- 15 Kasım 2023
- 14
- 37
- 26
-
- Konu Sahibi mavibegonvil
Memnundum tabi aama çevremin tepkilerine üzüldüğüm için buraya konu açmıştım çok teşekkür ederim yorumunuz içinSize göre kötü birşey değil hata bu durumdan çok memnunsanız neden bir derdim var köşesinde konu olarak açtınız?
Çocuklardan dolayı bir süre ev hanımlığı yaptım. Gönlümce gezdim, tozdum, tatil yaptım, spora gittim, bakıma gittim vs. vs. Nerdeyse boş günüm yoktu, ama işe başladıktan sonra anladimki çok boşa vakit harcamışsım. Evet çocuklarımı kendim büyüttüm, ama okadar uzun evde kalmasamda olurmuş. Ev hanımlığı bana göre değil, adını bile sevmiyorum açıkcası
Konu sahibi 2-3 yerde yanlış ifade ettiğini belirttiği halde makale konusu neden uzuyor merak ediyorum.İşte yanlışlık olmuş derken diyor ama anlamını ve sürecini bilmediğini düşünüyorum.
Bir dergide-özellikle uluslararası- yayınlatmak kolay iş değil.
Ama aa oturuyor musun sen şimdi diyen insanlara satılabilir bir cümle sonuçta.
Ben de tembelim. Net tembelim. Ev bizim konfor alanımız. Kendimi geliştiriyorum da fasa fiso üzgünüm. Çok kitaplar okudum çok entel başladım ev hanımlığına. Yağmurda çamurda kütüphane yollarındaydım. Son iki gündür ekran kullanımı ssmi atsam kahrolursunuz. Sebebi de bi forum sitesinde yaşanan sanal bir kaos yani.Haklısınız ailemden ve eşimden yana hiç sıkıntım yok sanırım biraz da bu yüzden rahat davranıyorum
Haklısınız öyle yapmam gerekiyor sanırımKimseye bir sey ispatlamak zorunda değilsiniz.
Ben 8 yıl aradan sonra çalışmaya başladım. Hiç boşa geçmiş gibi görmüyorum o süreyi. Çocuklarımla istediğim gibi vakit geçirdim. Biraz büyüdüler kendim kurslara gittim, istediğim şeyleri yaptim o süreçte.
Sonrasında çalışmaya başladım. Emekliliği görür müyüm orasını da pek sanmıyorum. En son düşüneceğim sey insanların calışıp çalışmam üzerine yürüttükleri fikirler olur.
Aileniz o kadar okudun çalış deseler anlarım. Gerçekten yakınınız olan birileri sadece sizi düşünerek uyarıda bulunsa onu da anlarım ama diğer türlü başkalarına halt yemek düşüyor. Bu konuda size burun bükenleri de çok tutmayın hayatınızda.
Memnun olsanız başkalarının yorumu sizi ilgilendirmez, takmassınız.Memnundum tabi aama çevremin tepkilerine üzüldüğüm için buraya konu açmıştım çok teşekkür ederim yorumunuz için
Ne güzel anlaatmışsınız çok teşekkür ederimHemşireydim evlendikten bir süre sonra işi bıraktım, çünkü hem ev işleri hem çalışma hayatını beraber götüremedim. Yapanlara aşırı saygı duyuyorum. Evimiz çok büyük zaten temizliği olay oluyor, bir yardımcı vs tutulabilir ama temizlik konusunda hassasım o yüzden kimseye güvenemiyorum anneme bile. Şuan da 20 günlük yeni anneyim. Bebeğimi kendim büyütüp, kendim yetiştirmek, tüm terbiye, görgü vs herşeyi ile bizzat kendim ilgilenmek istiyorum. Eşimde bu kararımda beni destekliyor. Yapı olarak kendime laf söyletmeyen biri olduğum için kimse birşey demiyor ya da diyemiyor bilmiyorum. Siz kendinize değer verirseniz insanlarda değer verir. Verdiğiniz kararda eminseniz insanlar da buna ikna olur ve sizi ikna edip karar değiştirmeye çalışmazlar. Ha kıskanç fesat insanlar da var maalesef. Onlara da hakkettikleri lafı söylemek gerekiyor. Bana çalışmıyor ben olsam hayatta evde durmam canım sıkılır diyen kuzenlerim evlendiği gibi işten ayrıldı. Sanki biz hep evde oturuyorduk
Bu arada işten çıktım da evde oturup gündüz kuşağı daimi izleyicisi mi oldum peki? Asla. Kendimi sosyal sorumluluk projelerine adadım, çocuğum olana kadar neredeyse evde vakit geçiremiyordum. Arkadaşlarımla daha çok beraber olabildim, çok kitap okudum, mutfakta kendimi geliştirdim, el işleri yapmaya başladım ve bu işi profesyonel hale getirmeye çalışıyorum. Yurt dışı satışı planlıyorum yaparsam buradaki bir doktor maaşı kadar aylık gelirim olacak. Bu hayat sizin ve kimsenin isteğine göre yaşamak zorunda değilsiniz.
Ev hanımı olmak kötü bişey değil ama bir kadının bütün hayatını bir erkeğin iki dudağı arasından çıkacak olana emanet etmesi bence kötü bir şey.Kızlar günlerdir canımı sıkan bir şey var burayı uzun zamandır takip ediyorum, sizinle dertleşebilmek için yeni üye oldum düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben İlahiyat mezunuyum. Üniversiteden mezun olduğum sene evlendim 3 kere sınava girdim ama içimde atanmak ve çalışmak isteği olmadığı için hep kılpayı kaybettim. Okul ve üniversite hayatında çok başarılı biriydim üniversiteyi birincilikle kazandım birincilikle mezun oldum. Ama konu atanmaya gelince yapmak istemedim, şu an hamileyim evde olmak evimle eşimle bebeğimle ilgilenmek, evde kendimi geliştirmek, sınav kaygım olmadan kitap okumak, makale yazmak, araştırma yapmak beni daha çok mutlu ediyor. Atanmak çalışmak hiç istemiyorum istesem yaparım ama çalışsam kazandığım para bana mutluluk getirmeyecek bu yüzden çalışmama kararı aldımeşimde bu kararımdan çok memnun o konuda sıkıntım yok ama çevrem, arkadaşlarım bana işe yaramazın tekiymişim bilgisizmişim gibi bakıyor normal sohbet arasında sen zaten atanmadın evdesin diyerek laf çarpıyolar, akrabalarım o kadar okudun atanamadın ev hanımı oldun gözüyle bakıyorlar bu durum artık canımı sıkmaya başladı ben bu yolu seçtiysem ve kendi yolumda mutluysam kendimi hala evde de olsa geliştirmeye devam ediyorsam neden saygı duymuyorlar ev hanımı olmak çok kötü bir şeymiş gibi davranıyolar çok üzülüyorum artık kendimi gerçekten işe yaramaz biri gibi hissetmeye başladım kızlar sizcede öyle mi
Allah kolaylık versinÖyle özendiğim yaşamak istediğim hayat ki sizinki… Ben de size çok imrendim kıymetini bilin bebeğinizle eşinizle musmutlu günleriniz olsun. Ben çalışıyorum bebeğim 9 aylıkken işe döndüm. şuan 3buçuk yaşında hala çalışıyorum ama artık çok bunalmış haldeyim…Ben çocuğa çocuk bana hasret gerçekten bu zamanlar bir daha gelmeyecek. Bunu eşime doğru bir şekilde ifade edemiyorum çünkü çalışmamı istediğini biliyorum. Ama ne evim eve benziyor ne de işim tam. Emin olun dese ki bana sen çalışma ben hallederim kuş gibi olurum. şuan hayalim sizin gibi yaşamak. Evimin hanımı olmak ev eş çocuk bakımı. Para kazandım çok kazandım ama mutluluğun kaynağının para olmadığını inşallah birgün eşim de anlar.
Memnundum tabi aama çevremin tepkilerine üzüldüğüm için buraya konu açmıştım çok teşekkür ederim yorumunuz için
Aileniz ne zamana kadar arkanızda olacak ki? Allah gecinden versin de ölümlüyüz hepimiz. Aileye güvenerek olmaz o işler.İşte bu soru için atanmam gerekiyor sanırım ailem hep arkamda ama yükte olmak istemem
Makale yazıyorum demek yanlış ifade ettim denilecek bir şey değil çünkü ben makalenin ne olduğunu bilmiyormuşum demek.Konu sahibi 2-3 yerde yanlış ifade ettiğini belirttiği halde makale konusu neden uzuyor merak ediyorum.
Bebeğimi kendim büyütüp, kendim yetiştirmek, tüm terbiye, görgü vs herşeyi ile bizzat kendim ilgilenmek istiyorum. Eşim
En başta zaten ikisini yapabilene aşırı saygı duyuyorum demiştim aslında. Helal olsun çalışan annelere. İş yorgunluğu ile eve geldiğimde yemek yemeye bile halim olmuyordu çoğu zaman. O halde bir de çocukla nasıl ilgilenebilirdim bilmiyorum. Şöyle bir parantez açabilirim bakıcı, anneanne, babaanneye bırakmak da istemedim. Baştan sona evde herşeyini kendim yapmak, kendim ilgilenmek istedim. Bensiz bir anı olmasın ne yaptı ne etti görmem lazım.Çalışan anneler de çocuklarını kendileri büyütüyor ve yine bizzat görgü, edep terbiyeyi kendileri veriyor. Siz daha fazla çocukla vakit geçirmek istiyorsanız tabi ki anlaşılabilir bir durum.