- 28 Aralık 2023
- 6.713
- 19.999
- 168
- Konu Sahibi sanayitostu
Bırakmıştım ama yine de çat diye yedik cezayı canınız sağ olsunHanımlar geyiği bıraksanız iyi olacak.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bırakmıştım ama yine de çat diye yedik cezayı canınız sağ olsunHanımlar geyiği bıraksanız iyi olacak.
Sana bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber mune tatilde kötü haber ise halen banlamalara devam ediyorBırakmıştım ama yine de çat diye yedik cezayı canınız sağ olsun![]()
Kız ne dedim deSana bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber mune tatilde kötü haber ise halen banlamalara devam ediyor![]()
Gerçektenalakası bile yok. Bi bakayım Almanca'ya diyorum bazen de çok zor yaa. Türkiye de okullada sürekli ıngilizce dersi aldığımız için mi bilmiyorum ama İngilizce yanında halt etmişAy ne alakası var ikisinin ayol
Ben oğlumdan biliyorumGerçektenalakası bile yok. Bi bakayım Almanca'ya diyorum bazen de çok zor yaa. Türkiye de okullada sürekli ıngilizce dersi aldığımız için mi bilmiyorum ama İngilizce yanında halt etmiş![]()
Nerden baksanız mantıksız bir plan. Bir kere eşiniz isteniyorsa oraya gidince her problemde bu önünüze çıkar evliliğiniz tehlikeye girer. İkincisi geri dönecekseniz niye gidip orada zahmete göreceksiniz ki bu kadar. Düzen kurar kalırız deseniz hadi okey. Yani hiç altı dolu bir dyrum değil. Ki yurtdısını savunurum ben. Ama sizin durumda iyi görünmüyorkızlar merhaba,
Sizce TR'de bir ev alıp burada kalmak mı ( kredi ile), yoksa yurt dışına çıkmak ve orada bi 6-7 sene çalışıp dönmek mi daha mantıklı olur ? Eşim gitmek istemiyor ben istiyorum.. Maddi durumumuz çok sıkıntılı değil hatta iyi yurt dışına çıkarsak memur eşim istifa edecek ve orada da çok para almayacak neredeyse buradaki maaşını dolara çevirsek oraya denk gibi kira vs. oradaki fiyatları düşünürseniz maddi açıdan neredeyse denk bir de ben orada iş bulabilir miyim o tam net değilama imkanımız varken de çıkmak istiyorum sanki orada daha çok birikim yapıp daha mutlu olabilirmişiz gibi geliyor ama karar veremedim bir türlü.
![]()
Almanca daha zor değil mı?Ben oğlumdan biliyorumikisini de konuşuyor aralarında dağlar kadar fark var
![]()
Evet biraz gırtlaktan konuşuluyor gibi sanki. Almanca daha zor bence.Almanca daha zor değil mı?
O kadar hiç ilgisi yok ki anlatamam. Buyurun kolaysa öğrenin. Öyle açıp kelimeler benziyor demekle olsa keşke, bu dediğiniz mantıkla olsa olsa a1 kısmını ve bazı kelime ezberlerini halledersiniz. Bu kadar nitelikli göçmen salak olduğu için sürekli almancadan şikayet etmiyordur di mi?Kızlar almanca ingilizceye benziyor bi şey demiyim diyorum da ikisi de cermen dil kolunda ve batı kolunda. Grammer olarak evet farklı ama kelimelerin birbirini andırdığı bir çok noktası var. Ben kelime öğrenerek dil öğrenen biriyim. İch bin I am gibi bu mantığı oturttuğunuzda belirli şeyleri aklınızda linkleyebiliyorsunuz. Sayılar vs neredeyse aynı mantıkla kurulmuş tabii ki ing bilen hemen almanca konusur değil ama daha kolay öğrenilir. English words with Germanic roots diye arayınca bir çok kelime çıkıyor zaten dediğim o
Sayılar nasıl aynı? mesela 38 ingilizce thirty eight yani önce soldaki basamağı söylüyorsun. Almanca ise achtunddreißig, önce 8i söylüyorsun. Bu basit örnekte bile farklı.Sayılar vs neredeyse aynı mantıkla kurulmuş tabii ki ing bilen hemen almanca konusur değil ama daha kolay öğrenilir. English words with Germanic roots diye arayınca bir çok kelime çıkıyor zaten dediğim o
Aynen ingilizce bilen Almanca A1i evde çalışarak bile öğrenebiliyor ama A2 seviyesinde bile farklılığı fazlasıyla hissettiriyor.O kadar hiç ilgisi yok ki anlatamam. Buyurun kolaysa öğrenin. Öyle açıp kelimeler benziyor demekle olsa keşke, bu dediğiniz mantıkla olsa olsa a1 kısmını ve bazı kelime ezberlerini halledersiniz. Bu kadar nitelikli göçmen salak olduğu için sürekli almancadan şikayet etmiyordur di mi?
Ya zaten konu hakkında hiçbir fikri bile olmayanların böyle gevrek gevrek konuşması çok asabımı bozuyor. Almanca bi kere kolay olsa şimdi belki de göçmen ülkesi olarak parlayan yıldız olurdu. Ama o kadar dillerine takintililar ve dilleri o kadar zor ki asla istedigi konuma gelemeyecek bu ülke.Aynen ingilizce bilen Almanca A1i evde çalışarak bile öğrenebiliyor ama A2 seviyesinde bile farklılığı fazlasıyla hissettiriyor.
Herkes benzemediğini düşünüyor ama ben de çok benzediğini düşünüyorum. Her iki dili de anadil seviyesi olmasam da B2+ konusabiliyorum ve bence de gramer yapısı oldukça benzer.Kızlar almanca ingilizceye benziyor bi şey demiyim diyorum da ikisi de cermen dil kolunda ve batı kolunda. Grammer olarak evet farklı ama kelimelerin birbirini andırdığı bir çok noktası var. Ben kelime öğrenerek dil öğrenen biriyim. İch bin I am gibi bu mantığı oturttuğunuzda belirli şeyleri aklınızda linkleyebiliyorsunuz. Sayılar vs neredeyse aynı mantıkla kurulmuş tabii ki ing bilen hemen almanca konusur değil ama daha kolay öğrenilir. English words with Germanic roots diye arayınca bir çok kelime çıkıyor zaten dediğim o
Almancanın zor olduğunu düşünüyorumAynen ingilizce bilen Almanca A1i evde çalışarak bile öğrenebiliyor ama A2 seviyesinde bile farklılığı fazlasıyla hissettiriyor.
Kızlar almanca ingilizceye benziyor bi şey demiyim diyorum da ikisi de cermen dil kolunda ve batı kolunda. Grammer olarak evet farklı ama kelimelerin birbirini andırdığı bir çok noktası var. Ben kelime öğrenerek dil öğrenen biriyim. İch bin I am gibi bu mantığı oturttuğunuzda belirli şeyleri aklınızda linkleyebiliyorsunuz. Sayılar vs neredeyse aynı mantıkla kurulmuş tabii ki ing bilen hemen almanca konusur değil ama daha kolay öğrenilir. English words with Germanic roots diye arayınca bir çok kelime çıkıyor zaten dediğim o
ayrıca soruma yanıt alamadım henüzhangi kurumda çalışıyor eşiniz? ve hazır olduğunu söylediğiniz iş nedir?
Herkes benzemediğini düşünüyor ama ben de çok benzediğini düşünüyorum. Her iki dili de anadil seviyesi olmasam da B2+ konusabiliyorum ve bence de gramer yapısı oldukça benzer.
Bu arada konunuza gelecek olursak yurtdışına taşınmanın birçok artısı ve eksisi var. Mesela biz bu yaz taşınıyoruz ama bu kararı 1,5 yıl önce aldık ve bu sürede kendimizi ve kızımızı göçe hazırladık. Bence karı koca birlikte detaylı düşünerek bir karar almalısınız. Buradaki standartınıza orada tekrar ulaşmak da en az 2 yılınıza mal olacak. Bir de para biriktirmek için bu çile çekilmez, kaldı ki artık eskisi gibi kimse para biriktiremiyor Almanya'da. Daha başka bir motivasyon lazım göç için. Mesela biz, kızımızın eğitim hayatı ve kenidimiz de Avrupa'yı sevdiğimiz için bu kararı aldık.
Hahaha Almanca İngilizce ye benziyor gibiingilizcemiz var ikimizin de ama almanyaya gitmeyi düşünüyoruz benim yok eşimin var ben orada öğrenirim diye düşündüm almanca biraz ingilizceye benziyor gibi geliyor bana