- 15 Kasım 2023
- 14
- 37
- 26
-
- Konu Sahibi mavibegonvil
Aynen ben de bunu soracaktım. Bilimsel makaleden bahsediyorsa makale yazmak öyle bir şey değil çünkü :)
Yok hayır bilimsel yayınlanan makalelerden değil tabiki ben araştırma yaparak kendimce üniversitedeyken öğrendiğim şekilde yazıyorum vakit geçirmek için o kadar. Olayı anlatırken yanlış ifade etmiş olabilirim kusura bakmayın kafam biraz doluEe o makale oluyor mu?
Araştırma yöntemi ne?
Neyle sınırlandırıyorsunuz?
Araştırma ve onun üzerinde not alma diyebilir miyiz sizinkine?
Makale yazıyorum kendimi geliştiriyorum demeniz baya abartı geldi.
Şu an boşansanız güvenebileceğiniz biri var mı?
İşte sizinki aa evde mi oturuyorsun üniversite okuduğun halde diye dar bakış açısıyla yaklaşan kişilere yoo makale yazıyorum demek gibi olmuş.Yok hayır bilimsel yayınlanan makalelerden değil tabiki ben araştırma yaparak kendimce üniversitedeyken öğrendiğim şekilde yazıyorum vakit geçirmek için o kadar. Olayı anlatırken yanlış ifade etmiş olabilirim kusura bakmayın kafam biraz dolu
Hayır öyle demiyorum tabiki ya kusura bakmayın orada kendimi yanlış ifade etmişimİşte sizinki aa evde mi oturuyorsun üniversite okuduğun halde diye dar bakış açısıyla yaklaşan kişilere yoo makale yazıyorum demek gibi olmuş.
İşte bu soru için atanmam gerekiyor sanırım ailem hep arkamda ama yükte olmak istememŞu an boşansanız güvenebileceğiniz biri var mı?
Anladım üniversite okumadan da insan kendini geliştirmeye devam edebilir.Hayır öyle demiyorum tabiki ya kusura bakmayın orada kendimi yanlış ifade etmişim
evdeyken de boş zaman geçirmiyorum bir şeyler yapıyorum şeklinde anlatmaya çalıştım
İşte sizinki aa evde mi oturuyorsun üniversite okuduğun halde diye dar bakış açısıyla yaklaşan kişilere yoo makale yazıyorum demek gibi olmuş.
O kadar üzüldüm ki bu yazınıza. Allah yükünüzü hafifletsin inşallah arkadaşımÖyle özendiğim yaşamak istediğim hayat ki sizinki… Ben de size çok imrendim kıymetini bilin bebeğinizle eşinizle musmutlu günleriniz olsun. Ben çalışıyorum bebeğim 9 aylıkken işe döndüm. şuan 3buçuk yaşında hala çalışıyorum ama artık çok bunalmış haldeyim…Ben çocuğa çocuk bana hasret gerçekten bu zamanlar bir daha gelmeyecek. Bunu eşime doğru bir şekilde ifade edemiyorum çünkü çalışmamı istediğini biliyorum. Ama ne evim eve benziyor ne de işim tam. Emin olun dese ki bana sen çalışma ben hallederim kuş gibi olurum. şuan hayalim sizin gibi yaşamak. Evimin hanımı olmak ev eş çocuk bakımı. Para kazandım çok kazandım ama mutluluğun kaynağının para olmadığını inşallah birgün eşim de anlar.
Siz ve eşiniz mutluysa sorun yok. Fakat insan uzun süre evde kalınca bazen kendi potansiyellerini yok edebiliyor. Çocuk belli yaşa geldikten sonra belki iş hayatına dönmeniz sizin için faydalı olabilirKızlar günlerdir canımı sıkan bir şey var burayı uzun zamandır takip ediyorum, sizinle dertleşebilmek için yeni üye oldum düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben İlahiyat mezunuyum. Üniversiteden mezun olduğum sene evlendim 3 kere sınava girdim ama içimde atanmak ve çalışmak isteği olmadığı için hep kılpayı kaybettim. Okul ve üniversite hayatında çok başarılı biriydim üniversiteyi birincilikle kazandım birincilikle mezun oldum. Ama konu atanmaya gelince yapmak istemedim, şu an hamileyim evde olmak evimle eşimle bebeğimle ilgilenmek, evde kendimi geliştirmek, sınav kaygım olmadan kitap okumak, makale yazmak, araştırma yapmak beni daha çok mutlu ediyor. Atanmak çalışmak hiç istemiyorum istesem yaparım ama çalışsam kazandığım para bana mutluluk getirmeyecek bu yüzden çalışmama kararı aldımeşimde bu kararımdan çok memnun o konuda sıkıntım yok ama çevrem, arkadaşlarım bana işe yaramazın tekiymişim bilgisizmişim gibi bakıyor normal sohbet arasında sen zaten atanmadın evdesin diyerek laf çarpıyolar, akrabalarım o kadar okudun atanamadın ev hanımı oldun gözüyle bakıyorlar bu durum artık canımı sıkmaya başladı ben bu yolu seçtiysem ve kendi yolumda mutluysam kendimi hala evde de olsa geliştirmeye devam ediyorsam neden saygı duymuyorlar ev hanımı olmak çok kötü bir şeymiş gibi davranıyolar çok üzülüyorum artık kendimi gerçekten işe yaramaz biri gibi hissetmeye başladım kızlar sizcede öyle mi
Kimse yük olmak istemez tabi ki ama problemli bir aileniz varsa mesela iki kat daha sağlam felaket senaryolarınız hazır bulunmak zorunda. Falan filan...İşte bu soru için atanmam gerekiyor sanırım ailem hep arkamda ama yükte olmak istemem
Evet maddi kaygım yok çok teşekkür ederim yorumunuz içinneden kötü olsun ki.. maddi kaygilariniz yok anladigim kadari ile, siz mutluymussunuz, esiniz de destek veriyorsa neden takiyorsunuz ki insanlarin dediklerine? meslek sahibi olmak illa calismak gerekiyor" anlamina gelmiyor. benim arkadasimin ablasi vardi, kadin da egitim fakultesi mezunuydu ve okul oncesi egitimi alaninda doktora yapmisti en son. calismiyor. hic te atanmayi dusunmedi. kendi cocuklarini o kadar guzel yetistiriyor ki.. instagramda yaptigi etkinlikler ve okul oncesi ile ilgili yapmis oldugu arastirmalari falan paylasiyor. ayni zamanda etkinlikler harikulade. kendini yetistirmeye de devam ediyor 2 cocugu ile birlikte.
Haklısınız ailemden ve eşimden yana hiç sıkıntım yok sanırım biraz da bu yüzden rahat davranıyorumKimse yük olmak istemez tabi ki ama problemli bir aileniz varsa mesela iki kat daha sağlam felaket senaryolarınız hazır bulunmak zorunda. Falan filan...
İşte yanlışlık olmuş derken diyor ama anlamını ve sürecini bilmediğini düşünüyorum.Önce sahada veri toplayıp, ardından spssde istatistiksel analiz yapıp, tablolar oluşturup, sonra sabahlara kadar o kaynak senin bu kaynak benim makale yazıp, bilmem kaçıncı derginin kurallarına göre düzenleme yapıp, bilmem kaçıncı reddini alıp umudunu kesmeden sıradaki dergiye göndermeye çalışan akademisyenlere de biraz ayıp olmuş bu makale yazıyorum demeler :)
Yanlış anlaşıldığım için sizden de özür diliyorum farklı bir şey anlatmak istemiştim kaafam çok dolu olduğu için o an öyle yazmışım kusura bakmayınÖnce sahada veri toplayıp, ardından spssde istatistiksel analiz yapıp, tablolar oluşturup, sonra sabahlara kadar o kaynak senin bu kaynak benim makale yazıp, bilmem kaçıncı derginin kurallarına göre düzenleme yapıp, bilmem kaçıncı reddini alıp umudunu kesmeden sıradaki dergiye göndermeye çalışan akademisyenlere de biraz ayıp olmuş bu makale yazıyorum demeler :)
İşte yanlışlık olmuş derken diyor ama anlamını ve sürecini bilmediğini düşünüyorum.
Bir dergide-özellikle uluslararası- yayınlatmak kolay iş değil.
Ama aa oturuyor musun sen şimdi diyen insanlara satılabilir bir cümle sonuçta.