• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçindirmek ..

Bütün kış 2 kişiyiz ve çalışıyoruz diye elektrikli ısıtıcıyla ısındık. Marketler de indirimden yararlanmaya çalışırız. Giyim konusunda marka takıntım yoktur ve genelde indirimli şeyleri tercih ederim. Bunun dışında 600 kredi borcumuz var, kira masrafımız 1.000 TL eşimin kredi kartları var 1.000 TL ye yakın asgarileri oluyor. işe giderken yol paralarımız var. Telefon faturaları derken şuan birikim yapacak kadar kalmıyor elimize gördüğünüz gibi, bir de birikim yapmaya çalışırsak resmen karın tokluğuna yaşıyor oluruz. Sanırım önce borçların bitmesi lazım.:KK14:

Son düzenleme:
Gozluk onemli ama bu parayi odemek fazla, tas catlasin 250ye gozluk yokmu? (soruyorum sadece bilmiyorum yani)
seyahat ac kalmakdan dahami onemli?
kredi karti olabilir ama bilincli kullanmak varken limiti bitene kadar kullanmak
en son tlfn alipda daha taksidi bitmeden yeni tlfn almak vs vs... bunlar gibi seyler mesela abes dusen
Aç olan seyahate gidemez zaten
250 ye var gözlük
Dedim ya senin anlattıkların Türkiye ile ilgisi yok
Kişi ile ilgili
Bende Türkiye'deyim telefonumun bırak taksitini, kullanılamaz hale gelene kadar kullanırım

Marttan itibaren domatesi soğanı naneyi biberi maydanozu kendim ekiyorum. Bu bile baya kar ve lezzet sağlıyor bence.

Hayvan kestirip buzlukta stokluyorum genellikle. Kıyma çektirip küçük posetlerde buzluga atiyoruz.

Makarnayı ekmeği bile kendim yapıyorum bazen. Tabi cimrilikten degil dogal sevdigim icin boyle bu durum. Düşünülebilir yani fikir olsun diye söylüyorum.

Pazardan degil halden alışveriş yapabilirsiniz aksam saatlerine dogru pazarın bile 3te1ine düşüyor fiyatlar.

Bütün kış 2 kişiyiz ve çalışıyoruz diye elektrikli ısıtıcıyla ısındık. Marketler de indirimden yararlanmaya çalışırız. Giyim konusunda marka takıntım yoktur ve genelde indirimli şeyleri tercih ederim.

Yalnız şuan birikim yapacak kadar kalmıyor elimize, borçları yanında bir de birikim yapmaya çalışırsak resmen karın tokluğuna yaşıyor oluruz. Sanırım önce borçların bitmesi lazım.:KK14:
Evliliğin ilk yılları borçlar çok oluyo , geçer
Sonra da oluyo borçsuz insan pek yok ama eşya cart curt gibi eksikler giderilmiş oluyo hani

Aç olan seyahate gidemez zaten
250 ye var gözlük
Dedim ya senin anlattıkların Türkiye ile ilgisi yok
Kişi ile ilgili
Bende Türkiye'deyim telefonumun bırak taksitini, kullanılamaz hale gelene kadar kullanırım
Kredi kartindan para cekipde ulke ulke gezip gelecek ay alacak makarna parasi bile olmayan insanlar biliyorum
Gerci haklisin o kisisel bise :)

Ev geçindirmek zor, herkesin standardı farklı . Tabi standardı belirleyen şeyde eve giren paranın miktarı. Mesela benim eşim marka tutkunu, donundan çorabına marka giyinir. Bazen çok kızıyor olsam da , yıllarca eskimeyen tişörtlerini ve gömleklerini görünce "verdiği paraya değmiş" dediğim oluyor. Ben ise marka sevmem, sırası gelir 5-10 liralık tişört giyerim, hiç sorun olmaz. Eşim bir tişörte 400 lira verirken ben 400 liraya ohooo bir dolu ayakkabı-kıyafet alabiliyorum.

Aylık sabit giderlerimiz
Büyük kızın okul taksidi :2100
Servisi:400
Faturalar: 600-700
Araçların benzini :300-400
Aylık market alışverişi :400
Sağlık sigortaları + çocukların BES ödemeleri :1200
Kiramız yok ama aidat :250
Temizlik için gelen bayana aylık 800 TL

Ha bu arada güneş gözlüğü mü alicam gidip de marka almam. Cinden 3 dolara cerceveyi getirtir burada camını en kaliteli polarize cam taktirtirim maksimum 40 liraya çözülür gözlük işi. Aklınızda bulunsun.

Benim en cok kiyafete gidiyor heralde ona da bi çözüm bulamadım.

Benim pek yerim yok
Minicik şöyle bir adım atmalık yerim var
Taze soğan ve nane ektim, çiçeklerimin yanı sıra
Marketten soğan alınca bozuluyo bi demet bize çok
Salatalara kendi yetiştirdiğim soğanı ekliyorum, tam bize göre. Naneye de bayılırım

İki kişiyiz , cep telefonlarımız var diye
Evimize hiç sabit hat bağlatmadım
İnternet lazım oluyo, iş için de olsa evden bağlanmak gerekiyo. Vın ya da jet denilenden kullanıyorum ( 35 TL )
Sabit hatta boşuna vergi cart curt ödemiyorum böylece

Aklıma geldikçe yazarım
Öyle işte

ya bu başlıktaki amaç bence kim ne kazanıyor onun merakı? sen benim aldığım parayla mı geçiniyorsun? benim yaşadığım yerde mi yaşıyorsun ailen kaç kişilik? yeme içme gezme alışkanlıkların nedir? bunlar hep birbirinden farklı. sadece "tasarruf etmek için neler yapıyorsunuz" sorusunu mantıklı buldum. o yüzden ona cevap vericem.

-evde sadece oturduğunuz odanın ışığını açın. her odada tv açmayın.kapatmayı unutuyorsunuz.
-çamaşırlarınızı biriktirerek yıkaıyın. bulaşık makinesini de öyle.
-duşta fazla vakit geçirmeyin.
-temizlikte fazla su israf etmeyin.
-market alışverişlerinizde büyük boy ve indrimli ürünlere yönelin.
-bu büyük boy alma olayı çabuk bozulan ürünlerde geçerli değil tabi.4 kişilik aileye bi teneke peynir almamalısınız:)
-2 arabanız varsa birini satın. motor gücü düşük bir araba alın. vergisi ve yakıt gideri daha düşük olan.
-şahsi aracınızı kullanmak yerine toplu taşımaya yönelin.
-kozmetik hayati önem taşımıyor. tamemen kesebilirsiniz.
-kıyafeti de aslında çok gerekli olduğu için değil de aklımız kaldığı için alıyoruz. bunun farkına vararak alışveriş yapın.
-sebze meyve markette daha pahalı.pazardan alınabilir. ama ben çok tasarruf sağlayacağını sanmam.
-en önemlisi evinizi bir işyeri gibi düşünüp muhasebesini tutun. 6 aylık planlar hazırlayın. excell iş görüyor. ben şuan 6 ay sonraki birikim durumumu öngörebiliyorum mesela.

bir de şöyle birşey var. aylık gelirimiz tatmin edici olmasına rağmen en ufak birikim yapamıyoruz. herhangi bir kredi ödemiyoruz. çocuğumuz yok. site içinde iyi bir muhitte evimiz bi tane kira geliri aldığımız ayrı 1+1 bi evimiz iki arabamız var. birikim yapamaz mıyız yaparız ama ekonomi yapmak için standardı düşürmek zorundasınız. aynı standartta yaşayıp bunu daha az parayla yapmak imkansız. tasarruf edecek yol asgari ücretle yaşamıyorsanız bulunabiliyor. sorun şu bu tasarrufu uygulayabilecek istek var mı sizde kararlılık var mı? ben şahsen bunu istemiyorum şuan. bütçemin dengede olması kafi. ve bunu da zaten öngörüyorum. örneğin balayında antalyaya gidebilirdim ama ilk önce newyorka sonra meksikaya gittik. tam 15.000 tl para harcadık. ve bu parayı denkleştirmeye balayından 6 ay önceden başladık. yani öyle para s..çma durumunda da değiliz. benim için küçük bi para değildi eşim için de. ama asla unutamayacağımız bi balayı geçirdik.iyiki de gitmişiz dünyanın öbür ucuna(ve ilk yurtdışı deneyimimdi) tasarrufu bazıları sapıklık haline getiriyor. bi arkadaşına bi çay ısmarlamaya çekiniyorlar hayrete düşüyorum. gelirinizi bilin.gelirinize göre isteklerinizi bilin.bunları planlayın. tasarruf önemli tabi ama bunu abartıp kendinizi mutsuz edecek seviyeye getirmeyin. kendinizi hapsetmiş oluyosunuz.

evi geçindiriyoruz ama kenara köşeye adam gbi para atamıyoruz
evimizin aylık 7 bin tl kadar geliri var
eşimde herseyın en iyisini en pahalısını alma gbi bir merak var
kıyafetine giyimine çok düşkün
her mevsimin parfüm kokusu ayrı
her pantolonunun kemeri farklı

bana sinir geliyor, paramız varken para biriktiremiyoruz doğru düzgün:mad::mad::mad:

Yani sen kendinden eminsen istediğin ülkede yaşayabilirsin
Korkma bu kadar Türkiye'den :KK66:
Hayir korkmuyorum
Türkiye kadar guzel bi ulke varmi acaba ?
Herseyden once kendi memleketim insanim topragim ama herseyden once kizim icin goze almam gerek onun gerek egitimi gerek ihtiyaclarini karsilayabilecekmiyim herseyi dusunmem gerek
iki gun icinde verilecek karar degil :)

Kendine haksızlık etme. Bir kadın olarak mutfak işinden anladığın anlamına gelir bu.pis boğaz ne demek ayol..ayrıca yazdıkların mantıklı.
Ben pek beceremem mesela mutfakta tutumlu olmayı. :KK53:
Ben ablamdan öğreniyorum aslında pek hamarat sayılmam
Daha tek başıma hiç domates sos veya fasulye kavurup buzluğa atmadım :D

9 ay önce evlendik 15 bin tl borcumuz vardı son 2.5 tl kaldı. Bugün de ben işten çıkıyorum maalesef! Ve Anadolu yakasına taşınacağız her şey üst üste geldi. Şuan korkumdan hesap kitap yapamıyorum ama eşim maaşını alır bana yollar bilmez ne fatura ödedim ne aldım ne sattım. Bence daha iyi paranın bir elde kalması

Evliliğin ilk yılları borçlar çok oluyo , geçer
Sonra da oluyo borçsuz insan pek yok ama eşya cart curt gibi eksikler giderilmiş oluyo hani

Aynen zaten krediyi düğün için çektik, kredi kartları da ev için alınan eşyalardan şişti. Bu ay dikkat edelim ne zaman desek bir şey çıkıyor bir de, en basiti doktora gittim bir rahatsızlığım var kendi doktorum aile doktoru aslında ama muayene ücreti biraz tuzlu, sgk ile anlaşmalı bir doktora gittim, adam beni ciddi bir konuda muallakta bıraktı, ilgilenmedi bile dolaısıyla yine kendi doktoruma gidince o ay doktor masrafım 500 TL' ye çıktı. Şimdi bir de düğünlerimiz başladı takısı vs derken o masraf hiç bitmiyor. :KK14:

5650 tl gelirimiz var toplam 1250 kira ödüyoruz 1750 tl kredi ödüyoruz kredi borcunun haricinde 5000 tl kredi kartı borcu ve 1800 tlde maaş avans hesaplarım var evlendik evleneli ödüyruz çok bunaldım :(

2000 tl evin bütün masraflarına giden ,2000 tl de birikim her ay ,mart ayından bu zamana kadar böyle birikim kararı aldık ,ama bazen zorlanıyorum,şuan ay sonuna geldik ve inatla o paraya dokunmuyoruz ona göre hesap yapıp harcama yapıyoruz.

Aynen zaten krediyi düğün için çektik, kredi kartları da ev için alınan eşyalardan şişti. Bu ay dikkat edelim ne zaman desek bir şey çıkıyor bir de, en basiti doktora gittim bir rahatsızlığım var kendi doktorum aile doktoru aslında ama muayene ücreti biraz tuzlu, sgk ile anlaşmalı bir doktora gittim, adam beni ciddi bir konuda muallakta bıraktı, ilgilenmedi bile dolaısıyla yine kendi doktoruma gidince o ay doktor masrafım 500 TL' ye çıktı. Şimdi bir de düğünlerimiz başladı takısı vs derken o masraf hiç bitmiyor. :KK14:
Olsun sağlığa gidene acıma
Sağlıklı ol da gerisi kolay
Eh düğünde bi nevi gün gibi, onlar size takmıştır siz onlara :D bekarken iyiydi ya ailelerimiz gitse yeterdi

Back
X