arkadaşlar merhaba. nişanlıyım 2024te evleniyorum. Nişanlım ev aldı borcu da bitti sayılır. ama evle ilgili derdim aşırı küçük ve içinin kötü olması. 2+1 ama 60 metre kare yoktur bile. 1+1 evde de yaşadım daha büyüktü. Amerikan mutfak. mutfak dolaplarını koyu giri yapmışlar kendilerine göre tabii. sıfır ama çok kötü asla beğenmedim. lokasyon olarak çok güzel site içinde ve fiyatı da pahalı aslında. Eve girince ruhum daralıyor. Yeni bitti zaten temizliğini yaptık sonrasında eve gidip ağladım. yatak odasında sözde giyinme odası var. Bir yatak koysan alan bitiyor. Diğer oda tekli baza dolap anca. Salon desen Amerikan mutfak ama salonu oturma odası gibi. Gece gece yine dertlendim aklıma geldi. Şuan sevgilimin oturduğu ev eski 3+1 içi oldukça geniş ferah inanın o ev beni çok mutlu ediyor. Annem şımarıklık yapıyorsun ne güzel evinizi aldı benim gibi eşşek gibi 10 yıl bir eve çalışıp almış olsaydın orası sana saray gibi gelirdi. insan sevdiği insanla çadırda yaşıyor olsa bile mutlu olur. depremzedeler geniş geniş evlerini kaybetti kaç aydır çadırda konteynerda yaşıyorlar. ilerde ikiniz de çalışır daha büyüğünü alırsınız. maaşın yok çalışmıyorsun kira ödemek daha mı iyi azıcık şartlarla mutlu ol diyor. Onun aldığı daire daha farklıydı topraktan girdi bir sürü sıkıntı yaşadık. sevgilime belli etmedim ama hissetmiştir. Annesi bile öğrenci evi gibi kutu gibi anca bu eve kedi alırsınız dedi. O evi almak için sevgilim çok sevdiği arabasını sattı 1.5 yıldır 18 bin tl ödüyor. az para harcanmadı. O zaman borçsuz eski bir ev alabiliyordu ama iyisi olsun dedi ama bu kadar kötü olacağı da aklımıza gelmezdi herhalde. şimdi satsa eski 3+1 ev alabilir. kiraya verse 20 bin kira alır. ama nasıl sat diyebilirim haddim mi bence değil. şimdi oturduğu evin kirası da uygun 3 bin tl. aslında orayı kiraya verip şuan durduğu evde de kalabiliriz. ama annem teyzem arkadaşlarım hepsi bana deli misin ne olacak zaten çocuk yapmayacağım diyorsun dedi. Kapris mi yapıyorum bilmiyorum. aklıma takıldı dertleşmek istedim öyle