• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçindirmek ..

Ben bekarım yorum yapmayayım ama söylemeden de edemicem :)
son 3 aydır kıyafet ayakkabı falan almıyorum
sigara, alkol, gezme yok
makyaj çok nadir yaparım, kozmetik alışverişim yok, kuaför de yok gibi.
abur cubur da yemem kola gibi alışkanlıklarım da yoktur.
çok acil para lazım olursa annemden ya da kardeşimden alırım
maaşımın hepsini birikime atıyorum :)

Ne yonden abes merak ettim
Abes dusen mesela; tam tamina yetirirken gidip en kaliteli olsunda hava atayim diye 400 - 500tl bi gozluk olmak kredi karti kullanimi cok fazla nerdeyse yasami kredi kartiyla saglaniyo
durumum yetmezken kalkip yurt ici yetmezmis gibi yurt disi seyahatlerine cikmak
dedigim gibi herkes boyle demiyorum ama genel anlamda kredi karti cok fazla kullaniliyo
Belki 5yil sonra bende turkiyeye yerlesmek istiyorum ama once bi analiz yapmam gerek :)

ikimizin toplam maaşı 3200 tl kredi ve kirayı ayırırız yemeden kısmayız az gezerz dışarda çok ve gereksz tuketim yapmayz tatile gidicz mesela uygn ve herşy dahil bi paket aldık ben ayrıca evimde elektrikli alet ne vrsa fişini çekerim kıyafetlermizi gece yıkarım daha az geliyo fatura düzenli ve az az markt ve pazar alış verişimi yaparm giyim ve gezmeden tasarruf ediyorum daha çok bi kumbaram var ona ne bulursak atıyoruz 3 tl 10 tl neyse geçenlerde açtım saydım 421 tl çıktı damlaya damlayaaa misalii gereksiz bişey almam kısacası :)

6000 toplam maaşlarımız aç geziyoruz :/
ben beceremiyorum bu işi

kıyafet ayakkabı falan da almıyoruz tatile de gitmiyoruz
evimiz arabamız da yok

Bizim evin en buyuk sorunu yemek günlük yapılır. Bu yüzden pilav ölçüsü bizde1 su bardağından iki parmak eksik yapılır. Ozaman ertesi güne kalmıyor. Tencere yemeğinde bir kuru fasulye yenir ikinci kere ama bugün kuru yenir yarın başka yemek ertesi gün yine kuruyu yeriz. Valla eşime kızamıyorum sayesinde bende bu duruma alıştım.
Bizde öyle yaparız
İki gün üst üste aynı şeyi yemek sıkıyo çünkü
Pilavında tazesi makbul
Ama yaz geldi artık onları yiyesim gelmiyo
Yaşasın 'akşam kahvaltısı' :D

yav çok korkunçmuş benim durumum yazınca fark ettim :)
kredimin bir tanesinin (aylık taksiti 1250) bitmesine 8 ay kaldı
ondan sonra rahatlarız diye umuyorum
Deme öyle arkadaşım.
Allahım sağlık versin,güç versin.
Ödenir inşallah.
Bak çok şükür eşinin de iyi bir işi var artık.

Deterjan alışverişlerini hepsiburada dan yapıyorum bu aralar süpermarket indirimlerini takip ediyorum, çok uygun oluyor
Sarf malzemelerini büyük boy olanlardan alıyorum epey fark ediyor; tuvalet kağıdı, kağıt havlu vb...
Kıyafet alış verişleri sezon sonu, giyim konusunda çok teferruatlı değilimdir, büyük harcamalarımız yok
Evimiz var ancak işlerimize yakın olması için kirada oturuyoruz, ordan aldığımı kiraya veriyorum
İnternet, cep telefonu gibi iletişim masraflarını en aza indirdik, sabit tel. hattı kullanmıyoruz
Mutfakta hesaplıyım, her hafta pazara giderim, yazın kışlık hazırlık yaparım, yoğurt, reçel,turşu türü şeyleri evde yapıyorum, kasap alış verişini aylık yaparım, yemekten kısmayız asla, mutfaktan için asıl kriterim sağlıklı yiyebilmek. Bu arada kahvaltıları evden götürüyoruz işe, aylık kahvaltı masrafından epey tasarruf ettik
Eşimin maaşının yarısı eski eşine ve çocuklarına ödediği nafakaya gidiyor, ay içinde ekstra masrafları da oluyor pek bir şey kalmıyor yani ama yine de bireysel emeklilik ve altın hesabı açtırdım ona az da olsa biriktiriyor. Aynı hesaplar bende de var, bireysel emeklilikte 9. yılım, altın hesabımda ufak ufak birikiyor. Bu arada hayır işleri için aylık ayırdığım belli bir miktar var ondan asla kısmam, bir öğrencimiz, barınak hayvanlarımız ve ablamın evinde bulunan 9 kedimiz var onların her türlü acil ihtiyacı için kenarda bir birikmişimiz olur ablamla ona asla dokunmayız (ameliyat, kemoterapi, acil müdahale masrafları olabiliyor hayvanların) geçinip gidiyoruz böyle, bu ay Tema vakfına 10 fidanlık bir bağış ayırmayı da başardım arada fırsat bulunca yapıyorum.
Kitapları unutmuşum=)) her ay üçer kitap hakkımız var eşimle, onları da kitapyurdundan alıyorum =))

Günaydın bu arada kızlar

Biraz kemer sıkmak bana da lazım aslında
Ama düşününce bakıyorum ki huy zaten benimki çok fazla çar çur etmem
Öğlen zaten dışarda yediğimiz için akşam dışarda yiyesim gelmez, evde yemek daha ekonomik
Ayda yılda bir belki düşünmeden bişey almışsam tüh derim nasıl böyle bişey yaptın kızım Bir-Dost

Kokoş bi tip değilimdir
Modayı takip etmem
Kıyafeti bile lazım oldukça alırım, avm leri sevmem. Şimdi bi de kızım var denemeye bile üşeniyorum oralarda bişeyi
İnternetten söylüyorum, eskiden ya olmazsa aman iadeyle kim uğraşacak filan derdim
Şimdi piri oldum galiba şıp diye her aldığım oluyo
Oh tam benlik, tembel işi

evet çok şükür tabiki :) bi de aynı şehirde buluşabilirsek düze çıkarız inşallah
teşekkürler sevgili Laale Laale
Olur olur inşallah...
O günler de gelir inşallah.
İşte biraz sabır,kolay değil anlıyorum.
Bir iş olsun istiyoruz,oluyor,sonra diğer külfetleri çıkıyor,insanız işte,üzülüyoruz.
Daha iyisini istiyoruz,yine başka külfetler...
Maalesef hayat böyle!!!
Dört dörtlük olmuyor ki...
O yüzden şükür halimize...

Abes dusen mesela; tam tamina yetirirken gidip en kaliteli olsunda hava atayim diye 400 - 500tl bi gozluk olmak kredi karti kullanimi cok fazla nerdeyse yasami kredi kartiyla saglaniyo
durumum yetmezken kalkip yurt ici yetmezmis gibi yurt disi seyahatlerine cikmak
dedigim gibi herkes boyle demiyorum ama genel anlamda kredi karti cok fazla kullaniliyo
Belki 5yil sonra bende turkiyeye yerlesmek istiyorum ama once bi analiz yapmam gerek :)
Onun ülke ile bi ilgisi yok ki
Gözlük bence önemli dandik mi alsınlar, göz gibi bir nimete takmak için
Seyahatte ona göre diğer şeylerden daha önemlidir belki bilemezsin
Kişiye bağlı
Kredi kartım yok mesela benim, Türkiye de yaşıyorum. Şimdiye kadar da hiç kullanmamıştım
Ama evlendim ve eşimin var.

Bi de rica etsem
Sırf yıl dönümü, ay dönümü, sevgililer günü, babalar günü, anneler günü, 14 şubat gibi günlerde
Gereksiz birşeyler almak yerine lsvdükkan ( lösev ) , iyilikhane , tema gibi yerlerden birşeyler hediye ederseniz çok iyi olur
Bi taşla bi kaç kuş vurmuş olursunuz bence daha mutlu olursunuz ve öyle pahalı şeyler de değiller

6000 toplam maaşlarımız aç geziyoruz :/
ben beceremiyorum bu işi

kıyafet ayakkabı falan da almıyoruz tatile de gitmiyoruz
evimiz arabamız da yok
Bereketimi yok paranızın bence giderleri bi kontrol edin o paraya bi ev borcuna çok rahat girilir çokkk iyi yani geliriniz bizim 3200 yinede 3-5 birikiyo o_O

Onun ülke ile bi ilgisi yok ki
Gözlük bence önemli dandik mi alsınlar, göz gibi bir nimete takmak için
Seyahatte ona göre diğer şeylerden daha önemlidir belki bilemezsin
Kişiye bağlı
Kredi kartım yok mesela benim, Türkiye de yaşıyorum. Şimdiye kadar da hiç kullanmamıştım
Ama evlendim ve eşimin var.
Gozluk onemli ama bu parayi odemek fazla, tas catlasin 250ye gozluk yokmu? (soruyorum sadece bilmiyorum yani)
seyahat ac kalmakdan dahami onemli?
kredi karti olabilir ama bilincli kullanmak varken limiti bitene kadar kullanmak
en son tlfn alipda daha taksidi bitmeden yeni tlfn almak vs vs... bunlar gibi seyler mesela abes dusen

Back
X