ben erken rezervasyonla gittim herşey dahil ztn o kdar harcamadım.
Arkadaşlarımın çoğu sıfır peşinatla ev aldı aylık gelirleri en fazla 4000tl bunun 3000 tl si kredii geri kalan 1000 tl ile geçinmeye çalışıyolar. İçlerinden en fazla bir tanesi iyiki almışım diyo, diğerleri bin pişman hatta birisi krediyi ödeyemedi şuan icra işlemleri devam ediyo. Başka bir çift borç yüzünden ayrıldı ,neymiş evim olcak ama huzurum olmasın,boşansamda evim olsun bencede elinde yüklü bir peşinat yoksa ev almaya çalışmak çok saçma geliyo
canım benim bir evim olsaydı şuan çalışmaz çocuk yapardım kesin 2 sene çocuğuma kendim bakardım bakıcı derdi yok kira derdi yok o ne güzel. çalışmaktan çok sıkıldım. yani kira olmasa şuan çocuk yapmazsam bile evde kafamı dinlemeye çok ihtiyacım var
canım benim bir evim olsaydı şuan çalışmaz çocuk yapardım kesin 2 sene çocuğuma kendim bakardım bakıcı derdi yok kira derdi yok o ne güzel. çalışmaktan çok sıkıldım. yani kira olmasa şuan çocuk yapmazsam bile evde kafamı dinlemeye çok ihtiyacım var
bence insan en rahat kendi evinde olur. evlenince mesela başkasının yanında kalmaktansa eşinle aynı evde yalnız kalmak bence daha iyi.
Bizde çok üzüldük ama geçim sıkıntısı artınca tahammül azalıyo kızın annesi sürekli ağlıyo alın dedik aldılar ikisinede kalmadı kaç yıllık emek gitti diyo baştan çok sıkıştırmasalardı birikim yapıp öyle alsalardı belki bu derece büyümezdi olayEvet maddiyat huzuru bozuyor gercekten. Arkadaslarınız için cok üzüldüm. Umarım o dereceye gelmez hiç kimse gercekten kötü durum
Sadece otelle bitmiyorki yolu gittiğin yerlerde gezmesi görmesi tatile cıkmadan alısverişi o paraya geliyor. En azından bizde bu sekilde. Sizi tebrik ederim o zaman
aylık gelir 3000 se tatil zor birazben erken rezervasyonla gittim herşey dahil ztn o kdar harcamadım.
kıyafet vs var evet ama öyle abartacak kadar a gerek yok. ki az para ile daha az harcama yaparak gidebilirsin.
Bizde çok üzüldük ama geçim sıkıntısı artınca tahammül azalıyo kızın annesi sürekli ağlıyo alın dedik aldılar ikisinede kalmadı kaç yıllık emek gitti diyo baştan çok sıkıştırmasalardı birikim yapıp öyle alsalardı belki bu derece büyümezdi olay
Ya aslında tatil işin sadece bir örneği. Sadece tatilden kısılmıyor ki kredi öderken. Yazmıstım konumda alacağı 2 parca kıyafeti kredi ödediği için 10kere dusunenler var.
öyle tabi kifaiz ama bu devirde kim çıkartıp borç para veriyor ki..Eskiden güven varmış para varmış eskiyi günümüze uyarlarsak herkes aç kalır herkes mağdur olur.
Aynen öyle ev oluncada çocugun masrafı var bezı var maması var okulu varşu an beni anlatıyorsun..ama işler öyle gitmiyor..Evimde var borcumda yok her ay en az 3 milyar kenara para atıyorum. Ama işten çıkınca eşim tek maaşla ne yapacak.??? En az 2 yıl çalışmamak için şu an 8.aya kadar eşek gibi çalışacağım..Ya sonra Allah rızkını verir elbet.. Ama tek maaşla geçim de zor.
tabiiki kredi olayına girerken bunları bilerek girmek gerek..1.2 sene değil bu fakat elinde bir şey olacak..evde bugün 130 diyelim..bitene dek evin fiyatıda yükseliyor..200 bile olabilir..eşim emlakçı olduğundan biliyorumYa aslında tatil işin sadece bir örneği. Sadece tatilden kısılmıyor ki kredi öderken. Yazmıstım konumda alacağı 2 parca kıyafeti kredi ödediği için 10kere dusunenler var.
tabiiki kredi olayına girerken bunları bilerek girmek gerek..1.2 sene değil bu fakat elinde bir şey olacak..evde bugün 130 diyelim..bitene dek evin fiyatıda yükseliyor..200 bile olabilir..eşim emlakçı olduğundan biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?