Ev almak kader mi

Bence nasip. Bazılarına bir türlü kısmet olmuyor bazıları güzel bir ev bulup kısa sürede karar verip aliyorlar. Araba işleri de öyle oluyor.
Mesela ev konusunda yemeden içmeden para biriktirip çok degerlenecegini düşündüğü yerden 2 ev parasına bir ev alan var tanıdığım. Ama degerlenmedi ve başka yerden 2 ev alsaydı onların her biri şu anki evinden daha pahalı olacaktı.

Ben berekete çok inanıyorum. Kimsenin hakkına girmeden helalinden hakkıyla çalışıp kazananların parası daha bereketli oluyor bence. Bir de karı koca konuşup birlikte hareket edenler daha güzel mal mülk ediniyor. Karısını dinlemeyen kafama göre ev alcam araba alcam vs diyenlerin doğru düzgün bir seyi olmuyor 😀😀 konuyu biraz dağıttım ama olsun ahahhaah

Öncelikle ev alma hayali olan herkese Allah en güzel ve sıcacık yuvayı nasip etsin,bu hayalin peşinden giderken ayağınıza taş değmesin,her şey gönlünüzce olsun 🙏

Ev almak kadermidir değil midir bilmem,biraz çaba,biraz şans,doğru zamanda doğru yerde bulunmaktır belki.

Ve en önemlisi ülke ekonomisi.Hangi döneme denk geldiğin.

Şu anki şartlarda çok çabalayan da zor alıyor veya hiç alamıyor.Allah yardımcıları olsun.

Herşeyden önce sağlık,ailenizin yanınızda sağlıklı olmasın evinizdeki çocuklarınızın neşesi.

Her şey olur.

Kahve çekirdeği,hayırlı olsun,güle güle otur canım

Bu ev alma meselesi üzerine bu kadar edebiyat/felsefe yapılacak bir şey mi yahu? Paran ve ödeme cesaretin varsa alırsın, yoksa almazsın. Hayattaki her şey gibi o da nasip tabii ki.

Sizin adınıza sevindim. Nasıl yaptınız kredi işini?

Öncelikle ev alma hayali olan herkese Allah en güzel ve sıcacık yuvayı nasip etsin,bu hayalin peşinden giderken ayağınıza taş değmesin,her şey gönlünüzce olsun 🙏

Ev almak kadermidir değil midir bilmem,biraz çaba,biraz şans,doğru zamanda doğru yerde bulunmaktır belki.

Ve en önemlisi ülke ekonomisi.Hangi döneme denk geldiğin.

Şu anki şartlarda çok çabalayan da zor alıyor veya hiç alamıyor.Allah yardımcıları olsun.

Herşeyden önce sağlık,ailenizin yanınızda sağlıklı olmasın evinizdeki çocuklarınızın neşesi.

Her şey olur.

Kahve çekirdeği,hayırlı olsun,güle güle otur canım
Teşekkürler amin inşallah

Merhaba hanımlar

Son günlerde bende konu açmıştım ev alma üzerine. Malum ev kiraları arttı kiracı ve ev sahibi sorunları ile burayada sürekli konular açılıyor. Bizde arkadaşlarla konuşuyorduk bugün. Ben yeni ev aldım. Bir arkadaşımda çok istiyor ev almak senelerdir alamıyor. Pandemiden önce çok bakıyordu alamıyordu pandemide evlendi. Şimdi eşiyle ev bakıyorlar ama ya fiyattan ya çevreden yada kredi çıkmamasından olmuyor. Başka bir arkadaşları var çocuk evlendiğinden beri borcu bitmemiş kaç bankaya borcu varmış borcu borçla kapatıyormuş. 0.69 çıktığında çocuk İstanbul’da olmasına rağmen Samsun’dan bir artı bir almış 0.69 dan ki o zaman ikametinin olduğu şehirde alma zorunluğu vardı ikameti neredeydi bilemiyorum tabi. Ona nasıl çıkmış bizim olmuyor falan derken. Ev almak nasip midir sizce. Ev almak sürecinde bende çok ev gezdim. İnsan nasibinde olanı mı alıyor. Eğer nasibinde yoksa o yerden o evi alamıyor ama nasibinde varsa hiç ummadığı bir yerden bi anda almış oluyır denk geliyor. Bu konuda çabamız ne kadar önemli siz ne düşünüyorsunuz
fırsatı görmekle ilgili bence, biraz cesaret edip fırsatı değerlendirip alıyosun (tabi şu zamanda ilk etken paraaa)

Gerçi Bizim aklımızda yoktu pandemi zamanında 0.74 olan kredi çıkınca tamamına kredi çıkan bir evi internetten görerek aldık (başka şehirdeydik) Yani önce bankaya gittik kredi işlemleri yapıldı sonra tapudan randevu aldık oraya geçerken de eve baktık :KK70: cebimizden sadece tapu parası çıktı yani, 1 sene de kredi ertelemeliydi. Evi aldığımız yere tayin istedik, İlk sene de öyle oturduk kredi ödemeden. Yani pandemi zamanı gideyim eve bakayım düşüneyim falan desek bu ev kaçardı zaten öyle gördüğümüz gün telefon ettik her şey denk geldi biz de alalım dedik aldık
Alırken Maaş 4000 evin kredisi 2500di şimdi maaş 3 senede kaça katlandı kredi hala aynı

Bu yaz evi satalım üstüne kredi çekip başka alalım dedik ama ne ev satılıyor ne kredi çıkıyor
O iş olmadı.

Bu ev alma meselesi üzerine bu kadar edebiyat/felsefe yapılacak bir şey mi yahu? Paran ve ödeme cesaretin varsa alırsın, yoksa almazsın. Hayattaki her şey gibi o da nasip tabii ki.

Sizin adınıza sevindim. Nasıl yaptınız kredi işini?
Malesef hayat bu hale getirdi. Yarısını kredi olacak şekilde çekip aldım. Allah herkese nasip etsin

Hani mesela cesaretiniz yoktur ama bir anda o an eve bakınca bi cesaret yada gaza gelip almışsınız falan yada atıyorum hep Üsküdar’a bakıyorsunuzdur bir gün hadi bide Maltepe’den bakayım demişsinizdir hiç aklınızda yokken ordan almışsınız falan yani hangi evin olacağı da nasip midir
Kahve sen aldığın evden memnun değil misin? İstediğin evi mi aldın yoksa elindeki paraya göre mi aldın yatırımlık ileride satar başka bir ev alırım gibi?

fırsatı görmekle ilgili bence, biraz cesaret edip fırsatı değerlendirip alıyosun (tabi şu zamanda ilk etken paraaa)

Gerçi Bizim aklımızda yoktu pandemi zamanında 0.74 olan kredi çıkınca tamamına kredi çıkan bir evi internetten görerek aldık (başka şehirdeydik) Yani önce bankaya gittik kredi işlemleri yapıldı sonra tapudan randevu aldık oraya geçerken de eve baktık :KK70: cebimizden sadece tapu parası çıktı yani, 1 sene de kredi ertelemeliydi. Evi aldığımız yere tayin istedik, İlk sene de öyle oturduk kredi ödemeden. Yani pandemi zamanı gideyim eve bakayım düşüneyim falan desek bu ev kaçardı zaten öyle gördüğümüz gün telefon ettik her şey denk geldi biz de alalım dedik aldık
Alırken Maaş 4000 evin kredisi 2500di şimdi maaş 3 senede kaça katlandı kredi hala aynı

Bu yaz evi satalım üstüne kredi çekip başka alalım dedik ama ne ev satılıyor ne kredi çıkıyor
O iş olmadı.
Tamamına kredi çıkan evi nasıl buldunuz

Merhaba hanımlar

Son günlerde bende konu açmıştım ev alma üzerine. Malum ev kiraları arttı kiracı ve ev sahibi sorunları ile burayada sürekli konular açılıyor. Bizde arkadaşlarla konuşuyorduk bugün. Ben yeni ev aldım. Bir arkadaşımda çok istiyor ev almak senelerdir alamıyor. Pandemiden önce çok bakıyordu alamıyordu pandemide evlendi. Şimdi eşiyle ev bakıyorlar ama ya fiyattan ya çevreden yada kredi çıkmamasından olmuyor. Başka bir arkadaşları var çocuk evlendiğinden beri borcu bitmemiş kaç bankaya borcu varmış borcu borçla kapatıyormuş. 0.69 çıktığında çocuk İstanbul’da olmasına rağmen Samsun’dan bir artı bir almış 0.69 dan ki o zaman ikametinin olduğu şehirde alma zorunluğu vardı ikameti neredeydi bilemiyorum tabi. Ona nasıl çıkmış bizim olmuyor falan derken. Ev almak nasip midir sizce. Ev almak sürecinde bende çok ev gezdim. İnsan nasibinde olanı mı alıyor. Eğer nasibinde yoksa o yerden o evi alamıyor ama nasibinde varsa hiç ummadığı bir yerden bi anda almış oluyır denk geliyor. Bu konuda çabamız ne kadar önemli siz ne düşünüyorsunuz
Ev almak evet kısmet işidir ..ama bizim ülkede aptalların evet dediği koyunların yanında herkesin bir yandığı bastakilerin itibardan tasarruf olmaz derken halkının sefaletini beyinsiz koyunlarla kamufle ettiği bir ahmaklık senaryosundan ibarettir

Ben kısmet olduğuna inanıyorum. Borç içinde yüzen, har vurup harman savuran insanlar değiliz. Evliliğimiz ekonominin çok kötü zamanlarına denk geldi. İlk senemizde şehir belirsizliğimiz vardı ev işine giremedik. Tam artık alalım dedik evler 3-4 katına çıktı. Ha aldık ha alıyoruz derken yetişemez hale geldik. Yaşadığınız şehir, hangi sene evlendiğiniz falan o kadar etkiliyor ki. Büyük şehirde yaşayan için her şey 3 kat zor. Gelirimizle bir 3 sene önce evlenip küçük bir şehirde otursaydık şimdiye 2 evimiz olurdu çok rahat.

Merhaba hanımlar

Valla bizimki de nasip oldu bizim evimiz kiradaydi bizde başka semte kiraya çıkmıştık ben hep oralardan daire almak istiyodum kendi evimizin olduğu yere dönmek istemiyodum 7 sene sonra paraya sıkışmış biri daire satmak istedi hiç aklimizda yokken Allah'ıma çok şükür istediğim semtten ev sahibi olmuş olduk. Eşim krediyle alıp faize bulaşmak istemiyordu. Allah hayırlı şekilde sizede nasip etsin

Biraz çaba biraz nasip bizim şöyle olmuştu ev arıyorduk bir türlü bulamadık lojmanda oturuyorduk süremiz bitmişti çıkmamız gerekiyordu artık olmadı napalm kiraya çıkarız dedik bir gün telefon çaldı şimdiki evimizin sahibi aradı evi satamadigini eğer fiyatta anlaşırsak bize satmak istediğini söyledi kabul ettik iki gün sonra sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim eşim evden vazgeçelim hem kredi hem bebek geliyor ücretsiz izinde alamazsın altından kalkamayiz dedi dedim yok vazgeçmeyelim bebek doğsun nasıl bakacagimizi o zaman düşünürüz bu son şansımız dedim eşimi zor bela ikna ettim ve sonuçta enflasyon fırladı maaşlar arttı kredi kuşa döndü ben 1 senedir ücretsiz izindeyim. Evin bize gelmesi nasip ama bizimde o nasibi geri cevirmememizde bizim secimimizdi.

Bir arkadaşımın kuzeni banka müdürüymüş. bize bile kredi sınırı 250 bin lirayken arkadaşıma ısrar etmiş gel sana istediğin miktarda kredi vericem demiş. Arkadaşım ise pek ilgilenmemiş.
Sanırım bu işler kısmet. Kocamla eskiden ev alalım diye didiniyodum. Şimdi ev olması hayırlısıysa olsun diyip sadece rahat yaşam için birikim yapmaya çalışıyoruz.
Belki de ömrümüz boyunca ev alamıycaz ben gençliğim bu hedefle heba olsun istemiyorum hele de deprem sonrası yeni evlerin de yıkıldığını görünce belki de hayırlısı bu demektem başka çarem yok

Bunu insanlar bilemez ki bile bile yapanların ve satanların sorunu. İnsan canını tehlikeye atıyorlar. İnsanlar bunu bilmeden aldı. Bilmeden almak da nasip bence. Aslında bu kavram görecelidir. Kimisi nasip der kimisi bilgisizlik.
Bilende gidiyor maalesef. Sırf desinler diye zemini sağlam olmayan yerden ev alan da oluyor.

Merhaba hanımlar

Fakirlik ve Zenginliğe imtihan derler ama herkesin çabasına bağlıdır kaderi.

Yatırımlık ev almayı düşünüyorduk. Kaporayi verdik ekspertiz raporunu bekliyorduk. Ekspertiz raporu sonucunda eve teminat verilemeyeceği kararı çıktı. Projede görünen evle satılan ev farklıymış. Trampa mi ne diyorlar buna. Sonra alamadık. Başka ev bakalım derken ikinci eve kredi kısıtlamasi düzenlemesi geldi. Ev alma planlarımız iptal oldu. Yani şartlar hazırken bile olmayacaksa olmuyor arkadaşlar 😬😬

X