Deterjan alışverişlerini hepsiburada dan yapıyorum bu aralar süpermarket indirimlerini takip ediyorum, çok uygun oluyor
Sarf malzemelerini büyük boy olanlardan alıyorum epey fark ediyor; tuvalet kağıdı, kağıt havlu vb...
Kıyafet alış verişleri sezon sonu, giyim konusunda çok teferruatlı değilimdir, büyük harcamalarımız yok
Evimiz var ancak işlerimize yakın olması için kirada oturuyoruz, ordan aldığımı kiraya veriyorum
İnternet, cep telefonu gibi iletişim masraflarını en aza indirdik, sabit tel. hattı kullanmıyoruz
Mutfakta hesaplıyım, her hafta pazara giderim, yazın kışlık hazırlık yaparım, yoğurt, reçel,turşu türü şeyleri evde yapıyorum, kasap alış verişini aylık yaparım, yemekten kısmayız asla, mutfaktan için asıl kriterim sağlıklı yiyebilmek. Bu arada kahvaltıları evden götürüyoruz işe, aylık kahvaltı masrafından epey tasarruf ettik
Eşimin maaşının yarısı eski eşine ve çocuklarına ödediği nafakaya gidiyor, ay içinde ekstra masrafları da oluyor pek bir şey kalmıyor yani ama yine de bireysel emeklilik ve altın hesabı açtırdım ona az da olsa biriktiriyor. Aynı hesaplar bende de var, bireysel emeklilikte 9. yılım, altın hesabımda ufak ufak birikiyor. Bu arada hayır işleri için aylık ayırdığım belli bir miktar var ondan asla kısmam, bir öğrencimiz, barınak hayvanlarımız ve ablamın evinde bulunan 9 kedimiz var onların her türlü acil ihtiyacı için kenarda bir birikmişimiz olur ablamla ona asla dokunmayız (ameliyat, kemoterapi, acil müdahale masrafları olabiliyor hayvanların) geçinip gidiyoruz böyle, bu ay Tema vakfına 10 fidanlık bir bağış ayırmayı da başardım arada fırsat bulunca yapıyorum.
Kitapları unutmuşum=)) her ay üçer kitap hakkımız var eşimle, onları da kitapyurdundan alıyorum =))