• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak şart mı?

Ben size katiliyorum.

Hayatin en guzel yillarini kredi borcuyla cebelleserek gecirmenin manasi yok bana gore de. hayata 1 kere geliyoruz.

35ten sonra eyvallah. Ama yiyip icmekten gezmekten kismak bana mantikli gelmiyor pek.
Senin bozulmamışının evinde oturuyorum. Birikimini peşinat olarak verdi. Gerisini kredi çekti. 3 yıl bitti. 7 yıl kaldı. O da bekar olduğu için annemle yaşıyor.
Annem ona baskı yapmasaydı asla almazdı. Çünkü çok müsrif :))

Zaten elinde peşinat olanın almasına sözüm yok onu belirtmiştim. Ama 30-40 bin varsa elinde ve gelirinin yarısından fazlası krediye gidiyorsa buda mantıklı değil.
50-60 yasına gelince kısmından sonrası için söylediklerinize ise bende katılıyorum.
Daha çocuğunuz yok anladığım kadarıyla. İnanın çocuktan sonra ikiye katlaniyor masraflar ,giyimi,yiyeceği,bezi,doktoru vs umulmadık ekstralar oluyor,şimdiden kendinizi zorlamadan yapılabilecek birikimi yapıp,bir yerden başlamanız gerek bu sebeple bence, ilerde dahada zor olur sizin için.

Evet sorum bu.
Düşünüyorum düşünüyorum bu ev alma takıntısının sebebini anlamıyorum.
Bana neden ev almak şart anlatabilir misiniz?
Mesela ilerde çocuklarıma bırakabilmek için,
Ya da hastalık olur bir maraz olur elimizin altında yatırım olması için,
Ya da kira sıkıntısı cekmemek için gibi gibi.(Bana göre en gecerli sebep bu. Çünkü kiraya verdiğin para havaya gidiyor)

Şimdi ben düşünüyorum.
Annemden babamdan ev yok bana da eşime de. Ha olsa iyi olurdu ona sözüm yok. 100bin paran vardır ustune biraz kredi çekersin ev alırsın ona da tamam.
Ama ev almak adına elindeki 40-50 bin parayı peşinat verip, 10 sene maaşının yarısını bankalara ödemek, ay sonunu zor getirmek neden bunu anlayamıyorum.
Yıllarca kredi ödeyebilmek adına tatile çıkamayan, üzerine 2 parca kıyafet alırken 10 kere dusunen çok insan var etrafımda.
Şimdi evimi alayım ilerde rahat ederim diye 20li yaşlarımı, en guzel çağlarımı maddi sıkıntıyla geçirmek ne derece doğru.
Çocuğum rahat etsin mantıgı da bana saçma geliyor belki çocuğum olmadıgındandır. O da calısır kendi parasıyla alır ben neden hayatımı zora sokayım diyorum. Evet bencillik olabilir ama bilmiyorum işte.
Para biriktirmekse amaç altın alayım ne bileyim bankaya atayım baska yolları vardır mutlaka.
Ev alacağım diye hayatından kısmak neden? Para biriktirmek için borca girmek şart demeyin lutfen.
Bana bunu hah şimdi anladım diyebileceğim şekilde açıklayabilirseniz sevinirim çünkü ailem ev alın diye baskı yapıyor bense o borcun altına girmek için mantıklı bir sebep arıyorum.

Not: Kredi ödese de geçim sıkıntısı cekmeyecek olanların ev alması normaldir, sözüm onlara değil:)

ömür boyu devam edecek garantili bir işin varsa çok ta gerekli değil.. Ama şimdi 150 bine alacağın ev 10 sene sonra en az 600 bin tl eder. bu aslında dönüp dolaşıp kendine yaptığın yatırım oluyor.

Kıyafet gezme tozma hepsi bir yere kadar.Yaşlanınca ztn hiçbirinden zevk alamayacaksın..

Babam 60 yasında emekli ama hala gece 2de 3te gider calısır butun gun. Ev ustune ev almaya calısır otomatiğe baglamış. Amaç erkek kardeşim ilerde rahat etsin. Annem yazık yıllarca babamın kredi ödemesinden dolayı bu yasına kadar gezemedi tozamadı. Şimdi de bir seye hevesleniyor sonra vazgeciyor aman bu yastan sonra ne gerek var diyor.
Öyle olmak istemiyorum işte.

Ben bunu anlayamıyorum işte. Ama sonra diyorum bu da belki onları mutlu ediyordur. Beni mutlu edecek şeyleri başkalarına dikta edemem. Ama gene de hele hele 2. 3. evi alacağım diye kasmak yerine git görmediğin bir memleketi gör daha iyi geliyor bana. Gezip görülecek o kadar çok yer var ki.

Her iki ciftinde geliri iyise ev almak en mantiklisi.
Mesela evleneli daha 1 yil olmamisken ev sahibi evi saticam dedi...bize bi stres aldiki...
Tasinma masrafini gectim tum esyalarimi bu eve gore almistim..perdesidir halisidir falan...
Sonra vazgecti ama heran tetikteyiz.
Bizde dugun borcumuz bitince ve ben ataninca ilk isimiz ev icin yatirim yapip ev almak...
Kari koca calisirsa eger evde alinir 20 li yaslarda keyifli gecer yani zor olmaz eger gelir iyiyse tabi

Annen baban siz okuyun geleceğiniz iyi olsun diye dişinden tırnagından artırıp yapmış bunları peki kendileri dilediklerince yasayabilmişler mi işte benim derdim bu kısım. Bencilim sanırım.
canım ev kiradan kurtulmak için oğlan için değil:))allah nasib ederse inşallah okuturz nasib :KK51:

Son düzenleyen: Moderatör:
20 li yaşlarını kredi ödemekle geçiren ben . . Cevap veriyorum :)
Kesinlikle ev almalısınız . Evet kredi ödemek zor ama özellikle ilk 2 sene zor . Çünkü kredi miktarı sabit kalırken maaşlar her sene artış gösteriyor. . Bende nerden girdik bu işe derken bir baktım borcumun bitmesine sadece 11 ay kalmış. .Zaman geçiyor . . Şayet ev almasaydım kredi ödediğim zaman diliminde boşa her ay benim olmayan bir ev için para verecektim. .
Birde evin bir yerini beğenmesem ev sahibine yapması için birsürü dil dökecektim . .

Evi de almamdaki amaç çocuğuma bırakmak değil kiraya verilen paraya acıdığım için. . Hastalık olur ben çalışamazsam eşim tek başına hem evi hemde kirayı ödeyemez diye düşündüm.
Bence çocuk için yapılacak en güzel şey iyi bir eğitim aldırmak. . Güzel bir eğitim alırsa iyi bir meslek edinecek ve kendisine istediği gibi bir ev alır kanaatinde oldum hep

Birde su var.bi arkadasimin anne babasi memur emeklisi.hala kiradalar..sizin dusuncenizi uygulamislar.gezmisler etmisler ama simdi bu yastan sonra ha bire ev tasiyorlar..o yastan sonrada epey zor oluyor..
Cok pismanlar yani.
Tamam gecligimizde gezecegizde yaslanmak demek eve tikilmak demek degilki.esas o yaslarda rahat etmeli insan..gayette gezip tozan istedgini alip yiyen icen yasli cift gozlemliyorum etrafimda.

Ileriyide dusunmek lazim.kaldiki ev alirsaniz eger simdi 35 yas gayette genc bir yas;)

20 li yaşlarını kredi ödemekle geçiren ben . . Cevap veriyorum :)
Kesinlikle ev almalısınız . Evet kredi ödemek zor ama özellikle ilk 2 sene zor . Çünkü kredi miktarı sabit kalırken maaşlar her sene artış gösteriyor. . Bende nerden girdik bu işe derken bir baktım borcumun bitmesine sadece 11 ay kalmış. .Zaman geçiyor . . Şayet ev almasaydım kredi ödediğim zaman diliminde boşa her ay benim olmayan bir ev için para verecektim. .
Birde evin bir yerini beğenmesem ev sahibine yapması için birsürü dil dökecektim . .

Evi de almamdaki amaç çocuğuma bırakmak değil kiraya verilen paraya acıdığım için. . Hastalık olur ben çalışamazsam eşim tek başına hem evi hemde kirayı ödeyemez diye düşündüm.
Bence çocuk için yapılacak en güzel şey iyi bir eğitim aldırmak. . Güzel bir eğitim alırsa iyi bir meslek edinecek ve kendisine istediği gibi bir ev alır kanaatinde oldum hep
aynı fikirdeyim

Bence ŞART !!!
Eşim evlenmeden önce kardeşiyle ortak ev aldılar kredi ile. Daha onun kredisi bitmeden, kirada oturmayı istemediğimiz için 1 tane daha ev aldık kredi ile. Kendi evimizi alalı 2 yıl oldu. Kesinlikle kirada oturacağıma 300-500 fazla veririm kendi evimde otururum. 10 Yıl sonra benim olur. Gençliğimizde bu sıkıntıları çekmezssek ilerde yaşılımız ilerlediğinde hiç kaldıramicaz. İşe gitmek bile zor gelecek ki nasıl kredi ödeyelim. Ben 23 yaşındayım 30 yaşımda kredi borcumuz bitmiş olacak. Çoluk cocuk olacak borç olmicak işte o zaman asıl gezmenin keyfini çıkartacağım.

Ben evli degilim birikimimle peşinat yapıp 5 senelik kredi borcuna girdim şu an 3 senesi bitecek 2 sene sonra elimde bir ev olmuş olacak ayrıca ev toplu bi para oluyor ya da güvence gibi birşey. Evet maaşımın büyük kısmı gidiyor belki ama değer. İnsan gençliğinde para kazanıyor ayrıca çocuk olunca asıl para yaş ilerleyince lazım oluyor.Bir sürü masrafları bir de kira ödenince çoğu şeyden çocuğun mahrum kalacak. Ha çok büyük degil ufak bir ev alırsın sonra büyütürsün derim çok gençken kısmak istemezsen. Bir de bitmiş ev alırsan ödediğin para zoruna gitmez başını sokacak evin var sonuçta.

Cepte para varsa alınmalı ama kredili almaya gerek yok diye düşünüyorum 100bin liralık eve 130 140 bin lira ödeniyor belki daha fazla tam bilemiyorum orda da boşa giden bin liralar ve faiz illeti var Allah kimseyi bulaştırmasın faize biz gb bulaşmış olanları da tez zamanda kurtarsın inşallah

ortalama 500 tl kira ödüyordum kredi çekip ev almadan önce :KK45:1.5 yıldır kendi evimdeyim iki katı kredi ödüyorum çok şükür sıkılmadık eşyalarımıda yeniledim sayılır yeni evde ama hiçbir zaman çocuklara kalır rahat ederler diye düşünmedim kira boşa ödenen para 9 yıl kadar ödedim elde var sıfır elin evlerine para verdim benim olmadı şimdi çocuklar büyüyor eğitimleri masraf her ne kadar eğitim parasız densede okulun kapısına girdiğin anda herşeyi para ilerde kredimiz bitince eğitimleri için harcarım kredi parasını ama dediğiniz gibi kıt kanaat geçinseydim gözümün kaldığını alamasaydım girmezdim böyle işe

Cepte para varsa alınmalı ama kredili almaya gerek yok diye düşünüyorum 100bin liralık eve 130 140 bin lira ödeniyor belki daha fazla tam bilemiyorum orda da boşa giden bin liralar ve faiz illeti var Allah kimseyi bulaştırmasın faize biz gb bulaşmış olanları da tez zamanda kurtarsın inşallah

iyi de para biriktirmeye kalksan o ev 5 sene sonra 100 bine alamayacaksın..Aynı şey yani.

Kira stres. Mesela kiradayiz şuan, acaba ev alana kadar kac ev tasimak zorunda kalacagiz?
Sonra, kendi evinize cikinca vereceginiz kredi miktari aylik olarak kira verme miktarina yakin. Evler de pahali biliyorsunuz. Kiraya verene kadar kendi evinizi odersiniz.
Ben de bir iş bulurum da evimizi aliriz insallah

Her dediğine katılıyorum. Çok zorlamayacaksa kredi elbette mantıklı olabilir ama 10 sene boyunca maaşın yarısını krediye yatırmak bana gereksiz geliyor. 10 sene boyunca tatile cikamazsin mesela.. (istisnalar vardır mutlaka)
Biz eşimle yazdan sonra evimizi tamamen birikimle almayı düşünüyoruz, ama bu tamamen bizim şansımız oldu eşimin kendi işi olduğu için, şanslı bir sene geçirdik ve güzel bir birikim yaptık.

Ev sahibi faktörü de vardır elbette Türkiye de insanların kiraya soğuk bakmalari için. Eskiden yurt dışında yaşıyordum. Yurt dışında kiracı olmak daha rahat, Türkiye de ev sahibi huysuzsa yandın demektir bana göre.

Back
X