Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

Valla bunlar eşitlikçi bile olamıyor geri kalıyor.kadın doğası mı denir ne denir artık bilmiyorum ama erkek bir adım maddi konularda öne çıkmazsa moralimiz bozuluyor bizim ne yapalım yani.zorla mı değişireceğiz kendimizi.doğamız bunu istiyor demek ki.

Herkes yanlış anlaşılmayayım ama deyip deyip aynı şeyi söylüyor

Çok şükür benimle aynı düşünen biri. Şimdi toksik feminist algı dedim diye sopalayanlar olur diye düşündüm ama ben feminizm düşmanı değil çarpıtılarak yansıtılan algıya düşmanım. Erkek dururken işin zahmetini kadın çekemez kimse kusura bakmasın. Adam bulmuş gül gibi genç kadını hem aynı yatağı paylaşıyor hem yemeğini yiyor hem ev düzenini sağlatıyor hem kıraya ortak ettiriyor. Erkekler ne akıllı ya!!!

Sevgiliniz türk değil sanırım dimi? yurt dışında bu durumlar maalesef çok normal, borç vermişsiniz ödemiş, şimdi dardaysanız açıkça işe girene kadar borç alabilir miyim diye sormanız normal olan sanki.

evde erkek rolü beklemeyin bence.

sen bence baştan ona borç falan vermicektin.
adam alışmıs resmen.
Valla tam da zamanında geri ödese bile hayatındaki kadından borç isteyen erkekten hayır gelmiyor.bir erkeğin aklına borç istemek için hayatındaki kadın geliyorsa bu adam kendini çok erkeksi hissetmiyor oluyor. çok daha duygudan uzak ve objektif bakıyor hayatındaki kişiye.eee bu da romantik ilişkinin gerekliliklerini yerine getirmesine engel oluyor.benim gözlemim bu şekilde.şu yaşıma kadar benden borç isteyen hangi erkek varsa doğru dürüst bir romantik ilişki sunamadı.hep sen ben muhabbeti kaldı aramızda.ilişki dediğin eşitlik değil şefkat istiyor.beceremeyen ev arkadaşı tutsun.fuckbudduy bulsun.kimseyi sevgilim diye kandırmasın.

Aynen öyle Fıtrat denen bir yazılım var ve bunu inkar ede ede kamyoncu hüso ağaya döndük.

Ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim.
Şurada koptu bende ipler.
Hayat ortaklığı böyle bir şey değil. Karşındakine anlayışsız, düşüncesiz davranmayı gerektirmez "ortak" olmak.. Feminizm de bunu savunan bişey değil. Sevgiliniz kabalık etmiş. Bilmiyor olsa "Paranız olmadığını söyleyin açıkça" derdim ama biliyor diyorsunuz.. Bile bile sizi zora sokmaya çalışmak kabalık, anlayışsızlık.

Yarın öbür gün hasta olsanız, çalışmanız mümkün olmasa sizi sokağa mı atacak paşazade?
Aynı şekilde siz onun eli dar olduğunda lafını bile etmemişsiniz, doğrusu budur zaten.
Birlikte bir yaşam sürdürüyorsanız, iki tarafın da birbirini sırtlandığı dönemler olacak. Müşterek hayat düzeni ancak böyle sürdürülür... Yoksa ergen ev arkadaşları gibi "Ben geçen gün salça almıştım" hesaplarına girersiniz, olacak iş değil...

Herkes yanlış anlaşılmayayım ama deyip deyip aynı şeyi söylüyor

Yani çünkü eşitlik konusunu öyle saçma şekilde evirdiler ki..
Kira ortak evin giderleri ortak, bu sefer hesabı ben ödediysem yarın sen ya da yazarım veresiye defterine falan..
Eşitlikten yana bir insanım ama eşitlik adı altında kadının sömürülmesinden değil.
Sen ben olmamalı tabi ki lakin erkekte kadından bir adım önde olmalı her zaman.

Son düzenleme:
Ben çok anlamıyorum bu feminizm işlerinden, biraz da yaşım gereği geri kafalı olabilirim ama şunu öğrendim hayatta. Erkeğe, erkeklik yapması için izin vermemiz gerekiyor.
Kendini gücünü (erk'ini) kadın üzerinde gösterebilen erkeğin tatmin duygusu daha fazladır.
Eril güç derken, şiddetten söz etmiyorum. Ağır bir şeyi kaldırmak, fiziksel gücünüzün yetmediği konularda destek görmek, bunlar erkek işi dedikleri tamirat tadilat konularını, siz biliyorsanız bile erkeğe bırakmak erkeğin egosunu okşar. Ego öyle sandığımız kadar kötü bir şey değildir hem.
Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum. Kadın ve erkek denktir. Eşit haklara sahiptir kanun önünde, hayatın içinde ise bir şekilde denge kurulur. Erkek, sorumluluk alandır.
Sevgilinizde irite edici bir yan var. Bunun hesabı yapılmaz. Beklentilerinizi de makul buldum. Evet, zaten nikah dışında evli gibi bir hayat yaşıyorsunuz ve bir erkek, aynı evde yaşadığı kadına borç vermez. Yükünü hafifletmeye gönüllü olur.
Senden miyiz bu kez demez. Denmez yahu ayıp.
O düğünde oynayacak gelin havası yok onda.
Bilmiyorum siz neye karar verirsiniz ama düşünceniz bence normal düşünce. Her kadının içinde o duygu var, adiyet duygusu.

Çok güzel yazmışsın ama şuan bırak erkeklik yapmasına izin vermeyi, itekleye itekleye bile erkeklik yaptıramıyoruz ki bunlara.

Zamaninda ogrenciymissiniz borc vermissiniz geri odemis artik bir calisan olmus size borc gozuyle para vermemeli. Kosullar farkli bir kere. Acikca konusun su anda benim param yok odemeleri bir sure sen ustlen diye rica etmeden soyleyin rica ederseniz geri cekilebilir bahane bulabilir. Hala bahane bulup cekimser kaliyorsa ayrilmayi dusunebilirsiniz hic cekilmez bir erkek tipi cunku

Çok güzel yazmışsın ama şuan bırak erkeklik yapmasına izin vermeyi, itekleye itekleye bile erkeklik yaptıramıyoruz ki bunlara.
İtekleyince ters tepiyor. Doğal seyrinde olması lazım.
İşte ara sıra sen aslansın, sen yaparsın, seni kesseler acımaz falan diye yükleme de lazım:)

Bi erkek bana sendenmiyiz dediği an dünya ahiret bacımdır.

Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum. Kadın ve erkek denktir.
Küçük bi ekleme/düzeltme yapmak istedim.
Feminizm zaten "kadın ve erkeğin hakları eşittir" diyen akımdır. Kadın ve erkek aynıdır demez Feminizm, eşit haklara sahiptir der. Tabi ki aralarında fiziksel farklar, güç farkları var zira tamamen farklı iki yapı. Feminizm bu farkları inkar eden bir felsefe değil, eşit hakları savunan bir felsefe

Annemin durumuna düşmüşüm. Mahallenin öğrenci gençlerine çay dağıttığı için, sen harika bir sosyalistsin demiştim. Örgüt ismi falan sanıp kızdı bana:)
Doğrudur, işte olması gereken olağan bir düşünceyi bir kalıba sokmadığım için zihnimde, buna insani bakış açısı dedim feminizm yerine.
Keşke bazı kavramlar kendiliğinden yerleşse bir kültür olarak içimize de, izm'li kavramlar üretmek zorunda kalmasak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…