- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.640
- 198
En kaliteli 400 muAbes dusen mesela; tam tamina yetirirken gidip en kaliteli olsunda hava atayim diye 400 - 500tl bi gozluk olmak kredi karti kullanimi cok fazla nerdeyse yasami kredi kartiyla saglaniyo
durumum yetmezken kalkip yurt ici yetmezmis gibi yurt disi seyahatlerine cikmak
dedigim gibi herkes boyle demiyorum ama genel anlamda kredi karti cok fazla kullaniliyo
Belki 5yil sonra bende turkiyeye yerlesmek istiyorum ama once bi analiz yapmam gerek :)
Olsun sağlığa gidene acıma
Sağlıklı ol da gerisi kolay
Eh düğünde bi nevi gün gibi, onlar size takmıştır siz onlarabekarken iyiydi ya ailelerimiz gitse yeterdi
Daha bunun düğünü var, ev görmesi var, çocuk görmesi var, mevlidi var ohooEvet ne kadar gelirse o kadar gidecek demektir..
Aynen bende boyle yapiyorum. Hem lezzetli hem hesapli. Yazin kislik domatesimi bile siseleyip koyarim. Birikim hesabima koyduguma asla dokunmam.Marttan itibaren domatesi soğanı naneyi biberi maydanozu kendim ekiyorum. Bu bile baya kar ve lezzet sağlıyor bence.
Hayvan kestirip buzlukta stokluyorum genellikle. Kıyma çektirip küçük posetlerde buzluga atiyoruz.
Makarnayı ekmeği bile kendim yapıyorum bazen. Tabi cimrilikten degil dogal sevdigim icin boyle bu durum. Düşünülebilir yani fikir olsun diye söylüyorum.
Pazardan degil halden alışveriş yapabilirsiniz aksam saatlerine dogru pazarın bile 3te1ine düşüyor fiyatlar.
luks hayat diyosunuz yaniEn kaliteli 400 mudaha gecen pazar aldim bir gozluk 1000tl verdim o bile enn kaliteli degil bence. Herkesin onceligi farkli sonucta.
Bizim giderlerimiz cok fazla. Kalem kalem yazmadim hic. Yazsam kac cikar bilmiyorum. Ama mutfakta ekonomi yapanlara tebrikler. Ben beceremem. Ayrica burda bim falan var herkes yazmis ama bir kere girdin hic aradigim markalari bulamadim. Pazara gitmeyi de sevmiyorum tasiyamam zaten. Arabali gitmem lazim. E oda migros falan oluyo
luks hayat diyosunuz yani
Hahahaha ay bende yaşarken olsam öyle. .zombi gibiysem demek..para geliyor film şeridi gibi gözümün önünden geçip gidiyor. Ben öyle ağzı açık bakarken harcanıyor. .bak farkındaysan harcanıyor diyorum hala..hani suçu üstüme almak bile yok..
Ben senin yorumunu her sabah okusam iyi olacak
Eşimle önce den çok para harcardık özellikle markette yicek içicek gezme full du ben de kv beraber yaşıyordum ayrılınca hemde araba kredisi vs şimdi baya baya tasarrufa geçtik
Markette çok harcamıyoruz ihtiyaç dışı bisi almıyoruz
İndirimleri takip ediyoruz
Pazara gitmeyi çok seviyorum
Eşim önce den gitmezdi hayatta götürmezdim şimdi kendisi gidiyor
Gezme deseniz sürekli gitmiyoruz eşimin hafta bir tatili var ondan da gidersek sahile bi çekirdek gezme tamam :))
Arada çok sık değil sinemaya AVM ye gideriz
Kıyafet ah can alıcı nokta Bayadır kıyafet alışverişi yapmıyoruz şuan çok ihtiyacım olan şey kıyafet almak
Tatile de indirimli zamanlar da alıyoruz
Kredi kartını kapattırdık yeni alışmaya çalışıyorum eşim için ohhh yük kalktı diyor çok şükür baya bizi geriyordi
Arabayı sattık borcu nu daha kapatmadık kredinin bitmesine iki sene kaldı belki kapatmayıp iki sene sonra araba alabiliriz borçsuz ah ah ozaman herşey daha rahat daha güzel olacak inşallah
Kumbara yaptım biriktiriyorum bi kaç ay oldu Kaç para oldu çok merak ediyorum bozukluk kağıt ne varsa atıyorum o yüzden yanımda hiç para olmuyor
Ayy ne yazmışım beeeee baya doluymuşum:)
Bizde de öyle haftalık mutfak ihtiyaçlarının yani sıra çocukların sosyal aktivitelerine çok para gidiyor.iki çocuk ve ayrı ihtiyaçlar. Piyano&gitar kursu,buz pateni şu aralar bizi yedi resmen..Bende bende :/
Bizde giyme yok yiyecek temizlik malzemesi çok yok para nereye gidiyor hayret
Dipnot.harcama yoğun olarak çocuk ihtiyaçlari (dersane harçlık kursu fln)
Tatil. Piknik sinema tiyatro gezmeye gidiyor
Olsun en azından bir bilgin ve fikrin var bu konuda..Bende oda yok anacımBen ablamdan öğreniyorum aslında pek hamarat sayılmam
Daha tek başıma hiç domates sos veya fasulye kavurup buzluğa atmadım
Benim ablamdan her sülaleye lazımOlsun en azından bir bilgin ve fikrin var bu konuda..Bende oda yok anacım
Bende annemden hiçbir şey ogrenememisim..annem tam bir tutumluluk uzmanidir. Kadın mutfakta mucizeler yaratır. Tarhanalar tursular salçalar yogurtlar pekmezler hep evde yapılır. Bir kilo kıyma ile üç çeşit yemekler yapılır vs..hiçbirşey asla çöpe gitmez değerlendirilir. .Bana hep kızım öğrende istersen yapma derdi eskiden.ben ne öğrenmişim nede yapıyorum. Odun geldim odun gidicem bu konuda anladim)Benim ablamdan her sülaleye lazım
7 ceddimize yetiyo maşallah
Keşke azcık ona çekseydim
Ablam da onların hepsini yaparBende annemden hiçbir şey ogrenememisim..annem tam bir tutumluluk uzmanidir. Kadın mutfakta mucizeler yaratır. Tarhanalar tursular salçalar yogurtlar pekmezler hep evde yapılır. Bir kilo kıyma ile üç çeşit yemekler yapılır vs..hiçbirşey asla çöpe gitmez değerlendirilir. .Bana hep kızım öğrende istersen yapma derdi eskiden.ben ne öğrenmişim nede yapıyorum. Odun geldim odun gidicem bu konuda anladim)
Ay bu fena evet. İşleri düşünce ararlar yaptırırlar iş bitince unutulur.Ablam da onların hepsini yapar
Turşusu meşhurdur, turşucularınkinden daha iyidir hatta. Pancar atıyo kırmızı kırmızı suyu oluyo ohh olsa da yesek
Bi de tek mutfakta değil her alanda öyle maşallah nazarım değmesin
Sülalede biri düğün yapacaksa ablamı çağırır
Kız istemeye bilebulunur aralarında. Sonra onu mu taksak bohçaya el at, düğün günü sarma getir filan
Diyorum ki tamam hamaratsın filan ama keklenmeyarın sen kızını istesen bir tanesi yardım etmez
Sen yatırımı bana ve anneme yap biz vefalıyızdırama onlar düğünü atlatınca nasılsın bile demezler
Ablam hem hamarat hem biraz saf yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?