İstanbuldamısınız 1+1 bakabılırsınız
Bankaya krediyi ödeyebileceğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz
Biraz zorlar ama sonra rahat edersiniz
oo girmediğin kabahat
takın faklan yokmuki
anladım canım..İstanbulda değilim burada 1+1 evler ya cok lüks oluyor 3+1den pahalı ya da virane .
Peşinat yok işte borclara gitti elimizde cok az bir miktar kaldı
bence böyle bir konu açman bile senin için bu işin gerekli oldugunun farkında olmandan kaynaklı. Bence sen halledersin. önce kredi kartınızı azaltmaya bakın, tatillerde çok lukse kaçmayın. aylık planınızı yapın ve bu ev işini ciddi ciddi dusunun. umarım akıllı yatırımlar yaparsınız.
Tamam krediyi gelirden dengeledik diyelim peşinatı bulamıyoruz bu kezde.
Ev sahibi derdi yok. Ordan oraya suruklenme ev tasima derdi yok. Kendi evin kendini tamamen oraya ait hissedersin. Evinde duzenini istedigin gibi kurar diken üstünde olmazsin. Yasadigin cevre bellidir. Cocugun olsa o muhitte okula gider. Evin icini zevkine gore dösersin. Esyalarinin bir duzeni olur. Ev sahibi degilim ama bunlar aklima geldiii
Biz de ev alırken peşinat olarak kullanılabilecek bir tek arabamız vardı. Onu da ha diyince hemen satamadık gerçi. Konut kredisiyle birlikte bi miktarda tüketici kredisi çektik evi aldık. Eski bir ev aldık, yaklaşık 40 yıllık. Yakın akrabadan borç alıp içinde köklü tadilat yaptırdık oturmadan. Araba satılınca akrabalara olan borç kapandı. Şimdi bize sadece kredileri ödemek kaldı.2 yıl bitti şükürler olsun. Evimiz eski olduğu için fiyatıda çok yüksek değildi. Ayda 1500 lira gibi bir rakam ödüyoruz. Kira öder gibi deniyor ya o hesap:)
Ev mutlaka olmalı. Hemde çoluk çocuk olmadan yada daha onlar küçükken olmalı, masrafları artmadan.
Rabbim gönlünden geçiren dileyen herkese versin inşallah.
canım peşinatı biriktirin ya da ailenizden destek olan varsa peşinatta ne güzel olur. benim arkadaşım peşinatı bile başka bankadan kredi çekerek almıştı.
Yaa ev sahibi olanlar ev değiştirmiyor mu buradaki yazılanlardan o aklıma takıldıBabamlarla yasarken hiç kirada oturmadık ama 5 senede bir tasınırdık aynı evde kalmazdık
Degistiriyor ama keyfi degistiriyor yani ev sahibini zorlayan yok. Kendi tercihleri. Bizimde 2 evimiz var biz ikisindede hic oturmadikYaa ev sahibi olanlar ev değiştirmiyor mu buradaki yazılanlardan o aklıma takıldıBabamlarla yasarken hiç kirada oturmadık ama 5 senede bir tasınırdık aynı evde kalmazdık
eski çamlar bardak oldumu derlerYaa ev sahibi olanlar ev değiştirmiyor mu buradaki yazılanlardan o aklıma takıldıBabamlarla yasarken hiç kirada oturmadık ama 5 senede bir tasınırdık aynı evde kalmazdık
ev sahibi kapıya gelip evimden çıkın kızım gelecek diyemez kimseevin olsa çorba içer oturursun ama kirada olsan ödeyemesen çok sıkıntı. bende illa çocuğa bırakılsın diye düşünmeyenlerdenim çocuğum yok zaten düşünmüyorum ama evin olması senin hayatını kolaylaştırır ilk önce
Evet sorum bu.
Düşünüyorum düşünüyorum bu ev alma takıntısının sebebini anlamıyorum.
Bana neden ev almak şart anlatabilir misiniz?
Mesela ilerde çocuklarıma bırakabilmek için,
Ya da hastalık olur bir maraz olur elimizin altında yatırım olması için,
Ya da kira sıkıntısı cekmemek için gibi gibi.(Bana göre en gecerli sebep bu. Çünkü kiraya verdiğin para havaya gidiyor)
Şimdi ben düşünüyorum.
Annemden babamdan ev yok bana da eşime de. Ha olsa iyi olurdu ona sözüm yok. 100bin paran vardır ustune biraz kredi çekersin ev alırsın ona da tamam.
Ama ev almak adına elindeki 40-50 bin parayı peşinat verip, 10 sene maaşının yarısını bankalara ödemek, ay sonunu zor getirmek neden bunu anlayamıyorum.
Yıllarca kredi ödeyebilmek adına tatile çıkamayan, üzerine 2 parca kıyafet alırken 10 kere dusunen çok insan var etrafımda.
Şimdi evimi alayım ilerde rahat ederim diye 20li yaşlarımı, en guzel çağlarımı maddi sıkıntıyla geçirmek ne derece doğru.
Çocuğum rahat etsin mantıgı da bana saçma geliyor belki çocuğum olmadıgındandır. O da calısır kendi parasıyla alır ben neden hayatımı zora sokayım diyorum. Evet bencillik olabilir ama bilmiyorum işte.
Para biriktirmekse amaç altın alayım ne bileyim bankaya atayım baska yolları vardır mutlaka.
Ev alacağım diye hayatından kısmak neden? Para biriktirmek için borca girmek şart demeyin lutfen.
Bana bunu hah şimdi anladım diyebileceğim şekilde açıklayabilirseniz sevinirim çünkü ailem ev alın diye baskı yapıyor bense o borcun altına girmek için mantıklı bir sebep arıyorum.
Not: Kredi ödese de geçim sıkıntısı cekmeyecek olanların ev alması normaldir, sözüm onlara değil:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?