• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçindirmek ..

Ay bu fena evet. İşleri düşünce ararlar yaptırırlar iş bitince unutulur.
Aynen dediğin gibi yapsın ablan. Yormasın kendini kıymet bilmeyen insanlar için. Size yapsın birde burada banada yapabilir kıymet bilirim ben yani..hani iyi biriyimdir.nasılsın diye sorarım da düzenli olarak.teşekkürler şimdiden. .:KK53::kk77:
Karşılaşsanız sana bile yapar cidden :KK70: biri bişey dese hayır diyemez cinsten
Eniştemin sülalesine de aynı. Onlar daha kalabalık üstelik
Ama onlar hem yer hem baklavanın şerbeti fazla sarmanın tuzu çok der siler süpürürler :KK70: madem öyle naısl bitiyosunuz dimi
Yok yok bizim ki iyi niyet derken kullanılıyo maalesef

Plan olarak söylüyorum. Eşim ve ben çalışıyoruz. Henüz bir eve girmedik. Düğün yakında. Düğün masrafları bir yıl ödeme yapcaz birimizin maaşı Oray'a gider. Diğeri 4 bin ile evi geçindirip. Ayrıca ufaktan birikim yapcaz. Sonra düğün masrafı bitince hemen ev alcaz Allah'ın izniyle. 5-6 yılda birimizin maaşı oraya gider genelde benim maaşım gidiyor :KK66: az olduğu için. Eşimin maaşıyla ev geçindircez. Yaklaşıl 7 yıl sonra Allah'ın izniyle rahatlamış olcaz. Allahımm herkese bir ev bir araba nasip etsin. Bunlar önemli çünkü. Geleceğini garanti altına almak adına.
Hele çocuk olunca araba şart hale geliyo
Çok haklısın

Yolda kalmasın yeter :KK70:
Toplu taşıma biz zor biniyoruz minnacık çocuk nasıl sıkılmasın ağlar durur sıkılır o kalabalıkta
Gençken ne yaparsak kar
kesinlikle ilerde çocuklar olacak okul masrafları olacak. Büyük şehirde yaşicaaz masrafı ayrı olacak. Şimdi biz ilçede yaşicaaz 5 yıl. O yüzden ev araba ne kadar hızlı alırsak kar bize

15 bin civarı gelir var şuan bankada kuruş yok.
Ev kredisi 6000
Çocuk okul 2000
Çocuk servis 250
Çocuk kitap taksiti 200
Bebek bakıcı 1300
Temizlik 300
Markete gecen ay harcadığımız 1250
Pazar haftalık 100 gidiyor aylık 400
Su ve süt 100
Aidat 500
Benzin 600
Tatil aldık taksitle 900
Benim kredi kartım 500
Faturalar internet dijitürk dahil 500
Akbil 150
Ektralar da olabiliyor düğün bayram gibi:)Ama bu kadar gelir ile asgari ücretli gibi yaşayamayacağızdan mutfak vs den de kısmıyoruz tabi. Zaten cocuklar olduğu için hergün et vs pişiyor

Bu arada bunların içinde dışarıda yemek, sinema tiyatro, oyuncak ve en önemlisi giyim yok. Masraflardan giyim almaya sıra gelmiyor. Ama bakıyorum 2000 tl maas alan hanımı çalışmayanlar iki dirhem bir çekirdek hergün bir gezmede. Bizim paramızın bereketi mi yok acaba diyorum ve bereket için dua ediyorum

Bu arada oğlanın spor kursu için de 150 veriyoruz

Peki arkadaşlar bu zamana kadar yazılan tüm yorumları okudum cevap veremesemde hepimize tüm kalbimle tşk ediyorum yorumların hepsinden tek tek alıp kendime aileme ve yeni yuvam da tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracam peki size bi sorum daha olacak sizece ülkemizin şartlarıyla 1.500tl maaşla bi evin geçimi ne kadar zorlaşabilir belki bu soru için topa tutulabilirim ama riske alıp soruyorum yinede ..
Biz henüz yeni taşındığımız için faturalar daha gelmedi yaklaşık 3 hafta oldu taşınalı sadece doğalgaz faturası 11.50tl geldi şimdilik. Taşındığımız ilk gün 200tl lik market alışverişi yaptık ve yaklaşık 60tl lik pazar alışverişi yaptık. İki kişi olduğumuz için 2 haftadan 2 haftaya gitmeyî pilanladık pazara, zaten eşimde pazarda olan çoğu sebzeyi yemez patlıcan kabak ispanak vs.

1.500tl maaş

500tl kira
20tl internet
850tl halı taksitimiz var
1300tl televizyon taksitimiz var
200tl araba gazı
1000tl limitli kredi kartı var eşimin
Bu ay yaklaşık 900tl ödiyeceğiz kirayı verdikten sonra kredi kartıyla masraflarımızı karşılamayı düşünüyoruz çünkü asıl ozaman paranın nereye gittiğini görebiliyoruz.
Eşim hafta içi de yaptığı ek işlerden 200 300tl getiriyo yaklaşık nerdeyse 2000tlyi buluyor.

Bunun dışında gezmeyi sevmiyoruz pek sadece misafirlikten misafirliğe aile ortamlarında bulunuruz.şimdilik bizi zorlayan veya çıkmaza sokan bir durum yok iki ay sonra oğluşumuz gelecek ve o gelmeden borclarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Evlenmeden önce idare nedir bilmezdim ama evlendikten sonra insan ailesini çoçuğunu geleceğini düşünüyor nasıl yaşlanacağımızı örendim en azından :) evde ek iş de yapmak istiyorum denk gelirse nikah şekeri vs gibi şeyler örgü dantel bilmiyrum açıkcası ilgi alanım da değil o yüzden onun yerine ek iş olarak başka şeyler yaparım diye düşünüyorum en azından mutfak masrafını çıkartmak için. Sizce nasıl geçinebilirmiyiz diye sormuyorum yanlış anlamasın kimse sadece herkezin yorumunu okudum sıra bende diye yazmak istedim yorumlarınız fikirleriniz için şimdiden tşkler :)

Peki arkadaşlar bu zamana kadar yazılan tüm yorumları okudum cevap veremesemde hepimize tüm kalbimle tşk ediyorum yorumların hepsinden tek tek alıp kendime aileme ve yeni yuvam da tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracam peki size bi sorum daha olacak sizece ülkemizin şartlarıyla 1.500tl maaşla bi evin geçimi ne kadar zorlaşabilir belki bu soru için topa tutulabilirim ama riske alıp soruyorum yinede ..
Biz henüz yeni taşındığımız için faturalar daha gelmedi yaklaşık 3 hafta oldu taşınalı sadece doğalgaz faturası 11.50tl geldi şimdilik. Taşındığımız ilk gün 200tl lik market alışverişi yaptık ve yaklaşık 60tl lik pazar alışverişi yaptık. İki kişi olduğumuz için 2 haftadan 2 haftaya gitmeyî pilanladık pazara, zaten eşimde pazarda olan çoğu sebzeyi yemez patlıcan kabak ispanak vs.

1.500tl maaş

500tl kira
20tl internet
850tl halı taksitimiz var
1300tl televizyon taksitimiz var
200tl araba gazı
1000tl limitli kredi kartı var eşimin
Bu ay yaklaşık 900tl ödiyeceğiz kirayı verdikten sonra kredi kartıyla masraflarımızı karşılamayı düşünüyoruz çünkü asıl ozaman paranın nereye gittiğini görebiliyoruz.
Eşim hafta içi de yaptığı ek işlerden 200 300tl getiriyo yaklaşık nerdeyse 2000tlyi buluyor.

Bunun dışında gezmeyi sevmiyoruz pek sadece misafirlikten misafirliğe aile ortamlarında bulunuruz.şimdilik bizi zorlayan veya çıkmaza sokan bir durum yok iki ay sonra oğluşumuz gelecek ve o gelmeden borclarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Evlenmeden önce idare nedir bilmezdim ama evlendikten sonra insan ailesini çoçuğunu geleceğini düşünüyor nasıl yaşlanacağımızı örendim en azından :) evde ek iş de yapmak istiyorum denk gelirse nikah şekeri vs gibi şeyler örgü dantel bilmiyrum açıkcası ilgi alanım da değil o yüzden onun yerine ek iş olarak başka şeyler yaparım diye düşünüyorum en azından mutfak masrafını çıkartmak için. Sizce nasıl geçinebilirmiyiz diye sormuyorum yanlış anlamasın kimse sadece herkezin yorumunu okudum sıra bende diye yazmak istedim yorumlarınız fikirleriniz için şimdiden tşkler :)

Bu yazdıklarınız zaten 2.670 lira tutuyor, maaşı hayli geçiyor yani, açık veriyor görünüyorsunuz buradan, kredi kartını katmadım rakamları toplarken :KK53:

Bu yazdıklarınız zaten 2.670 lira tutuyor, maaşı hayli geçiyor yani, açık veriyor görünüyorsunuz buradan, kredi kartını katmadım rakamları toplarken :KK53:
Siz taksitleri de hesaplıyorsunz sanırım ? Dediğim gibi eşimin yaptığı ek işlerle 2000tl yi buluyor zaten ama maaşıyla birlikte alınmadığı için o para arada kaynıyor bıraz

Deterjan alışverişlerini hepsiburada dan yapıyorum bu aralar süpermarket indirimlerini takip ediyorum, çok uygun oluyor
Sarf malzemelerini büyük boy olanlardan alıyorum epey fark ediyor; tuvalet kağıdı, kağıt havlu vb...
Kıyafet alış verişleri sezon sonu, giyim konusunda çok teferruatlı değilimdir, büyük harcamalarımız yok
Evimiz var ancak işlerimize yakın olması için kirada oturuyoruz, ordan aldığımı kiraya veriyorum
İnternet, cep telefonu gibi iletişim masraflarını en aza indirdik, sabit tel. hattı kullanmıyoruz
Mutfakta hesaplıyım, her hafta pazara giderim, yazın kışlık hazırlık yaparım, yoğurt, reçel,turşu türü şeyleri evde yapıyorum, kasap alış verişini aylık yaparım, yemekten kısmayız asla, mutfaktan için asıl kriterim sağlıklı yiyebilmek. Bu arada kahvaltıları evden götürüyoruz işe, aylık kahvaltı masrafından epey tasarruf ettik
Eşimin maaşının yarısı eski eşine ve çocuklarına ödediği nafakaya gidiyor, ay içinde ekstra masrafları da oluyor pek bir şey kalmıyor yani ama yine de bireysel emeklilik ve altın hesabı açtırdım ona az da olsa biriktiriyor. Aynı hesaplar bende de var, bireysel emeklilikte 9. yılım, altın hesabımda ufak ufak birikiyor. Bu arada hayır işleri için aylık ayırdığım belli bir miktar var ondan asla kısmam, bir öğrencimiz, barınak hayvanlarımız ve ablamın evinde bulunan 9 kedimiz var onların her türlü acil ihtiyacı için kenarda bir birikmişimiz olur ablamla ona asla dokunmayız (ameliyat, kemoterapi, acil müdahale masrafları olabiliyor hayvanların) geçinip gidiyoruz böyle, bu ay Tema vakfına 10 fidanlık bir bağış ayırmayı da başardım arada fırsat bulunca yapıyorum.
Kitapları unutmuşum=)) her ay üçer kitap hakkımız var eşimle, onları da kitapyurdundan alıyorum =))

Bravo, bu kadar kişinin içinde bir tek siz yardım, hayvanlar ve kitap için aylık bütçeden para ayırdığınızı yazmışsınız

İnşallah dahaçok geliriniz olur hem sizin hem yardım ettiğiniz canlar için

Yani hesaplıyacak olursak 520kira+internet artı 900tl kredi kartı 1.420tl tutuyor. 80tl pazar masrafı kredi kartıyla da market alışverişi. Kredi kartıyla faturalar arabnın gazı vs şeyler harcanıyor

evimin kirasi 500 lira..
ev borcu oduyoruz aylik 700
faturalar 200
arabanin gazi 150
esimin maasida mesaisiz 1650 gibi
ucu ucuna yetiyor
esime yemek karti veriliyor aylik 350 lira 400 arasi
yemege eve geliyor onunlada peynirden bakliyata deterjandan cocuk bezine meyve sebze herseyi alabiliyoruz.....
arada pazardan alisveris yapiyoruz en az 50 lira
yetmedimi birikim icin kenara ayirdigimiz paradan yemek zorunda kaliyoruz.

Kendimden utandım :(
Bu kadar az gelirle maşallah iyi geciniyorsunuz
YanLiz giyim hastane gezme? arabanın sigortası olur ekstra harcama olur nasıl yapılır

Kendimden utandım :KK43:
YanLiz giyim hastane gezme? arabanın sigortası olur ekstra harcama olur nasıl yapılır
evet ekstralar durumunda ne olacak.
kaldı ki hep oluyor.
özellikle hastane ve ilaç masrafları.
sonra bebeğin masrafları filan.
benim masraflarım ikizlerden dolayı zaten 2-3 katı tek bebeğe göre.
konu sahibi arkadaşım evde yapabileceğin bişeyler bulsan iyi olur.
mutfak masrafı yanında bez masrafını filan da çıkartırsın

Kendimden utandım :KK43:
canim esimin evlenmeden biriktirdigi bir birikimi ve dugundeki takilarimin hepsi bir yerde zorda kalirsak ordan mecbur kullaniyoruz esimin yemek kartiyla kasap manav market alisverisini hallediyoruz.dedim ya yemege eve geliyo..ayda yemege bi iki defa cikariz..giyim kusam ihtiyacim oldugu zaman alirim.cok almam.hastane devlete gdyrz.hamileyken ozele kontrole gittim.bu arada son maasi mesaiyle 1850 almis..idare ediyoz iste cok sukur..yabi tatile de kardeslerin oldugu sehirlere gidiyoruz geziyoruz..

canim esimin evlenmeden biriktirdigi bir birikimi ve dugundeki takilarimin hepsi bir yerde zorda kalirsak ordan mecbur kullaniyoruz esimin yemek kartiyla kasap manav market alisverisini hallediyoruz.dedim ya yemege eve geliyo..ayda yemege bi iki defa cikariz..giyim kusak ihtiyacim oldugu zaman alirim.cok almam.hastane devlete gdyrz.hamileyken kontrollere ozele gitmistim.bu arada son maasi mesaiyle 1850 almis..idare ediyoz iste cok sukur

Back
X