• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak için cesaret

ben çok müsrif olduğumu anladım. Orkide34 Orkide34 hiç bir ironi içermeden tebrik ediyorum sizi :super:. . bizim 100 tl den aşağı fatura yok arkadaş, şehirden şehire değişiyor mu katsayılar yoksa gerçekten bizim müsrifliğimiz mi bu???

konuya yorumum, "ben olsam kendimi sıkmam bekleyin" diyecektim ama vazgeçtim, ben önce kendime bakcam :KK43:

edit:noktalama
Teşekkür ederim.Müsriflik değil herkesin harcama kısmı alışkanlıklarıdır farklıdır . Konu sahibi gelirini giderini yazmış bende ona istinaden ödediğim faturaları yazdım bu kadr gidiyo diye . Bence istda semt fark ediyor Yani. Kaçakta değil üstelik biraz fazla dikkat ediyoruz hepsi bu yetiyor zaten fat. Çoğu KDV si başka bir şey değil.

Teşekkür ederim.Müsriflik değil herkesin harcama kısmı alışkanlıklarıdır farklıdır . Konu sahibi gelirini giderini yazmış bende ona istinaden ödediğim faturaları yazdım bu kadr gidiyo diye . Bence istda semt fark ediyor Yani. Kaçakta değil üstelik biraz fazla dikkat ediyoruz hepsi bu yetiyor zaten fat. Çoğu KDV si başka bir şey değil.
benim tel faturam 125, ikimizinki 250 yapıyor.
elektirik su, internet, kullandığımı applerin aylık ödemesii aidat (300) derken ... 1000tl .
evet alışkanlıklar tercihler pek çok faktör var ama elektrik ve suya takıldım ben asıl. yani kullanıyorum ödüyorum diyebileceğim bir şey değil çoğunlukla, çevre faktörü de var. dikkatli sanıyordum kendimi biraz daha dikkat edeceğim bunu hatıralttınız bana.

Buzdolapları tek başına 30 tl yakıyor 🤷🏼‍♀️
Maalesef hayır. Dün buraya atmak icin 10₺ gelen arkadasımdan faturasını istedim attı (14₺ imiş) ama uzatmamak icin atmadım. İl-ilçe-mahalle olarak asırı degiskenlik gösteren birsey elektrik faturası.

Gercekten fatura artı mutfak nasıl 1350 oluyor. Bizim sadece faturalar 400 o da yazın. Kışın olsa 1000 de, sen ona. Mutfak da hep evde yedigimizde 3000 civarıdır. Yani mutfak nasıl 1000 liradan az olabilir memleketten mi geliyor mesela
Biz 4 kişiyiz anne baba ve 26 yaşında 2 yetişkin :) 1000 tl aylık mutfak masrafı bizimde . Ama ben ekstra kendi yediğim içtiğimi alırım kendi cebimden aşağı yukarı 500 TL ikizim hafta sonları bile evde ollmadığı oluyor. Bende hafta içleri evde olmuyorum çoğu zaman.. Böyle bir aile dinamiği varsa yetiyor ya.
Annem ince eleyip sık dokur alışverişte ki hiç ihtiyacı yok böyle taktiklere ama böyle böyle ev araba almışlar zamanın da işte 🤷🏻‍♀️

Doğalgaz faturasi evden eve değisiyor. Cephesi ,alt katinin ,üst katinin dolu olup olmamasi çok etkili.Benim önceki evim 2+1 kuzey cepheliydi. 2 odada dogalgaz acik olmasina ragmen 450 nin altina düsmüyordu ve üşüyorduk 1 sene önce. Bu evim 3+1 güneş cepheli sabah aksam günes alıyor. Alt kat ve üst katim cocuklu aile. Bütün odalar yandigi halde 270tl yi geçmedi doğalgaz faturasi.
Elektrik 37 falan gelse göbek atardım. En minimum 120tl geliyor. Sadece buzdolabi calistigi tatildeki 1 ayda bile 40 gelmisti. bende makina dolmadan çalistirman ve makinanin durulama sulariyla balkonlari yikarim camlarin önlerini silerim ,sebzeleri yikadigim sulari çiceklerime dökerim yani idare ederim. ama daha nekadar kısilabilirki. 1 Haftada 2 kere makina calisiyorsa ertesi hafta 3 4 makina oluyor.zaten 3 yatagin nevresimi carşafı 3kisinin havlusu bornozu 2 makina oluyor. 3 kisi hergün duş alıyoruz. Haftada en az 1 kere kek börek , enaz 1 kere fırin yemegi ,3 kere bulaşık makinası calisiyor. Haftada 4 5 kere süpürge çalışıyor cocuk var . su ısıtıcıda günde 2 kere çalışiyor. Bu ay elektrik 150 su 100 geldi .1 haftada evde yoktuk. mutfak masrafini bu ay yazmadim ama geçen gün canim rengarenk meyve tabagi istedi kiraz 35tl ,kayisi 20tl, yesil erik 25tl ,nektari 17tl ,muz 15tl gelde al. 3kilosu 10tl den elma aldım geldim. 😂

Hayır memleketten gelmiyor. Elektrik su doğalgaz telefon bu kadr faturalar + mutfak 1350 başka masrafımız yok. Kışın nasıl 400 500 fatura gelir doğalgaz anlamıyorum benm en kışın ortasında geçen kış 275 tl kuruşluk geldi 😏 apartman aidatım vs yok merdiven parası veriyorum sadece ..
Bundan 6 yıl önce ilk evim kuzey cephe ve son kattı. Ayda 500 tl ye bile hala ısınamıyorduk. Evin cephesine, orta kat, yanının dolu olmasına ve yalıtım olup olmamasına göre değişir fiyat. Ona kalırsa sizin yaktığınızda bana fazla geldi çünkü ben hiç kalorifer yakmıyorum kışın. O halde bile hala yazlık kıyafetlerle oturuyoruz.
E Kaldı 1000 tl. Bu kadar paraya ne alıyorsunuz Allah aşkına? Sıvı yağ bile olmuş 80 tl, zeytinyağına girmiyorum bile ki kullanılması lazım saglik açısından. Mutlaka yedekli zeytinyağı durur evde.
Ben bi haftalik alisveris icin çıktığımda en kötü 500 tl harcıyorum e geriye kaldı 3 hafta. Ne yeyip ne içiyorsunuz Allah aşkına?

Önceki sayfada bankacı bir hanım da aynı öneriyi vermiş, daha önce ben de bu forumda okumuştum geçen yıl mart gibi benzer bir konuda aynı yorumu. Şu an için geçerli mi bilmiyorum, işin içinde değilim. Bizim kredi için farklı bankalar aradı bizi sıkça, kredinizi bize taşıyın yapılandıralım diye. Belki bir zaman kısıtlaması vardır, ya da kuzeninizde farklı bir durum söz konusu olabilir. Benim hatırladığım yeni çekilecek krediler kadar düşük değil daha yüksek bir faiz oranından yapılandırıyorlardı.
Aynı banka yapılandırma yapmıyor evet yanaşmıyor pek ama farklı bankaya kredi taşındığında taşınan banka yapıyor diye biliyorum bende

Hayır memleketten gelmiyor. Elektrik su doğalgaz telefon bu kadr faturalar + mutfak 1350 başka masrafımız yok. Kışın nasıl 400 500 fatura gelir doğalgaz anlamıyorum benm en kışın ortasında geçen kış 275 tl kuruşluk geldi 😏 apartman aidatım vs yok merdiven parası veriyorum sadece ..
750 aidat verdim doğalgazla beraber 250 aidat 500 doğalgaz nasıl 275 geliyor her ev farklı demek ki

Hayır istda yaşıyorum tamam öyle pahalı bi ilçe de değil ama mah arası.. Ne alakası var faturalar dan nasıl bi ilgi isteyebilirim sizce 😂 neyse onu yazdım su faturam 35 elektrik faturam 37 geldi yani telefonlara 2 kişi 40 tl ödedik . Bu durumdan polemiğe çeksem ne olacak.
Telefon nasıl 40 ben 100 ödüyorum tek tlfona hangi tarife

Faturayı bulamadım atacaktım elime sadece su ft geldi .. 37 geldi neden imkan olmasın gecen ayda 42 tl ödedim aşağıdaki komşuma da aynı geliyor kusura neden bakayım neyse o siz bilirsiniz inanmak isteyebilirsiniz su böyle geldiyse elektrik neden gelmesin . Her odayı yakmıyorum ben mutfakta yemek yersek yanıyor sadece salonda tvnin Led ni kullanıyorum . Çok acil bir şey olmadıkça ışık kullanmıyoruz elektriği yani .. 😉
Benimde su az ama elektrik önemli olan 120 den aşağı gelmiyor

Böyle konularda kimse birbriine inanmıyor 🤷‍♀️ fazla harcayanada az harcayanada inanıyorum ben 🙂 iki tarafında neden az yada neden cok harcama yaptıgını tahmin edebiliyorum az cok. Tam ortadayım ben harcama konusunda 🤩 konu sahibinin yerine olsam gecinirmiyiz diye düşünmem bile ben 🙂 ama büyük ihtimal konu sahibi bu kredıyı cekerse zorlanır neden alışkanlıkları farklı, alışveriş yaptıgı yerler farklı alışması zaman alır.
Su faturası mesela istanbulda yasıyorum belli bir limit var oraya kadar harcadıgınızda cidden az geliyor ama azıcık gecerse fatura birden katlanıyor. Dogalgaz bana göre az degıl gelen ama buradakilere göre bakıyorum nispeten daha az geliyor ama evdeki yalıtım konusunda cok sukur sanslıyım. Cocuk yokken (şimdi cocuk var gecede kapatmıyoruz) kar yagması dısında kombiyi acmıyorduk ve gelen misafirler acmadıgımızı ögrenınce şaşırıyorlardı 🤷‍♀️ bu yalıtım yazında çok işe yarıyor yazında evde pişmiyoruz bir tık daha rahatız tabi pencereler yıne acık oluyor 🙂 bekarken bir evimiz vardı kombi + ufo + battaniye oturuyorduk ısınmak mümkün degıldı evde 🤷‍♀️ bu iki evinde faturası nasıl aynı olsun.
Elektrık faturası mesela komsularla kıyaslarım faturayı denk gelınce 😁 komsumla bakıyorum aramızda fark oluyor. O klima kullanıyor biz kullanmıyoruz, ona sorsan bu normal mesela gunduz vakti baslar ısıgı acmaya bense hava kararır perdeyi çeker ısıgımı acarım. Kızım 4,5 yasında oda bilir bir odadan cıkarken o odanın ışıgı kapatılır. Bu kadarcık şey bile farka sebep oluyor. Çamaşırı ne yapsam azaltamıyorum mesela cocuklu ev sepeti bos görmüyorum 🤷‍♀️
Telefon faturası en basitinden daha dün gecıs yaptım yapmasam 70 falan ödeyecegım faturaya suan 42 ödeyecegım. Diger en bilindik operetör 100 tl ye kadar cıkarmıstır diye tahmin ediyorum. Arada hiç bir fark yok hepsini kullandım. Ama bir çok insan en bilindikden şaşmıyor eminim.
Apartman aidatı mesela etıketleyemıyorum kim unuttum ama birr arkadas 500 tl ödüyormus 🤷‍♀️ masallah diyeyım bizim sadece 25 tl 😁 neden çünkü istanbul da standart bir ilçede normal bir mahallenın merdiven temızlıgını kapsıyor sadece.
Aşırı yazdım ya 🤷‍♀️ daha yazarım yani kalem kalemde yeter 🤩

benim tel faturam 125, ikimizinki 250 yapıyor.
elektirik su, internet, kullandığımı applerin aylık ödemesii aidat (300) derken ... 1000tl .
evet alışkanlıklar tercihler pek çok faktör var ama elektrik ve suya takıldım ben asıl. yani kullanıyorum ödüyorum diyebileceğim bir şey değil çoğunlukla, çevre faktörü de var. dikkatli sanıyordum kendimi biraz daha dikkat edeceğim bunu hatıralttınız bana.
Tel faturamız ikimizin 120 tl İnternetli
Evde ekstra inyetnet yok çok lazım olursa tv ye telefonlarımızdan bağlanıyoruz. . Aslında bakarsanız biraz da ailemden böyle gördüm ben annem de mesela böyleydi tek anlaşamadığımız konu annemle gece doğalgazı kapatmamdı kışın ama benim ev ısınıyordu

Bundan 6 yıl önce ilk evim kuzey cephe ve son kattı. Ayda 500 tl ye bile hala ısınamıyorduk. Evin cephesine, orta kat, yanının dolu olmasına ve yalıtım olup olmamasına göre değişir fiyat. Ona kalırsa sizin yaktığınızda bana fazla geldi çünkü ben hiç kalorifer yakmıyorum kışın. O halde bile hala yazlık kıyafetlerle oturuyoruz.
E Kaldı 1000 tl. Bu kadar paraya ne alıyorsunuz Allah aşkına? Sıvı yağ bile olmuş 80 tl, zeytinyağına girmiyorum bile ki kullanılması lazım saglik açısından. Mutlaka yedekli zeytinyağı durur evde.
Ben bi haftalik alisveris icin çıktığımda en kötü 500 tl harcıyorum e geriye kaldı 3 hafta. Ne yeyip ne içiyorsunuz Allah aşkına?
Eşimin maaşı ile geçiniyoruz aylık bazen 1000 tl bazen de 1500 kalıyor yaptığı mesailer fln oluyo neden yenmesin anlamadım yetiyor eve yağda alıyorum ihtiyaçlarımı da . Haftalık 500 tl çok bu arada 😳 ben bu kadr harcama yapmıyorum .

Böyle konularda kimse birbriine inanmıyor 🤷‍♀️ fazla harcayanada az harcayanada inanıyorum ben 🙂 iki tarafında neden az yada neden cok harcama yaptıgını tahmin edebiliyorum az cok. Tam ortadayım ben harcama konusunda 🤩 konu sahibinin yerine olsam gecinirmiyiz diye düşünmem bile ben 🙂 ama büyük ihtimal konu sahibi bu kredıyı cekerse zorlanır neden alışkanlıkları farklı, alışveriş yaptıgı yerler farklı alışması zaman alır.
Su faturası mesela istanbulda yasıyorum belli bir limit var oraya kadar harcadıgınızda cidden az geliyor ama azıcık gecerse fatura birden katlanıyor. Dogalgaz bana göre az degıl gelen ama buradakilere göre bakıyorum nispeten daha az geliyor ama evdeki yalıtım konusunda cok sukur sanslıyım. Cocuk yokken (şimdi cocuk var gecede kapatmıyoruz) kar yagması dısında kombiyi acmıyorduk ve gelen misafirler acmadıgımızı ögrenınce şaşırıyorlardı 🤷‍♀️ bu yalıtım yazında çok işe yarıyor yazında evde pişmiyoruz bir tık daha rahatız tabi pencereler yıne acık oluyor 🙂 bekarken bir evimiz vardı kombi + ufo + battaniye oturuyorduk ısınmak mümkün degıldı evde 🤷‍♀️ bu iki evinde faturası nasıl aynı olsun.
Elektrık faturası mesela komsularla kıyaslarım faturayı denk gelınce 😁 komsumla bakıyorum aramızda fark oluyor. O klima kullanıyor biz kullanmıyoruz, ona sorsan bu normal mesela gunduz vakti baslar ısıgı acmaya bense hava kararır perdeyi çeker ısıgımı acarım. Kızım 4,5 yasında oda bilir bir odadan cıkarken o odanın ışıgı kapatılır. Bu kadarcık şey bile farka sebep oluyor. Çamaşırı ne yapsam azaltamıyorum mesela cocuklu ev sepeti bos görmüyorum 🤷‍♀️
Telefon faturası en basitinden daha dün gecıs yaptım yapmasam 70 falan ödeyecegım faturaya suan 42 ödeyecegım. Diger en bilindik operetör 100 tl ye kadar cıkarmıstır diye tahmin ediyorum. Arada hiç bir fark yok hepsini kullandım. Ama bir çok insan en bilindikden şaşmıyor eminim.
Apartman aidatı mesela etıketleyemıyorum kim unuttum ama birr arkadas 500 tl ödüyormus 🤷‍♀️ masallah diyeyım bizim sadece 25 tl 😁 neden çünkü istanbul da standart bir ilçede normal bir mahallenın merdiven temızlıgını kapsıyor sadece.
Aşırı yazdım ya 🤷‍♀️ daha yazarım yani kalem kalemde yeter 🤩
Aidata 250 ödeyen var çok şaşırmıştım çunku site de oturuyorlar bende sadece merdiven parası veriyorum. Bizim bina da yalıtımı çok iyiymiş güneşte görüyor gayet ısınıyor . Dopalgaza 400 500 ödeyen varmış benm kv evi kışın kar yağdığında en düşükte yanıyor sadece ev hamam gibi . Diğer günler de açmıyor bilr ev sıcacık.. yazın biraz fazla sıcak oluyor güneş aldığı için hepsi bu..

Benim evim ara kat.Üst ve alt katımda küçük çocuklu aileler oturuyor. Onlar çok yakıyor heralde ki kışın pek petek açmıyorum.Kışın toplasan 15 gün çok soğuk günlerde açmışımdır.Ama sıcaksu hep kullanırız..En yüksek (7 gün ful 45 derecede yaktığım ay)107 tl fatura geldi..Zaten çok sıcağı seven bir aile değiliz..
Ev alma kredi konusundan buraya nasıl geldi bilmiyorum ama ben şeyi merak ettiğimden girdim konuya
Kredi faiz oranları düşermi ki acaba..
Ön görü ile düşmeden alıp düşünce yapılandırmak iyi olurdu..Kredi düşünce ev fiyatları uçuyor çünkü

Markete de mi gitmiyorsun be kadın 500 cokmuş alısverişe ne aliyorsun bi peynir zeytin ekmek mi ki onlar bile ne kadar öf neyse ya her mesaja şasirma emojisi at biz müsrifiz :işsiz: 2 kişiyiz bi markete giriyoruz 200 tl öduyorum en az haftada 1 drsen 800 yapar.
ha şunuda soyliyeyim yasiyor musunuz evet yasiyorsunuz yok ısik acma eve net bağlatma keyif yapma bunlar bana göre değil ;)

Back
X