• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak için cesaret

Aidata 250 ödeyen var çok şaşırmıştım çunku site de oturuyorlar bende sadece merdiven parası veriyorum. Bizim bina da yalıtımı çok iyiymiş güneşte görüyor gayet ısınıyor . Dopalgaza 400 500 ödeyen varmış benm kv evi kışın kar yağdığında en düşükte yanıyor sadece ev hamam gibi . Diğer günler de açmıyor bilr ev sıcacık.. yazın biraz fazla sıcak oluyor güneş aldığı için hepsi bu..
Evet evden eve gercekten cok degısıyor kiracı olunca insan her şekilde evde yasayıp anlıyor 🙂 eşime diyorum buradan tanısınırsak bu kadar ısınamayız 😁

Eşimin maaşı ile geçiniyoruz aylık bazen 1000 tl bazen de 1500 kalıyor yaptığı mesailer fln oluyo neden yenmesin anlamadım yetiyor eve yağda alıyorum ihtiyaçlarımı da . Haftalık 500 tl çok bu arada 😳 ben bu kadr harcama yapmıyorum .
Ev kredisi ödüyoruz birde, nerelerden alışveriş yapıyorsunuz? Mutfaktan nasıl kısılır ki

Faturaların “ tercih “ olarak adlandırılmasına çok içerledim. Benim bu ay elekt 180 tl Su 130 tl doğalgaz 100 tl geldi ( dgaz mart faturam 550 idi ) Bunlar nasıl benim tercihlerim olabilir Allah aşkına, elektiriği pavyonum yok orada kullanmıyorum , tarlam yok sulama yapmıyorum hayatı rutin yaşıyorum . Bir kg peynir 40 tl bir kg zeytin 30 tl domates 10 salatalık 8 tl meyvelere girersem çıkamam. Hayat bu kadar pahalı iken kıt kanaat geçinmeye güzelleme yapılmasına inanamıyorum.

Konu sahibi arkadaşa gelirsek bizde şu an konut kredisi ödüyoruz. Benim maaşımın tamamını oraya planladık, hızlıca ödemek adına. Bugüne kadar ev almamamın sebebi , ev alıp o evin esiri olmama planımdı. Yani hayatımın ortasında kendimi sıkıp bunaltıp evin kölesi olmak istemedim. Ucu ucuna hesap yapmayın. Sizin şu an ki hesap hiçbir sürprize hazır bir hesap değil ne tatil ne cenaze, ne eğlence ne hastalık.. Şu an ev almak için kredilerin durumunu bankacı arkadaşlar anlatmış bana sorarsanıza ödeme sürecinizi uzatıp daha rahat ödemeniz.

En fazla doğalgaz ft gelen ay atıyorum millete nasıl 500 geliyor anlamıyorum buyurun bana 192 tl gelmiş 😉
Hanımefendi bu fatura 92 tl de gelir. Ben evi 23 dereceye sabitledim ki bence ideal sıcaklık o kimilerine göre 21 dir bu değer. Evi 23 derexeye sabitleğim kış boyunca kar yağan o yoğun ayda 585 tl ödedim. Yakarsanız çok gelir, yakmazsanız az gelir. Doğalgazı insanı şartta yakmak da lüks değildir. Elim kolum buz oturamam, kimisi de alışmıştır , kat kat giyinip ağzı burnu buz oturur. Ya inanamıyorum nasıl 500 geliyor diyorsunuz alt kat komşumun 3 çocuğu var ona 850 tl geliyor mesela ? Çünkü o çocukların hepsini ısıtmak zorunda .

Ev kredisi ödüyoruz birde, nerelerden alışveriş yapıyorsunuz? Mutfaktan nasıl kısılır ki
Ev kredisi ödüyormuşsunuz normal yani.
Mutfaktan kısmıyorum pazardan a101 bim gri şok indirim zamanları çok oluyor Hee bizim burada bi market var sık sık halk günleri oluyor bim den a101den ucuz oluyo o dönemler onu takip ediyorum en çok..

Ev kredisi ödüyormuşsunuz normal yani.
Mutfaktan kısmıyorum pazardan a101 bim gri şok indirim zamanları çok oluyor Hee bizim burada bi market var sık sık halk günleri oluyor bim den a101den ucuz oluyo o dönemler onu takip ediyorum en çok..
Ev kredisi ayrı, maaş hiç elimize geçmeden banka direkt alıyor zaten 😁 bende bazen aylık olarak grosslardan alışveriş yaparım ama onun içinde deterjan falanda olunca daha fazla tutuyor haliyle. Hayat çok pahalı ya. Git gide daha pahalı oluyor bakalım daha neler göreceğiz

Ev kredisi ayrı, maaş hiç elimize geçmeden banka direkt alıyor zaten 😁 bende bazen aylık olarak grosslardan alışveriş yaparım ama onun içinde deterjan falanda olunca daha fazla tutuyor haliyle. Hayat çok pahalı ya. Git gide daha pahalı oluyor bakalım daha neler göreceğiz
Yani bizde düşünüyoruz ev almak istda değil gerçi eminim hiç bir şey kalmayacak. Az çok kenara para atıyorum ama ehh işte ileri de kredi yuzunden aç kalmayalım diye:) dikkat etmeye çalışıyorum . Her şeyin hayırlısı artık

Ekstra tatil yada luks harcama yapmadigimiz halde sadece 3000 kredi karti geliyor.bunlara fatura falanda dahil degil.kış gelecek dogalgaziydi hastaligiydi aylik 4000 mumkun degil yetmez.vadeyi uzatin ayda 5 bin tl kredi odeyin

Markete de mi gitmiyorsun be kadın 500 cokmuş alısverişe ne aliyorsun bi peynir zeytin ekmek mi ki onlar bile ne kadar öf neyse ya her mesaja şasirma emojisi at biz müsrifiz :işsiz: 2 kişiyiz bi markete giriyoruz 200 tl öduyorum en az haftada 1 drsen 800 yapar.
ha şunuda soyliyeyim yasiyor musunuz evet yasiyorsunuz yok ısik acma eve net bağlatma keyif yapma bunlar bana göre değil ;)
1 litre sıvıyağ, 2 limonata 5 muza 64 TL bayılıp geldim valla. Yaşamak nefes almak mı sadece ? Kışın üşümek, karanlıkta oturmak, sürekli fatura hesaplamak, tatile gitmemek, evden çıkmamak...😳

Almak istediğimiz evin yüzde yirmi beşini topladık sayılır. Ev bir aydan fazladır ilanda ve bu sürede 10 bin zamlandı. Kredi ile alma niyetindeyiz. 200 220 bin çekmek gerekiyor. Tayin süremiz biteceği için 4 senelik çekebiliriz en fazla bu da aylık 6 7 bin ödeme ediyor. Toplam gelir 12 bin çocuk kreşe gidebilir ve 2 bine yakın onun masrafı olacak. Bu durumda ev almak için faiz oranların düşmesini mi beklemeliyiz ya da farklı bir önerisi olan var mı? Ev alanlar aylık ne kadar ödeme yaptılar?
Evi alın , çünkü faizler düşünce ev fiyatları artıyor . Oldu da faizler düştü yapılandırırsınız zaten . Zor değil . Bizim 3 yılımız kaldı ve 4 yılda 2 kere yapılandırdık .

1 litre sıvıyağ, 2 limonata 5 muza 64 TL bayılıp geldim valla. Yaşamak nefes almak mı sadece ? Kışın üşümek, karanlıkta oturmak, sürekli fatura hesaplamak, tatile gitmemek, evden çıkmamak...😳
İşte bi kere geliyorum hu hayata keyfini çikaramayacaksam napayım bizde de de bir tek eşim calışıyor ama kenara varsin paramız kalmasın

Büyük şehirde yasıyorsanız eger nacizane bir tavsiye verebilirim 🙂 tüm online market uygulamalarını sık sık takip edin. İnstagragram bazı indirim kodu veren hesaplar var onlar birde buradan isim vermemin dogru olmayacagı bir forum sitesı var orayada giriyorum ben duzenlı olarak bakıyorum indirim kodu varsa hemen alısverısımı yapıyorum 🙂 ne kadar fayda saglar derseniz düzenli yaparsanız baya bir fayda saglıyor. Onla mı ugrasıcam ya diyen olabilir ama ben şöyle düşünüyorum burada bdv ye girecek vaktim varsa o daha kısa sürüyor (:

Biz 4 kişiyiz anne baba ve 26 yaşında 2 yetişkin :) 1000 tl aylık mutfak masrafı bizimde . Ama ben ekstra kendi yediğim içtiğimi alırım kendi cebimden aşağı yukarı 500 TL ikizim hafta sonları bile evde ollmadığı oluyor. Bende hafta içleri evde olmuyorum çoğu zaman.. Böyle bir aile dinamiği varsa yetiyor ya.
Annem ince eleyip sık dokur alışverişte ki hiç ihtiyacı yok böyle taktiklere ama böyle böyle ev araba almışlar zamanın da işte 🤷🏻‍♀️
Dediğim gibi full evde yemiyorsa nasıl yetiyor.
Yanlış anlamayın fitre miktarı 20 liraydı
5 kişilik ailenin 30 günlük yemedi bu durumda 3000 tutuyor. Eti sütü hwrseyi dengeli saglıklı 3 öğün

Evi alın , çünkü faizler düşünce ev fiyatları artıyor . Oldu da faizler düştü yapılandırırsınız zaten . Zor değil . Bizim 3 yılımız kaldı ve 4 yılda 2 kere yapılandırdık .
Bu yapılandırma yapılınca dosya masrafı oluyor kar edicem diye uğraşmaya bile değmiyor dedi birkaç kişi ne kadar doğru bu? Ve ilk defa kredi çekeceğim kimseye borç bile yapmış biri değilim o yüzden cesaret noktasında sıkıntı yaşıyorum

Bu yapılandırma yapılınca dosya masrafı oluyor kar edicem diye uğraşmaya bile değmiyor dedi birkaç kişi ne kadar doğru bu? Ve ilk defa kredi çekeceğim kimseye borç bile yapmış biri değilim o yüzden cesaret noktasında sıkıntı yaşıyorum

Biz yapilandirma ile inanilmaz kar ettik

Hesaplatirsiniz, zaten kar yoksa ellemezsiniz krediyi

İşte bi kere geliyorum hu hayata keyfini çikaramayacaksam napayım bizde de de bir tek eşim calışıyor ama kenara varsin paramız kalmasın
Ayyy valla öyle, evimde keyifle ışık yakmayacaksam, istediğimi yiyip içeneyeceksem yaşadığımın ne anlamı var? Bunun adı kaliteli yaşam değil hayatta kalacak şekilde yaşam. Bir teneke yağ nereden baksan 70 lira, o da en ucuzu. 2 kişi çalışılsa bile akşam evde yemek yeniyorsa öyle ya da böyle yağ kullanılıyor, 500 liraya market alışverişine nasıl şaşırılır ki? Biz markete gittik 700 küsür para verdik ki içinde 2 lt yağdan başka birşey yok, bu kadar kısmak, herşeyin alt kalitesini almaya çalışmak yaşamak değil.

500 elektrik (ısınmayla birlikte) veya doğal gaza saşiranıda ilk kez göruyorum hamgi türkiyede yasiyorsunuz neyse o evden tasinmayın baska bir ilçeye gidersiniz görürsünuz fiyatları hasta olursuniz :KK66:
500 ödeyenin 200 ödeyene şaşırması normal de
Az ödeyenin çok ödeyene şaşırmasına asıl ben şaşırdım
Hiç mi zam haberleri görmüyorlar? Türkiye'den bi haberler... inanılmaz

Bizde ev alacağız ama şimdilik 1 yıl erteledik faiz oranları çok yüksek düşer inş bakalım ..

Size aylık 3_4 bin yetmez mi ? Faturalar mutfak vs Max 1500 gitti 1500 ,2000 kalır yetmez mi anlamadım sanki yeter gibi biraz kısarsanız..
Ben bekar halimle 3bini yetiremiyorum bu insanlar nasıl getirecek ?

Şöyle bir şey var ki her ay 100 TL azaldı bizde . Yıla vurduğunuzda 2 ay eksik ödemişiz gibi oldu . Dosya masrafı vs zaten anlaşmalı banka olduğu için çok önemli olmadı.
Şimdi alın , ayçiçek yağının litresi bile her ay 1 TL artıyor . Size tavsiyem az ödemeyle başlayın . 8 yıl alacaksanız mesela 10 yıllık çekin . İlk yıllarda elinizi kuruya getirmeyin . Sonradan baktınız paranız artıyor , banakayla konuşup yapılandırırsınız .
Ya da acil durumlar için kenara 2 bin dolar bırakın ve krediyi ona göre çekin . Sonuçta zaman çabucak geçer ve maaşların artışını da giderlere eklersiniz .
Bir bakmışsınız yıllar geçmiş . Elinizde eviniz kalmış .

Back
X