Ev hanimi olan bir esle hayat cok zormus!

Evet cok kirici konusmus.
Ama sinirli anina gelmis pisman olucak ilerde o kesin.

Diger bi konu, cocugum dil bilmiyor diyorsunz. Neden bekliyosunzki bu sebepten okula yollamaya?
Biraz daha buyusun diyemi?
Neden? Cocugunuzu masaya civileyip ders ogretecekler diyemi korkuyosunz?
Oynarken ondan bundan duya duya ogrenicek cocuk dili. Amac budur. Dil boyle ogrenilir.
Buda ne kdar erken olursa o kdar iyidir. Duydukca pratik yapa yapa ogrenir insan.

Bana hic bir katkin yok, bu evde ne ise yariyorsun, ben sahip olabilecegim ideallerimden (is- kariyer) vazgecip hala bu evde yanindaysam hergun sukretmen gerek.
Biz bastan hata yaptik, sana senin istediklerini yapacak bir es, banada calisan, bana bagimli yasamayan, ONURLU bir es lazimdi dedi.

Ev hanimi olan birisiyle hayatin cok zor oldugunu, is hayatiyla ilgili bir suru risk alip maceralara atilabilecekken hic bir adim atamadigini, benim evde yaptigim her seyi parasiyla satin alabilecegini soyledi durdu...

Ben de bir çok arkadaş gibi o talihsiz kelimeye takıldım.
Çalışmayıp evine bakmak ve çocuk büyütmek onursuzluk muymuş? Onurdan yoksun sayılmak için yüz kızartıcı bir suç işlemek gerekir zannımca.

Ben olsam bu laflardan sonra hırslanır yüzüne bakmak istemezdim.
Yani bırak çalışsın girsin sınavına hiç bir şey isteme. İyi kötü bir iş bul.

Oğlun için bu kadar endişelenme. Yaşıtlarıyla aynı ortamda daha çabuk dil öğrenir. Çocuklar çabuk uyum sağlar. Ne kadar erken o kadar iyi.
Eşine gelince sınavdan sonra sor hesabını.

Oglum bu ulkenin vatandasi ve burada dogupta ulkenin dilini anadili olarak konusamayan bir tane dahi cocuk gormedim.
Aksine ailenin anadilini konusmada sorun yasiyorlar.
Dedigim gibi Turkce'sini korumak, gelistirmek adina acele etmedik.
Ama tesekkur ederim ilginize.
Benim dil problemim yok, ABD'de yasiyoruz.
Ben ogretmenim ancak kendi alanimin ogretmenligi malesef ABD'de direkt okullarda ogretmenlik olarak yapilmiyor.
Green kartimiz var ancak vatandaslik icin 3 yilimiz daha var.
Dolayisiyla devlet islerine de basvuramiyorum.
Okullarda etut ogretmenligi gibi bir is yapabiliyorum.
Tamamen kendi alanimin disinda bir is de calismakta istemiyorum.
Ve bu meslekten net olarak ayda 1500$ civari aliniyor.
Kresler ise en ucuzlari 1000-1500$ civarindalar.
Yani aldigim para krese gidecek, yol masraflari haric.
Bende sirf bu yuzden evde cocugumla ozel ilgilenmek istedim.
Haftada birkac gun oyun gunlerine goturuyorum, muzelere, hayvanat bahcelerine uyeyiz, kapali oyun parklarina uyeyiz yani tum gun kreste gecirecegi vaktin kat kat guzelini geciriyoruz beraber.
Haftada en az 3gun havuza goturuyorum.
Hergun boyama, el isi vs aktiviteleri yapiyoruz
Tum bunlari dikkate alinca cocugum zaten sosyal ortamlarin icinde, mutlu ve aktif.
Seneyede montessori okuluna yollamak istiyorum.
Ve o okul basladiginda bende isime geri donmeyi planliyorum.

Haklisiniz ama iki haftadir cok yorulmustum ve birazda ilgi bekliyordum.
Simdi onunla konusmak hic gelmiyor icimden, ama elbet konusacagim.

Sıcağı sıcağına konuşun.. Böyle bir yandan işlerinize devam edip bir yandan kendinizi anlatamazsınız.

Eşiniz " hava alalım mı " diye soruyorsa derdinizin hala o olduğunu sanıyordur .
Onurunuza dokunup bir köşede rahat uyunasın.
Elbet kavga edin demiyorum. Kırgınlığınızı, hayal kırıklığınızı bilmeli.

Annelik , ev hanımlığı çalışan kesimlerce küçümseniyor.
Hem çalışan hem çalışmayan bir insan olarak söylüyorum kesinlikle çalışmamak çok zor.
Hem bazı gözlerde adın yok. Hem seni anlayan yok..

Sıcağı sıcağına konuşun.. Böyle bir yandan işlerinize devam edip bir yandan kendinizi anlatamazsınız.

Eşiniz " hava alalım mı " diye soruyorsa derdinizin hala o olduğunu sanıyordur .
Onurunuza dokunup bir köşede rahat uyunasın.
Elbet kavga edin demiyorum. Kırgınlığınızı, hayal kırıklığınızı bilmeli.

Annelik , ev hanımlığı çalışan kesimlerce küçümseniyor.
Hem çalışan hem çalışmayan bir insan olarak söylüyorum kesinlikle çalışmamak çok zor.
Hem bazı gözlerde adın yok. Hem seni anlayan yok..

O kadar beni anlayarak yazmissiniz ki, bende hem calismis, hemde ev hanimligi yapan biri olarak gercekten ev hanimligi yapmanin cok kiymetsiz goruldugu fikrindeyim.
Halbuki hergun evinizi temiz ve duzenli tutmak,hergun taze yemekler, mis kokulu-utulu camasirlar yapmak o kadar zor ki...
Ustune birde hergun tam zamanli cocugunuzla layikiyls ilgilenmeniz.
Evin alisverisini, cocugunuzun doktor kontrollerini ustlenmeniz.
O kadar cok parcaya dagiliyorsunuz ki ama ev hanimligi= issizlik olarak tanimlaniyor.

Bir gün bir koca(tan) evine gelmiş. Her taraf darmaduman , yemek yok. Karşılayan yok. Çocuklar birbirini yiyor.
Kadında takmış kulaklığı , uzanmış keyfine.

Kadın : " hanım bu evin hali ne böyle" kadında; " her gün yapmadığımı bugünde yapmadım (çok sevgili beynini yemiş) beyim :) .. demiş.

...

Evet maalesef oyle. Sadece erkekleri için değil kadınlar içinde de böyle bakılıyor.. Adamın eline bakmak.
O eve gelen erkekte kadının eline bakıyor oysa. Sadece para mıdır sınırları çizdiren şey ?

Kadının mesaisi hiç bitmiyor. Hele çocuk varsa gece yarısına kadar devam eden bir hali var.
Üstelik çocukta varsa o çok yorulan adsız ev hanımı " ay yoruldum " bile demeden , işten gelen " çok yoruldum " diyen kişiye ilişemiyor bile. O çok yorulan dinlenmeye çekilirken , çok yoruldum diyemeyen mesaisine devam ediyor.

Çoğunlukla böyle gozlemledim..

Aklımın köşesinden bile para kazandığı için üstünlük geçirmeyen, ev hanımı karısının her işini kendi yaptığından daha zor daha kıymetli gören çok erkekte var ayrıca..

Eşinizin üslubu, tavrı gerçekten çirkin. Ancak adam bu kadar stresliyken ve çalışıyorken, üstelik akşamları evde çalış diyen sizken gidip ilgi istemeniz de olmamış. Ben olsam ben de terslerdim açıkçası, daha farklı kelimelerle olsa bile.

Bunalmis yazik.Buyutme.Onu da anla
Fakat bi sure sonra kariyetli erkek ev hanimi.stemiyo.Bizde de basliyo sanki.Ben cift univ bitirdim ans birjac aydir evdeyim

Keşke işinizi bırakmasaydınız.
Çocukla hep Türkçe konuşmanız çok büyük hata olmuş, kreşe vermeliydiniz ki o yaşından itibaren dil öğrensin.
Yaşı ilerledikçe zorlanacak çocuk.
Eğitim göreceği dili şu an konuşamaması eşinizle aranızdakine bin basacak bir sorun bence.
O da çalışmaktan bunalmış, sıkı çalışması gerektiğini siz söylediniz.
Size cüzi miktar kalacak diye mi çalışmıyorsunuz, üç beş kuruşun bile hesabını yaparak nerelere gelen insanlar var.
Ben olsam bir an önce çalışmaya başlar kimsenin eline bakmazdım.

Çalışmaya sadece para kazanmak olarak bakmayın. Bir bayanın sosyalleşmesi,kendine güveni vs herşeyi etkileyen bir durum az da kazansanız işinize dönün hem oğlunuz da yaşıtlarıyla vakit geçirir kreşte. Erkeklerin bu ikiyüzlülüğüne hiçbi zaman anlam veremedim, hem ev işi yapılsın hem çocuk bakılsın isterler, bazıları kıskançlıktan bile çalışmasını istemez, sonra da böyle ilk fırsatta yüzüne vurulması çok acı.
Cocugun odevlerini hep ben yaptiriyodum" ben mi.ilgolencem zaten kafam basmiyo herkesin annesi yaptiriyo" dedi
Ev isine yetisrmefim"her kadin yspuyo" dedi
İse gidip yoruluyodum"okumus kadinsin calis zaten calisan kadin aldim" dedi

Oooofff valla hepsi birarada olmuyo sec iki tane dedim.Sonra baska sebeplerden dolayi isten ciktim.Simfi ev hanimi istemiyo

Cocugunuz hic yasadiginiz ulkenin tv kanallarindan dili kapmiyor mu?
Cok buyuk hata yapiyorsunuz sadece turkce konusmakla veya turk kanali izlettirmekle...
Ben de yurtdisinda dogdum buyudum..
İsmimi soylemesem kimse turk oldugumu anlamaz zerre aksanim yok..
Okula gonderirim ogrenir demekle de olmaz..
Sıkılır cocuk zoraki ogretilmeye calisildiginda, halbuki spontane olsa hayatin bir parcasiymis gibi algilasa hic zorlanmaz...
Siz calismayacaksaniz bile cocugunuz kesinlikle krese gitsin sosyallessin dili ogrensin diger cocuklarla konusa konusa ders gibi degil ama..

Kocaniz hakkinda ise diyebileceklerim icindekileri kusmus mubarek..
Stresli olmasi durumu tetiklemis..
Birde avrupada pek calismayan kadin yoktur, cevreden etkilenmis de olabilir..
Sinavlarinda destek olun, biraz geri cekin kendinizi dedigi gibi "dir dir" etmeyin.

O kadar beni anlayarak yazmissiniz ki, bende hem calismis, hemde ev hanimligi yapan biri olarak gercekten ev hanimligi yapmanin cok kiymetsiz goruldugu fikrindeyim.
Halbuki hergun evinizi temiz ve duzenli tutmak,hergun taze yemekler, mis kokulu-utulu camasirlar yapmak o kadar zor ki...
Ustune birde hergun tam zamanli cocugunuzla layikiyls ilgilenmeniz.
Evin alisverisini, cocugunuzun doktor kontrollerini ustlenmeniz.
O kadar cok parcaya dagiliyorsunuz ki ama ev hanimligi= issizlik olarak tanimlaniyor.
Ben de İngilizce öğretmeniyim. Güzel bir meslek.
Öğretmen olarak siz de bilirsiniz ki orada okul öncesi öğretmenler, çocuklara eğitim açısından ve sosyal açıdan kaliteli zaman geçirme konusunda eğitilmişlerdir. Keşke kreşe bıraksaydınız.
Dil öğrenmeye başladığı an onunla İngilizce konuşun. Çok acil olmadıkça Türkçe konuşmayın. Ikınarak tıkanarak derdini İngilizce anlatsın, dili böyle öğrenir.
Ayrıca şanslısınız, keşke ben de ABD'de yaşayabilseydim :KK43:

Canım 3 yaşına kadar çocuklar 5 dil öğrenecek kapasiteye sahip. Çocuğun şu an öğrendiği dil 2. Dili, sonra öğrendiği yabancı dili olur. Erinlige Girene kadar öğrenilen dillerin Ana dil gibi olma şansı yüksektir.
Esin maddiyat sıkıntısından bunalmis, pişman olur eminim. Simdilik sessiz kal uygun bir zamanda konuş. Çalışma dersen kendin için illaki çalış.

Bana en başından ister çalış ister çalışma desin sonra ben çocuğumla eşimle ve evle ilgileneyim bide bana böyle laflar etsin alnını karışlarım o adamın.
ulan herif adam olanın ağzından çıkar laflar ve o lafları unutmaz gece gece nasıl sinirlendim :KK12:

Bilingual olmak hakkında çok fikrim yok. Yurt dışında yaşayan arkadaşlar daha iyi yorumlayabilir sanırım durumu ama şu ana kadar attığınız adımlar çok doğru geldi bana.

Kanada' da dil kursundayken, oradaki türk çocukları gözlemleme fırsatım oldu. Çocuklar anne baba haricinde Türkçe konuşamıyorlardı, üstelik anne babanın Türkçe konuştuğu evlerde büyüdükleri halde. İşçi çocukları, anne baba geldiklerinde ingilizce bile bilmiyor ama karı kocanın çalışabilmesi için kreşlere gönderilmiş çocuklar. Konuşmaların genel şekli şöyleydi: "Baba, baba, give me ten box :KK45:"

Çocuk zaten öğrenecek o dili, bilingual olmasın da multilingual olsun. Ama anne ek gelir olmayıp, yalnızca gönderdiği kreşin parasını çıkaracak, sıfıra sıfır bir maaşla çalışmak yerine çocuğunun en güzel dönemini onunla dolu dolu geçirsin bence.

Eşiniz düpedüz hatalı. Şu anda stresli olmasının da etkisi vardır bunda. Ama söylediği çok incitici. Bizim de çok stresli zamanlarımız olmuştu. 3 senelik aşkım evlendikten sonra evrim geçirmişti, tanıyamaz olmuştum. Bebeğimle bana ayırdığı zamansa sıfırdı.

Yani bir erkek için ev geçindirememe kaygısına biraz pay bırakın, kendinize ise hiç yüklenmeyin. Çünkü ben hatalı bir yanınızı görmüyorum. Bebekli bir Anne gerçekten ilgi ihtiyacı duyar, çünkü kendisi bütün zamanını ailesine verir. Siz nasıl çocuğun olmadığı zamanlardaki gibi rahat hareket edemiyorsanız, o da aynı şekilde rahat olamaz. Bizim oralarda bir söz var: "hem şoför mahali, hem elli kuruş" diye. Yani elli kuruşa şoförün yanı olmuyor. Hem çocuğum olsun, hem ilgilenmiyeyim, hem de eşimin çalışmıyor diye kalbini kırayım..

Kırgınlığınızı hissettirin, mümkünse o lafı söylediğini bir ömür boyu unutmasın. Çünkü ileride bu zamanlarınızı gülümseyerek hatırlayacaksınız, bebeklik zamanlarını, sıkıntıları.. Boğarak değil ama net bir şekilde sizin neden evde olduğunuzu ve duygularınızı, hayal kırıklığını izah edin. Ders çalıştığı bir zamanda değil belki, çay içerken, ya da bir Parkta otururken.

Herkese selamlar,
27 yasindayim, 6yillik evliyim, 2 bucuk yasinda bir oglum var.
Universite 2. sinifi bitirdigimde evlendim, yurt disina yerlestim.
4 yilin sonunda bir oglumuz oldu.
Oglum dogana dek calistim tam olarak kendi meslek alanimda olmasada yakin bir alanda.
Esim her zaman calismak istersen calis, istemezsen de calisma, is konusunda tamamen ozgursun dedi.
Bende birakamadim minik kuzumu krese, cok yuksek miktarda da kazanmiyordum, krese para verecegimize ben bakarim dedim.
2 bucuk yildir bu sekilde idare ettik.
Son zamanlarda esimin calistigi sirketin durumu kotulesti, isten cikarmalar basladi.
Ancak bunun icin calismak istedigi sirketlerin, birkac asamadan olusan sinavlarina girmesi gerekiyor.
Ve gercekten ciddi bir sekilde calismasi lazim.
Bende ona destek olup hafta ici isten geldikten sonrada evde calismasini onerdim.
Yaklasik 2 haftadir aksamlari evde calisiyordu.
Bu sabah uyandik kahvaltisini etti ve yine calismaya basladi.
Bende haftaici calisiyorsun, hafta sonuda bizimle ilgilensen dedim ve tartisma basladi :KK43:
Ben bizim icin calisiyorum sen dir dir yapiyorsun, sana ragmen calismaya calisiyorum.
Bana hic bir katkin yok, bu evde ne ise yariyorsun, ben sahip olabilecegim ideallerimden (is- kariyer) vazgecip hala bu evde yanindaysam hergun sukretmen gerek.
Biz bastan hata yaptik, sana senin istediklerini yapacak bir es, banada calisan, bana bagimli yasamayan, ONURLU bir es lazimdi dedi.
Ben sadece yaziklar olsun, nasil bu kadar nankor olabiliyorsun, bastan calisip calismamakta ozgursun vs diye edebiyat yapmayip, acik olsaydin diyebildim.
Ev hanimi olan birisiyle hayatin cok zor oldugunu, is hayatiyla ilgili bir suru risk alip maceralara atilabilecekken hic bir adim atamadigini, benim evde yaptigim her seyi parasiyla satin alabilecegini soyledi durdu...
Diyeceksiniz ki ileride okul hayatina basladiginda da bu sorunlari yasamasi muhtemel ancak 3bucuk-4 yasindan itibaren gidilen okullar var, bu okullar cocuklara dil, ulke kulturu vs bir cok seyi ana sinifindan once ogreten okullar.
Bende oglumu bu okullara yollayip yavas yavas alismasini istiyordum.
Soyledigi her seye o kadar kirildim ki, ben tabiri yerindeyse evimle, esimle ve cocugumla ilgilenmek, onlara guzel bir aile ortami saglamak icin yirtiniyordum.
Kendimi evin ic islerine adamistim ve esimin calisip, bizler icin kazanmasini da hep takdir ettim.
Ama suan ne yapmam gerektigini dahi dusunemiyorum, beynim sanki uyusturuldu:KK43:
Bu durumda disaridan gozlemleyen birileri olarak siz nasil bir adim atardiniz?
Tavsiyeleriniz benim icin cok onemli, hepinize tesekkur ederim.

Canim benim uzulme,bi dengesizlik yapmis soylemis eşin..
Inan ikinizde calissaniz daha zor.sen evde olunca en azindan evine,ogluna vakit ayirirsin.esin gozunun onunde_evde calisiyor..mola verdiginde bi cay demleyip gider oturursun yanina 10 dk da olsa.
Ayni sey benim de başımdan gecti geçen yıl. En olmadı bosanalim ozmn,boyle hayat gecmez omur boyu dedik. Ikimizde birbirimizi sewiyorduk ama konu iş_ders olunca deliye dönüyordum!! Biz 3yil olduk evleneli.28 yasindayiz ve
Tanistigimizdan beri ders calisiyor esim. Kpss yi askerde kazandi mesela.. kurum sinavlari vs,hepsini kazandi mufettis oldu simdi. Yetmedi 8bucuk ay mecburi egitimi cikti sehir disina gitti,ben hep evde tek basina(ailem baska ilde). Haftasonu gezme falan da yok tabi. Kaliteli zamanimiz bile yoktu,esime nasilsin desem konu 3dk sonra acaba hangi dersten devam etsem'e geliyordu.
Bu tartismalardan sonra oluruna biraktim onu,birden sogudum dusmedim ustune. Dedim napiosa napsin,kazanamazsa soracagim ona! Bak simdi hamileyim, inan bana 7_8 aydir yuzunu hic gormuyorum ayni evin icinde/birlikte uyuyamadik bile desem yeridir o yatiyordu ben ise gidiyordum düşün yani.. ama yine de cok mutluyuz geçen yıla gore. tek kelime etmedim,yakınmadım,yeter ki calissin kazansin diyorum artik..gunde 8_15 saat arasi ders calisiyor evde surekli. Hadi cok mola verdin git ders calis diyordum artik. Neyseki sinavi bitti,insallah kazandi da...
Esim cok caliskan,azimli,idealist,vizyon sahibidir,tuttugunu koparir,inatcidir,gittigi ortamda hemen farkedilir,alcak gonullu,canayakindir,anlasamayacagi insan sayisi cok azdir, saygilidir,ailem de cok sever onu.

Esim de diyor,ben deli miyim gezip tozmak varken bu sıcaklarda ders calisiyorum/sosyal hayatim kalmadi/eve hapsoldum/ellerim not tutmaktan nasır oldu/sen saatlerce hic kalkmadan masa basinda ders calismak ne demek bilio musunki dedi... (bu açıdan baktiginda adam da hakli)
Butun evli arkadaslarimin hatta cocugu olanlarin,esi calisan/calismayanlarin hicbiri senin kadar dır dır etmiyormus sordum da dedi.(arkadaslari da, esin anlayisli olcak o nasil bir eş demisler guya benden icin. Ve 2ay sonra da eslerinin artik biktigindan dem vurmuslar esime!!! Ama ben kotu oldum hep)
Esimde bana, hayati rutine baglayan, eve gel yemek yiyip ayaklarini uzatip birlikte film izleyebilecegin,haftasonu seni gezmeye goturen biri amacsiz_boş beleş biri lazim sana dedi :KK66:

Ben calisiyorum. Aksam genelde 8 ,hatta bazen toplanti olursa da 9da eve geliyorum. Ayrica ,hergun ayakta 1bucuk saat yol cekiyordum eve gelmek icin. Eve gel yemek yap ,masayi kur/etrafi topla mutfaktan çık saat oldu 11.. evden çık saat sabah 7.
Temizlik desen sadece hafta sonu.. utu desen oyle.. gun boyu zaten yoruluyorsun,eve gelip iki cift laf edeyim diyorsun eşin yok ortada!
O bosanalim artik lafindan sonra boswerdim herseyi.. benim sartlarim bu,esimin sartlari bu. Ikimizde yoruluyoruz.,orta yolu bulmaliydik(bosanmak istemiyordum) sabrettim ve sinawlarini gecmesini bekledim cunku gecici bir durumdu bu,dır dır etmeyecektim artik. Onun hayattan beklentisi bu,degismeyecekti..
Acaba derdim ev hanimi olsam hersey daha mi olurdu? Ama gordugum kadariyla o da cozum degilmis demekki.

Basimdan gecenleri yazdim ki kendinle kiyasla.. çalisan bayan olsan yasayacagin durum yine bu,hatta isler iyice zorlasir.
Oncelikle isinin verdigi sorumluluk_stres binecek sırtina. Busefer eve gel yemek yap,cocukla ilgilen,temizligi_utuyu haftasonuna birak(derli toplu evin,hazir yemegin olmayacak)vaktin kalirsa kuafore git... hayat akıp gidecek bu sekilde monoton.
Tek iyi yonu isyerinde iki üç dost edinip,insan gorursun,fikir paylasimi yaparsin,para kazanmakla kendine guvenin gelir.
Artı ve eksileri dusun.

-Durumunuz iyiyse calisma derim.
-Esin hep boyle calisacaksa sen bakis açını degistir. Illaki duzelir bu durum sabret. Sonucta gece vakti eve gelip,seni aldatan biri degil. Bu da iyi bisey bence.
-Cay/meyve molalarinda 10dk ligina da olsa esinin yanina git,sohbet et.
-Varsa kendine bi ugras edin, cevre edinin. El sanatlari/dikis_nakis/yemek kursu gibi(illa ise gitmene gerek yok,internet uzerinden de biseyler yapip satabilirsiniz. Ozel gunler icin sabun,bebek kurabiyesi,el orgusu vs..,)
En olmadi kisisel gelisim kitaplari falan okuyun hem kendinizi gelistirirsiniz hem de vaktinizi degerlendirirsiniz.
-Sevgini eksik etme,esini cesaretlendir,destek ol. Basaracagina inansin. Kazansin ki bidaha başa dönmeyin.
-Gelecegi dusun, daha iyi ortam,cocugun icin daha guzel sartlar.. esin de sonucta sizin icin calisiyor. Ona sahip cik,birakma,kendisini yalniz hissetmesin.
Yoksa bizler dır dır etmeye devam ettikce bizden soguyacaklar,evliliklerinde sorunlar oldugunu _anlasilmadiklarini dusunecek ve karsisina biri cikacak belkide ve sen o kdr emek vermisken bosanalim diyecek.. hazir para,rahat bir gelecek,kariyeri olan biri,iş yok ders yok,yaş genç.. gelen kisi de seve sewe kabul edecek. Sonra biz ortada. yok oyle bi dunya...

Buarada, ben idare ediyorum artik,durumu kabullendim,beklenti icine girmiyorum. Illaki gezme olsun demiyorum,beklentimi dusurdum. Arkadaslarima bakip onlar buraya gitmis biz niye gitmiyoruz evdeyiz hep demeyi de biraktim. Bu sinavlar bitmeyecek cunku,biliyorum ki esimin gozu hep bir ust basamaga cikmakta. Suan hamileyim inan cocugun adini konusmaya bile firsatimiz olmadi. Ama o gecen yıl ki tartismaya gore esimle cok cok iyi aramiz,mutluyuz da. Bu da onun hayati,saygi duyorum. Simdi o bana diyor gezmeye nereye gidelim,ne alayim sana diye. Ne kadar çekersem o kdr itiyormusum megerse kendimden. Demek ki rahat birakmak gerekiyormus :KK66:

Cok uzun yazdim kusura bakma,dertlestim seninle.. umarim bir faydam olmustur. Okumaktan sıkılmamissindir..

Son düzenleme:
Canim benim uzulme,bi dengesizlik yapmis soylemis eşin..
Inan ikinizde calissaniz daha zor.sen evde olunca en azindan evine,ogluna vakit ayirirsin.esin gozunun onunde_evde calisiyor..mola verdiginde bi cay demleyip gider oturursun yanina 10 dk da olsa.
Ayni sey benim de başımdan gecti geçen yıl. En olmadı bosanalim ozmn,boyle hayat gecmez omur boyu dedik. Ikimizde birbirimizi sewiyorduk ama konu iş_ders olunca deliye dönüyordum!! Biz 3yil olduk evleneli.28 yasindayiz ve
Tanistigimizdan beri ders calisiyor esim. Kpss yi askerde kazandi mesela.. kurum sinavlari vs,hepsini kazandi mufettis oldu simdi. Yetmedi 8bucuk ay mecburi egitimi cikti sehir disina gitti,ben hep evde tek basina(ailem baska ilde). Haftasonu gezme falan da yok tabi. Kaliteli zamanimiz bile yoktu,esime nasilsin desem konu 3dk sonra acaba hangi dersten devam etsem'e geliyordu.
Bu tartismalardan sonra oluruna biraktim onu,birden sogudum dusmedim ustune. Dedim napiosa napsin,kazanamazsa soracagim ona! Bak simdi hamileyim, inan bana 7_8 aydir yuzunu hic gormuyorum ayni evin icinde/birlikte uyuyamadik bile desem yeridir o yatiyordu ben ise gidiyordum düşün yani.. ama yine de cok mutluyuz geçen yıla gore. tek kelime etmedim,yakınmadım,yeter ki calissin kazansin diyorum artik..gunde 8_15 saat arasi ders calisiyor evde surekli. Hadi cok mola verdin git ders calis diyordum artik. Neyseki sinavi bitti,insallah kazandi da...
Esim cok caliskan,azimli,idealist,vizyon sahibidir,tuttugunu koparir,inatcidir,gittigi ortamda hemen farkedilir,alcak gonullu,canayakindir,anlasamayacagi insan sayisi cok azdir, saygilidir,ailem de cok sever onu.

Esim de diyor,ben deli miyim gezip tozmak varken bu sıcaklarda ders calisiyorum/sosyal hayatim kalmadi/eve hapsoldum/ellerim not tutmaktan nasır oldu/sen saatlerce hic kalkmadan masa basinda ders calismak ne demek bilio musunki dedi... (bu açıdan baktiginda adam da hakli)
Butun evli arkadaslarimin hatta cocugu olanlarin,esi calisan/calismayanlarin hicbiri senin kadar dır dır etmiyormus sordum da dedi.(arkadaslari da, esin anlayisli olcak o nasil bir eş demisler guya benden icin. Ve 2ay sonra da eslerinin artik biktigindan dem vurmuslar esime!!! Ama ben kotu oldum hep)
Esimde bana, hayati rutine baglayan, eve gel yemek yiyip ayaklarini uzatip birlikte film izleyebilecegin,haftasonu seni gezmeye goturen biri amacsiz_boş beleş biri lazim sana dedi :KK66:

Ben calisiyorum. Aksam genelde 8 ,hatta bazen toplanti olursa da 9da eve geliyorum. Ayrica ,hergun ayakta 1bucuk saat yol cekiyordum eve gelmek icin. Eve gel yemek yap ,masayi kur/etrafi topla mutfaktan çık saat oldu 11.. evden çık saat sabah 7.
Temizlik desen sadece hafta sonu.. utu desen oyle.. gun boyu zaten yoruluyorsun,eve gelip iki cift laf edeyim diyorsun eşin yok ortada!
O bosanalim artik lafindan sonra boswerdim herseyi.. benim sartlarim bu,esimin sartlari bu. Ikimizde yoruluyoruz.,orta yolu bulmaliydik(bosanmak istemiyordum) sabrettim ve sinawlarini gecmesini bekledim cunku gecici bir durumdu bu,dır dır etmeyecektim artik. Onun hayattan beklentisi bu,degismeyecekti..
Acaba derdim ev hanimi olsam hersey daha mi olurdu? Ama gordugum kadariyla o da cozum degilmis demekki.

Basimdan gecenleri yazdim ki kendinle kiyasla.. çalisan bayan olsan yasayacagin durum yine bu,hatta isler iyice zorlasir.
Oncelikle isinin verdigi sorumluluk_stres binecek sırtina. Busefer eve gel yemek yap,cocukla ilgilen,temizligi_utuyu haftasonuna birak(derli toplu evin,hazir yemegin olmayacak)vaktin kalirsa kuafore git... hayat akıp gidecek bu sekilde monoton.
Tek iyi yonu isyerinde iki üç dost edinip,insan gorursun,fikir paylasimi yaparsin,para kazanmakla kendine guvenin gelir.
Artı ve eksileri dusun.

-Durumunuz iyiyse calisma derim.
-Esin hep boyle calisacaksa sen bakis açını degistir. Illaki duzelir bu durum sabret. Sonucta gece vakti eve gelip,seni aldatan biri degil. Bu da iyi bisey bence.
-Cay/meyve molalarinda 10dk ligina da olsa esinin yanina git,sohbet et.
-Varsa kendine bi ugras edin, cevre edinin. El sanatlari/dikis_nakis/yemek kursu gibi(illa ise gitmene gerek yok,internet uzerinden de biseyler yapip satabilirsiniz. Ozel gunler icin sabun,bebek kurabiyesi,el orgusu vs..,)
En olmadi kisisel gelisim kitaplari falan okuyun hem kendinizi gelistirirsiniz hem de vaktinizi degerlendirirsiniz.
-Sevgini eksik etme,esini cesaretlendir,destek ol. Basaracagina inansin. Kazansin ki bidaha başa dönmeyin.
-Gelecegi dusun, daha iyi ortam,cocugun icin daha guzel sartlar.. esin de sonucta sizin icin calisiyor. Ona sahip cik,birakma,kendisini yalniz hissetmesin.
Yoksa bizler dır dır etmeye devam ettikce bizden soguyacaklar,evliliklerinde sorunlar oldugunu _anlasilmadiklarini dusunecek ve karsisina biri cikacak belkide ve sen o kdr emek vermisken bosanalim diyecek.. hazir para,rahat bir gelecek,kariyeri olan biri,iş yok ders yok,yaş genç.. gelen kisi de seve sewe kabul edecek. Sonra biz ortada. yok oyle bi dunya...

Buarada, ben idare ediyorum artik,durumu kabullendim,beklenti icine girmiyorum. Illaki gezme olsun demiyorum,beklentimi dusurdum. Arkadaslarima bakip onlar buraya gitmis biz niye gitmiyoruz evdeyiz hep demeyi de biraktim. Bu sinavlar bitmeyecek cunku,biliyorum ki esimin gozu hep bir ust basamaga cikmakta. Suan hamileyim inan cocugun adini konusmaya bile firsatimiz olmadi. Ama o gecen yıl ki tartismaya gore esimle cok cok iyi aramiz,mutluyuz da. Bu da onun hayati,saygi duyorum. Simdi o bana diyor gezmeye nereye gidelim,ne alayim sana diye. Ne kadar çekersem o kdr itiyormusum megerse kendimden. Demek ki rahat birakmak gerekiyormus :KK66:

Cok uzun yazdim kusura bakma,dertlestim seninle.. umarim bir faydam olmustur. Okumaktan sıkılmamissindir..
Cok tesekkur ederim size hamile halinizle yorulmamis yazmissiniz.
Insallah saglikla alin yavrunuzu kucaginiza, Allah mutlulugunuzu arttirsin.

Cok tesekkur ederim size hamile halinizle yorulmamis yazmissiniz.
Insallah saglikla alin yavrunuzu kucaginiza, Allah mutlulugunuzu arttirsin.
Ben tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin. Uyku da tutmuyor artik beni :KK66:
Insallah duzelirsiniz,eskisinden cok daha mutlu olursunuz.. caninizi sıkmayın.
Sevgiler..

Aklimda kaldigi kadariyla ictenlikle mesaj yazan arkadaslara cevap yazmak istedim.
Esime benim evde calismasini onerdigim halde neden ilgilenmesini istedin diye sorulmus, cunku oglum masallah cok hareketli bir cocuk tum gun haliyle pesinde epey yoruluyorum.
Esimden de hafta icleri calismasini rica etmistim, ama hafta sonu dahi calistiginda tukeniyorum.
Oglumun ingilizceyi henuz ogrenmemesi de, daha once yazdigim gibi tamamen Turkce'sini korumak amacli.
Cunku ingilizce Turkceye gore cok kolay bir dil, eger oglumuz Turkceyi ogrenmezse ailelerimizle hayat boyu konusamayacak.(anneanne-babanne-dedeler vs)
Burada her yastan tanidigimiz Turk ailelerin cocuklari malesef erken yasta kreslerde ingilizce ogrendikleri icin, sonrasinda Turkce ogrenemiyorlar.
Ailelerin en buyuk problemi neredeyse bu.
Anne babalariyla dahi ingilizce konusuyorlar.
Zaten ileride arkadaslariyla, etraflarindaki herkesle ingilizce konusuyorlar.
Bu yuzden acele etmedik.
Ayni zamanda evimizde televizyon yok, tvden izleme durumuda yok, elektronik aletlerden uzak tutmaya calisiyoruz.
Esimin yukunu ve stresini anlayabiliyorum.
Ancak suanki isinde esimin isten atilma durumu yok, muduru cok memnun olduklarini soyleyip, onu yoneticilik icin egitiyorlar.
Yani aslinda esim kendisi petrol piyasasindan uzaklasmak istiyor, bir nevi kendi tercihi.
Demek istedigim kendisi daha cok para, daha stabil bir alana kaymak istiyor.(kendisi bilgisayar ve yazilim muhendisi her alanda is bulmasi mumkun)
Bu acidan ben asla ona daha cok para kazanmasi icin bir talepte bulunmadim.
Aslinda icinde bulundugu durum tam olarak bu.
Fakat yinede destek olmaya gayret ediyorum.

Son durum: Nasil olduysa aylardir ilk kez aksamustu oglumla disari ciktilar iki saatligine, donuste bana kahve getirmis.
Gece oglumu yatirip salona gectigimde, yatak odasindan yanima gelip, burada mi uyuyacaksin iceri gelsene, seninle bir sey konusacagim dedi.
Ben bugun konusmak istemedigimi, hazir hissetmedigimi soyledim.
Fikrini degistirirsen bekliyorum dedi.
Icim buz gibi soguk, onursuzluk lafini hazmedemiyorum.

X