- 11 Eylül 2011
- 1.833
- 4.146
- 333
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
biz derken eşimle beni kastettim yanlış anlama olmasın hayoksa gerçekten bizim müsrifliğimiz mi bu???

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
biz derken eşimle beni kastettim yanlış anlama olmasın hayoksa gerçekten bizim müsrifliğimiz mi bu???
Teşekkür ederim.Müsriflik değil herkesin harcama kısmı alışkanlıklarıdır farklıdır . Konu sahibi gelirini giderini yazmış bende ona istinaden ödediğim faturaları yazdım bu kadr gidiyo diye . Bence istda semt fark ediyor Yani. Kaçakta değil üstelik biraz fazla dikkat ediyoruz hepsi bu yetiyor zaten fat. Çoğu KDV si başka bir şey değil.ben çok müsrif olduğumu anladım.Orkide34 hiç bir ironi içermeden tebrik ediyorum sizi
. . bizim 100 tl den aşağı fatura yok arkadaş, şehirden şehire değişiyor mu katsayılar yoksa gerçekten bizim müsrifliğimiz mi bu???
konuya yorumum, "ben olsam kendimi sıkmam bekleyin" diyecektim ama vazgeçtim, ben önce kendime bakcam
edit:noktalama
benim tel faturam 125, ikimizinki 250 yapıyor.Teşekkür ederim.Müsriflik değil herkesin harcama kısmı alışkanlıklarıdır farklıdır . Konu sahibi gelirini giderini yazmış bende ona istinaden ödediğim faturaları yazdım bu kadr gidiyo diye . Bence istda semt fark ediyor Yani. Kaçakta değil üstelik biraz fazla dikkat ediyoruz hepsi bu yetiyor zaten fat. Çoğu KDV si başka bir şey değil.
Maalesef hayır. Dün buraya atmak icin 10₺ gelen arkadasımdan faturasını istedim attı (14₺ imiş) ama uzatmamak icin atmadım. İl-ilçe-mahalle olarak asırı degiskenlik gösteren birsey elektrik faturası.Buzdolapları tek başına 30 tl yakıyor![]()
Biz 4 kişiyiz anne baba ve 26 yaşında 2 yetişkin :) 1000 tl aylık mutfak masrafı bizimde . Ama ben ekstra kendi yediğim içtiğimi alırım kendi cebimden aşağı yukarı 500 TL ikizim hafta sonları bile evde ollmadığı oluyor. Bende hafta içleri evde olmuyorum çoğu zaman.. Böyle bir aile dinamiği varsa yetiyor ya.Gercekten fatura artı mutfak nasıl 1350 oluyor. Bizim sadece faturalar 400 o da yazın. Kışın olsa 1000 de, sen ona. Mutfak da hep evde yedigimizde 3000 civarıdır. Yani mutfak nasıl 1000 liradan az olabilir memleketten mi geliyor mesela
Bundan 6 yıl önce ilk evim kuzey cephe ve son kattı. Ayda 500 tl ye bile hala ısınamıyorduk. Evin cephesine, orta kat, yanının dolu olmasına ve yalıtım olup olmamasına göre değişir fiyat. Ona kalırsa sizin yaktığınızda bana fazla geldi çünkü ben hiç kalorifer yakmıyorum kışın. O halde bile hala yazlık kıyafetlerle oturuyoruz.Hayır memleketten gelmiyor. Elektrik su doğalgaz telefon bu kadr faturalar + mutfak 1350 başka masrafımız yok. Kışın nasıl 400 500 fatura gelir doğalgaz anlamıyorum benm en kışın ortasında geçen kış 275 tl kuruşluk geldiapartman aidatım vs yok merdiven parası veriyorum sadece ..
Aynı banka yapılandırma yapmıyor evet yanaşmıyor pek ama farklı bankaya kredi taşındığında taşınan banka yapıyor diye biliyorum bendeÖnceki sayfada bankacı bir hanım da aynı öneriyi vermiş, daha önce ben de bu forumda okumuştum geçen yıl mart gibi benzer bir konuda aynı yorumu. Şu an için geçerli mi bilmiyorum, işin içinde değilim. Bizim kredi için farklı bankalar aradı bizi sıkça, kredinizi bize taşıyın yapılandıralım diye. Belki bir zaman kısıtlaması vardır, ya da kuzeninizde farklı bir durum söz konusu olabilir. Benim hatırladığım yeni çekilecek krediler kadar düşük değil daha yüksek bir faiz oranından yapılandırıyorlardı.
750 aidat verdim doğalgazla beraber 250 aidat 500 doğalgaz nasıl 275 geliyor her ev farklı demek kiHayır memleketten gelmiyor. Elektrik su doğalgaz telefon bu kadr faturalar + mutfak 1350 başka masrafımız yok. Kışın nasıl 400 500 fatura gelir doğalgaz anlamıyorum benm en kışın ortasında geçen kış 275 tl kuruşluk geldiapartman aidatım vs yok merdiven parası veriyorum sadece ..
Telefon nasıl 40 ben 100 ödüyorum tek tlfona hangi tarifeHayır istda yaşıyorum tamam öyle pahalı bi ilçe de değil ama mah arası.. Ne alakası var faturalar dan nasıl bi ilgi isteyebilirim sizceneyse onu yazdım su faturam 35 elektrik faturam 37 geldi yani telefonlara 2 kişi 40 tl ödedik . Bu durumdan polemiğe çeksem ne olacak.
Benimde su az ama elektrik önemli olan 120 den aşağı gelmiyorFaturayı bulamadım atacaktım elime sadece su ft geldi .. 37 geldi neden imkan olmasın gecen ayda 42 tl ödedim aşağıdaki komşuma da aynı geliyor kusura neden bakayım neyse o siz bilirsiniz inanmak isteyebilirsiniz su böyle geldiyse elektrik neden gelmesin . Her odayı yakmıyorum ben mutfakta yemek yersek yanıyor sadece salonda tvnin Led ni kullanıyorum . Çok acil bir şey olmadıkça ışık kullanmıyoruz elektriği yani ..![]()
Tel faturamız ikimizin 120 tl İnternetlibenim tel faturam 125, ikimizinki 250 yapıyor.
elektirik su, internet, kullandığımı applerin aylık ödemesii aidat (300) derken ... 1000tl .
evet alışkanlıklar tercihler pek çok faktör var ama elektrik ve suya takıldım ben asıl. yani kullanıyorum ödüyorum diyebileceğim bir şey değil çoğunlukla, çevre faktörü de var. dikkatli sanıyordum kendimi biraz daha dikkat edeceğim bunu hatıralttınız bana.
Eşimin maaşı ile geçiniyoruz aylık bazen 1000 tl bazen de 1500 kalıyor yaptığı mesailer fln oluyo neden yenmesin anlamadım yetiyor eve yağda alıyorum ihtiyaçlarımı da . Haftalık 500 tl çok bu aradaBundan 6 yıl önce ilk evim kuzey cephe ve son kattı. Ayda 500 tl ye bile hala ısınamıyorduk. Evin cephesine, orta kat, yanının dolu olmasına ve yalıtım olup olmamasına göre değişir fiyat. Ona kalırsa sizin yaktığınızda bana fazla geldi çünkü ben hiç kalorifer yakmıyorum kışın. O halde bile hala yazlık kıyafetlerle oturuyoruz.
E Kaldı 1000 tl. Bu kadar paraya ne alıyorsunuz Allah aşkına? Sıvı yağ bile olmuş 80 tl, zeytinyağına girmiyorum bile ki kullanılması lazım saglik açısından. Mutlaka yedekli zeytinyağı durur evde.
Ben bi haftalik alisveris icin çıktığımda en kötü 500 tl harcıyorum e geriye kaldı 3 hafta. Ne yeyip ne içiyorsunuz Allah aşkına?
Türk Telekom bazen değişiyor bu ay iki tlfna 120 tl ödedik geçen ay daha az ödemiştik. 100 tl miTelefon nasıl 40 ben 100 ödüyorum tek tlfona hangi tarife
Aidata 250 ödeyen var çok şaşırmıştım çunku site de oturuyorlar bende sadece merdiven parası veriyorum. Bizim bina da yalıtımı çok iyiymiş güneşte görüyor gayet ısınıyor . Dopalgaza 400 500 ödeyen varmış benm kv evi kışın kar yağdığında en düşükte yanıyor sadece ev hamam gibi . Diğer günler de açmıyor bilr ev sıcacık.. yazın biraz fazla sıcak oluyor güneş aldığı için hepsi bu..Böyle konularda kimse birbriine inanmıyorfazla harcayanada az harcayanada inanıyorum ben
iki tarafında neden az yada neden cok harcama yaptıgını tahmin edebiliyorum az cok. Tam ortadayım ben harcama konusunda
konu sahibinin yerine olsam gecinirmiyiz diye düşünmem bile ben
ama büyük ihtimal konu sahibi bu kredıyı cekerse zorlanır neden alışkanlıkları farklı, alışveriş yaptıgı yerler farklı alışması zaman alır.
Su faturası mesela istanbulda yasıyorum belli bir limit var oraya kadar harcadıgınızda cidden az geliyor ama azıcık gecerse fatura birden katlanıyor. Dogalgaz bana göre az degıl gelen ama buradakilere göre bakıyorum nispeten daha az geliyor ama evdeki yalıtım konusunda cok sukur sanslıyım. Cocuk yokken (şimdi cocuk var gecede kapatmıyoruz) kar yagması dısında kombiyi acmıyorduk ve gelen misafirler acmadıgımızı ögrenınce şaşırıyorlardıbu yalıtım yazında çok işe yarıyor yazında evde pişmiyoruz bir tık daha rahatız tabi pencereler yıne acık oluyor
bekarken bir evimiz vardı kombi + ufo + battaniye oturuyorduk ısınmak mümkün degıldı evde
bu iki evinde faturası nasıl aynı olsun.
Elektrık faturası mesela komsularla kıyaslarım faturayı denk gelıncekomsumla bakıyorum aramızda fark oluyor. O klima kullanıyor biz kullanmıyoruz, ona sorsan bu normal mesela gunduz vakti baslar ısıgı acmaya bense hava kararır perdeyi çeker ısıgımı acarım. Kızım 4,5 yasında oda bilir bir odadan cıkarken o odanın ışıgı kapatılır. Bu kadarcık şey bile farka sebep oluyor. Çamaşırı ne yapsam azaltamıyorum mesela cocuklu ev sepeti bos görmüyorum
Telefon faturası en basitinden daha dün gecıs yaptım yapmasam 70 falan ödeyecegım faturaya suan 42 ödeyecegım. Diger en bilindik operetör 100 tl ye kadar cıkarmıstır diye tahmin ediyorum. Arada hiç bir fark yok hepsini kullandım. Ama bir çok insan en bilindikden şaşmıyor eminim.
Apartman aidatı mesela etıketleyemıyorum kim unuttum ama birr arkadas 500 tl ödüyormusmasallah diyeyım bizim sadece 25 tl
neden çünkü istanbul da standart bir ilçede normal bir mahallenın merdiven temızlıgını kapsıyor sadece.
Aşırı yazdım yadaha yazarım yani kalem kalemde yeter
![]()