• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak şart mı?

imkan meselesi arkadaşım kim istemezki..arkadaş henüz bir evi yok ve kasmak istemiyorum diyor,bizde başını sokacağın kadarını al diyoruz[/QUOTE

Valla biz çok borçlar ödedik.Tatilimizi de yaptık geçen ay.. Zaten insan yoğun çalışıyor 1 yılda 15 gün izin yapacak hafta sonları çıksa çıksa 500 km uzağa gider..

Kira stres. Mesela kiradayiz şuan, acaba ev alana kadar kac ev tasimak zorunda kalacagiz?
Sonra, kendi evinize cikinca vereceginiz kredi miktari aylik olarak kira verme miktarina yakin. Evler de pahali biliyorsunuz. Kiraya verene kadar kendi evinizi odersiniz.
Ben de bir iş bulurum da evimizi aliriz insallah

Krediyle kira miktarı birbirine asla yakın değil
en az 3 katı ödemem gerekiyor krediyi

tabii plan program dahilinde her şey olur..planlı olmakta fayda var..arkadaşımada tavsiyem planlı programlı olması,inanın şu anda 20 li yaşlarımdaki kadar enerjik değilim..

Valla biz çok borçlar ödedik.Tatilimizi de yaptık geçen ay.. Zaten insan yoğun çalışıyor 1 yılda 15 gün izin yapacak hafta sonları çıksa çıksa 500 km eder..

Ne demeye calıstıgınızı anlayamadım. Yani hem kredi ödenir hem tatil de yapılır mı demek istiyorsunuz.

tabii plan program dahilinde her şey olur..planlı olmakta fayda var..arkadaşımada tavsiyem planlı programlı olması,inanın şu anda 20 li yaşlarımdaki kadar enerjik değilim..

benim eşimde dubleks daire diye diye başımın etini yiyor.. ama annem de borç ödeme gez toz diyor.. bilemiyorum

Ne demeye calıstıgınızı anlayamadım. Yani hem kredi ödenir hem tatil de yapılır mı demek istiyorsunuz.

aynen oyle ucuz tatil yerleri de var kafanızda paris barcelona yoksa tabi. senede 15 gün izin hakkınız var yada 20 her neyse. Hafta sonları da uzak yerlere gidemeyeceğinize göre.

Benim kredi ödeme rakamım kirayla aynı. Üstelik 5 yıl sonra kira 3000 bin olacak ama benim kredim hala aynı olacak Çerez parası gibi gelecek birkaç yıl sonra
Paramı çöpe atıp milleti zengin edeceğime kendi evime yatırırım

canım giriş kat güzel bir daire bakın,çok gençsin daha:KK51:

Suan peşinatımız cok fazla yok bu sekilde krediye girmeye calıssak aylık ödememiz cok oluyor. 1-2 sene peşinat biriktireyim desem ev fiyatları benim biriktireceğimi sollayarak ucuyor. Mağdurum da mağdurum :KK48:

Krediyle kira miktarı birbirine asla yakın değil
en az 3 katı ödemem gerekiyor krediyi
Kiralar da artik 800 900 tl civarinda ya ondan dedim. Tabi cok genellenemez, pesinat varsa alinacak ev cok pahali degilse kredi de bin kusur tutuyor. Ama birikmis yoksa alacagin ev yuksek rakamlardaysa dediginiz gibi olur.

Arkadaşlarımın çoğu sıfır peşinatla ev aldı aylık gelirleri en fazla 4000tl bunun 3000 tl si kredii geri kalan 1000 tl ile geçinmeye çalışıyolar. İçlerinden en fazla bir tanesi iyiki almışım diyo, diğerleri bin pişman hatta birisi krediyi ödeyemedi şuan icra işlemleri devam ediyo. Başka bir çift borç yüzünden ayrıldı ,neymiş evim olcak ama huzurum olmasın,boşansamda evim olsun bencede elinde yüklü bir peşinat yoksa ev almaya çalışmak çok saçma geliyo

benim eşimde dubleks daire diye diye başımın etini yiyor.. ama annem de borç ödeme gez toz diyor.. bilemiyorum
aman dublex bizim ev allaha şükürler olsun,elinde süpürge üst kata çık aşağı in oradaki banyoda çamaiır makinesi, balkon aşağıda zor arkadaşım ben düz tavsiye ederim

aynen oyle ucuz tatil yerleri de var kafanızda paris barcelona yoksa tabi. senede 15 gün izin hakkınız var yada 20 her neyse. Hafta sonları da uzak yerlere gidemeyeceğinize göre.

Tatile gittiğimizde min 2000 3000 lira gidiyor sadece 1 hafta için. Sizin maddi durumunuzu bilemem tabi ama hem kredi hem tatil zorluyor malesef

Suan peşinatımız cok fazla yok bu sekilde krediye girmeye calıssak aylık ödememiz cok oluyor. 1-2 sene peşinat biriktireyim desem ev fiyatları benim biriktireceğimi sollayarak ucuyor. Mağdurum da mağdurum :KK48:
kim mağdur değilki:(

ben işin faiz kısmındayım biraz

faiz ama bu devirde kim çıkartıp borç para veriyor ki..Eskiden güven varmış para varmış eskiyi günümüze uyarlarsak herkes aç kalır herkes mağdur olur.

iyide diyelimki iyi bir semtte oturuyorsun, ev sahibinin nazı çekilir m i? ha deyince cıkarmayacağı ne malum. gecen arkadaşım oldukça pahalı bir ev tuttu, 3 ay oturdu ev sahibi sattı evi. ne diyebilirsinki. yaşadığın stres ne olcak. birikim gencken yapılır. butun paranı verme de eşin ile birlikte kazandığınızın 3 te 1 ini mutlaka tasarruf edin. (abla tavsiyesi)

aman dublex bizim ev allaha şükürler olsun,elinde süpürge üst kata çık aşağı in oradaki banyoda çamaiır makinesi, balkon aşağıda zor arkadaşım ben düz tavsiye ederim

bizim ki üst katı kendine tahsis edeceğinden kendine göre süpürge de alır temizliğini de yapar. normal ev var ztn..

Back