-
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
kaderi ne olarak gördüğünüze bağlı, kaldı ki kader herşeyin önceden yazılı olamsı değil. yani bugun yaptığınız her eylem kaderinizi belirliyor. cok dramatize edicek bişe yok, ev almak para işi. paranız varsa alırsınız yoksa kredi gib, o an ev kirası gibi faktörler devreye girer. bunlara da şans denebilir, ama yine zengin insanlar hep hayatta şanslıdır çünkü para gucleri ile şans ortamlarını yaratırlar. arkadaşınızın da o anki şansı yaver gitmiş olmuş. ve kaderinde de varmış tabiki, ama o evi aldığı için varmiş, kaderinde belirli olacağı için almamış. uzun lafın kısası, para ev almak kadar değil yani :) bu çok maddesel bi konu yani, kader mi oha olaya bak diyeceğim başka konular olabilir ama ev almak bunlar arasında değil. :) paran varsa alırsın yoksa alamazsın, bu kadar.Merhaba hanımlar
Son günlerde bende konu açmıştım ev alma üzerine. Malum ev kiraları arttı kiracı ve ev sahibi sorunları ile burayada sürekli konular açılıyor. Bizde arkadaşlarla konuşuyorduk bugün. Ben yeni ev aldım. Bir arkadaşımda çok istiyor ev almak senelerdir alamıyor. Pandemiden önce çok bakıyordu alamıyordu pandemide evlendi. Şimdi eşiyle ev bakıyorlar ama ya fiyattan ya çevreden yada kredi çıkmamasından olmuyor. Başka bir arkadaşları var çocuk evlendiğinden beri borcu bitmemiş kaç bankaya borcu varmış borcu borçla kapatıyormuş. 0.69 çıktığında çocuk İstanbul’da olmasına rağmen Samsun’dan bir artı bir almış 0.69 dan ki o zaman ikametinin olduğu şehirde alma zorunluğu vardı ikameti neredeydi bilemiyorum tabi. Ona nasıl çıkmış bizim olmuyor falan derken. Ev almak nasip midir sizce. Ev almak sürecinde bende çok ev gezdim. İnsan nasibinde olanı mı alıyor. Eğer nasibinde yoksa o yerden o evi alamıyor ama nasibinde varsa hiç ummadığı bir yerden bi anda almış oluyır denk geliyor. Bu konuda çabamız ne kadar önemli siz ne düşünüyorsunuz
Tamamına kredi çıkan evi nasıl buldunuz
Tamamına kredi çıkan evi nasıl buldunuz
Siz nasıl almıştınızKader kısmet tabiki ama aklını kullanmadan sadece kader diyip bekleyen ev sahibi olamaz tabiki. Borca girme cesareti lazım, parayı doğru kullanmayı bilmek lazım. Yeterli para olmadan hangi kader ev nasip eder ki? Biz çok şükür diyim önümüze çıkan fırsatları güzel degerlendirdik. Belki daha iyi bile olabilirdi ama buna şükür. Bir arkadaşım var mesela asla borca girme cesareti yok ev almakta istiyor ama nasıl kısmet olsun bence zor yani.
Ev almak kader mi gibi değilde nasibinde hangi evi alacağı belli mi yada nasibinde ev almak yoksa her türlü alamaz mı kredi çıkmaz para denklerimiz son dakika ev fiyatı uçar falanSize de hayırlı olsun , kader olup olmadığını bilmenin bize pratikte ne gibi faydası olacak ki
zemini kötü yerden ev almanın nesi nasip ki? olsa olsa akılsızlıktır. kötü zemindeki evler deprem durumunda risk altındadır, bunu da herkes bilir. bizim halkımız ev alırken çok yanlış şeylere odaklanıyor, yok parkesinin rengi yok mutfak dolapları yok çift cephe olsun vs. baktıkları şeylerin öncelik sıralaması yanlış. önce sağlamlık sonra güzellik gelmeli. bizim vatandaş önce güzelliğe bakıyor, sağlamlığı boşveriyor.Arkadaşlar kesinlikle nasip. İnsanlar Malatya'nın en yeni güzel yerinden ev aldılar. Bilen bilir yerin adı bostanbaşı. Neredeyse herkesin hayaliydi ordan ev almak. Ama zemini ne yazık ki uygun olmadığı için evlerin çoğu hasar aldı ve yıkılıyor şuan. İnsanlar milyonlarını verdi o evlere. Ha devlet telafi edeceğini söylüyor. İnşallah daha güzel evler verirler.
Benzer şekilde ev almak nasip oldu. 2/3 yıl faiz indirimlerinde sürekli ev aradık. Hep nasip olmadı. 2020 faiz indiriminde yine 1 hafta bakmadığımız yer kalmadı. Internetten bulduğumuz çoktan satılmış oluyordu. Ya da fiyatlar uçmuş oluyordu. Eşim en son nasip değil çok zorluyoruz dediğinin ertesi günü. Pazar kahvaltısını yaptık. Sofrayı topladım. Çay içerken yine girdim İnternete. Seçimleri belirledim. Tüm şehri seçtim. Dedim eşime yürü bugün ev almaya gidiyoruz. Hiç gitmediğim bir bölgeye gittim. İnternette gördüğüm evin sahibini aradı geldi gezdirdi. Ama eve kredi çıkmıyormuş. Gelin dedi. Atladık arabaya 5 dakika uzaklıkta bir emlakçıya götürdü. Emlakçıya bütçemizi, isteklerimizi söyledik. Bizi bütün gün bütçemizin üzerinde evlerde gezdirdi. En son dükkana geldik. Biz anlatamıyoruz galiba dedik. Yeniden anlattık. Bir ev var dedi. Eve götürdü. Evin anahtarı yok. Karşı daireye baktık. Herşey çok güzel. Ama dağa bakıyor. Karşısı tüm şehir ayaklar altında. Dedim ben bu evi görecem. Bir çilingir arandı gelmedi. Müteahhit geldi. Yedek anahtarlar yok. Bir çilingir daha çağrıldı. 3 saate yakın evin kapısının açılmasını bekledim. Akşam 10.00 kapı açıldı. Ben 3-5 adım attım. Alıyoruz dedim. Müteahhit kızım eve baksaydın diye söyleniyorduHani mesela cesaretiniz yoktur ama bir anda o an eve bakınca bi cesaret yada gaza gelip almışsınız falan yada atıyorum hep Üsküdar’a bakıyorsunuzdur bir gün hadi bide Maltepe’den bakayım demişsinizdir hiç aklınızda yokken ordan almışsınız falan yani hangi evin olacağı da nasip midir
zemini kötü yerden ev almanın nesi nasip ki? olsa olsa akılsızlıktır. kötü zemindeki evler deprem durumunda risk altındadır, bunu da herkes bilir. bizim halkımız ev alırken çok yanlış şeylere odaklanıyor, yok parkesinin rengi yok mutfak dolapları yok çift cephe olsun vs. baktıkları şeylerin öncelik sıralaması yanlış. önce sağlamlık sonra güzellik gelmeli. bizim vatandaş önce güzelliğe bakıyor, sağlamlığı boşveriyor.
İkizler misin mübarekBöyle dedim ama kesinlikle nasip. Bunu depremde çok iyi gördük.
Telefonla konuşuyorum birazdan açıklayacamMargaret Hale ve B Burhan Burhanitto neden beğenmedim attınız arkadaşlar?
deprem ülkesinde vatandaşın yanlış tercih gerçeklerini dile getirmem sizi rahatsız mı etti?
uzmanlar senelerdir zemin zemin diye boşuna mı kendini paralıyor?
yazdıklarım yalansa yalan deyin ve sebebini açıklayın mesela beğenmedim atıp kaçmak yerine
bile bile kendi tabutunu satın almanın nasiple kısmetle ne ilgisi var? inşaat sektörü bu ülkenin enn fazla rant karışan sektörüyken zemini kötü yerden ev almanın savunulacak bir yanı yok
en çok dikkat edilmesi gereken şeyi geri plana atıyor bu ülkede insanlar
100 binden fazla can gitti 6 şubattaki felakette. vatandaşımız ev alırken banyo, mutfak, amerikan kapı bilmem ne demek yerine zemin, temel, denetim, kat sayısı vs deseydi kimse yapamazdı o malzemeden çalınmış binaları.
yalan mı?
Yıkılanlar devlet tarafından onaylanmış yapı izin belgesi olan, projesine ve deprem yönetmeliğine uygun yapılmış binalardı. Deprem yönetmeliğinde uygunluk için belli kriterler var, bunlardan biri de zemin. İnsanlar da buna güvenip dişinden tırnağından artırıp birer daire satın almış. Kolay değil, senelerce borcunu ödeyecekler, sizce kafalarına göre aaa bu evin fayansları çok güzelmiş deyip mi giriyorlardır bu işe? Burada ben akılsızlıktan ziyade sahtekârlık görüyorum. Haliç'ten gazel okumak kolay. Herkes jeoloji mühendisi değil bu ülkede. Umarım bir gün siz de kandırılmazsınız.Margaret Hale ve B Burhan Burhanitto neden beğenmedim attınız arkadaşlar?
deprem ülkesinde vatandaşın yanlış tercih gerçeklerini dile getirmem sizi rahatsız mı etti?
yazdıklarım yalansa yalan deyin ve sebebini açıklayın mesela beğenmedim atıp kaçmak yerine
bile bile kendi tabutunu satın almanın nasiple kısmetle ne ilgisi var? inşaat sektörü bu ülkenin enn fazla rant karışan sektörüyken zemini kötü yerden ev almanın savunulacak bir yanı yok
100 binden fazla can gitti 6 şubattaki felakette. vatandaşımız ev alırken banyo, mutfak, amerikan kapı bilmem ne demek yerine zemin, temel, denetim, kat sayısı vs deseydi kimse yapamazdı o malzemeden çalınmış binaları.
yalan mı?
zemini kötü yerden ev almanın nesi nasip ki? olsa olsa akılsızlıktır. kötü zemindeki evler deprem durumunda risk altındadır, bunu da herkes bilir. bizim halkımız ev alırken çok yanlış şeylere odaklanıyor, yok parkesinin rengi yok mutfak dolapları yok çift cephe olsun vs. baktıkları şeylerin öncelik sıralaması yanlış. önce sağlamlık sonra güzellik gelmeli. bizim vatandaş önce güzelliğe bakıyor, sağlamlığı boşveriyor.
Sevgili sino depremi yaşamış biri olarak şunu söylemeliyim ki ülkedeki vatandaşların yüzde 80i bu iki büyük depremden sonra zemin konusunda bilgi sahibi oldular. Depremde sapasağlam binaların zemin sıvılaşması yüzünden hasar aldığı ne yazık ki acı şekilde tecrübe edilen bir sehirde yaşıyorum. Velhasıl herkes eğitimli değil bu konuda. Ev sağlam mı, sağlam. Buna güvenerek alıp oturuyor insanlar. Bunu "Akılsızlık" olarak atfetmeni kaba ve kibirli buluyorum. Depremde evini kaybedenlere saygın yok onu anladık, bari vefat edenlere saygın olsun. Kendi güzel(!) aklını kendine sakla.Margaret Hale ve B Burhan Burhanitto neden beğenmedim attınız arkadaşlar?
yalan mı?
Sevgili sino depremi yaşamış biri olarak şunu söylemeliyim ki ülkedeki vatandaşların yüzde 80i bu iki büyük depremden sonra zemin konusunda bilgi sahibi oldular. Depremde sapasağlam binaların zemin sıvılaşması yüzünden hasar aldığı ne yazık ki acı şekilde tecrübe edilen bir sehirde yaşıyorum. Velhasıl herkes eğitimli değil bu konuda. Ev sağlam mı, sağlam. Buna güvenerek alıp oturuyor insanlar. Bunu "Akılsızlık" olarak atfetmeni kaba ve kibirli buluyorum. Depremde evini kaybedenlere saygın yok onu anladık, bari vefat edenlere saygın olsun. Kendi güzel(!) aklını kendine sakla.