- Konu Sahibi Papatya129
-
Valla bunlar eşitlikçi bile olamıyor geri kalıyor.kadın doğası mı denir ne denir artık bilmiyorum ama erkek bir adım maddi konularda öne çıkmazsa moralimiz bozuluyor bizim ne yapalım yani.zorla mı değişireceğiz kendimizi.doğamız bunu istiyor demek ki.Mevcut durumunuz belliyken senden beklemesi bana abes geldi. Neyle ödeyeceksin yokken? Sen öderken neyle ödedi diye düşünmez mi insan? Şu an bir işi var ve durumu gayet idare edebilir. Yanlış anlaşılabilir ama fazla eşitlikçi erkeklerden ben hiç haz etmiyorum.
senin bişeyleri halletmene yani güçlü olmanane alaka
Herkes yanlış anlaşılmayayım ama deyip deyip aynı şeyi söylüyorMevcut durumunuz belliyken senden beklemesi bana abes geldi. Neyle ödeyeceksin yokken? Sen öderken neyle ödedi diye düşünmez mi insan? Şu an bir işi var ve durumu gayet idare edebilir. Yanlış anlaşılabilir ama fazla eşitlikçi erkeklerden ben hiç haz etmiyorum.
Çok şükür benimle aynı düşünen biri. Şimdi toksik feminist algı dedim diye sopalayanlar olur diye düşündüm ama ben feminizm düşmanı değil çarpıtılarak yansıtılan algıya düşmanım. Erkek dururken işin zahmetini kadın çekemez kimse kusura bakmasın. Adam bulmuş gül gibi genç kadını hem aynı yatağı paylaşıyor hem yemeğini yiyor hem ev düzenini sağlatıyor hem kıraya ortak ettiriyor. Erkekler ne akıllı ya!!!++++++
++++++
Arada nezaket yoksa, sahiplenme yoksa, karşıdaki üzülmesin diye dikkat etmek yoksa bu bir romantik ilişki olmuyor zaten, iş ortaklığı oluyor ancak. Şu şekilde bir ilişkiyi hangi kadın kabul eder Allah aşkına ...
Valla tam da zamanında geri ödese bile hayatındaki kadından borç isteyen erkekten hayır gelmiyor.bir erkeğin aklına borç istemek için hayatındaki kadın geliyorsa bu adam kendini çok erkeksi hissetmiyor oluyor. çok daha duygudan uzak ve objektif bakıyor hayatındaki kişiye.eee bu da romantik ilişkinin gerekliliklerini yerine getirmesine engel oluyor.benim gözlemim bu şekilde.şu yaşıma kadar benden borç isteyen hangi erkek varsa doğru dürüst bir romantik ilişki sunamadı.hep sen ben muhabbeti kaldı aramızda.ilişki dediğin eşitlik değil şefkat istiyor.beceremeyen ev arkadaşı tutsun.fuckbudduy bulsun.kimseyi sevgilim diye kandırmasın.sen bence baştan ona borç falan vermicektin.
adam alışmıs resmen.
Aynen öyle Fıtrat denen bir yazılım var ve bunu inkar ede ede kamyoncu hüso ağaya döndük.Valla bunlar eşitlikçi bile olamıyor geri kalıyor.kadın doğası mı denir ne denir artık bilmiyorum ama erkek bir adım maddi konularda öne çıkmazsa moralimiz bozuluyor bizim ne yapalım yani.zorla mı değişireceğiz kendimizi.doğamız bunu istiyor demek ki.
Şurada koptu bende ipler.Ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim.
Herkes yanlış anlaşılmayayım ama deyip deyip aynı şeyi söylüyor
Çok değişik bir insansın, yemin ederimHerkes yanlış anlaşılmayayım ama deyip deyip aynı şeyi söylüyor
Çok güzel yazmışsın ama şuan bırak erkeklik yapmasına izin vermeyi, itekleye itekleye bile erkeklik yaptıramıyoruz ki bunlara.Ben çok anlamıyorum bu feminizm işlerinden, biraz da yaşım gereği geri kafalı olabilirim ama şunu öğrendim hayatta. Erkeğe, erkeklik yapması için izin vermemiz gerekiyor.
Kendini gücünü (erk'ini) kadın üzerinde gösterebilen erkeğin tatmin duygusu daha fazladır.
Eril güç derken, şiddetten söz etmiyorum. Ağır bir şeyi kaldırmak, fiziksel gücünüzün yetmediği konularda destek görmek, bunlar erkek işi dedikleri tamirat tadilat konularını, siz biliyorsanız bile erkeğe bırakmak erkeğin egosunu okşar. Ego öyle sandığımız kadar kötü bir şey değildir hem.
Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum. Kadın ve erkek denktir. Eşit haklara sahiptir kanun önünde, hayatın içinde ise bir şekilde denge kurulur. Erkek, sorumluluk alandır.
Sevgilinizde irite edici bir yan var. Bunun hesabı yapılmaz. Beklentilerinizi de makul buldum. Evet, zaten nikah dışında evli gibi bir hayat yaşıyorsunuz ve bir erkek, aynı evde yaşadığı kadına borç vermez. Yükünü hafifletmeye gönüllü olur.
Senden miyiz bu kez demez. Denmez yahu ayıp.
O düğünde oynayacak gelin havası yok onda.
Bilmiyorum siz neye karar verirsiniz ama düşünceniz bence normal düşünce. Her kadının içinde o duygu var, adiyet duygusu.
İtekleyince ters tepiyor. Doğal seyrinde olması lazım.Çok güzel yazmışsın ama şuan bırak erkeklik yapmasına izin vermeyi, itekleye itekleye bile erkeklik yaptıramıyoruz ki bunlara.
Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.
İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.
Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.
Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyorYa belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?
Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Küçük bi ekleme/düzeltme yapmak istedim.Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum. Kadın ve erkek denktir.
Annemin durumuna düşmüşüm. Mahallenin öğrenci gençlerine çay dağıttığı için, sen harika bir sosyalistsin demiştim. Örgüt ismi falan sanıp kızdı bana:)Küçük bi ekleme/düzeltme yapmak istedim.
Feminizm zaten "kadın ve erkeğin hakları eşittir" diyen akımdır. Kadın ve erkek aynıdır demez Feminizm, eşit haklara sahiptir der. Tabi ki aralarında fiziksel farklar, güç farkları var zira tamamen farklı iki yapı. Feminizm bu farkları inkar eden bir felsefe değil, eşit hakları savunan bir felsefe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?