Canim benim uzulme,bi dengesizlik yapmis soylemis eşin..
Inan ikinizde calissaniz daha zor.sen evde olunca en azindan evine,ogluna vakit ayirirsin.esin gozunun onunde_evde calisiyor..mola verdiginde bi cay demleyip gider oturursun yanina 10 dk da olsa.
Ayni sey benim de başımdan gecti geçen yıl. En olmadı bosanalim ozmn,boyle hayat gecmez omur boyu dedik. Ikimizde birbirimizi sewiyorduk ama konu iş_ders olunca deliye dönüyordum!! Biz 3yil olduk evleneli.28 yasindayiz ve
Tanistigimizdan beri ders calisiyor esim. Kpss yi askerde kazandi mesela.. kurum sinavlari vs,hepsini kazandi mufettis oldu simdi. Yetmedi 8bucuk ay mecburi egitimi cikti sehir disina gitti,ben hep evde tek basina(ailem baska ilde). Haftasonu gezme falan da yok tabi. Kaliteli zamanimiz bile yoktu,esime nasilsin desem konu 3dk sonra acaba hangi dersten devam etsem'e geliyordu.
Bu tartismalardan sonra oluruna biraktim onu,birden sogudum dusmedim ustune. Dedim napiosa napsin,kazanamazsa soracagim ona! Bak simdi hamileyim, inan bana 7_8 aydir yuzunu hic gormuyorum ayni evin icinde/birlikte uyuyamadik bile desem yeridir o yatiyordu ben ise gidiyordum düşün yani.. ama yine de cok mutluyuz geçen yıla gore. tek kelime etmedim,yakınmadım,yeter ki calissin kazansin diyorum artik..gunde 8_15 saat arasi ders calisiyor evde surekli. Hadi cok mola verdin git ders calis diyordum artik. Neyseki sinavi bitti,insallah kazandi da...
Esim cok caliskan,azimli,idealist,vizyon sahibidir,tuttugunu koparir,inatcidir,gittigi ortamda hemen farkedilir,alcak gonullu,canayakindir,anlasamayacagi insan sayisi cok azdir, saygilidir,ailem de cok sever onu.
Esim de diyor,ben deli miyim gezip tozmak varken bu sıcaklarda ders calisiyorum/sosyal hayatim kalmadi/eve hapsoldum/ellerim not tutmaktan nasır oldu/sen saatlerce hic kalkmadan masa basinda ders calismak ne demek bilio musunki dedi... (bu açıdan baktiginda adam da hakli)
Butun evli arkadaslarimin hatta cocugu olanlarin,esi calisan/calismayanlarin hicbiri senin kadar dır dır etmiyormus sordum da dedi.(arkadaslari da, esin anlayisli olcak o nasil bir eş demisler guya benden icin. Ve 2ay sonra da eslerinin artik biktigindan dem vurmuslar esime!!! Ama ben kotu oldum hep)
Esimde bana, hayati rutine baglayan, eve gel yemek yiyip ayaklarini uzatip birlikte film izleyebilecegin,haftasonu seni gezmeye goturen biri amacsiz_boş beleş biri lazim sana dedi
Ben calisiyorum. Aksam genelde 8 ,hatta bazen toplanti olursa da 9da eve geliyorum. Ayrica ,hergun ayakta 1bucuk saat yol cekiyordum eve gelmek icin. Eve gel yemek yap ,masayi kur/etrafi topla mutfaktan çık saat oldu 11.. evden çık saat sabah 7.
Temizlik desen sadece hafta sonu.. utu desen oyle.. gun boyu zaten yoruluyorsun,eve gelip iki cift laf edeyim diyorsun eşin yok ortada!
O bosanalim artik lafindan sonra boswerdim herseyi.. benim sartlarim bu,esimin sartlari bu. Ikimizde yoruluyoruz.,orta yolu bulmaliydik(bosanmak istemiyordum) sabrettim ve sinawlarini gecmesini bekledim cunku gecici bir durumdu bu,dır dır etmeyecektim artik. Onun hayattan beklentisi bu,degismeyecekti..
Acaba derdim ev hanimi olsam hersey daha mi olurdu? Ama gordugum kadariyla o da cozum degilmis demekki.
Basimdan gecenleri yazdim ki kendinle kiyasla.. çalisan bayan olsan yasayacagin durum yine bu,hatta isler iyice zorlasir.
Oncelikle isinin verdigi sorumluluk_stres binecek sırtina. Busefer eve gel yemek yap,cocukla ilgilen,temizligi_utuyu haftasonuna birak(derli toplu evin,hazir yemegin olmayacak)vaktin kalirsa kuafore git... hayat akıp gidecek bu sekilde monoton.
Tek iyi yonu isyerinde iki üç dost edinip,insan gorursun,fikir paylasimi yaparsin,para kazanmakla kendine guvenin gelir.
Artı ve eksileri dusun.
-Durumunuz iyiyse calisma derim.
-Esin hep boyle calisacaksa sen bakis açını degistir. Illaki duzelir bu durum sabret. Sonucta gece vakti eve gelip,seni aldatan biri degil. Bu da iyi bisey bence.
-Cay/meyve molalarinda 10dk ligina da olsa esinin yanina git,sohbet et.
-Varsa kendine bi ugras edin, cevre edinin. El sanatlari/dikis_nakis/yemek kursu gibi(illa ise gitmene gerek yok,internet uzerinden de biseyler yapip satabilirsiniz. Ozel gunler icin sabun,bebek kurabiyesi,el orgusu vs..,)
En olmadi kisisel gelisim kitaplari falan okuyun hem kendinizi gelistirirsiniz hem de vaktinizi degerlendirirsiniz.
-Sevgini eksik etme,esini cesaretlendir,destek ol. Basaracagina inansin. Kazansin ki bidaha başa dönmeyin.
-Gelecegi dusun, daha iyi ortam,cocugun icin daha guzel sartlar.. esin de sonucta sizin icin calisiyor. Ona sahip cik,birakma,kendisini yalniz hissetmesin.
Yoksa bizler dır dır etmeye devam ettikce bizden soguyacaklar,evliliklerinde sorunlar oldugunu _anlasilmadiklarini dusunecek ve karsisina biri cikacak belkide ve sen o kdr emek vermisken bosanalim diyecek.. hazir para,rahat bir gelecek,kariyeri olan biri,iş yok ders yok,yaş genç.. gelen kisi de seve sewe kabul edecek. Sonra biz ortada. yok oyle bi dunya...
Buarada, ben idare ediyorum artik,durumu kabullendim,beklenti icine girmiyorum. Illaki gezme olsun demiyorum,beklentimi dusurdum. Arkadaslarima bakip onlar buraya gitmis biz niye gitmiyoruz evdeyiz hep demeyi de biraktim. Bu sinavlar bitmeyecek cunku,biliyorum ki esimin gozu hep bir ust basamaga cikmakta. Suan hamileyim inan cocugun adini konusmaya bile firsatimiz olmadi. Ama o gecen yıl ki tartismaya gore esimle cok cok iyi aramiz,mutluyuz da. Bu da onun hayati,saygi duyorum. Simdi o bana diyor gezmeye nereye gidelim,ne alayim sana diye. Ne kadar çekersem o kdr itiyormusum megerse kendimden. Demek ki rahat birakmak gerekiyormus
Cok uzun yazdim kusura bakma,dertlestim seninle.. umarim bir faydam olmustur. Okumaktan sıkılmamissindir..