• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mobilyası sunta olan,özelliklede kiracı olan arkadaşlara soruyorum bu sunta dedikleri kadar dayanıksız bir malzeme mi? Lütfen fikir verin.

Evlenirken param yoktu sunta aldım. Dayanıksız doğru. Sehpam buzlu bardaktan su çekip şişmişti, tv ünitesi kenarları falan atmıştı, yatak odam sağlam hala 11 senedir.
1 taşınma 2 sökülme gördü.

Mdf ile salon mobilyaların yeniledim 10. Senede. İnsanın çocuğu 70 bin verdiği masasını uçlu kalemle yanlışlıkla kazıyınca çok üzülüyor onu gördüm :D

Ben o kadar da sunta düşmanı değilim beğendiğini al. Hiçbir eşya ömürlük değil.

Fiyattan ötürü set olarak baktık. Öyle olunca daha güzel indirim oluyor çünkü. Ama yinede sorucam ayrıdan alsak kaça gelir diye. Çünkü ilk mağazanın koltuk takımı ve yemek odasını çok beğendim.
Bir taşınmaya elinizde kalacak yatak odasıyla uygun diye içinize sinmeyen mobilyaları takım almaktansa, beğendiğiniz o ilk mobilyaları yemek odasını alın; yatak odasını biraz daha fazla verip iyi bir şey alın. Şu an kârlı gelse de, uzun vadede zarar olacak ve içinize de sinmemiş olacak.

Bir taşınmaya elinizde kalacak yatak odasıyla uygun diye içinize sinmeyen mobilyaları takım almaktansa, beğendiğiniz o ilk mobilyaları yemek odasını alın; yatak odasını biraz daha fazla verip iyi bir şey alın. Şu an kârlı gelse de, uzun vadede zarar olacak ve içinize de sinmemiş olacak.
İşte dediğim gibi o şekilde alırsak bize kaça patlar onu bi öğrenmem lazım

Evlenirken param yoktu sunta aldım. Dayanıksız doğru. Sehpam buzlu bardaktan su çekip şişmişti, tv ünitesi kenarları falan atmıştı, yatak odam sağlam hala 11 senedir.
1 taşınma 2 sökülme gördü.

Mdf ile salon mobilyaların yeniledim 10. Senede. İnsanın çocuğu 70 bin verdiği masasını uçlu kalemle yanlışlıkla kazıyınca çok üzülüyor onu gördüm :D

Ben o kadar da sunta düşmanı değilim beğendiğini al. Hiçbir eşya ömürlük değil.
Ya ben de ömürlük olsun kafasında değilim zaten. Kaldı ki ömürlük bile olsa sıkıladabilirim zamanla. Salon mobilyaları her ikisi mağazada da gürgen ağacından ama birinin yatak odası mdf iken diğeri sunta.

Ya öyle televizyonda gördüğümüz bilindik,eski markalar değil her ikiside.
ben tarz ve fiyat uygunlugu acisindan 2021 yilinda enza yi tercih etmistim.ama tabi su bi gercek bellona kalitesi yoktur ama bellonada her evde klasik zevklere hitap ediyor bakinca bunaliyordum.enza guzel bence malzeme olarak bir tik dusuktur bellonadan felan ama yetiyor memnunum

ben tarz ve fiyat uygunlugu acisindan 2021 yilinda enza yi tercih etmistim.ama tabi su bi gercek bellona kalitesi yoktur ama bellonada her evde klasik zevklere hitap ediyor bakinca bunaliyordum.enza guzel bence malzeme olarak bir tik dusuktur bellonadan felan ama yetiyor memnunum
Evet o yüzden bellonaya falan bakmadım. Dediğin gibi klasik hep. Bohem tarz çok beğeniyorum. Şu sıra pek revaçta. Kenarları ahşap detaylı oluyor hep koltukların. O tarz baktık hep.

Biz evlenirken tüm evimizi ikeadan aldık, en ucuzlarından seçtik, hepsini yurtdışına taşıdık, burada da taşındık 3. ye sökülüp takıldı hepsi taş gibi duruyor, tamam kaliteli değil ama dokunduğun an dağılacak gibi abartmaya da gerek yok. Ben olsam beğendiğimi alırdım, zaten zevkler ve trendler hızlı değişiyor mobilyaları da değiştirmek istersiniz ileride.

Biz evlenirken tüm evimizi ikeadan aldık, en ucuzlarından seçtik, hepsini yurtdışına taşıdık, burada da taşındık 3. ye sökülüp takıldı hepsi taş gibi duruyor, tamam kaliteli değil ama dokunduğun an dağılacak gibi abartmaya da gerek yok. Ben olsam beğendiğimi alırdım, zaten zevkler ve trendler hızlı değişiyor mobilyaları da değiştirmek istersiniz ileride.
Ya annem suntayı öyle bir kötüledi ki sanırsın dokunduğun an dağılacak. Evet mantıklı olan mdf ama aklım cidden diğer mobilyalarda kaldı. E şimdi içime sinmeyen mobilyayı da nasıl alayım ki?

Ya annem suntayı öyle bir kötüledi ki sanırsın dokunduğun an dağılacak. Evet mantıklı olan mdf ama aklım cidden diğer mobilyalarda kaldı. E şimdi içime sinmeyen mobilyayı da nasıl alayım ki?
Sizin eviniz bence kendi istediğinizi alın ve yapın, pişman olursanız da en azından kendi kararınızdan pişman olursunuz. Keşke onu bunu dinlemeyip diğerini alsaydım demek daha kötü bence. Biz bu ikea mobilyaları 4 yıldır kullanıyoruz daha da istersek kullanırız hepsi iyi durumda.

Sizin eviniz bence kendi istediğinizi alın ve yapın, pişman olursanız da en azından kendi kararınızdan pişman olursunuz. Keşke onu bunu dinlemeyip diğerini alsaydım demek daha kötü bence. Biz bu ikea mobilyaları 4 yıldır kullanıyoruz daha da istersek kullanırız hepsi iyi durumda.
İkedan aldıklarınızın malzemesi sunta mı? Koltuk takımı ve yemek masasında sıkıntı yok bu arada. İki mağazada da gürgen ağacından. Sıkıntı yatak odası. Birinde suntayken diğerinde mdf. Özellikle dolap çok kötü oluyor diyolar suntada.

Siz piyasadaki bilindik markaların mdf den masif ahşaptan uretildigini falan mı sanıyorsunuz?Hepsi suntalemdir zaten.Özel üretim yaptırırsanız ağac veye mdf olur o da böbregınizi verseniz anca ödeniyor yani...Beğendiginizi alın çok düşünmeyin.Ben 10 yıl önce tepe home dan teşhirdeki en ucuz ve suntalem olduğu belirtilen yatak oda takımını aldım.Taşınma görmedi ama oda degiştirme nedeniyle 3 kez kuruldu,söküldü.Hiçbişey olmadı kullanıyorum hala.En iyisini alınca eskimek bilmiyor sıkılıyor insan bide...

Siz piyasadaki bilindik markaların mdf den masif ahşaptan uretildigini falan mı sanıyorsunuz?Hepsi suntalemdir zaten.Özel üretim yaptırırsanız ağac veye mdf olur o da böbregınizi verseniz anca ödeniyor yani...Beğendiginizi alın çok düşünmeyin.Ben 10 yıl önce tepe home dan teşhirdeki en ucuz ve suntalem olduğu belirtilen yatak oda takımını aldım.Taşınma görmedi ama oda degiştirme nedeniyle 3 kez kuruldu,söküldü.Hiçbişey olmadı kullanıyorum hala.En iyisini alınca eskimek bilmiyor sıkılıyor insan bide...
Aslında özel üretim çok pahalı değil. O marka mağazalardan daha ucuza bile geliyor. Böbrek bırakılmıyor yani 🥰

İkedan aldıklarınızın malzemesi sunta mı? Koltuk takımı ve yemek masasında sıkıntı yok bu arada. İki mağazada da gürgen ağacından. Sıkıntı yatak odası. Birinde suntayken diğerinde mdf. Özellikle dolap çok kötü oluyor diyolar suntada.
Biz öyle sorarak almadık açıkçası o an zevkimize bütçemize uyan neyse onu seçtik aldık. Dış görüntüsü sunta gibi kenarları, içinde de kağıt bir malzeme dolduruyorlar sanırım. Zaten baya hafif mobilyalar yani mdf gibi ağır değil asla. Giysi dolabımız brimnes, en sağlam o çıktı diyebilirim yatağımız şifonyerimiz malm.

Bize verilen fiyatta masif ahşap tabiki yok benim de öyle bi beklentim yok. Masif ahşap diyen de yalan söylüyordur zaten o ayrıda konuştuğumuz mağaza görevlisi kadın dedi yatak odası takımının komple mdf malzemeden üretildiğini.

Merhaba kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var.

Nasipse ekimde evlenicem ve bugün mobilya bakmaya gittik. İki mağaza arasında kaldık. Bana kalsa ilk mağazanın mobilyalarını seçerdim çünkü aşık oldum resmen. Ama sorun şu ki ikinci gittiğimiz mağazadaki yatak odasının malzemesi komple mdf ile üretilmiş.

Herkes mdf dayanıklı,sunta dayanıksızdır diyor. Sen kiracı olacaksın bir kere söküp taktın mı ikinciye kuramazsın suntayı dağılır gider,mdf al sunta alma diyor. Ama bende sırf yatak odasının malzemesi mdf diye içime sinmeyen mobilya almak istemiyorum açıkcası. Dediğim gibi ilk gittiğimiz mağazanın mobilyalarını daha çok beğendim.

Mobilyası sunta olan,özelliklede kiracı olan arkadaşlara soruyorum bu sunta dedikleri kadar dayanıksız bir malzeme mi? Lütfen fikir verin.
Mdf al, sunta pişmanlık bence...

Bir mobilya firması sahibi olarak imkanınız varsa özel üretim yaptırın. Yoksa kesinlikle mdf olanı alın derim. Kiracılıkta diğeri maksimum 3 sökme takmaya deyim yerindeyse yalama oluyor.
Evet katılıyorum
Genelde sunta satan büyük firmalar sök tak bunlar daha kulanışlı dıye ınsanları kandırır
Büyük markalardan olan salon takımım suntaydı o 3 5 senede pert oldu
Mdf olan yatak odam 17 yıllık evlıyım hala taş gibi
5 6 sene once boyattım şuan rengıde cok ıyı ama ben sıkıldım artık
Bazen sunta olanlardan alsaydım sımdıye degısırdım dıyorum
Şaka bıryana inegöl mobılyası baksanıza hem modern hemde mdf işte

Evet katılıyorum
Genelde sunta satan büyük firmalar sök tak bunlar daha kulanışlı dıye ınsanları kandırır
Büyük markalardan olan salon takımım suntaydı o 3 5 senede pert oldu
Mdf olan yatak odam 17 yıllık evlıyım hala taş gibi
5 6 sene once boyattım şuan rengıde cok ıyı ama ben sıkıldım artık
Bazen sunta olanlardan alsaydım sımdıye degısırdım dıyorum
Şaka bıryana inegöl mobılyası baksanıza hem modern hemde mdf işte
Ya İnegöl’e gitmeyi bile düşündük ama 6 saat. Piyasada sorsan hepsi İnegöl ama ne kadar doğru bilemiyorum. Bir de herkes birbine çamur atıyor piyasadaki çoğu kişi İnegöl mobilyası diye yalan söylüyor inanmayın diyolar insanın daha da kafası karışıyo.

Back