• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak şart mı?

canım benim bir evim olsaydı şuan çalışmaz çocuk yapardım kesin 2 sene çocuğuma kendim bakardım bakıcı derdi yok kira derdi yok o ne güzel. çalışmaktan çok sıkıldım. yani kira olmasa şuan çocuk yapmazsam bile evde kafamı dinlemeye çok ihtiyacım var

Arkadaşlarımın çoğu sıfır peşinatla ev aldı aylık gelirleri en fazla 4000tl bunun 3000 tl si kredii geri kalan 1000 tl ile geçinmeye çalışıyolar. İçlerinden en fazla bir tanesi iyiki almışım diyo, diğerleri bin pişman hatta birisi krediyi ödeyemedi şuan icra işlemleri devam ediyo. Başka bir çift borç yüzünden ayrıldı ,neymiş evim olcak ama huzurum olmasın,boşansamda evim olsun bencede elinde yüklü bir peşinat yoksa ev almaya çalışmak çok saçma geliyo

Evet maddiyat huzuru bozuyor gercekten. Arkadaslarınız için cok üzüldüm. Umarım o dereceye gelmez hiç kimse gercekten kötü durum

canım benim bir evim olsaydı şuan çalışmaz çocuk yapardım kesin 2 sene çocuğuma kendim bakardım bakıcı derdi yok kira derdi yok o ne güzel. çalışmaktan çok sıkıldım. yani kira olmasa şuan çocuk yapmazsam bile evde kafamı dinlemeye çok ihtiyacım var

rabbim inşallah hemen nasip eder bir ev.

bence insan en rahat kendi evinde olur. evlenince mesela başkasının yanında kalmaktansa eşinle aynı evde yalnız kalmak bence daha iyi.

Zaten öyle bedavadan ev olsa ooo değmeyin keyfime. Ama eviniz olması için kredi ödemeniz gerekiyor kiradan daha fazla oduyorsunuz ozaman bi 5-10 sene cocuk yapmamak gerek

ama şu da var kimseden kalmıyorsa ev para falan ben kendim krediyle borçla sıkışarak yine yaparım. ömür billah ben kira ödemem 10 sene sıkarım tatlı canımı. sonra rahatlarım

Evet maddiyat huzuru bozuyor gercekten. Arkadaslarınız için cok üzüldüm. Umarım o dereceye gelmez hiç kimse gercekten kötü durum
Bizde çok üzüldük ama geçim sıkıntısı artınca tahammül azalıyo kızın annesi sürekli ağlıyo alın dedik aldılar ikisinede kalmadı kaç yıllık emek gitti diyo baştan çok sıkıştırmasalardı birikim yapıp öyle alsalardı belki bu derece büyümezdi olay

Sadece otelle bitmiyorki yolu gittiğin yerlerde gezmesi görmesi tatile cıkmadan alısverişi o paraya geliyor. En azından bizde bu sekilde. Sizi tebrik ederim o zaman:KK48:

kıyafet vs var evet ama öyle abartacak kadar a gerek yok. ki az para ile daha az harcama yaparak gidebilirsin.

kıyafet vs var evet ama öyle abartacak kadar a gerek yok. ki az para ile daha az harcama yaparak gidebilirsin.

Ya aslında tatil işin sadece bir örneği. Sadece tatilden kısılmıyor ki kredi öderken. Yazmıstım konumda alacağı 2 parca kıyafeti kredi ödediği için 10kere dusunenler var.

1000 lira kira veren insan kredi çekip 2000 lira öderse 2-3 sene zorlanır. Kalan 7senede rahatlar çünkü kredi sabit artmıyo hatta yapılandırma yapıp düşürme bile yapılabilir.
10 yıl önce kredi çekip şuan 300 lira ödeyenler ohh iyiki çekmişim diyodur.
Kredi insanı zorlamayacaksa açlık sınırına düşünmeyecekse çekilmeli.
Emeklilikte ALINAN maaşla çalışırken ALINAN maaş bir olmadığı için Gençken ev alınmalı.

şu an beni anlatıyorsun..ama işler öyle gitmiyor..Evimde var borcumda yok her ay en az 3 milyar kenara para atıyorum. Ama işten çıkınca eşim tek maaşla ne yapacak.??? En az 2 yıl çalışmamak için şu an 8.aya kadar eşek gibi çalışacağım..Ya sonra Allah rızkını verir elbet.. Ama tek maaşla geçim de zor.

Bizde çok üzüldük ama geçim sıkıntısı artınca tahammül azalıyo kızın annesi sürekli ağlıyo alın dedik aldılar ikisinede kalmadı kaç yıllık emek gitti diyo baştan çok sıkıştırmasalardı birikim yapıp öyle alsalardı belki bu derece büyümezdi olay

Birikimde yapılmıyor ki ama etraftaki her sey cok hızlı zamlanıyor mesela 100 binlik ev alacaksın zorluyorsun yılda 10bin biriktiriyorsun sen bir yılda 10bin kenara koyuyorsun ama evin değeri oluyor 130bin gelde al.
Zor valla ya ne bileyim.

Ya aslında tatil işin sadece bir örneği. Sadece tatilden kısılmıyor ki kredi öderken. Yazmıstım konumda alacağı 2 parca kıyafeti kredi ödediği için 10kere dusunenler var.

evet haklısın. Ama kıyafet konusunda çok şanslıyım.kolay kolay birşey beğenemiyorum.

şu an beni anlatıyorsun..ama işler öyle gitmiyor..Evimde var borcumda yok her ay en az 3 milyar kenara para atıyorum. Ama işten çıkınca eşim tek maaşla ne yapacak.??? En az 2 yıl çalışmamak için şu an 8.aya kadar eşek gibi çalışacağım..Ya sonra Allah rızkını verir elbet.. Ama tek maaşla geçim de zor.
Aynen öyle ev oluncada çocugun masrafı var bezı var maması var okulu var

İstiyorsun hiçbirseyi eksik olmasın

Hayat çok zor:110:

tabiiki kredi olayına girerken bunları bilerek girmek gerek..1.2 sene değil bu fakat elinde bir şey olacak..evde bugün 130 diyelim..bitene dek evin fiyatıda yükseliyor..200 bile olabilir..eşim emlakçı olduğundan biliyorum

tabiiki kredi olayına girerken bunları bilerek girmek gerek..1.2 sene değil bu fakat elinde bir şey olacak..evde bugün 130 diyelim..bitene dek evin fiyatıda yükseliyor..200 bile olabilir..eşim emlakçı olduğundan biliyorum

Evet ev fiyatlarıda hızlı yukseliyor. Yani aslında sen 100 binlik ev alıyorsun faiziyle 5 senede 150bin ödüyorsun. 5senenin sonunda evin değeride 150bini geciyor.
1 kere alınabilse işte ah gerisi geliyordur muhakkak ama işte o ilk adımı atabilmek cesaret işi.

Back