Ev hanımı olmak kötü bir şey mi...😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen ben de bunu soracaktım. Bilimsel makaleden bahsediyorsa makale yazmak öyle bir şey değil çünkü :)
Ee o makale oluyor mu?
Araştırma yöntemi ne?
Neyle sınırlandırıyorsunuz?
Araştırma ve onun üzerinde not alma diyebilir miyiz sizinkine?
Makale yazıyorum kendimi geliştiriyorum demeniz baya abartı geldi.
Yok hayır bilimsel yayınlanan makalelerden değil tabiki ben araştırma yaparak kendimce üniversitedeyken öğrendiğim şekilde yazıyorum vakit geçirmek için o kadar. Olayı anlatırken yanlış ifade etmiş olabilirim kusura bakmayın kafam biraz dolu

İşte sizinki aa evde mi oturuyorsun üniversite okuduğun halde diye dar bakış açısıyla yaklaşan kişilere yoo makale yazıyorum demek gibi olmuş.

İşte sizinki aa evde mi oturuyorsun üniversite okuduğun halde diye dar bakış açısıyla yaklaşan kişilere yoo makale yazıyorum demek gibi olmuş.
Hayır öyle demiyorum tabiki ya kusura bakmayın orada kendimi yanlış ifade etmişim
evdeyken de boş zaman geçirmiyorum bir şeyler yapıyorum şeklinde anlatmaya çalıştım

ben de üniversite mezunuyum mühendisim çap yaptım. ayrıca ikinci üniversite olarak iibf mezunuyum. şuan çalışmıyorum nişanlıyım yüksek lisans yapıyorum. bana da herkes ev hanımı mı olacaksın okudun işsizsinnnnn diyor evet diyorum ne yapayım. şuan bebeğiniz varsa ona bakın ben çocuk yapsam 2 sene ona bakmak istiyorum. ama bir kadın ne olursa olsun mesleği elinde olmalı neler görüyoruz. çalışmak insana sosyallik katıyor. evde yapılacak işler bir süre sonra tükeniyor. mesleğiniz de güzel yani. atanamaya çalışın.

neden kötü olsun ki.. maddi kaygilariniz yok anladigim kadari ile, siz mutluymussunuz, esiniz de destek veriyorsa neden takiyorsunuz ki insanlarin dediklerine? meslek sahibi olmak illa calismak gerekiyor" anlamina gelmiyor. benim arkadasimin ablasi vardi, kadin da egitim fakultesi mezunuydu ve okul oncesi egitimi alaninda doktora yapmisti en son. calismiyor. hic te atanmayi dusunmedi. kendi cocuklarini o kadar guzel yetistiriyor ki.. instagramda yaptigi etkinlikler ve okul oncesi ile ilgili yapmis oldugu arastirmalari falan paylasiyor. ayni zamanda etkinlikler harikulade. kendini yetistirmeye de devam ediyor 2 cocugu ile birlikte.

Hayır öyle demiyorum tabiki ya kusura bakmayın orada kendimi yanlış ifade etmişim
evdeyken de boş zaman geçirmiyorum bir şeyler yapıyorum şeklinde anlatmaya çalıştım
Anladım üniversite okumadan da insan kendini geliştirmeye devam edebilir.
İnsanlar ona takılmış belli ki boşverin.
Yeter ki üniversite okumanın hakkını vermiş olun zihinsel,sosyal,psikolojik olarak.
O da yoksa haklılar diyecek bir şey yok ona

Önce sahada veri toplayıp, ardından spssde istatistiksel analiz yapıp, tablolar oluşturup, sonra sabahlara kadar o kaynak senin bu kaynak benim makale yazıp, bilmem kaçıncı derginin kurallarına göre düzenleme yapıp, bilmem kaçıncı reddini alıp umudunu kesmeden sıradaki dergiye göndermeye çalışan akademisyenlere de biraz ayıp olmuş bu makale yazıyorum demeler :)

O kadar üzüldüm ki bu yazınıza. Allah yükünüzü hafifletsin inşallah arkadaşım

Siz ve eşiniz mutluysa sorun yok. Fakat insan uzun süre evde kalınca bazen kendi potansiyellerini yok edebiliyor. Çocuk belli yaşa geldikten sonra belki iş hayatına dönmeniz sizin için faydalı olabilir

Evet maddi kaygım yok çok teşekkür ederim yorumunuz için

Kimse yük olmak istemez tabi ki ama problemli bir aileniz varsa mesela iki kat daha sağlam felaket senaryolarınız hazır bulunmak zorunda. Falan filan...
Haklısınız ailemden ve eşimden yana hiç sıkıntım yok sanırım biraz da bu yüzden rahat davranıyorum

İşte yanlışlık olmuş derken diyor ama anlamını ve sürecini bilmediğini düşünüyorum.
Bir dergide-özellikle uluslararası- yayınlatmak kolay iş değil.
Ama aa oturuyor musun sen şimdi diyen insanlara satılabilir bir cümle sonuçta.

Yanlış anlaşıldığım için sizden de özür diliyorum farklı bir şey anlatmak istemiştim kaafam çok dolu olduğu için o an öyle yazmışım kusura bakmayın

Aynen öyle. Nasıl olsa anlayan da yok. Akademisyenlikle alakası olmayan biri bana makale yazıyorum dese üzgünüm ama, orc id'ini ver de yayınlarına bakayım derdim.

Kimseye bir sey ispatlamak zorunda değilsiniz.
Ben 8 yıl aradan sonra çalışmaya başladım. Hiç boşa geçmiş gibi görmüyorum o süreyi. Çocuklarımla istediğim gibi vakit geçirdim. Biraz büyüdüler kendim kurslara gittim, istediğim şeyleri yaptim o süreçte.
Sonrasında çalışmaya başladım. Emekliliği görür müyüm orasını da pek sanmıyorum. En son düşüneceğim sey insanların calışıp çalışmam üzerine yürüttükleri fikirler olur.

Aileniz o kadar okudun çalış deseler anlarım. Gerçekten yakınınız olan birileri sadece sizi düşünerek uyarıda bulunsa onu da anlarım ama diğer türlü başkalarına halt yemek düşüyor. Bu konuda size burun bükenleri de çok tutmayın hayatınızda.

Size göre kötü birşey değil hata bu durumdan çok memnunsanız neden bir derdim var köşesinde konu olarak açtınız?
Çocuklardan dolayı bir süre ev hanımlığı yaptım. Gönlümce gezdim, tozdum, tatil yaptım, spora gittim, bakıma gittim vs. vs. Nerdeyse boş günüm yoktu, ama işe başladıktan sonra anladimki çok boşa vakit harcamışsım. Evet çocuklarımı kendim büyüttüm, ama okadar uzun evde kalmasamda olurmuş. Ev hanımlığı bana göre değil, adını bile sevmiyorum açıkcası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…