Ev almak mantıklı mı

Liyos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
287
142
103
36
Merhaba arkadaşlar biz ev almayı düşünüyoruz ama hic birikmiş paramız yok hepsini krediyle çekmek nekadar mantıklı olur bilemedim. Aslında fikir yürütüyorum. 200.000lik evi eksperce yüksek gösterip hepsini krediyle almak mümkün mü aldık var sayalım 200.000 konut kredisi şuan 1.28 oda 10 yıllık bize 392.000e maal ediyor ödememizde 3.275 tl olacak bukadar fazla faizle ev almak nekadar mantıklı bilemedik. Ama fazla bile olsa birşekilde birşey sahibi olmak istiyorum. Benim aklıma bu geldi ama eşim bukadar faizle almayı mantıksız buldu. Fikir verirseniz sevinirim.

Faizler çok yüksek evet.. Tokiye yazılmayı deneseniz

Suanki durumda mantıksız oranlar çok yüksek
Ev fiyatları düştü evet ama yine de kurtarmıyor
Bence dolar ya da altın para biriktirmek mantıklı

Türkiye’de nu faizler vs. ne olacağı belli değil. Evet kira ödemek maalesef bir yerde başkasını zengin etmek demek ama , 0 peşinatsız o kadar büyük borca girmek ne kadar mantıklı onu da bilemiyorum :/ ben açıkçası önümü göremediğim zamanlarda bu tarz şeylere cesaret edemezdim ..

10 yıl sonra o evin fiyatı ne olacak peki?
Onu neden hesap etmiyorsunuz?
Ödemeler zorlamayacaksa almak mantıklı geliyor bana..
Faiz parası her türlü çıkar.

Faizler çok yüksek evet.. Tokiye yazılmayı deneseniz

Oda aklımda ama işte maaş sınırlaması var sanırım 5000tlnin üstünde maaş almamak lazımmış ben baktımda eşim 5500 alıyor yine araştırıp şansımı denemek istiyorum tabiki ama iste aylık 1000 yada 1200 kira vermekten daha mantıklı geldi kira hep 1000 kalsa keşke ama kalmıyor her sene artıyor o yüzden ev sahibi olmak mantıklı geliyor keşke toki olsa...

10 yıl sonra o evin fiyatı ne olacak peki?
Onu neden hesap etmiyorsunuz?
Ödemeler zorlamayacaksa almak mantıklı geliyor bana..
Faiz parası her türlü çıkar.

Inan evin değerini düşünmüyorum sadece kiradan kurtulmak tek derdim ben ömürlük yaşamaya razıyım ama işte eşim hastalık herşeyi göz önüne katmak lazm diyor 2 tane çocuğumuz var altından kalkabilirmişiz onların masrafları artacak diyor kafamız çok karıştı

3+1 lerde maaş sınırı yok

Bu arada, şuan ev almamanızı en azından yaz aylarını beklemenizi bir inşaatçı eşi olarak tavsiye ederim. Ayrıca bu ev nedir ne değildir de 200.000 bin lira. Bu zamanda o fiyata ev var mı ya?

Bildigim kadariyla zaten kredi alsaniz bile belli kismini siz pesin veriyorsunuz.. Tam bilmiyorum da.. Bir de şu var kredi alsanz da ev banka tarafndan ipotekli olacak.. Satmak zorunda kaldgnzda herhangi bi zorluk cikarir mi arastrmanzi tavsiye ederim..

Konut kredisi peşinat oranı yüzde 25 bildiğim kadarıyla.

Bu arada, şuan ev almamanızı en azından yaz aylarını beklemenizi bir inşaatçı eşi olarak tavsiye ederim. Ayrıca bu ev nedir ne değildir de 200.000 bin lira. Bu zamanda o fiyata ebv var mı ya?

Burda kentsel dönüşüme giren merkezin biraz dışında biryer var orda evler böyle uygun bizde böyle uygun olunca merkez dışında olsun biraz sorun değil bizim olsunda dedik. Ama işte 200.000 ama krediyle bize 392.000e maal oluyor hakkımızda hayırlısı

Siz calismiyorsaniz eşinizin maaşı 5.500 ise 3.250 bağlamak her ay ne kadar mantıklı.Bir de 10 sene... Hiç eşimin maaşı artar ödeme aynı kalır demeyin. Eşin maaşı artarken market, fatura, benzin vs fiyatları da artacak. Hem hiç birikmiş paranız yoksa demek ki maaşı bir şekilde harcamissiniz şimdi 120 ay boyunca maaşın yüzde yetmişe yakınını eve bağlayıp odeyebileceginizi düşündüren ne? Hem iki çocuk varmış, çocukların gözü bir şeylerde kalarak büyürse ne mantığı var. Benim dedemler bu şekilde dört katlı ev yapmış şimdi annem de kardeşleri de evle ilgili hiç hoş konuşmuyor. Hatta annem evden miras bile almam diyor büyük kararlılıkla. Demem o ki cookkk mantıksız. Siz çalışıyorsanız ve maaşınızı yazarsanız değişik yorum yapabilirim. Ama şu an o kadar mantıksız ki iki çocuğu ve eşi 10 yıl stres altına atmak bir ev için acayip mantıksız cookkk mantıksız.

Eşiniz haklı.bu durumda böyle bir borcun altına girmek hiç mantıklı değil malesef.evet kiracı olmak zor ama aldığınız kredi kadar faiz ödemek pek mantıklı değil.kimse önünü göremiyor yarın ne olacağı belirsiz o yüzden 2 çocukla pesinatiniz bile yokken ev fikrini erteleyin bence.

Şu ortamda ve sizin şartlarınızla ev almak hiç mi hiç mantıklı değil. Madem bankaya ödemeyi göze aldınız, o parayı biriktirin bir süre. En azından birikim yapmış olursunuz. Eşiniz haklı.

Ne kadar kira veriyorsunuz? 10 yılda ödeyeceğiniz kira muhtemelen faiz miktarına denk gelecektir, zararda olmazsınız bu anlamda.
Ama siz çalışmıyorsanız hiçbir şekilde bu işe girişmeyin, kesinlikle geçinemezsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…