Ev geçindirmek ..

oglumun servısı 250 okul tam gun evde kahfaltı yapıyor ama aksama kadar acdurulmaz enasgarısıyle ayda 150 tl yemesı ıcmesı evdende koyuyorum ..malum ergenlık yemesınden kısamam...kucuk kızım var bezı sutu derken...yarımkılo sebzeyle yemek mumkun degil..eşiminde benımde akrabalar burda hafta sonu mutlaka gelen giden olur..enuygunu bıle olsa misafır ...arabamız var onun masrafı..oglumun etutlerı..valla para bırıktırene helal olsun...hayatta kaufore gıtmem...kozmetıkte almam...kıyafette calıyorum ...yıkana yıkana ev hanımları gibi degil..hergun gıyılen sey eskıyor halıyle...ne biliyim gelen gidiyor..

Birşey sorabilir miyim? polarize camlarda gözlükçülerde renk seçeneği oluyor mu? ve çeerçeve ebatı farkediyor mu?

Ha bu arada güneş gözlüğü mü alicam gidip de marka almam. Cinden 3 dolara cerceveyi getirtir burada camını en kaliteli polarize cam taktirtirim maksimum 40 liraya çözülür gözlük işi. Aklınızda bulunsun.

Benim en cok kiyafete gidiyor heralde ona da bi çözüm bulamadım.

evi geçindiriyoruz ama kenara köşeye adam gbi para atamıyoruz
evimizin aylık 7 bin tl kadar geliri var
eşimde herseyın en iyisini en pahalısını alma gbi bir merak var
kıyafetine giyimine çok düşkün
her mevsimin parfüm kokusu ayrı
her pantolonunun kemeri farklı

bana sinir geliyor, paramız varken para biriktiremiyoruz doğru düzgün:mad::mad::mad:
Bu tarz yorumlari okudukca diyorim ki
Suanda bu derece zor gecinmemizin bir sebebi olmali Allah bize bir seyler ogretmek istiyor. Yarin birgun geliriniz yukselirse paranizin kiymetini bilin demek istiyor. Cunku suan evimize 1 asgari ucret giriyor ki ben 5 tl bile olsa kenara koysam cok mutlu oluyorum.
Bir de kucuk hedefler kumbaram var 5 kr 10 krlar icin orasi ortalama 20 tl oldugu zaman alinacak kucuk hedefler listemde sirada ne varsa onu aliyorum. O da ayri bir mutluluk oluyor.

Bu tarz yorumlari okudukca diyorim ki
Suanda bu derece zor gecinmemizin bir sebebi olmali Allah bize bir seyler ogretmek istiyor. Yarin birgun geliriniz yukselirse paranizin kiymetini bilin demek istiyor. Cunku suan evimize 1 asgari ucret giriyor ki ben 5 tl bile olsa kenara koysam cok mutlu oluyorum.
Bir de kucuk hedefler kumbaram var 5 kr 10 krlar icin orasi ortalama 20 tl oldugu zaman alinacak kucuk hedefler listemde sirada ne varsa onu aliyorum. O da ayri bir mutluluk oluyor.
Evet bizde asgari ucretle geciniyoruz ve istanbulda kiradayiz cok sukur kimseye muhtac olmadik ama bazen bu durum kasiyor beni aynen seniz gibi dusunuyorum kucuk bi miktar para bile artirabiliyorsak sukrediyorum

Büyükşehirde yaşıyorsan ve evin kiraysa, ortalama bir maaşla kenara para atılmıyor. Ama çok şükür kimseye muhtaç olmadan yaşıyoruz. Şuan ben çalışmadığım için evin idaresi bende. Alışverişlerde indirimleri takip ederim, özellikle büyük şeyleri indirimli bulunca stoklarım. Yemeden kısmam, lakin ziyan etmem. Bir yemek artıyorsa atılmaz, ikinci gün de yenir. Makineleri gece çalıştırırım. Kıyafet ve ev dekorasyon alışverişlerinde indirimleri beklerim, ihtiyaç yoksa almamaya özen gösteririm. Tatilleri erkenden satın alırız. Sadece haftasonları gezemiyoruz malum ancak yetiyor ama evde huzurluysan o da çok önem arzetmiyor.

X