• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçindirmek ..

evet ekstralar durumunda ne olacak.
kaldı ki hep oluyor.
özellikle hastane ve ilaç masrafları.
sonra bebeğin masrafları filan.
benim masraflarım ikizlerden dolayı zaten 2-3 katı tek bebeğe göre.
konu sahibi arkadaşım evde yapabileceğin bişeyler bulsan iyi olur.
mutfak masrafı yanında bez masrafını filan da çıkartırsın
bebegimin masrafi simdiye kadar olmadi onun butun ihtiyaclari yakinlarimizdan hediye geldi sadece bi takim elbise aldim...ama diyorum ya ev icin biriktirdigimiz birikim eksiliyo ama mecburuz..seneye bebegim izin verirse belki calisirim.

Bizde öyle yaparız
İki gün üst üste aynı şeyi yemek sıkıyo çünkü
Pilavında tazesi makbul
Ama yaz geldi artık onları yiyesim gelmiyo
Yaşasın 'akşam kahvaltısı' :KK70:
Evet evet yaz gelince yemekler hem pratik hem ucuz oluyor. Yazın bizdede akşam menenen. Domatesli bulgur pilavı cacık. Poğaça kısır diye gidiyor menüler:)

Halı ve tv taksitini filan kim ödüyo ?
Dediğimi gibi eşim ek iş yaptığı için maaşından hariç 200 300 atıyorum ne olursa getiriyor onlarıda taksitleri ödüyoruz bazen bir ay atladığımız zaman oluyor gelecek ay devam ediyoruz zaten televizyonu kayınvalidemgln yanında oturuken almıştık halıları aldığımız mağzada ev sahibimiz zaten ev sahibimiz tanıdık 50 100 ne öderseniz ödeyin diyo sıkıştırmıyolar. Yazdıklarım tam anlaşılmadı galiba

Dediğimi gibi eşim ek iş yaptığı için maaşından hariç 200 300 atıyorum ne olursa getiriyor onlarıda taksitleri ödüyoruz bazen bir ay atladığımız zaman oluyor gelecek ay devam ediyoruz zaten televizyonu kayınvalidemgln yanında oturuken almıştık halıları aldığımız mağzada ev sahibimiz zaten ev sahibimiz tanıdık 50 100 ne öderseniz ödeyin diyo sıkıştırmıyolar. Yazdıklarım tam anlaşılmadı galiba
Halı taksiti 800 demişsin ya
Tv taksiti 1000 den yukarıydı sanırım
Birkaç ay böyle yüklü taksit ödüyorsunuz sandım

Halı taksiti 800 demişsin ya
Tv taksiti 1000 den yukarıydı sanırım
Birkaç ay böyle yüklü taksit ödüyorsunuz sandım
Yok hayır taksitlerin öyle fazla bi yükü olmuyor bize halıyı gerekirse kirayla da veririz diye düşündük zaten ev sahibimiz halıcı iki aylık da kirayı peşin verdik kira da olmadığı için kira gibi ödiyelim çoçuk doğmadan halıyı bitirelim dedik

Yok hayır taksitlerin öyle fazla bi yükü olmuyor bize halıyı gerekirse kirayla da veririz diye düşündük zaten ev sahibimiz halıcı iki aylık da kirayı peşin verdik kira da olmadığı için kira gibi ödiyelim çoçuk doğmadan halıyı bitirelim dedik
İyi yapmışsınız
Yapabilirsen şeker hamuruna da bi el at
Hem kendi doğumunda yapar dağıtırsın kurabiyeleri
Hem eş dost sipariş verirse ek gelir olur

İyi yapmışsınız
Yapabilirsen şeker hamuruna da bi el at
Hem kendi doğumunda yapar dağıtırsın kurabiyeleri
Hem eş dost sipariş verirse ek gelir olur
Şeker hamurunu bilmem ama pazar günü eşimle nikah şekeri siparişi alan yerleri dolaşıp acaba eve iş verirlermi diye dolaşalım soralım dedik başka evde ek iş nasıl bulunur ki zaten internetten güveneme e mecbur dükkan dükkan dolaşıp sormak lazım oturduğunu yerden bulunmaz iş sonuçta

Şeker hamurunu bilmem ama pazar günü eşimle nikah şekeri siparişi alan yerleri dolaşıp acaba eve iş verirlermi diye dolaşalım soralım dedik başka evde ek iş nasıl bulunur ki zaten internetten güveneme e mecbur dükkan dükkan dolaşıp sormak lazım oturduğunu yerden bulunmaz iş sonuçta
İyi yapmışsınız
Bi de komşular ya da bakkal bilir varsa sizin semtte eve iş veren yerler

aylık 3800 tl ev araba kredisi ve aidat sabit borcumuz var.
maaşımla bunları ödeyip üzerine kalanla da diğer faturaları ödüyorum, 500 tl gibi mutfak için kalıyor. bu arada küçük bebeğim var, bezi bilmem nesi mutfak masrafının içine dahil ettim. benim kredi kartım yok.
eşim ne yapıyor derseniz, maaşı çok iyi değil. tüm maaşıyla ancak kredi kartı borcunu ödeyebiliyor. üzerine eline az bir miktar harçlık kalıyor.
arabanın kaskosu sigortası vergisi benzini cartu curtu derken aylık 1000tl sabit gideri var deli oluyorum arabaya onsuz da olmuyor. yine ev yenilediğimiz için alınan perde vs gibi şeylerin taksitleri, geçen sene gidilen tatilin taksidi vs vs. bitmek bilmiyor.

bebegin temmuzun 4 de dogacak ha benim kizimda gecen yil temmuzda dogdu 4 dediler ama 6 da dogdu yengec burcu olacak

850 kira
2000 tl banka kredisi
350 tl kızıma bakan kadına veriyorum
60 tl internet
50 tl elektrik
20 su
25 telefon (benim)
35 eşimin telefonu
500 tl mutfak gideri
200 tl kendime harçlık ayırıyorum kızımla benim masraflarımız
300 tl de eşim kendine ayırıyor
geri kalan 2700 tl'lik kısımı (Bu her ay degişebiliyor ) birikime atıyorum çünkü elden olan borçların ödemesi var 35 bin tl civarında

Eşimle benim maaşımız borçlar olmasa birikime giderdi ama maalesef borç var ve anca ödemekle ugraşıyoruz..

Ne sahibisiniz derseniz hiç birşey !

3 aydır çalışıyorum ALLAH'dan yoksa gerçekten kıt kanaat geçinecektik maalesef. Bu ay eşim maaşına ekstra zam alınca rahatladık biraz yoksa ben de çalışmasam 4000 tl maaşla iş nanaydı.

Gelir belli gider belli bizim ALLAH hepimize kolaylık versin.
bişe sorabilir miyim 200 TL harçlık ayırıyormuşsunuz ya neye ahrcama yapıyorsunuz
yanlış anlamayın takdir ettim sizi o yüzden soruyorum, soruyorum ki belki ben de kendime çeki düzen verebilirim aylık 400 TL ayırıyorum kendime ama yetmiyor hep 100-200 tl daha eşimden istiyorum :( ama ben kendi paramdan 50-100 olsun biriktirmek istiyorum ama yok yok olmuyor

Back
X