• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçindirmek ..

Abes dusen mesela; tam tamina yetirirken gidip en kaliteli olsunda hava atayim diye 400 - 500tl bi gozluk olmak kredi karti kullanimi cok fazla nerdeyse yasami kredi kartiyla saglaniyo
durumum yetmezken kalkip yurt ici yetmezmis gibi yurt disi seyahatlerine cikmak
dedigim gibi herkes boyle demiyorum ama genel anlamda kredi karti cok fazla kullaniliyo
Belki 5yil sonra bende turkiyeye yerlesmek istiyorum ama once bi analiz yapmam gerek :)
En kaliteli 400 mu:KK70: daha gecen pazar aldim bir gozluk 1000tl verdim o bile enn kaliteli degil bence. Herkesin onceligi farkli sonucta.

Bizim giderlerimiz cok fazla. Kalem kalem yazmadim hic. Yazsam kac cikar bilmiyorum. Ama mutfakta ekonomi yapanlara tebrikler. Ben beceremem. Ayrica burda bim falan var herkes yazmis ama bir kere girdin hic aradigim markalari bulamadim. Pazara gitmeyi de sevmiyorum tasiyamam zaten. Arabali gitmem lazim. E oda migros falan oluyo

ev geçindirme de gelir-gider durumunun yanında insanların seçtiği veya tercih ettiği yaşam standardı da önemli.birisine önemli gelen vazgeçilmez olan başka bir kişi için fuzuli geliyor.mesela biz iki araba kullanıyoruz.tamam çok masraflı oluyor.ama hayatımızı kolaylaştırıyor.bu da bizim daha huzurlu ve mutlu olmamızı sağlıyor.
bir de kazanılan para da alın terinin olması beraberinde o evde,parada bereketi getiriyor.yapılan maddi yardımlar veya fazla olan kıyafet,oyuncak vs nin ihtiyacı olanlara dağıtılması da bizim için önemli.

Eşimle önce den çok para harcardık özellikle markette yicek içicek gezme full du ben de kv beraber yaşıyordum ayrılınca hemde araba kredisi vs şimdi baya baya tasarrufa geçtik

Markette çok harcamıyoruz ihtiyaç dışı bisi almıyoruz

İndirimleri takip ediyoruz

Pazara gitmeyi çok seviyorum

Eşim önce den gitmezdi hayatta götürmezdim şimdi kendisi gidiyor

Gezme deseniz sürekli gitmiyoruz eşimin hafta bir tatili var ondan da gidersek sahile bi çekirdek gezme tamam :))

Arada çok sık değil sinemaya AVM ye gideriz

Kıyafet ah can alıcı nokta Bayadır kıyafet alışverişi yapmıyoruz şuan çok ihtiyacım olan şey kıyafet almak

Tatile de indirimli zamanlar da alıyoruz

Kredi kartını kapattırdık yeni alışmaya çalışıyorum eşim için ohhh yük kalktı diyor çok şükür baya bizi geriyordi

Arabayı sattık borcu nu daha kapatmadık kredinin bitmesine iki sene kaldı belki kapatmayıp iki sene sonra araba alabiliriz borçsuz ah ah ozaman herşey daha rahat daha güzel olacak inşallah

Kumbara yaptım biriktiriyorum bi kaç ay oldu Kaç para oldu çok merak ediyorum bozukluk kağıt ne varsa atıyorum o yüzden yanımda hiç para olmuyor

Ayy ne yazmışım beeeee baya doluymuşum:)

Marttan itibaren domatesi soğanı naneyi biberi maydanozu kendim ekiyorum. Bu bile baya kar ve lezzet sağlıyor bence.

Hayvan kestirip buzlukta stokluyorum genellikle. Kıyma çektirip küçük posetlerde buzluga atiyoruz.

Makarnayı ekmeği bile kendim yapıyorum bazen. Tabi cimrilikten degil dogal sevdigim icin boyle bu durum. Düşünülebilir yani fikir olsun diye söylüyorum.

Pazardan degil halden alışveriş yapabilirsiniz aksam saatlerine dogru pazarın bile 3te1ine düşüyor fiyatlar.
Aynen bende boyle yapiyorum. Hem lezzetli hem hesapli. Yazin kislik domatesimi bile siseleyip koyarim. Birikim hesabima koyduguma asla dokunmam.

Kozmetik vs ihtiyacimi az ve kaliteli alirim. Onu da esime ozel gunlerde aldırırım.

En kaliteli 400 mu:KK70: daha gecen pazar aldim bir gozluk 1000tl verdim o bile enn kaliteli degil bence. Herkesin onceligi farkli sonucta.

Bizim giderlerimiz cok fazla. Kalem kalem yazmadim hic. Yazsam kac cikar bilmiyorum. Ama mutfakta ekonomi yapanlara tebrikler. Ben beceremem. Ayrica burda bim falan var herkes yazmis ama bir kere girdin hic aradigim markalari bulamadim. Pazara gitmeyi de sevmiyorum tasiyamam zaten. Arabali gitmem lazim. E oda migros falan oluyo
luks hayat diyosunuz yani

Eşimle maaşlarımız toplamı 6000 civarı. Ev ve araba kredimiz var 3 bin tl. Bebeğim var , mutfaktan asla kısamam o da aylık 800-900 civarıdır. Kalanı da faturalar , benzin , bebek masrafları derken gidiyor. Allah bugünümüzü aratmasın çok şükür.:KK200:

Hahahaha ay bende yaşarken olsam öyle. .zombi gibiysem demek..para geliyor film şeridi gibi gözümün önünden geçip gidiyor. Ben öyle ağzı açık bakarken harcanıyor. .:KK61:bak farkındaysan harcanıyor diyorum hala..hani suçu üstüme almak bile yok..:KK53:
Ben senin yorumunu her sabah okusam iyi olacak:-)

Bende bende :/
Bizde giyme yok yiyecek temizlik malzemesi çok yok para nereye gidiyor hayret
Dipnot.harcama yoğun olarak çocuk ihtiyaçlari (dersane harçlık kursu fln)
Tatil. Piknik sinema tiyatro gezmeye gidiyor

Eşimle önce den çok para harcardık özellikle markette yicek içicek gezme full du ben de kv beraber yaşıyordum ayrılınca hemde araba kredisi vs şimdi baya baya tasarrufa geçtik

Markette çok harcamıyoruz ihtiyaç dışı bisi almıyoruz

İndirimleri takip ediyoruz

Pazara gitmeyi çok seviyorum

Eşim önce den gitmezdi hayatta götürmezdim şimdi kendisi gidiyor

Gezme deseniz sürekli gitmiyoruz eşimin hafta bir tatili var ondan da gidersek sahile bi çekirdek gezme tamam :))

Arada çok sık değil sinemaya AVM ye gideriz

Kıyafet ah can alıcı nokta Bayadır kıyafet alışverişi yapmıyoruz şuan çok ihtiyacım olan şey kıyafet almak

Tatile de indirimli zamanlar da alıyoruz

Kredi kartını kapattırdık yeni alışmaya çalışıyorum eşim için ohhh yük kalktı diyor çok şükür baya bizi geriyordi

Arabayı sattık borcu nu daha kapatmadık kredinin bitmesine iki sene kaldı belki kapatmayıp iki sene sonra araba alabiliriz borçsuz ah ah ozaman herşey daha rahat daha güzel olacak inşallah

Kumbara yaptım biriktiriyorum bi kaç ay oldu Kaç para oldu çok merak ediyorum bozukluk kağıt ne varsa atıyorum o yüzden yanımda hiç para olmuyor

Ayy ne yazmışım beeeee baya doluymuşum:)

Benim de en hassas noktam kıyafet maalesef, hem seviyorum hemde geçerli bir sebebim var son 3 senedir evlilik hazırlığından o konuyu pas geçmem, nasılsa kız kardeşimle bedenler uyuyor diye dolapta ortak olunca eksikliğini yaşamadım haliyle ama evlenince dolabımı bir açtım parmakla sayılabilecek kadar kıyafeti görünce şok olmuştum ;)

Bende bende :/
Bizde giyme yok yiyecek temizlik malzemesi çok yok para nereye gidiyor hayret
Dipnot.harcama yoğun olarak çocuk ihtiyaçlari (dersane harçlık kursu fln)
Tatil. Piknik sinema tiyatro gezmeye gidiyor
Bizde de öyle haftalık mutfak ihtiyaçlarının yani sıra çocukların sosyal aktivitelerine çok para gidiyor.iki çocuk ve ayrı ihtiyaçlar. Piyano&gitar kursu,buz pateni şu aralar bizi yedi resmen..
Tutumlu olmaya fırsat yok yani:)

Evlendiğimde kiraya gittik . . 1 yıl sonra ev aldık kredi çektik . . çok şükür bu ay bitti . . arabada aldık bu arada. .
Aslına bakarsanız maaşlarımız çok düşükken bu işe giriştik dişimizi sıktık ve 6 sene sonunda hem arabamız hem evimiz olmuş oldu. .

Faturaları ne kadar istesemde kısamıyorum. . Her akşam elektrikli süpürge açık haftasonları 4-5 makine çamaşır yıkıyorum. . biraz takıntılıyım bazen temiz çamaşırları bile tekrar yıkadığım oluyor . .

Ev alışverişini eşimin yemek kartıyla alıyoruz ay başında toplu alışveriş yapıyoruz. Sebze meyveyide ya marketten indirimli ürünlerden yada pazardan temin ediyoruz. . . ara sıra işe yemek getirip bende yemek kartımdan kar sağlamaya çalışıyorum onunlada dışarı çıktığımzda yiyoruz genellikle. . Nakit para vermiyoruz yani anlıyacağınız

Kıyafet ise ya indirimlerden yada pazardan aldığım oluyor. Sosyete pazarlarından yada kadıköyde uygun mağazalar oluyor . . Outlet ürünler satan avm lerede gideriz.

Bana göre en önemli şey maaş elimize geçince gerekli ödemeleri yapıp kenara atılacak parayı atıp sonrasıyla idare etmeye çalışıyoruz . . Birde bir borcun altına girince mecburen ödüyorsunuz. .yada altın günleri işe yarıyor

15 bin civarı gelir var şuan bankada kuruş yok.
Ev kredisi 6000
Çocuk okul 2000
Çocuk servis 250
Çocuk kitap taksiti 200
Bebek bakıcı 1300
Temizlik 300
Markete gecen ay harcadığımız 1250
Pazar haftalık 100 gidiyor aylık 400
Su ve süt 100
Aidat 500
Benzin 600
Tatil aldık taksitle 900
Benim kredi kartım 500
Faturalar internet dijitürk dahil 500
Akbil 150
Ektralar da olabiliyor düğün bayram gibi:)Ama bu kadar gelir ile asgari ücretli gibi yaşayamayacağızdan mutfak vs den de kısmıyoruz tabi. Zaten cocuklar olduğu için hergün et vs pişiyor

Benim ablamdan her sülaleye lazım :KK70:
7 ceddimize yetiyo maşallah
Keşke azcık ona çekseydim
Bende annemden hiçbir şey ogrenememisim..annem tam bir tutumluluk uzmanidir. Kadın mutfakta mucizeler yaratır. Tarhanalar tursular salçalar yogurtlar pekmezler hep evde yapılır. Bir kilo kıyma ile üç çeşit yemekler yapılır vs..hiçbirşey asla çöpe gitmez değerlendirilir. .Bana hep kızım öğrende istersen yapma derdi eskiden.ben ne öğrenmişim nede yapıyorum. Odun geldim odun gidicem bu konuda anladim):KK8:

Bende annemden hiçbir şey ogrenememisim..annem tam bir tutumluluk uzmanidir. Kadın mutfakta mucizeler yaratır. Tarhanalar tursular salçalar yogurtlar pekmezler hep evde yapılır. Bir kilo kıyma ile üç çeşit yemekler yapılır vs..hiçbirşey asla çöpe gitmez değerlendirilir. .Bana hep kızım öğrende istersen yapma derdi eskiden.ben ne öğrenmişim nede yapıyorum. Odun geldim odun gidicem bu konuda anladim):KK8:
Ablam da onların hepsini yapar
Turşusu meşhurdur, turşucularınkinden daha iyidir hatta. Pancar atıyo kırmızı kırmızı suyu oluyo ohh olsa da yesek :D
Bi de tek mutfakta değil her alanda öyle maşallah nazarım değmesin
Sülalede biri düğün yapacaksa ablamı çağırır
Kız istemeye bile :D bulunur aralarında. Sonra onu mu taksak bohçaya el at, düğün günü sarma getir filan
Diyorum ki tamam hamaratsın filan ama keklenme :D yarın sen kızını istesen bir tanesi yardım etmez
Sen yatırımı bana ve anneme yap biz vefalıyızdır :D ama onlar düğünü atlatınca nasılsın bile demezler
Ablam hem hamarat hem biraz saf yani

Ablam da onların hepsini yapar
Turşusu meşhurdur, turşucularınkinden daha iyidir hatta. Pancar atıyo kırmızı kırmızı suyu oluyo ohh olsa da yesek :KK70:
Bi de tek mutfakta değil her alanda öyle maşallah nazarım değmesin
Sülalede biri düğün yapacaksa ablamı çağırır
Kız istemeye bile :KK70: bulunur aralarında. Sonra onu mu taksak bohçaya el at, düğün günü sarma getir filan
Diyorum ki tamam hamaratsın filan ama keklenme :KK70: yarın sen kızını istesen bir tanesi yardım etmez
Sen yatırımı bana ve anneme yap biz vefalıyızdır :KK70: ama onlar düğünü atlatınca nasılsın bile demezler
Ablam hem hamarat hem biraz saf yani
Ay bu fena evet. İşleri düşünce ararlar yaptırırlar iş bitince unutulur.
Aynen dediğin gibi yapsın ablan. Yormasın kendini kıymet bilmeyen insanlar için. Size yapsın birde burada banada yapabilir kıymet bilirim ben yani..hani iyi biriyimdir.nasılsın diye sorarım da düzenli olarak.teşekkürler şimdiden. .:KK53::kk77:

Plan olarak söylüyorum. Eşim ve ben çalışıyoruz. Henüz bir eve girmedik. Düğün yakında. Düğün masrafları bir yıl ödeme yapcaz birimizin maaşı Oray'a gider. Diğeri 4 bin ile evi geçindirip. Ayrıca ufaktan birikim yapcaz. Sonra düğün masrafı bitince hemen ev alcaz Allah'ın izniyle. 5-6 yılda birimizin maaşı oraya gider genelde benim maaşım gidiyor ;) az olduğu için. Eşimin maaşıyla ev geçindircez. Yaklaşıl 7 yıl sonra Allah'ın izniyle rahatlamış olcaz. Allahımm herkese bir ev bir araba nasip etsin. Bunlar önemli çünkü. Geleceğini garanti altına almak adına.

Back
X