirdeyim aldığınız eğitimi ne yapacaksınız?

Hayatta her zaman ihtimalleri düşünmek lazım mutlu bir yuva bozulabilir Allah korusun ölüm olabilir. Ayaklarının üzerinde durmak bence bir kadının kendine ve çocuğuna yapacağı en büyük iyilik . Berbat bir iş hayati yaşadım üç yıl mobing , zor çalışma şartları şimdi sıkıntılı bir hamilelik ve bir yaşına getirdiğim kızım sebebiyle evdeyim . O işi zerrece özlemedim . Ama maaş kartıma yatan parayı , istediğimi alırken düşünmemeyi özledim. Gerçekten dışarıda sosyal olup iş arkadaslariyla takılmayı , insanın her gün kalkıp bir amaçla hazırlanması işe gitmesi,üretmesi güzel bir şey konu sahibi . Tamamen mutlu olduğunuz bir durum olsaydı eminim çevrenin dediği bir kulağınızdan girer diğerinden çıkardı

bu yil iki yakin ablamin 45-50 yaslarinda esleri ani kalp kriziyle vefat etti. baglanan emekli maaslari 10 bin civari diye hatirliyorum 10 bin okuyan iki cocuk var mesela birisinde .45 yasindan sonra baba evine donmek ,cocuklarinla baska eve yerlesmek cok zor hayat bu her ihtimale gore hareket etmek zor

1 haftadir ev hanimiyim. Ustelik ara tatil olduğundan kizimda evde tam ev hanimiyim yani. Acikcasi benlik değil. Bence her kadin calisip kendi ayaklari ustunde durabilmeli. Ozellikle bu forum, cok guvendikleri kocalarinin ne tirt oldugu, cok mutlu olduklari evliliklerinin nasil bir anda darma duman oldugu konularla dolu. Ki sadece adamin tirt cikmasi degil mevzu, babamin vok yakin bir arkadasi gectigimiz yil trafik kazasinda vefat etti. Eskiden cok varliklilardi disaridan bakklinca en azindan ama hazira dag dayanmiyor olsa gerek ki 50 kusur yasinda ki esi suan temizlige gidiyor evlere. Cunku 30 senedir bir kenarda duran o diploma suan ise yaramiyor. Her basvuru tecrube soruyor. ( hemsire kendisi).

Ev hanımı ve çalışan diye ayırmıyorum. Zamanını nasıl kullanan hayatını nasıl yaşayan diye ayrılması lazım.
Sanki ev hanımı olunca çok mu basit. Akşama kadar evde mi oturuyorlar sanıyorlar ki.
Bir hafta evde kaldım izinliydim bir sayfa kitap açıp zor okudum. Fırsat bile bulamadım

Bunu okuyunca aklıma geldi. Dün doktorumla sohbet ediyorduk çocuklardan falan. Adam profesör eşi uzman dr. Bir çocukları var üniversiteye hazırlanıyor bu sene anne babayı beğenmiyormuş, siz bilmezsiniz siz ne anlarsınız triplerine girmiş. Yeni nesil ergenler çok fena. Doktor anne babaya bu gideri yapan bebeler ev hanımını ne hale sokar.

Memur olmadığım için akrabalarımın gözünde ben bir hiçim, yokum. Tiksiniyorum bu düşünceden. Özel sektörü iş olarak görmüyorlar ama hepimiz emekli olunca görüşeceğiz memur akrabalarımla :)
Çalışırsanız daha güçlü olursunuz her anlamda ama çalışmak istemiyorsanız kime ne ya hu. Böyle mutluyum deyin geçin.

Konu sahibi 2-3 yerde yanlış ifade ettiğini belirttiği halde makale konusu neden uzuyor merak ediyorum.
Konu sahibi kendini bir sekilde iyi hissetmesin istiyorlar da ondan. Yazdiklarinin o kadar da degerli olmadigini gostermeye calisiyorlar herhalde... vay efendim nasil makale dersin diye

Arkadaşlar sakin olun. Konu sahibi gitmiş bile. Senin o makale dediğin şeyler aslında makale değil haberin olsun kısmına oldukça alınmış sanırım. Değil zaten, ama az çok anladım ben kendisini. Sanırım kuran meali, tefsir vs okuyup oradan özet çıkarıp daha derin araştırmalar yapiyor. Benim kp derimde yapiyor bunu. Ama kendisi 70 küsür yaşında, emekli makina mühendisi ve artık epey boş vakti var o şekilde değerlendiriyor. Okuyor, araştırıyor. Fakat bu yaşına rağmen işinide ek iş olarak yapıyor. Projeler çiziyor, uyguluyor genç meslektaşlarına destek olup tecrübelerini paylaşıyor. Yani kısacası adam yıllarca aktif olarak çalıştığı ve şuan pasif olarak devam ettiği işinin yanında yapiyor bu araştırma yorumlama işlerini. Tüm gününü harcamıyor günde belki 1-2 saatini ayırıyor. Konu sahibide pek ala çalışıp yanı sıra bunları yapabilir istese. İstemiyor orası ayrı

Son düzenleme:
Üniversite çağına gitmeye bile gerek yok.
Büyük kızımın ilk okula başlaması ile küçük kızımın bebeklik dönemine denk gelmişti. Sınıfında hemen hemen tüm anneler ya dr, ya mühendis, ya avukat, ya öğretmendi yani çalışmayan gerçekten 3-4 kişiydi. Sanırım ya 1. yada 2. Sınıfda sormuştu bana sen neden çalışmıyorsun diye, demiştim kardeşin küçük onunla ilgileniyorum o biraz daha büyüsün işe dönecem. Demiştiki x’inde kardeşi daha bebek ama annesi hep işe gidiyormuş. Yani daha 6-7 yaşlarında bile kafasında tartmış, ölçmüş biçmiş ve benim çalışmam gerektiğine karar vermiş. Kendisi 4e başlayınca bende işe dönmüştüm de çok hoşuna gitmişti hatırlıyorum. Tabii şuan üzerinden seneler geçti, şimdide bazen izin alıp evde kalıyorum onların tatillerinde özellikle çok seviniyor. Ama o yaşta ev hanımı anne istememişti işte.

Yayin ayri konu, ben yazim surecinden bahsettim. Bir de doktora mezunu birinin yaninda olmasina gerek yok, o zamn doktora ogrencileri tek basina yayin yapamazdi.

Muhtemelen kabul aldigi dergi skalasi degisir. Ama herhalde bir universiteyle baglantisi olmasi lazim diye dusunuyorum.

Veritabanlarina ulasimi varsa oyle bisey aslinda. Her bilim dali insanlarla mulakat ya da deney gerektirmiyor

Makalenin anlamini bilmeyen bence asıl buradaki yorumcular. Hukuk profesörleri bilimsel araştırma yapmıyor ama makale yazıyor. O zaman benim hukuk fakültesindeki hocalarım da cahil, bir daha onlarla karşılaştıgimda diyeyim ki sen kendini makale yazıyor mu sanıyorsun saha araştırması mi yaptın metodun neydi, bre cahil Bu kadının alanı ilahiyat bunu söylemiş zaten konusunda. Ne yapsın meleklerle örneklem grubu seçip görüşme mi yapsın. Ne yazdığını bilmiyoruz.

Doktora öğrencisi yanında hiç kimse olmadan teknik olarak yayın yapabilir ama en azından kendi alanımda ve benzer alanlarda (tıp, sağlık vs) kabul aldığına hiç denk gelmedim. Hakemler için olumsuz bir etki bırakıyor. Çok nitelikli bir çalışma olursa bi ihtimal ama öyle bir çalışmayı da zaten hocalar yalnız bırakmıyor. Neyse zaten konu sahibi gitmiş ve böyle bir şeyden de bahsetmiyormuş :)

ev hanımı olmak tabi ki kötü bişi değil
ama maddi anlamda sadece kocaya bağlı olmak güvenli gelmiyor bana
maddi özgürlüğünün olmayışından rahatsız değilsen sorun yok
bu hayatın bin türlü hali var , kimse boşanmak için evlenmez tabi ki ama bunları da düşünmek lazım
benim çevremde sırf maddi özgürlüğü olmadığı için ihaneti, şiddeti ve bir sürü pisliği
sineye çekip boşanamayan çok kadın var mesela
o kadınların bi işi gücü kariyeri olsa bi dk bile katlanmazdı o adamlara
ayrıca sadece boşanma olarak değil, ölüm , hastalık gibi durumlarda ne yapacaksın ?
kocan pat diye ölse ne yapacaksın ? yada sakat kaldı artık çalışamayacak ?
bunlarla ilgili kendini güvenceye almadan yaşamak seni rahatsız etmiyorsa sen bilirsin
ziyagiller ailesi gibi zengin bi kocan yoksa yukarıda saydığım durumların yaşanması halinde
allah yardımcın olsun der geçeriz biz yapacak bişi yok, böyle tercih ediyorum demişsin çünkü

Konuya yorumum ise: bence çok az insan çalışmak ister, işimi çok çok sevmeme rağmen elimde olsa şu an bırakırım. Çocuk yapar bütün günümü onunla geçiririm, turşu kurarim, dizi izlerim müzik dinlerim kitap okurum çiğ vegan beslenme saksıda çiçek yetiştiriciliği gibi şeylere sarar makyaj videoları çekerim. İşimi cidden çok seviyorum ama işi bırakmak en büyük fantezim. Ve bence birçok insan bunun hayalini kurar. Günümüz çalışma şartları yüzünden. Ama insan bi 20 30 sene sonrasını da düşünmeli emeklilik sigorta vs. Insanin güvencesi yoksa bu devirde çok zorlanır. Ev hanımı olmanızı kimse küçümsemez ama sizin için kaygilanabilirler guvenceniz olsun isteyebilirler.

bu ülkede her gün işe büyük bi keyifle giden insan sayısı çok azdır
bende işini seven biriyim ama 3 kuruş maaş yatacak hesaba diye milletin ağız kokusunu çekiyoruz
şu an 3-4 yerden iyi birer pasif gelirim olsa (ev kirası falan gibi) bende şuanki işimde çalışmam
kendimi daha az yoracak daha hafif işler yaparım hemde keyfine yaparım hobi gibi yaparım yani
ama insan hayatın binbir türlü halini düşünmek zorunda
ve bu da böyle ona buna güvenerek olmuyor ben sadece kendime güvenmek zorundayım mesela
özellikle kadınlar geleceğini garantiye almak zorunda bu ülkede
almazlarsa sorun büyük

Ev hanımıymışsın zaten.kafanın neresi dolu senin tercihin tabii ama gördüğün üzere buradaki üyeler de yumuşak yumuşak laf sokmanın derdinde.incele incele bir hâl olmuşlar saygı duyulmuyor işte günümüzde ona göre yaşa.bizim ve diğer insanların algısını değiştiremezsin bu devirde.yaa takılmayacaksın ya çalışacaksın seçim senin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…