- 7 Ocak 2016
- 10.300
- 49.624
-
- Konu Sahibi mavibegonvil
Hayır öyle demiyorum tabiki ya kusura bakmayın orada kendimi yanlış ifade etmişim
evdeyken de boş zaman geçirmiyorum bir şeyler yapıyorum şeklinde anlatmaya çalıştım
Hocasıyla önceden çalıştığı konuları devam ettirdiğini de yazmış. Ayrıca indeksli dergide yayınlanması mı gerekiyor? Bilimsel dememiş. Büyük puntoyla mı yazayım? Lisede işlemediniz mi? Makale diye yazı türü var. Normal bir dergide veya internet sayfasında da yayınlanabilir.Derleme yazabilir evet ama yayın yapamaz o şekilde. En az doktora mezunu birinin yer alması gerekir yanında.
Hocasıyla önceden çalıştığı konuları devam ettirdiğini de yazmış. Ayrıca indeksli dergide yayınlanması mı gerekiyor? Bilimsel dememiş. Büyük puntoyla mı yazayım? Lisede işlemediniz mi? Makale diye yazı türü var. Normal bir dergide veya internet sayfasında da yayınlanabilir.
Evde ne makalesi yaziyorsunuz merak ettim sadece.Kızlar günlerdir canımı sıkan bir şey var burayı uzun zamandır takip ediyorum, sizinle dertleşebilmek için yeni üye oldum düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben İlahiyat mezunuyum. Üniversiteden mezun olduğum sene evlendim 3 kere sınava girdim ama içimde atanmak ve çalışmak isteği olmadığı için hep kılpayı kaybettim. Okul ve üniversite hayatında çok başarılı biriydim üniversiteyi birincilikle kazandım birincilikle mezun oldum. Ama konu atanmaya gelince yapmak istemedim, şu an hamileyim evde olmak evimle eşimle bebeğimle ilgilenmek, evde kendimi geliştirmek, sınav kaygım olmadan kitap okumak, makale yazmak, araştırma yapmak beni daha çok mutlu ediyor. Atanmak çalışmak hiç istemiyorum istesem yaparım ama çalışsam kazandığım para bana mutluluk getirmeyecek bu yüzden çalışmama kararı aldımeşimde bu kararımdan çok memnun o konuda sıkıntım yok ama çevrem, arkadaşlarım bana işe yaramazın tekiymişim bilgisizmişim gibi bakıyor normal sohbet arasında sen zaten atanmadın evdesin diyerek laf çarpıyolar, akrabalarım o kadar okudun atanamadın ev hanımı oldun gözüyle bakıyorlar bu durum artık canımı sıkmaya başladı ben bu yolu seçtiysem ve kendi yolumda mutluysam kendimi hala evde de olsa geliştirmeye devam ediyorsam neden saygı duymuyorlar ev hanımı olmak çok kötü bir şeymiş gibi davranıyolar çok üzülüyorum artık kendimi gerçekten işe yaramaz biri gibi hissetmeye başladım kızlar sizcede öyle mi
Evde ne makalesi yaziyorsunuz merak ettim sadece.
Bence çalışmak hanım fıtratına bedenine aykırı birşey. Belli yerler belli ihtiyaçlar ve helal dairesinde çalışabilenler için sözüm yok. İlahiyat okumuş biti olarak bunları en iyi sizin bilmeniz gerekirdi. Hanımlarla ilgili ayeti kerimeler, hadisi şerifller..Anneliğin ne kadar kutsal ve önemli bir şey olduğu. Eşiniz memnun siz memnun kimin ne dediği niye önemli? Üstelik anne olacakmışsınız. Çocuk anne ilişkisi 6 yaşına kadar çok önemli bence. Herşey bu dönemde oturur. Üstelik mucize birşey hiçbirşey ini kaçırmak istemez insan. Bana göre normal annelik duygusu olan başkasına baktırmaya kıyamaz. Baktıranlarda bütün gün bakıcı izliyor kameradan yüreği ağzında. Aklı hep evde. Anneler baksa bir şikayet memnuniyetsizlik var burda okuyoruz. Yaşlı insanların dinleneceğim zaman çocuk bakmaları da doğru değil bence tahammül edemiyorlar genelde. Birşey başardık çalıştık kendi ayaklarımız üzerine duruyoruz diyenler İslami hassasiyeti olmayanlar bence. Aslında yazmazdım bu konuya ama siz ilahiyat okumuşken böyle düşünmeniz garip geldi yazayım dedim. Boşansan güvencen var mı ne demek? Boşanmak için mi evleniyorsun? Üstelik Allah rızkına kefilim diyor. Eş herşeyi karşılıyorsa üstelik memnunsa ne güzel işte. Ev hanımlığı sultanlık! Çalışanlar temizlikçi tutuyor yalap şalap çoğu üstelik düzen yok ev için yemek için. Birini biliyoruz hep dışarıda yerler neredeyse bir öğretmen maaş parası ayda yemeğe gider. Sağlık da gider böyle hep hazır gıda. Yorumlarda da var hiçbir şeye yetişemiyorum diye. Can sıkıntısından çalışanlar ayrı bir komik geliyor bana. Ev hanımları da gayet sosyalleşir ve üretir istediğini. Bende 2 üniversite okumuş biri olarak çalışmamayı tercih ettim ve mutluyum çok. Sabahın köründe kalkıp kışın arabadan kar küremiyorum donarak gitmiyorum. Akşam koştur eve dönmüyorum. Herşeyi keyfimce yapıyorum istediğim zaman uyanıyorum. Bundan güzeli mi var? Size laf söyleyenlere bu benim tercihim eksiklik değil üstelik üstünlük deyip anlatırsanız artıları, daha birşey diyemezler.Kızlar günlerdir canımı sıkan bir şey var burayı uzun zamandır takip ediyorum, sizinle dertleşebilmek için yeni üye oldum düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben İlahiyat mezunuyum. Üniversiteden mezun olduğum sene evlendim 3 kere sınava girdim ama içimde atanmak ve çalışmak isteği olmadığı için hep kılpayı kaybettim. Okul ve üniversite hayatında çok başarılı biriydim üniversiteyi birincilikle kazandım birincilikle mezun oldum. Ama konu atanmaya gelince yapmak istemedim, şu an hamileyim evde olmak evimle eşimle bebeğimle ilgilenmek, evde kendimi geliştirmek, sınav kaygım olmadan kitap okumak, makale yazmak, araştırma yapmak beni daha çok mutlu ediyor. Atanmak çalışmak hiç istemiyorum istesem yaparım ama çalışsam kazandığım para bana mutluluk getirmeyecek bu yüzden çalışmama kararı aldımeşimde bu kararımdan çok memnun o konuda sıkıntım yok ama çevrem, arkadaşlarım bana işe yaramazın tekiymişim bilgisizmişim gibi bakıyor normal sohbet arasında sen zaten atanmadın evdesin diyerek laf çarpıyolar, akrabalarım o kadar okudun atanamadın ev hanımı oldun gözüyle bakıyorlar bu durum artık canımı sıkmaya başladı ben bu yolu seçtiysem ve kendi yolumda mutluysam kendimi hala evde de olsa geliştirmeye devam ediyorsam neden saygı duymuyorlar ev hanımı olmak çok kötü bir şeymiş gibi davranıyolar çok üzülüyorum artık kendimi gerçekten işe yaramaz biri gibi hissetmeye başladım kızlar sizcede öyle mi
Evde kim boş zaman geçiriyor ki? Herkes bir şeyler yapıyor. Kimi televizyon izliyor, kimi film, kimi ev iş yapıyor, kimi kitap okuyor.
Kadınlar isterse çalışır mantığındayım ama sizde güzelleme yapacağım diye işin birşeyini cikartmissiniz afedersiniz. Imkanınız vardır, çalışmak istemezsiniz ok ama burda o lükse sahip olmayan, sabahın köründe ise gitmek aksamin köründe ayakları totosuna vurarak eve gelip yemekti, temizlikti çocuk bakımıydı vb vb yapmak zorunda olan bir sürü kadın var. Ayrıca 2 üniversite okudum ama çalışmıyorum deyince genelde dişe dokunur bölüm pek çıkmıyor arkasından. ( Yanlış anlaşılmasın, sahsiniz için söylemiyorum. Burda bu sekilde yorum yapıp kaç tane üni okuduğunu söyleyenlerin cogu ya ilahiyat, ya da açık öğretim çocuk gelişimi, işletme vs çıkıyor)Bence çalışmak hanım fıtratına bedenine aykırı birşey. Belli yerler belli ihtiyaçlar ve helal dairesinde çalışabilenler için sözüm yok. İlahiyat okumuş biti olarak bunları en iyi sizin bilmeniz gerekirdi. Hanımlarla ilgili ayeti kerimeler, hadisi şerifller..Anneliğin ne kadar kutsal ve önemli bir şey olduğu. Eşiniz memnun siz memnun kimin ne dediği niye önemli? Üstelik anne olacakmışsınız. Çocuk anne ilişkisi 6 yaşına kadar çok önemli bence. Herşey bu dönemde oturur. Üstelik mucize birşey hiçbirşey ini kaçırmak istemez insan. Bana göre normal annelik duygusu olan başkasına baktırmaya kıyamaz. Baktıranlarda bütün gün bakıcı izliyor kameradan yüreği ağzında. Aklı hep evde. Anneler baksa bir şikayet memnuniyetsizlik var burda okuyoruz. Yaşlı insanların dinleneceğim zaman çocuk bakmaları da doğru değil bence tahammül edemiyorlar genelde. Birşey başardık çalıştık kendi ayaklarımız üzerine duruyoruz diyenler İslami hassasiyeti olmayanlar bence. Aslında yazmazdım bu konuya ama siz ilahiyat okumuşken böyle düşünmeniz garip geldi yazayım dedim. Boşansan güvencen var mı ne demek? Boşanmak için mi evleniyorsun? Üstelik Allah rızkına kefilim diyor. Eş herşeyi karşılıyorsa üstelik memnunsa ne güzel işte. Ev hanımlığı sultanlık! Çalışanlar temizlikçi tutuyor yalap şalap çoğu üstelik düzen yok ev için yemek için. Birini biliyoruz hep dışarıda yerler neredeyse bir öğretmen maaş parası ayda yemeğe gider. Sağlık da gider böyle hep hazır gıda. Yorumlarda da var hiçbir şeye yetişemiyorum diye. Can sıkıntısından çalışanlar ayrı bir komik geliyor bana. Ev hanımları da gayet sosyalleşir ve üretir istediğini. Bende 2 üniversite okumuş biri olarak çalışmamayı tercih ettim ve mutluyum çok. Sabahın köründe kalkıp kışın arabadan kar küremiyorum donarak gitmiyorum. Akşam koştur eve dönmüyorum. Herşeyi keyfimce yapıyorum istediğim zaman uyanıyorum. Bundan güzeli mi var? Size laf söyleyenlere bu benim tercihim eksiklik değil üstelik üstünlük deyip anlatırsanız artıları, daha birşey diyemezler.
Kedi de ulaşmadığı ciğere mundar dermiş ya, o hesap sizinki.Bence çalışmak hanım fıtratına bedenine aykırı birşey. Belli yerler belli ihtiyaçlar ve helal dairesinde çalışabilenler için sözüm yok. İlahiyat okumuş biti olarak bunları en iyi sizin bilmeniz gerekirdi. Hanımlarla ilgili ayeti kerimeler, hadisi şerifller..Anneliğin ne kadar kutsal ve önemli bir şey olduğu. Eşiniz memnun siz memnun kimin ne dediği niye önemli? Üstelik anne olacakmışsınız. Çocuk anne ilişkisi 6 yaşına kadar çok önemli bence. Herşey bu dönemde oturur. Üstelik mucize birşey hiçbirşey ini kaçırmak istemez insan. Bana göre normal annelik duygusu olan başkasına baktırmaya kıyamaz. Baktıranlarda bütün gün bakıcı izliyor kameradan yüreği ağzında. Aklı hep evde. Anneler baksa bir şikayet memnuniyetsizlik var burda okuyoruz. Yaşlı insanların dinleneceğim zaman çocuk bakmaları da doğru değil bence tahammül edemiyorlar genelde. Birşey başardık çalıştık kendi ayaklarımız üzerine duruyoruz diyenler İslami hassasiyeti olmayanlar bence. Aslında yazmazdım bu konuya ama siz ilahiyat okumuşken böyle düşünmeniz garip geldi yazayım dedim. Boşansan güvencen var mı ne demek? Boşanmak için mi evleniyorsun? Üstelik Allah rızkına kefilim diyor. Eş herşeyi karşılıyorsa üstelik memnunsa ne güzel işte. Ev hanımlığı sultanlık! Çalışanlar temizlikçi tutuyor yalap şalap çoğu üstelik düzen yok ev için yemek için. Birini biliyoruz hep dışarıda yerler neredeyse bir öğretmen maaş parası ayda yemeğe gider. Sağlık da gider böyle hep hazır gıda. Yorumlarda da var hiçbir şeye yetişemiyorum diye. Can sıkıntısından çalışanlar ayrı bir komik geliyor bana. Ev hanımları da gayet sosyalleşir ve üretir istediğini. Bende 2 üniversite okumuş biri olarak çalışmamayı tercih ettim ve mutluyum çok. Sabahın köründe kalkıp kışın arabadan kar küremiyorum donarak gitmiyorum. Akşam koştur eve dönmüyorum. Herşeyi keyfimce yapıyorum istediğim zaman uyanıyorum. Bundan güzeli mi var? Size laf söyleyenlere bu benim tercihim eksiklik değil üstelik üstünlük deyip anlatırsanız artıları, daha birşey diyemezler.
Bence çalışmak hanım fıtratına bedenine aykırı birşey. Belli yerler belli ihtiyaçlar ve helal dairesinde çalışabilenler için sözüm yok. İlahiyat okumuş biti olarak bunları en iyi sizin bilmeniz gerekirdi. Hanımlarla ilgili ayeti kerimeler, hadisi şerifller..Anneliğin ne kadar kutsal ve önemli bir şey olduğu. Eşiniz memnun siz memnun kimin ne dediği niye önemli? Üstelik anne olacakmışsınız. Çocuk anne ilişkisi 6 yaşına kadar çok önemli bence. Herşey bu dönemde oturur. Üstelik mucize birşey hiçbirşey ini kaçırmak istemez insan. Bana göre normal annelik duygusu olan başkasına baktırmaya kıyamaz. Baktıranlarda bütün gün bakıcı izliyor kameradan yüreği ağzında. Aklı hep evde. Anneler baksa bir şikayet memnuniyetsizlik var burda okuyoruz. Yaşlı insanların dinleneceğim zaman çocuk bakmaları da doğru değil bence tahammül edemiyorlar genelde. Birşey başardık çalıştık kendi ayaklarımız üzerine duruyoruz diyenler İslami hassasiyeti olmayanlar bence. Aslında yazmazdım bu konuya ama siz ilahiyat okumuşken böyle düşünmeniz garip geldi yazayım dedim. Boşansan güvencen var mı ne demek? Boşanmak için mi evleniyorsun? Üstelik Allah rızkına kefilim diyor. Eş herşeyi karşılıyorsa üstelik memnunsa ne güzel işte. Ev hanımlığı sultanlık! Çalışanlar temizlikçi tutuyor yalap şalap çoğu üstelik düzen yok ev için yemek için. Birini biliyoruz hep dışarıda yerler neredeyse bir öğretmen maaş parası ayda yemeğe gider. Sağlık da gider böyle hep hazır gıda. Yorumlarda da var hiçbir şeye yetişemiyorum diye. Can sıkıntısından çalışanlar ayrı bir komik geliyor bana. Ev hanımları da gayet sosyalleşir ve üretir istediğini. Bende 2 üniversite okumuş biri olarak çalışmamayı tercih ettim ve mutluyum çok. Sabahın köründe kalkıp kışın arabadan kar küremiyorum donarak gitmiyorum. Akşam koştur eve dönmüyorum. Herşeyi keyfimce yapıyorum istediğim zaman uyanıyorum. Bundan güzeli mi var? Size laf söyleyenlere bu benim tercihim eksiklik değil üstelik üstünlük deyip anlatırsanız artıları, daha birşey diyemezler.
Siz kim olarak çalışan kadınların anneligini sorguluyorsunuz ?Bence çalışmak hanım fıtratına bedenine aykırı birşey. Belli yerler belli ihtiyaçlar ve helal dairesinde çalışabilenler için sözüm yok. İlahiyat okumuş biti olarak bunları en iyi sizin bilmeniz gerekirdi. Hanımlarla ilgili ayeti kerimeler, hadisi şerifller..Anneliğin ne kadar kutsal ve önemli bir şey olduğu. Eşiniz memnun siz memnun kimin ne dediği niye önemli? Üstelik anne olacakmışsınız. Çocuk anne ilişkisi 6 yaşına kadar çok önemli bence. Herşey bu dönemde oturur. Üstelik mucize birşey hiçbirşey ini kaçırmak istemez insan. Bana göre normal annelik duygusu olan başkasına baktırmaya kıyamaz. Baktıranlarda bütün gün bakıcı izliyor kameradan yüreği ağzında. Aklı hep evde. Anneler baksa bir şikayet memnuniyetsizlik var burda okuyoruz. Yaşlı insanların dinleneceğim zaman çocuk bakmaları da doğru değil bence tahammül edemiyorlar genelde. Birşey başardık çalıştık kendi ayaklarımız üzerine duruyoruz diyenler İslami hassasiyeti olmayanlar bence. Aslında yazmazdım bu konuya ama siz ilahiyat okumuşken böyle düşünmeniz garip geldi yazayım dedim. Boşansan güvencen var mı ne demek? Boşanmak için mi evleniyorsun? Üstelik Allah rızkına kefilim diyor. Eş herşeyi karşılıyorsa üstelik memnunsa ne güzel işte. Ev hanımlığı sultanlık! Çalışanlar temizlikçi tutuyor yalap şalap çoğu üstelik düzen yok ev için yemek için. Birini biliyoruz hep dışarıda yerler neredeyse bir öğretmen maaş parası ayda yemeğe gider. Sağlık da gider böyle hep hazır gıda. Yorumlarda da var hiçbir şeye yetişemiyorum diye. Can sıkıntısından çalışanlar ayrı bir komik geliyor bana. Ev hanımları da gayet sosyalleşir ve üretir istediğini. Bende 2 üniversite okumuş biri olarak çalışmamayı tercih ettim ve mutluyum çok. Sabahın köründe kalkıp kışın arabadan kar küremiyorum donarak gitmiyorum. Akşam koştur eve dönmüyorum. Herşeyi keyfimce yapıyorum istediğim zaman uyanıyorum. Bundan güzeli mi var? Size laf söyleyenlere bu benim tercihim eksiklik değil üstelik üstünlük deyip anlatırsanız artıları, daha birşey diyemezler.
Iki üniversite okuduğunuzu da iddia ediyorsunuz ya kesinlikle inanmadım . Okurken sizde demek ki İslam hassasiyeti olmayan biriymişsiniz.Bence çalışmak hanım fıtratına bedenine aykırı birşey. Belli yerler belli ihtiyaçlar ve helal dairesinde çalışabilenler için sözüm yok. İlahiyat okumuş biti olarak bunları en iyi sizin bilmeniz gerekirdi. Hanımlarla ilgili ayeti kerimeler, hadisi şerifller..Anneliğin ne kadar kutsal ve önemli bir şey olduğu. Eşiniz memnun siz memnun kimin ne dediği niye önemli? Üstelik anne olacakmışsınız. Çocuk anne ilişkisi 6 yaşına kadar çok önemli bence. Herşey bu dönemde oturur. Üstelik mucize birşey hiçbirşey ini kaçırmak istemez insan. Bana göre normal annelik duygusu olan başkasına baktırmaya kıyamaz. Baktıranlarda bütün gün bakıcı izliyor kameradan yüreği ağzında. Aklı hep evde. Anneler baksa bir şikayet memnuniyetsizlik var burda okuyoruz. Yaşlı insanların dinleneceğim zaman çocuk bakmaları da doğru değil bence tahammül edemiyorlar genelde. Birşey başardık çalıştık kendi ayaklarımız üzerine duruyoruz diyenler İslami hassasiyeti olmayanlar bence. Aslında yazmazdım bu konuya ama siz ilahiyat okumuşken böyle düşünmeniz garip geldi yazayım dedim. Boşansan güvencen var mı ne demek? Boşanmak için mi evleniyorsun? Üstelik Allah rızkına kefilim diyor. Eş herşeyi karşılıyorsa üstelik memnunsa ne güzel işte. Ev hanımlığı sultanlık! Çalışanlar temizlikçi tutuyor yalap şalap çoğu üstelik düzen yok ev için yemek için. Birini biliyoruz hep dışarıda yerler neredeyse bir öğretmen maaş parası ayda yemeğe gider. Sağlık da gider böyle hep hazır gıda. Yorumlarda da var hiçbir şeye yetişemiyorum diye. Can sıkıntısından çalışanlar ayrı bir komik geliyor bana. Ev hanımları da gayet sosyalleşir ve üretir istediğini. Bende 2 üniversite okumuş biri olarak çalışmamayı tercih ettim ve mutluyum çok. Sabahın köründe kalkıp kışın arabadan kar küremiyorum donarak gitmiyorum. Akşam koştur eve dönmüyorum. Herşeyi keyfimce yapıyorum istediğim zaman uyanıyorum. Bundan güzeli mi var? Size laf söyleyenlere bu benim tercihim eksiklik değil üstelik üstünlük deyip anlatırsanız artıları, daha birşey diyemezler.
Zorunda olanları belirttim herkesin kendi düşüncesi. Düşüncelerimde abartı değil yorumlarda da görebilirsinKadınlar isterse çalışır mantığındayım ama sizde güzelleme yapacağım diye işin birşeyini cikartmissiniz afedersiniz. Imkanınız vardır, çalışmak istemezsiniz ok ama burda o lükse sahip olmayan, sabahın köründe ise gitmek aksamin köründe ayakları totosuna vurarak eve gelip yemekti, temizlikti çocuk bakımıydı vb vb yapmak zorunda olan bir sürü kadın var. Ayrıca 2 üniversite okudum ama çalışmıyorum deyince genelde dişe dokunur bölüm pek çıkmıyor arkasından. ( Yanlış anlaşılmasın, sahsiniz için söylemiyorum. Burda bu sekilde yorum yapıp kaç tane üni okuduğunu söyleyenlerin cogu ya ilahiyat, ya da açık öğretim çocuk gelişimi, işletme vs çıkıyor)
AynenSiz kim olarak çalışan kadınların anneligini sorguluyorsunuz ?
Siz kim olarak çalışan kadınların dini inancını sorguluyorsunuz ?
Işte birazcık eğitim alsaydiniz biraz sosyal yaşama karişsaydiniz insanlarla nasıl konuşacağınızı bilirdiniz. En iyisi siz evden çıkmamaya devam edin .
Geçinmek de çok kişisel bir şeymiş ben burda iken geçirdiğim zaman süresince bunu anladım. Market alışverişi yapabilen, bi şekilde ödemelerini halledebilen, haftada 100 TL harçlık alan da geçiniyorum diyebiliyor.Kedi de ulaşmadığı ciğere mundar dermiş ya, o hesap sizinki.
Allah rızkına kefilim derken yan gel yattı kastetmediğine eminim bu arada.
İşinize geldiği gibi yorumlamıssınız ve bunu doğru olduğunu empoze ediyorsunuz hepsini geçtim kendiniz buna ciddi ciddi inanıyorsunuz o yüzden size diyecek fazla birşey yok.
Demeyin zaten ben yorumu konu sahibine yaptım. Herkesin kendi düşüncesiKedi de ulaşmadığı ciğere mundar dermiş ya, o hesap sizinki.
Allah rızkına kefilim derken yan gel yattı kastetmediğine eminim bu arada.
İşinize geldiği gibi yorumlamıssınız ve bunu doğru olduğunu empoze ediyorsunuz hepsini geçtim kendiniz buna ciddi ciddi inanıyorsunuz o yüzden size diyecek fazla birşey yok.
Kendini geliştiren insan başkalarının da hassas olabileceği konularda boyle konuşmaz. Konuşmayı da bilmek lazım . Şimdi kendisine birçok şeyden dolayı etiket yapıştırsak "saygı"dan bahsederAynen
Birde evdede kendimi geliştiriyorum, hep araştırıyorum hiç boş vaktim kalmıyor bıt bıt bıt. Evde kendini geliştirmesi işe yaramıyorsa demek ki.
Ayrıca eşimin tarafında ilahiyat mezunu olup çalışan birüsürü kadın var. Hepsi atanmış memur bu arada, kuran kurslarında yada kreş vb yerlerde görev yapiyorlar misler gibi aynı zamanda hepsi çok iyi birer anneler. Yetiştirdikleri çocukları görüyorum hepsi pırlanta gibiler.
Ama 100 Tl ve market için gerekli para da gökten inmiyor. Çalışıp , kazanmak gerekiyor. Rızkını aricaksın, oturduğun yerden Allah kefil nasılsa demiceksin. Kafalarına göre yorumlayıp birde doğruymuş gibi anlatıyorlar ya ona kızıyorum. Yoksa çalışmış çalışmamış, kocasının getirdiği 3 kuruşa tamah etmiş, banane.Geçinmek de çok kişisel bir şeymiş ben burda iken geçirdiğim zaman süresince bunu anladım. Market alışverişi yapabilen, bi şekilde ödemelerini halledebilen, haftada 100 TL harçlık alan da geçiniyorum diyebiliyor.