• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak mantıklı mı

para biriktirmek gerçekten imkansız hazır hep bir şekilde gidiyor

bence ödeme yapabileceğiniz kadarlık bir miktarda kredi çekebileceğiniz kadar o eve uygun

evi alın ama kiraya verin
sonra satıp büyütürsünüz
bu şekilde ancak ev köy sahibi olunabilir
yoksa
istenilen akla yatan evler her daim yüksek ücretli oluyor
onları almak için çok beklemeniz ya da illa ki destek almanız lazım
desteksiz alınmıyor beğenilen daireler

kiradan kurtulayım derken borç batağına girersiniz.yaptığınız şey korkunç bir kumar olur. hele bu ekonomide asla.

Bana cok mantiksiz gelmedi. Avrupa'da yasayan biri olarak zaten 200.000/300.000 euroyu biriktirip ev almak imkansiz. Yani ev aldigimiz zaman evimizi bankaya ipotekletip, faiz ile kredimizi oduyoruz. Bu faizler bana o yuzden abes gelmedi. Ustelik bizim ipoteklerin cogu 30 yil uzerinden oluyor.

Aylik odemeniz sizi buyuk sikintiya sokmayacaksa, elbette mantikli. 10 sene uzun bir sure degil, 10 sene sonra kendi evinizin sahibi olacaksiniz, fena bi fikir degil bence:)

Bu arada, şuan ev almamanızı en azından yaz aylarını beklemenizi bir inşaatçı eşi olarak tavsiye ederim. Ayrıca bu ev nedir ne değildir de 200.000 bin lira. Bu zamanda o fiyata ev var mı ya?
Var canım. Büyük şehirlerde evler çok pahalı doğru. Ben bu yaz 3+1 160 metrekare evi yeni sıfır. Anahtar teslimi olarak 170 bine aldım. Oda tapu masrafı ekstralar dahil. Bir de emlaktan emlağa fark var. Daha önce baktığım ev Yeri güzel değildi. Metrekaresi daha küçük evi bize 250 bine söylediler iki evde aynı ilçe de. Bizim şimdi aldığımız ev hem yeri güzel hemde fiyatını katladı.

Biraz birikmisin olsa, altın falan olsa düğünden kalan ,üstüne çeksem olur. 300 kusur de az değil ya.faiz 1in altında olunca hemen kaçırma valla.

Var canım. Büyük şehirlerde evler çok pahalı doğru. Ben bu yaz 3+1 160 metrekare evi yeni sıfır. Anahtar teslimi olarak 170 bine aldım. Oda tapu masrafı ekstralar dahil. Bir de emlaktan emlağa fark var. Daha önce baktığım ev Yeri güzel değildi. Metrekaresi daha küçük evi bize 250 bine söylediler iki evde aynı ilçe de. Bizim şimdi aldığımız ev hem yeri güzel hemde fiyatını katladı.
Konu Sahibi arkadaş sizin dediğiniz fiyat çok yüksek faizli. Allah korusun yarın acil birşey olur. Ekstre masraf çıkar. Hem iki çocuğunuz varmış. Biraz daha dişinizi sıkın altın falan biriktirin. Peşinatla girin ev işine kalanını kredi çekersiniz. Şimdi size güzel geliyor o fikir bir iki yıl sonra bunalırsınız. Çünkü 10 yıl dile kolay. Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah en kısa zamanda ev sahibi olursunuz. ☺️

Bence 10 yila 390 bin tl ödeyebiliyorsan, 5 yil boyunca 200 bini biriktir kredi cekmeden al. Cunku faiz cok yuksek ve banka borcu cok stres yapiyor.
5 yıl sonra o evi 200e alamaz yalnız. Bir de bu süreçte kira ödemeye devam edecekler, birikim yapmak çok zor

Su anki faiz oranlariyla ev alinmaz banka exsperin bictigi fiyatin yuzde seksenini veriyo her halukarda tapu masrafi tasinma ivir zivir derken bi dunya parada oyle gidiyo biraz daha bekleyin para biriktirin sakin ha su aralar bu borca girmeyin 2 cocugunuzda varmis perisan olursunuz

evin ucretini farkli gosterirseniz ceza alma durumunuz var diye biliyorum
hatta kayinbabam buyuzden ceza odedi
krediler cok yuksek 0 nakitle ev almak bence yersiz
5 sene once krediyle ev aldik alirken bize 3 5 sene sonra kredi parasi pul parasi gibi olur rahat odersiniz dediler pul olan bizim maaşlar oldu boylede devam edecek
suan yapacaginiz en iyi sey ev almamak bence

Reklama girer mi bilmiyorum faizsiz kredisiz ev alma sistemleri olan firmalar var. Onlarda hizmet bedeli var ama krediler kadar yüksek değil bi araştırın gidin görüşün bence.

Back