• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak şart mı?

kirada ordan oraya taşına taşına eşyaların içine edildiğine mi nakliye ücretlerine mi her eve perde uydurma telaşına mı yanarsın, uzun vadede bence daha masraflı yorucu ve stresli, ev sahibi nazı çek dur

Evet sorum bu.
Düşünüyorum düşünüyorum bu ev alma takıntısının sebebini anlamıyorum.
Bana neden ev almak şart anlatabilir misiniz?
Mesela ilerde çocuklarıma bırakabilmek için,
Ya da hastalık olur bir maraz olur elimizin altında yatırım olması için,
Ya da kira sıkıntısı cekmemek için gibi gibi.(Bana göre en gecerli sebep bu. Çünkü kiraya verdiğin para havaya gidiyor)

Şimdi ben düşünüyorum.
Annemden babamdan ev yok bana da eşime de. Ha olsa iyi olurdu ona sözüm yok. 100bin paran vardır ustune biraz kredi çekersin ev alırsın ona da tamam.
Ama ev almak adına elindeki 40-50 bin parayı peşinat verip, 10 sene maaşının yarısını bankalara ödemek, ay sonunu zor getirmek neden bunu anlayamıyorum.
Yıllarca kredi ödeyebilmek adına tatile çıkamayan, üzerine 2 parca kıyafet alırken 10 kere dusunen çok insan var etrafımda.
Şimdi evimi alayım ilerde rahat ederim diye 20li yaşlarımı, en guzel çağlarımı maddi sıkıntıyla geçirmek ne derece doğru.
Çocuğum rahat etsin mantıgı da bana saçma geliyor belki çocuğum olmadıgındandır. O da calısır kendi parasıyla alır ben neden hayatımı zora sokayım diyorum. Evet bencillik olabilir ama bilmiyorum işte.
Para biriktirmekse amaç altın alayım ne bileyim bankaya atayım baska yolları vardır mutlaka.
Ev alacağım diye hayatından kısmak neden? Para biriktirmek için borca girmek şart demeyin lutfen.
Bana bunu hah şimdi anladım diyebileceğim şekilde açıklayabilirseniz sevinirim çünkü ailem ev alın diye baskı yapıyor bense o borcun altına girmek için mantıklı bir sebep arıyorum.

Not: Kredi ödese de geçim sıkıntısı cekmeyecek olanların ev alması normaldir, sözüm onlara değil:)

cocuklarima kaldin idye ev almayi son derece sacma buluyorum bende.
ev aliyoruz diye cocugun egitiminden yemesinden icmesinden kisanlar cok. cocuga birakacagin en guzel sey egitim ve sonrasinda iyi bir is sahibi olmasi. gerisi bende anne babaya ait degildir.
ama kendi oturdugum evi almak isterim kira odemek cok zor geliyor banada. daha genis odemeli kredili ev almak mantikli geliyor.
bir ev var bi tane daha yattirim icin olsun diyosa buna kredi odemeye cabaliyosa o iste bosuna gencecik yillarini tuketmektir bence.

sakın öyle düşünme para pul olgun yaşta daha çok gerekiyor,insan yaşı ilerledikçe konfor arıyor..38 yaşımdayım ev araba vs kredi falan aldık az kaldı bitmesine4 senedir tatile çıkmadım ama çıkıcaz yakında nasib olursa..

kesinlikle, ileri yaşta sağlık sorunları falanda kapıyı çalıyor onlar ayrı gider çoluk çocuk falan iyice masraf

Isin temeline bakarsan, herkes bir "ev almak" icin calisiyor. bir tane varsa, ikincisini almak icin calisiyor. Para kazanan hemen evini degistiryor. bazen bende sorguluyorum, acaba neden ev?
tamam kira ya verilen para havaya gidiyor, ama sinemaya verilen de havaya gidiyor mesela.
nedir bizim bilincaltimizdaki bu "ev" takintisi acaba ?
:KK69:

Isin temeline bakarsan, herkes bir "ev almak" icin calisiyor. bir tane varsa, ikincisini almak icin calisiyor. Para kazanan hemen evini degistiryor. bazen bende sorguluyorum, acaba neden ev?
tamam kira ya verilen para havaya gidiyor, ama sinemaya verilen de havaya gidiyor mesela.

Türkiye şartlarında sinema. lüks

Hayatimin en guzel 10 yılını kredi odeyecegim diye kendimi kasarak, tatile gitmeden, gezmeden, ustume bir parca alirken 40 kere dusunerek gecirecegime kiraci olmayi tercih ederdim, ki ettim de.
kredi su durumda mantiklidir, maasinin en fazla yarisi kadardir odemen, kalanla yasam standardin dusmeden hayatini surdurebiliyorsundur eyvallah ama 3000 lira maas alip 2000 lira kredi odeyecegime omur boyu baskalarinin evini temizlemeyi tercih ederim (ettim gitti :KK70:)

evlimisin

Konumun temelinde yatan soru buydu işte. Acaba cevremizden mi bu sekilde empoze ediliyor nedir.

sakın öyle düşünme para pul olgun yaşta daha çok gerekiyor,insan yaşı ilerledikçe konfor arıyor..38 yaşımdayım ev araba vs kredi falan aldık az kaldı bitmesine4 senedir tatile çıkmadım ama çıkıcaz yakında nasib olursa..

Ama şimdi düşünüyorum @cryptic 4 senedir tatile çıkamıyormuşsun. 34 yasında tatile cıkıp gezmekle 40 yasındaki bir olacak mı?

Evet sorum bu.
Düşünüyorum düşünüyorum bu ev alma takıntısının sebebini anlamıyorum.
Bana neden ev almak şart anlatabilir misiniz?
Mesela ilerde çocuklarıma bırakabilmek için,
Ya da hastalık olur bir maraz olur elimizin altında yatırım olması için,
Ya da kira sıkıntısı cekmemek için gibi gibi.(Bana göre en gecerli sebep bu. Çünkü kiraya verdiğin para havaya gidiyor)

Şimdi ben düşünüyorum.
Annemden babamdan ev yok bana da eşime de. Ha olsa iyi olurdu ona sözüm yok. 100bin paran vardır ustune biraz kredi çekersin ev alırsın ona da tamam.
Ama ev almak adına elindeki 40-50 bin parayı peşinat verip, 10 sene maaşının yarısını bankalara ödemek, ay sonunu zor getirmek neden bunu anlayamıyorum.
Yıllarca kredi ödeyebilmek adına tatile çıkamayan, üzerine 2 parca kıyafet alırken 10 kere dusunen çok insan var etrafımda.
Şimdi evimi alayım ilerde rahat ederim diye 20li yaşlarımı, en guzel çağlarımı maddi sıkıntıyla geçirmek ne derece doğru.
Çocuğum rahat etsin mantıgı da bana saçma geliyor belki çocuğum olmadıgındandır. O da calısır kendi parasıyla alır ben neden hayatımı zora sokayım diyorum. Evet bencillik olabilir ama bilmiyorum işte.
Para biriktirmekse amaç altın alayım ne bileyim bankaya atayım baska yolları vardır mutlaka.
Ev alacağım diye hayatından kısmak neden? Para biriktirmek için borca girmek şart demeyin lutfen.
Bana bunu hah şimdi anladım diyebileceğim şekilde açıklayabilirseniz sevinirim çünkü ailem ev alın diye baskı yapıyor bense o borcun altına girmek için mantıklı bir sebep arıyorum.

Not: Kredi ödese de geçim sıkıntısı cekmeyecek olanların ev alması normaldir, sözüm onlara değil:)
güzel bir konu öncelikle bunu belirtmeliyim . Bana göre şart değil de olsa rahat olur anlamında düşünüyorum misal ben Allahım 'a şükürler olsun ki evlenmeden önce babamın evinde çok rahat ve güzel bir dediğim iki olmadan büyüdüm, okudum anne , baba, abi yönünden Rabbime şükürler olsun ki geleceklerimizi düşünerek kendilerinden eksiltti ailem kim için abim ve benim için. Annem emekli öğretmen , çalışmıyor artık, babam ise emekli mali müşavir kendi bürosu var çalışmaya devam ediyor abim ise kurumsal firmada bende okudum muhasebeci oldum ve hep geleceği düşünerek az az attık kenara ben üniversiteyi bitirip çalışmaya başladım paramı biriktirdim abim de aynı şekilde ve arsa aldık annem bizlere ev yaptı aldı kirada ama arttıra arttıra yapıldı bende ailede hepimiz birikim yaptık şimdi ben evliyim 1.5 yıllık biz 4 ay önce ev aldık eşimle şu an borcunu ödüyoruz nasip olursa 3 4 seneye biter diye düşünüyorum ayrıca eşimin ailesinin durumu çok iyi şu an oturduğumuz ev eşimin babasının yani eşimin tamam okuyunca ohooo olabilir ama ben ayrıntılı düşünüyorum ilerde ya çalışamaz durumum olursa çoluk çocuğa karışınca eğitimleri olsun belki de evde oturup kiralarla çocuklarıma yarar sağlarız katkı sağlarız diye düşündük bilmiyorum ama durum böyle bana göre şart değil tabi ama gençsem , sağlığım yerimdeyse ve her zaman böyle dinç kalamayacağımız için sadece zamanımızı ve paramızı iyi şekilde yatırım yaparak değerlendirme düşünce olduğumuzdan bendeki durum bu yoksa mecburiyetten değil sadece yaşam seçimi , ha yer içer gezersin yarınını düşünmezsin ne olur ne olmaz demezsin o ayrı tabi ki daha iyi yaşamak için şimdiden düşünerek adım atılır o kadar yani . (=

Hayatimin en guzel 10 yılını kredi odeyecegim diye kendimi kasarak, tatile gitmeden, gezmeden, ustume bir parca alirken 40 kere dusunerek gecirecegime kiraci olmayi tercih ederdim, ki ettim de.
kredi su durumda mantiklidir, maasinin en fazla yarisi kadardir odemen, kalanla yasam standardin dusmeden hayatini surdurebiliyorsundur eyvallah ama 3000 lira maas alip 2000 lira kredi odeyecegime omur boyu baskalarinin evini temizlemeyi tercih ederim (ettim gitti :KK70:)

Valla bende ettim gitti :KK48:

Bir de konut fiyatlari oyle komik ki, su an oturdugum evin satis degeri 360 bin tl ama kiram 750 tl. Yani bu evi bu gelirle satin alma ihtimalim yok, ama 40 sene boyunca aylik 750 tl odeyerek bu evde oturabilirim (40 sene sonra da zaten ölürüm)
Bunu ben de fark ediyorum hep. Türkiyede ev kiraları ucuz ama satılık evler çok pahalı. Çok saçma.

Ama şimdi düşünüyorum @cryptic 4 senedir tatile çıkamıyormuşsun. 34 yasında tatile cıkıp gezmekle 40 yasındaki bir olacak mı?
canım inan kiralar giderek artıyor munede bahsetmişti depremde sonra azıttılar iyice..ay sonu hemen gelir..çocuk olunca hele inan öncelik onda dün pantolon siparişi vermiştim netten ona alınmamış diye küstü 5 yaşında değil henüz:)kiradan kurtulmak gerek

Konumun temelinde yatan soru buydu işte. Acaba cevremizden mi bu sekilde empoze ediliyor nedir.
Muhtemelen sürü psikolojisi gibi düşün ev ev ev ...önce ev sonra hersey olur..sık dişini Bi evin olsun..az sabret giyme gezme ev sahibi ol.....diye diye beynimiz kaziniyo.
ben kiracı dilim olabilirdimde ama ev alacaksam herkesin dediği gibi maasimin %60 inida krediye vermek istemezdim...

Bir de konut fiyatlari oyle komik ki, su an oturdugum evin satis degeri 360 bin tl ama kiram 750 tl. Yani bu evi bu gelirle satin alma ihtimalim yok, ama 40 sene boyunca aylik 750 tl odeyerek bu evde oturabilirim (40 sene sonra da zaten ölürüm)

ev sahibi hacı heralde kira artışı yapmıcak mı hiç

Back
X