- 21 Eylül 2007
- 1.275
- 1.722
ben de arıyorum o şirkette iş, ama bizim gibilere orada da asgari ücret veriyorlarEşinizin şirketinin ismini bana özelden atar mısınız? Cv yollayacağım, bir de referans olursanız çok müteşekkir olurum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben de arıyorum o şirkette iş, ama bizim gibilere orada da asgari ücret veriyorlarEşinizin şirketinin ismini bana özelden atar mısınız? Cv yollayacağım, bir de referans olursanız çok müteşekkir olurum
25 yıllık ev,ara kat, Mutfağı yapılı, 2 banyo var 155m2Evi çok merak ettim doğrusu.
Yaptığımız sadece ayda 4-5 kez eve yemek söylemek, markette gıda alışverişini rahatça yapabilmekO zaman şimdiden standartları aşağı çekmeyi deneyin. Dışarıda yemek yeme olayı, taksi vs kullanıyorsanız azaltma, markalı ürünlerde kısıtlama, daha uygun fiyatlı marketleri tercih etme, teknoloji ürünü gibi büyük kalemlerde alışveriş yapıyorsanız bunu sınırlama gibi paranızın gittiği büyük harcamaları aşağı çekmelisiniz. 1 çocuk iki kişi ile kenara 10 bin atabilir duruma gelmelisiniz ki ev kredisini ödeyip ödeyemeyeceğinizi görün
Daha az bir maasla ve elde bir birikim yokken aldin aldik şuan son aylarimiz kaldı cok şükür , bir yerden risk alıp almazsanız malesef olmuyorMaaşı iyi bulan, linçliyor
Eşim işten çıksa yine aynı maaşla başka bir şirkete başlayabilir. Hatta daha iyi maaşla ocak ayını beklerken ev sahipleri 50-70 bin birden koyuyor
ÖdeyemeceğiMiZ değil de sıkışsak ailemizden 1-2 bin lira isteyemeyizBiz 15 yıl çekince bana çok kısa geldi açıkçası :) Cidden korkmayın. Bu işler biraz cesaret ister. Kaldı ki ödeyemeyeceğiniz rakamlar değil.
Aynen öyle oldu bizim ilk sene çok zorlandık ama şimdi elhamdülillahBence gecinirsiniz, kredi miktari gözünüzü korkutmasin, bi kac seneye cerez parasi gibi kaliyo enflasyon karsisinda, ayni korkuyla krediye girdik, 1 senesi kaldi, o gun cok zorlanicaz dedigim rakam bugun hicbisey.
3 aya bir çift maaş var sadece o aylarda 2-3 bin kenara atıyoruz. Eskiden yani işler bozulmadığı vakitler. Her ay 1-2bin ikramiyede 3-4bin atıyorduk.
Harcamalarınız çok mu lüks3 aya bir çift maaş var sadece o aylarda 2-3 bin kenara atıyoruz. Eskiden yani işler bozulmadığı vakitler. Her ay 1-2bin ikramiyede 3-4bin atıyorduk.
-Linç tayfa uzak dursun konudan-
2 senedir ev alma çıkmazındayız. Son zamanlarda ev fiyatları da kiralarda öyle bir arttı ki “nasıl ödeyeceğiz artık alamayız” noktasıydık. Şimdi fiyatlara öyle alıştım ki Artık her ay “niye almadık ki o evi” diye pişman oluyoruz. 3 yaşında bir çocuk var, eve giren tek maaş. Pandemiden dolayı 1 senedir maaşta düşme oldu, ocakta eski düzene girilecekmiş. Şimdi biraz düzelttiler ve maaşlar 16bin oldu. Ocakta 20 bin olacakmış elde 240 bin var peşinat için. Beğenmediğimiz evlerin kredi taksidi 7-8bin. İçimize sinen evin taksidi ise;10 bin. Bugün bu işe girecek olsak 6 bin kalır elimize. Bugün cesaret edemiyorum. Ama yarın 10 bin kalır elimize. Maaş günü hiç sarkmaz. Elimizde 240-250 bin değerinde araç var. Eğer taksitleri öderken kötü bir senaryo olursa(işten çıkarırsa tazminat verirler ya neyse o kötü şey işte o olursa) arabayı satmayı düşünüyorum ve bu beni 20 ay idare eder. 20 aya kadar da çoktan düzene gireriz.
Ele kalan 10 bin ile geçinebilir miyiz?! Büyük mü oynuyoruz. Böyle bir maaşa böyle ödeme çok mu kolay? Lüksümüz yok, gayet asgari harcarız her şeyi. Sigara yok, alkol yok, kıyafet yok… çocuktan sonra gezmemizde bir hayli azaldı.
Siz olsanız bu işe girer misiniz?
Eşim işten çıkarılsa en kötü bu maaşla iş bulur, başka şirketler daha iyi maaş veriyor.
Ben çalışırsam asgari ücretli iş bulabilirim. Çocuğa kreşe versem bütün para kreşe gider, çocuk da perişan olur. Bu yüzden benim çalışmam bize bişey kazandırmaz.
Bizimle aynı maaşı alan arkadaşlar, “şaşırdınız mı?! Ne yiyip içeceksiniz?!” Diyor. Biz de onlara şaşırıyoruz “bunlar ne yiyip içiyor” diye
Kendimizi sıkmadan yaşadık. Markette fiyatlara takılmadık. 4 senede 240 bin birikim, ayda 5bin kenara atmışı Bence iyi gittik. Yani eve sıkmadık ama çok da savurmadıkAsgari yaşıyoruz demissiniz ama 3 ayda bie çift maaş ikramiye 2-3 bin TL atabiliyorduk kenara yazmışsınız.
İyi de bu nasıl asgari yasam ?
Her neyse konuya gelecek olursak ben çoktan almıştım bile evi.
Bence değil. Son aylarda nasılsa kenara para atamıyoruz diye robot, çocuğa oda, elektronik alet falan aldık kredi kartları şişti bu yüzden. Yoksa tek lüksümüz çarşı pazarda istediğimizi almakHarcamalarınız çok mu lüks
850bin240 bin pesinat var 10 bin odemeli kredi cekcksiniz 10 yil odeyeceksiniz ev 25 yillik bu ev kac para ya
Ve 1200 milyon mu25 yıllık ev,ara kat, Mutfağı yapılı, 2 banyo var 155m2