- 22 Haziran 2022
- 2.680
- 1.074
- 30
-
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
Böyle dedim ama kesinlikle nasip. Bunu depremde çok iyi gördük.Para para para.
Hani mesela cesaretiniz yoktur ama bir anda o an eve bakınca bi cesaret yada gaza gelip almışsınız falan yada atıyorum hep Üsküdar’a bakıyorsunuzdur bir gün hadi bide Maltepe’den bakayım demişsinizdir hiç aklınızda yokken ordan almışsınız falan yani hangi evin olacağı da nasip midirCesaret de lazım. Borca girmeye korkmamak lazım. Tabi uçan kuşa borçlu olup bir de ev için borca girmekten bahsetmiyorum. Artık sadece birikim ve krediyle ev alınmıyor. Orta vadeli dolar altın borç aşınmadan ev alınmıyor.
Toki kurasını mı kastediyorsunuz. Biz yazıldık bize çıkmadı herkes dedi ki aileler falan kader. Biz ama para biriktirmeye yatırıma devam ediyoruz gayreti elden bırakmadık. Kader gayrete aşıktır bence.Merhaba hanımlar
Son günlerde bende konu açmıştım ev alma üzerine. Malum ev kiraları arttı kiracı ve ev sahibi sorunları ile burayada sürekli konular açılıyor. Bizde arkadaşlarla konuşuyorduk bugün. Ben yeni ev aldım. Bir arkadaşımda çok istiyor ev almak senelerdir alamıyor. Pandemiden önce çok bakıyordu alamıyordu pandemide evlendi. Şimdi eşiyle ev bakıyorlar ama ya fiyattan ya çevreden yada kredi çıkmamasından olmuyor. Başka bir arkadaşları var çocuk evlendiğinden beri borcu bitmemiş kaç bankaya borcu varmış borcu borçla kapatıyormuş. 0.69 çıktığında çocuk İstanbul’da olmasına rağmen Samsun’dan bir artı bir almış 0.69 dan ki o zaman ikametinin olduğu şehirde alma zorunluğu vardı ikameti neredeydi bilemiyorum tabi. Ona nasıl çıkmış bizim olmuyor falan derken. Ev almak nasip midir sizce. Ev almak sürecinde bende çok ev gezdim. İnsan nasibinde olanı mı alıyor. Eğer nasibinde yoksa o yerden o evi alamıyor ama nasibinde varsa hiç ummadığı bir yerden bi anda almış oluyır denk geliyor. Bu konuda çabamız ne kadar önemli siz ne düşünüyorsunuz
Bilmiyorum mesela bizi ev sahibi çıkarmaya çalışınca ev almaya karar verdik. Yoksa bir iki sene daha oturmayı düşünüyorduk.bazen de bütün her şey ev almanız için uygun olur ama siz önünüzdeki fırsatı görmezsiniz.Hani mesela cesaretiniz yoktur ama bir anda o an eve bakınca bi cesaret yada gaza gelip almışsınız falan yada atıyorum hep Üsküdar’a bakıyorsunuzdur bir gün hadi bide Maltepe’den bakayım demişsinizdir hiç aklınızda yokken ordan almışsınız falan yani hangi evin olacağı da nasip midir
zemini uygun olmayan yerde sırf millete hava atcam afedersiniz sid...yatıştırcam diye koşa koşa ev almanın kaderlik nasiplik bir durum olduğunu düşünmüyorumArkadaşlar kesinlikle nasip. İnsanlar Malatya'nın en yeni güzel yerinden ev aldılar. Bilen bilir yerin adı bostanbaşı. Neredeyse herkesin hayaliydi ordan ev almak. Ama zemini ne yazık ki uygun olmadığı için evlerin çoğu hasar aldı ve yıkılıyor şuan. İnsanlar milyonlarını verdi o evlere. Ha devlet telafi edeceğini söylüyor. İnşallah daha güzel evler verirler.
Bunu insanlar bilemez ki bile bile yapanların ve satanların sorunu. İnsan canını tehlikeye atıyorlar. İnsanlar bunu bilmeden aldı. Bilmeden almak da nasip bence. Aslında bu kavram görecelidir. Kimisi nasip der kimisi bilgisizlik.zemini uygun olmayan yerde sırf millete hava atcam afedersiniz sid...yatıştırcam diye koşa koşa ev almanın kaderlik nasiplik bir durum olduğunu düşünmüyorum
ha ama mesela siz düzgün zeminli düzgün inşa edilmiş bir evi alırsınız
yan apartmanda kolon kesmişlerdir ev sağlam zemin olduğu için yıkılmaz ama kolonlar olmadığı için devrilir gelir sizin binanın üstüne yatar. sizin ev de pert olur. buna derim nasip..o bile bu ülkede ev almayı göze almanın riskleri içinde olan bir durum....
Şans diye bişey var ama mesela doğduğunuz ev asla değiştiremeyeceğiniz şeyler katıyor hayatınıza Buda kader işte benceNasip, kısmet, kader gibi kavramlara inanıp inanmamaya bağlı bu konunun cevabı. Ben inanmıyorum bu kavramlara, dolayısıyla bu kavramlara yormam böyle olayları.
Yani mesela 6 senedir nasibinizde yolmuş ev ev sahibi çıkarınca ev bakmışsınız ama yüne almayacakmışsınız ki bir şekilde nasibinizde olduğu için o an almışsınızBilmiyorum mesela bizi ev sahibi çıkarmaya çalışınca ev almaya karar verdik. Yoksa bir iki sene daha oturmayı düşünüyorduk.bazen de bütün her şey ev almanız için uygun olur ama siz önünüzdeki fırsatı görmezsiniz.
Bu arada ev fiyatları yüksek geldi ilk etapta gözümüze, yeniden kiralık evlere yöneldik. Onlar da ahır gibi evlere dünya kadar ora isteyince artık ev alma isteğinden vazgeçmedik.