Evet oyle pahali ki evler anlatamam.Off 400binlik ev 90 mkare mi aman Allah ım. İyki almamışsınız bende 200 mkare falansa alın dicektim. Faizleri yüksek bankalar var orda nakti değerlendirin diğer kredi bitince de girersiniz uygun Bi ev işine
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ev almak mi yoksa beklemek mi
- Konu Sahibi mylittlem
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 2 Ağustos 2013
- 35.481
- 108.724
- 798
90 m² eve nasıl sığacaksınız zaten. Almışken büyük ferah olmalı. Ay valla fiyatlar feci büyükşehirde o nedir öyle yaBuyuksehirdeyim tahmin edersiniz ki bu fiyata ancak 90 m2 bir ev alabiliyorum.Hayalimdeki ev duzeni bu degil.Acikcasi biraz daha buyuk bir ev istiyorum.Vazgectik suan.Elimizdeki parayi da yatirim olarak degerlendirecegiz.
O brut bir de neti 70 m2 bunaliyorum evin icinde ama mecburen oturuyoruz kira 2200 daha buyugu 3 bin tl yi buluyor.Daha uygun kira yok bulundugum civarda.Semt degistiremiyoruz isimiz ve cocugun okulu sebebiyle.Buyuksehire sonradan tasindik binlerce km uzaktan oyle pismanim ki.90 m² eve nasıl sığacaksınız zaten. Almışken büyük ferah olmalı. Ay valla fiyatlar feci büyükşehirde o nedir öyle ya
- 3 Ekim 2007
- 14.415
- 35.473
- 1.123
- 39
Bu rakamlar şaka mı??O brut bir de neti 70 m2 bunaliyorum evin icinde ama mecburen oturuyoruz kira 2200 daha buyugu 3 bin tl yi buluyor.Daha uygun kira yok bulundugum civarda.Semt degistiremiyoruz isimiz ve cocugun okulu sebebiyle.Buyuksehire sonradan tasindik binlerce km uzaktan oyle pismanim ki.
70 mt2 eve bir ömürlük borç ödemeyi planlıyorsunuz, olacak iş değil.
Çocuğunuz yok sanmıştım ben, öyle olsa hadi bir cesaret ama çocuk da varmış.
Aylık gelirimiz aynı sayılır. Şu an iki seneliğine bahsettiğiniz miktarda bir kredi ödemem var ve çocukla gerçekten çok zor. Biz ödeme süremiz kısa diye kalkıştık ama sizinki gibi olsa asla çekmezdim kredi.
Bir de 70 mt ev nedir ya oyuncak gibi, gerekiyorsa çocuğunuz okulunu değiştirin ama daha uygun bir yer bakın.
- 2 Ağustos 2013
- 35.481
- 108.724
- 798
Vallaha Allah yardımcınız olsun. Hani ev ferah falan olsa içine batmaz da. Geri dönme gibi şansınız yok mu?O brut bir de neti 70 m2 bunaliyorum evin icinde ama mecburen oturuyoruz kira 2200 daha buyugu 3 bin tl yi buluyor.Daha uygun kira yok bulundugum civarda.Semt degistiremiyoruz isimiz ve cocugun okulu sebebiyle.Buyuksehire sonradan tasindik binlerce km uzaktan oyle pismanim ki.
- 7 Ağustos 2019
- 155
- 253
- 33
- 33
- 17 Nisan 2013
- 524
- 249
- 123
Bence ev almak .
Şimdi krediler çok düşük . Fırsattan yararlanın .
Ben 1 yıl kirada oturdum. Haziran ayında ev aldik .
1.67 faiz ile ..
Elimizde altın ve araba vardı hepsini sattık 150 bin etti .
200 bin kredi çektik .
60 ay vade aylık 5.300 ödüyoruz .
Eşimle maaşımız aylık 7 bin toplam
Şuan hiç yetinemiyoruz ama ekimde ikramiye alacağım rahatlayacağız . 3 ayda bi ikramiyem var .
Zorlansak da çok şükür diyoruz iyi ki almışız evi .
Ben beklemesen alın diyorum ...
1 yil kira parasi havaya gitti simdi 5 yil sonra sizin olucak,allah saglicakla oturmayi nasip etsin
- 17 Nisan 2013
- 524
- 249
- 123
Ben evi 360 bin e almıştım 130 mt.
Çok ferah..
90 mt çok küçük:/ iyi ki almamışsınız başka evlere bakarsınız.
Siz nereden aldiniz evi
Bende de aynı oldu ama yapmadı banka tekrar al sat ekspertiz ücreti filan dediler o vakitte yükseldi bir anlamı kalmadı herşey kısmet tabikiIster istemez üzülüyor insan ilk faizlerin düştüğü gün çok üzülmüştüm . Hatta ağlar gibi olmuştum:) keşke 1 ay daha bekleseydik diye . Ama biz aylardır bekleye bekleye faizler yükseliyordu . Subat Mart ayında 1.28 iken haziran da 1.67 olmuştu daha düşmez bu deyip girdik işe. Baya bir uğraştık yapılandırma için de sonuç yok . Kısmet işte. Sonra alıştım zaten 5.300 diye yola çıkmıştık bilerek . Olsun .
Çok sağolun, Allah razı olsun .
- 7 Ağustos 2019
- 155
- 253
- 33
- 33
Siz nereden aldiniz evi
Istanbul halkalı .
Marmaray son durak oluyor :) yürüme mesafesi .
- 7 Ağustos 2019
- 155
- 253
- 33
- 33
1 yil kira parasi havaya gitti simdi 5 yil sonra sizin olucak,allah saglicakla oturmayi nasip etsin
InşaAllah Allah razı olsun .
Rabbim isteyenlere de nasip etsin
- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 148
- 44
Alınmış alınmıştırMrb ,elimizde 185 bin var.Suan ev sahibimiz evi satiyor son fiyat 435 bin tl ye indi.Konut kredisi cekersek bir baska kredimizi de icine gomup cekmemiz lazim tek kredi olmas acisindan.Yani 310 bin gibi bi rakam cekmek gerekiyor.Aylik odeme 12 yillik kredi icin 4050 tl oluyor.Aylik gelirimiz ortalama 10 bin.Baska giderler aylik masraf 6 bin tl mutfak haric oluyor.Sizce ev sahibi olmak icin 12 yil bu borca girilir mi? Islerimiz de elbette garanti degil cogu kisi gibi risk almis olacagiz.
Evi şimdi almazsaniz seneye bu şartlarda aylık ödemeniz en az 4700 tl falan olur
Evin de fiyatı artar ama maaşlarınız o kadar artmaz
Biz de 10 yıl ödeme ile aldık 3 yılı bitti bile
240 bin e aldığımız ev suanda 380 bine satılıyor
Aylık ödememiz 2700 tl
Suanda ceksek eşimle hesap yaptık 3500 tl oluyor ödeme
Bir aya kadar ev fiyatlarının fırlayacagini nerden çıkardınız? Bu konuda teknik bilginiz var mı? Yoksa salladınız mıAlın bence ev fiyatları düştü kredilerin faiz oranlarida düştü tam almanın vakti bir aya ev fiyatları yine firlayacak . Bizimde evimiz var 135 bine aldık şuan 110bine satılmıyor zarar sırf . Başka yerden almak için fiyatların yükselmesini bekliyoruz derken krediler düştü şuan fiyatı yine yukseltecegiz hareketlenme olur olmaz. Tavsiyem daha uygun bir ev almanız olur o kadar paraya burda çiftlik alınıyor :))
faizlerin düşeşceği öngörülüyor piyasada faizler düşer ise ev fiyatları artar böyle tepki verir bundan yola çıkarak söylemiştirBir aya kadar ev fiyatlarının fırlayacagini nerden çıkardınız? Bu konuda teknik bilginiz var mı? Yoksa salladınız mı
- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
Yıllarca kredi ödemek hem de 4bin tl bana korkunç geliyor.
YIllarca kira ödemek hem de 2200 tl bana korkunç geliyor
10 yılda hiç zam gelmezse 220 bin tl ediyor (Hiç zam gelmemesi diye bir dünya yok. Her yıl en az 100 tl.
Çöpe giden 220 bin tl
- 5 Temmuz 2010
- 3.274
- 1.060
- 373
O kadar buyuk borca girmeyin. Ben girdim. Gelir iyiydi ve inşaat durunca bizde battık. Doların euronun oynak oldugu bı ülkede bu kadar risk almayın. Süre cok uzun mebla cok yüksek. Ben yaptım o hatayı şuan evimi satıyorum. Sakın girmeyin bişey olsa evide ha diye sayamıyosunuz cunku elınde nakiti olan faizini yiyor eve bağlamıyor. O yuzden butcene uygun ev bak derim mesela aylık 2500 ödeyecegin gibi. Yoksa cok zorlanırsınız. Çocuk var mı bilmiyorum ama olursa bu surecte bide onun masrafları bunalırsınız. 185 varmıs zaten. 120 falanda kredı cekıp daha makul alabılırsın.
YIllarca kira ödemek hem de 2200 tl bana korkunç geliyor
10 yılda hiç zam gelmezse 220 bin tl ediyor (Hiç zam gelmemesi diye bir dünya yok. Her yıl en az 100 tl.
Çöpe giden 220 bin tl
Işleri garanti değil. Özel sektör.
Ayrıca size ne benim yorumumdan da alıntı yapıyorsunuz.
Yazın kendi yorumunuzu.
- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.483
- 1.123
QIşleri garanti değil. Özel sektör.
Ayrıca size ne benim yorumumdan da alıntı yapıyorsunuz.
Yazın kendi yorumunuzu.
Istediğim üyenin istediğim mesajını alırım cevaplarım beğenirim beğenmem kopyalarım yapıştıririm hayat benim hayatım. Aynı şekilde siz de isterseniz cevap yazarsınız isterseniz yazmazsınız
Bu devirde kimin işi garanti ki