- 31 Mayıs 2024
- 265
- 348
- 25
- Konu Sahibi sanayitostu
merhaba,Almanca sandığınız kadar İngilizceye benzemiyor, öğrenmesi zor bir dil.
Eşinizin gitme gibi bir niyetinin olmadığını söylemişsiniz ama bu mesajınızda da ikiniz de istiyor gibi yazmışsınız.
Bana biraz siz hayal dünyasında yaşıyor, can sıkıntısından da burda konu açıyormuşsunuz gibi geldi.
Şu an çalışıyor musunuz? Çalışmanız can sıkıntınıza iyi gelebilir gibi geldi.
Bir de bu Almanya planı da çok havada. Orda ne iş yapmayı düşünüyorsunuz? Eşiniz ne iş yapacak? Çok detaylandırılmamış bir hayal.
7-8 yıl sonra geri döneriz demişsiniz. Para biriktirmeyi amaçlıyorsunuz sanırım. Bence amacınız bu ise hiç bu işe kalkışmayın. Yurtdışında eskiden gurbetçilerin yaptığı gibi para biriktirilmiyor artık.
gidersek almanyaya gideriz diye yazdım çünkü gidebileceğimiz yer orası eşim ikna olursa da başka şehir planı yapamıyoruz. Ben üniversitede bile çalışıp kafelerde keni harçlığımı çıkardım siz benim çalışmamı hiç kafanıza takmayın lütfen ben evimdeki ufacık bir taşı bile kendi emeğimle almış bir insanım. Her konuda ahkam kesmeyin rica ediyorum. kimseyi kırarak yorum yazmadım bu forumda ama çok zorluyorsunuz. Demekki buradaki herkes can sıkıntısından burada ah ah çok bilmişlik bu cağın hastalığı